tirsdag 23. september 2008

sauer og andre allrighte dyr?

Endelig har Nalle fått springe i skogen igjen!

Sauene har kommi seg heim fra skog og fjell, men gaupefamilien er i god vekst tydeligvis. En bonde som har sauene sine i skogene "våre" mangla 18 lam, en annen bare 7...

Vi får trent altfor lite på innkalling. Da vi var på Ryfjell, dukka plutselig en elg opp. Nalle sprang etter ei stund, han hørte slettes ikke på meg, men da jeg sprang motsatt veg - kom han etter meg i fin fart. Da var han ganske flink tross alt,syns jeg. Jeg var iallefall utrolig letta over at'n ikke bare forsvant etter elgen! Fali' det...

Idag var det nydelig høstvær igjen! Nalle fikk gå løs på skogsvegen oppover lia. Han er på en måte flink til å komme når jeg roper, men jeg stoler slettes ikke på ham..

Her er det ikke skumle biler, men jammen traff vi to hoggormer i vegen! Den ene var død, men den andre freste. Ekkelt!!! Jeg har lest ett sted at orm ikke lukter - og det virker sånn på Nalle, men det er bevegelse eller lyd som får ham til og reagere. Hveselyden oppfattes nok skremmende, men pirrer nysgjerrigheten... Takk og pris, Nalle holdt avstand.


Hver gang vi møter orm, går tankene tilbake... Den tida vi pussa opp dette gamle huset, gikk vi alltid en snarvei. Og den sommeren, "hilste" jeg på en hoggorm ofte flere ganger om dagen. Jeg visste hvor den holdt til, jeg måtte bare gå forsiktig i nærheten av steinura. Da vi fikk helgebesøk av en liten guttunge, angra vi på at vi ikke hadde kverka ormen - vi var selvfølgelig redd han skulle bli biti. Men, det gikk bra.

Er det takken dette da, for at vi lot den ormen leve? Vi har hatt utrolig flaks såå mange ganger seinere! Det kom en orm-unge nesten inn i tunet i sommer, Nalle oppdaga den først, jeg vippa den bare avgårde. Tør ikke drepe en eneste orm, da er jeg redd lykken vil snu... For det finns mange der ute!

15 kommentarer:

 1. Nalle er en flink gutt som kommer til deg når du løper motsatt vei, istedenfor å løpe etter elgen!

  Jeg tror på din hoggormteori Nøve! Behandler man naturen med respekt, får man noe tilbake.

  Vi kan trene innkalling og sånt i helgen, flytter sauene i dag, så vi har et jorde som ligger skjerma for alt innsyn (eller kanskje viktigere - "utsyn").

  Jeg gleder meg som en unge!

  "Havfrua" (morsomt) gleder seg også veldig!

  Klem

  SvarSlett
 2. Ja, det er rart det der... at hunden plutselig blir døv ;-) Eller kanskje ikke døv en gang, den bare skal undersøke noe først. Må jo sjekke at det ikke er noe farlig i nærheten av matmor.

  Forøvrig så har jeg en på to bein også, som er sånn. Jeg skal døpe han om til Vent Litt!!

  Flotte høstbilder du har lenger ned på sida.

  Jeg var forøvrig i en tur i Vestfold i helga med det resultat at vi nå plukker skaumenn (flått) på Vina mange ganger om dagen. Neste år blir det en tur til dyrlegen for å skaffe medisin :-(

  SvarSlett
 3. Tove: Du må si fra neste gang du er i nærheten, så kan du komme innom oss! Ja, vi plukker mye flott, men nå er heldigvis flottsesongen på hell...

  SvarSlett
 4. Hei på dere!
  Tove skremte nesten vettet av meg nå, all den ekle flåtten da gitt! og Gry beroliga... Det skal nok mye til før vi unngår de traktene uansett nå - fy fader vi gleder oss!!!
  Det at enkelte hører dårlig iblant, gjelder vel kanskje oss alle... De fleste hører det de vil høre. At Nalle gjør det for å verne mamma'n sin - tja.. Det var iallefall en god trøst det og ;o)

  SvarSlett
 5. Nøve, du våger ikke backe ut på grunn av noen flott (men ja, de er ekle)!!!! Jeg trosser gjerne elgskrekken for å komme til Bergheim, så her er det bare å trå til og sette kursen mot Tjøme:o) Vi hadde gjort reint i fjøset, så kom klipper'n.....

  Klem

  Nå skal jeg gå en kveldstur med Havfrua, det får bære eller briste, i dag skal hun få løpe ørlite grann løs.

  SvarSlett
 6. TIL MIN FINE LILLI MILLI.
  Driver du som saue-gjeter om dagen? Eller er mor di vrang og nekter deg ALT?
  Jeg er litt bekymra for deg og dine. Sølelabber er vel fy-fy også nå?

  Vi har vært i butikken idag, tok en sykkeltur nå i efta. Jeg måtte jammen jage elg,da også... Det kryr av slike redde småtasser her, he-he

  SvarSlett
 7. Til Fjellmannen min!
  Mora mi' er dum! Jeg får ikke lov til å springe løs! Men i dag fikk jeg lov til å gå litt løs på beitet der hvor du og jeg skal springespringespringespringe (puh) i helgen!!!

  Nalle, du må ikke jage elg. Jeg blir så bekymret for deg. De kan slå med forbeina sine. Vær forsiktig da, tenk på at jeg blir redd for deg.

  Nuss fra Milli-mor.

  SvarSlett
 8. NALLEN MIN!!!!! Nå er det kanskje bare 12 timer til du er hos meg. Jeg er frisk i beinet og jeg har så mye å fortelle deg og vise deg!

  "I will always love you Nalle"

  Din Elle-Milli

  SvarSlett
 9. Nøve og Gry.
  Gleder meg til å lese rapporten etter denne helgen. Hadde vært morsomt å være der, ja :-)
  Selvfølgelig skal den IKKE handle om skaumenn. Slapp helt av, i hvert fall i forhold til den. Ser ut til at været blir bra også. ergo knall helg :-D

  SvarSlett
 10. Er det så mye hoggorm hos dere? Det er noen rundt hytta vår ved Flekkefjord også, men ikke så mange. Og i Stavanger har jeg aldri sett noen... heldigvis! :)

  Ellers får dere ha det kjekt hos Milli i helgen. Nalle og Milli får sikkert en kjempefin helg! (Og dere også!) :)

  SvarSlett
 11. Hei Tove. Kanskje en annen gang? Gøy med "hundetreff". Nøve, Bjørn og Nalle er på vei nå. Vi gleder oss hele gjengen her (som du sikkert har skjønt:o)

  Plukka to flått av Milli i går, har ikke turt å si det til Nøve enda.....

  SvarSlett
 12. Hehe Heino er også litt døv innimellom!!

  ..no har eg forresten OMSIDER klart å oppdater heimesida igjen! har skrive litt i bloggen og lagt ut litt nye bilder. det nye kameraet fungerar ypperlig! :D prøvde å legge ut litt fleire album men det oppsto visst ein feil, så dei får eg ta ein annan dag. så det kjem meir bilder!!

  me skal forresten på utstilling imorgon.. ynsk oss lykke til! ;)

  SvarSlett
 13. nalle er en flink gutt,han. :)
  olivia blir så redd når vi møter hjortedyr (vi har ikke møtt elg enda!) at hun snur på hælen å løper i motsatt retning av dem straks hun ser dem,så akkurat der har vi ikke problemer. hihi... praktisk med pysete hund sånn av og til. :p
  orm er forferdelig skummelt!!! :/

  SvarSlett
 14. Hei på dere, så fine bilder ! Er støtt og stadig innom å leser om hva dere foretar dere og ser på de fine bildene. Håper dere koste dere masse hos Milli !
  Her er det litt hektisk for tiden med husbygging og husmora i full jobb igjen, men skal bli litt flinkere å blogge selv når vi bare har fått byggninga overstått.

  Gleder oss til å lese hvordan dere hadde det oss Milli :)

  Klem fra Marte og Luna

  SvarSlett
 15. Det er så moro å få så mange kommentarer!
  Takk til alle sammen ;o)

  SvarSlett