onsdag 12. november 2008

GRIP DAGEN!

Det gjorde vi... Sola skinte, himmelen var knallblå og heelt vindstille. Synd og skam å ikke utnytte en slik dag!

Nalle og jeg møtte opp hos Kango og Berit, og ble kjørt ett godt stykke oppover i lia. Kango satt i buret sitt bak i bilen, Nalle på gulvet framme med meg. IKKE EN LYD FRA DEM!
Vi gikk kanskje ett par km oppover, før vi kom til Kastet. Der fikk endelig hundene springe og leike, mens vi satt i solveggen og koste oss med mat og kaffe.


Det står ett trekors på døra her på denne gamle husmannsplassen, hvor de underjordiske nok holder til... De tok nesten med seg kake-posen til Berit!Tre husmannsplasser var det her oppe. Den siste bebodd fram til 50-tallet. Fine, solsvidde gamle hus, ca 650 m.oh. Nylig var det innbrudd her på disse avsides-liggende plassene. Gamle skap og andre antikviteter ble stjålet, men heldigvis ble det oppklart. Likevel vil nok tinga aldri komme tilbake på sin rette plass, så noe av sjela på disse tuna har liksom blitt borte...
Forbannede tjuvpakk som skjender fredfulle tun!!!

Nalle og Kango har virkelig blitt kompiser nå! Berit og jeg går og fryder oss over synet av de hoppende glade hundene våre. Det er så koselig å gå tur sammen med andre hundegale! Vi tok gutta i bånd da vi gikk ned til bygda igjen, de er fornøyde uansett der de går. Gleiner bortpå hverandre iblant - det ser ut som de ler!

Fikk melding fra Kango i kveld.. Han var mett og salig trøtt, hadde hatt en fin dag han og!

Det blir spennende til vinteren. Vi må prøve skiløypene på fjellet sammen, hvordan vil Nalle og Kango oppføre seg når vi møter andre hunder? Vil de være overlegne, og kry av at de går og drar på mammaene sine..? Vil de være enige om å angripe de vi møter..? De er iallefall to flotte tøffinger - med verdens fineste haler :o)

6 kommentarer:

 1. Det så ut som en perfekt tur Nøve, også så nydelig som det var der! Enig med deg, dritt at folk ikke kan la andres ting i fred!

  Gøy å lese om Nalle og Kango som har blitt skikkelige kompiser! Deres kommer helt sikkert til å ha masse glede av hverandre.

  SvarSlett
 2. Nalle var så god og sliten igår kveld. Lå på skinnet sitt og sov med ett smil om munnen. Drømte og bjeffa, leika sikkert med Kango i drømme. Det gjør så godt å se!!!

  Det skal bli moro å treffe Charlie og Milli! Håper de kan leike ett sted. DA skal nok Milli bli sliten av leik og moro også :o)

  SvarSlett
 3. Dere må jo komme på lørdagen, da kan vi leike på jordene hele dagen:o)))

  SvarSlett
 4. Hei til dere også!
  Nalle var da en usedvanlig fin hund!! Traff en slik valp i sommer. Tok maange bilder av den.
  Har en hjemmeside utenom fotobloggen også. Du må gjerne kikke innom der og lese mer om meg og hundene mine; www.lindaen.com
  Ha en fin helg både du og Nalle ;)

  SvarSlett
 5. Hei Nøve og Nallemann.

  Det er så morsomt at gutta med krøll på halen er blitt så gode venner. Det blir nok mange fine turer på dere utover vinteren.

  Jeg får så vondt inni meg når folk skjender andres eiendom. Gamle, ærverdige hus og gårdstun, hvor tradisjon og minner sitter i veggene skal få stå i fred, for folk som bare er ute etter penger.

  God helg, fra Hilde.

  SvarSlett
 6. Kjekt å høre at Nale og Kango har blitt så gode venner! :)

  Dessuten ser det så kjekt ut med snø! Her er det bare regn, regn og regn hver eneste dag... Ikke i dag faktisk, men det kommer vel snart...

  Det er så unødvendig av folk å stjele fra slike gamle hus! Det var jammen bra at det ble oppklart i hvert fall, og jeg håper virkelig at så mye som mulig kommer på plass igjen...

  SvarSlett