søndag 30. november 2008

For en avslutning av november!

Så er enda ei uke over, og det har blitt 1.advent.

Jeg har ikke vågd å slippe Nalle etter den store grevlingjakta, men han syns det er helt greit å gå i bånd også han. Han er bare kjempeglad når han skal finne båndet sitt, sokkene eller vottene mine, og vi skal ut på tur sammen.

Torsdag hadde vi en rundtur i Nesbyen sammen med Kango, og guttene oppførte seg helt eksemplarisk mot hverandre. De går og snuser og markerer, mens de titter vennskapelig bortpå hverandre. Det blir ikke noe spesiell trening, for vi skravler oss bort. Detta er bare kos. Vi gikk på gangveiene rundt omkring der de har gatelys. Nå er det jo mørkt før klokka er fire...
Fredag stakk vi innom hos Vicky da vi gikk runden vår.

Lørdag var jeg vaskehjelp hos sønnen min, mens Nalle lå i bilen og venta i flere timer. Da jobben var gjort, skulle han få komme inn og leike litt med to Drever-tisper. Det endte med ny gulvvask. Nalle skvetta både her og der før vi oppdaga hva som foregikk. Makan til kar...

SÅ KOM DEN STORE DAGEN. Andebuhallen 30.november 2008

Kjempemoro å treffe Charlie og Nina, for ikke å glemme Ninas søster Kjersti - så tappert gjort av henne å holde ut med hundeprat i timesvis :o) Det ble endel venting, to påmeldte lappe-gutter hadde kjørt seg bort, men de dukka dessverre ikke opp. Vi ble derimot kjent med ei nydelig Eurasier-tispe på 9mnd, Wilma! Ho såg ut som en STOR lappegutt.


Dermed ble det bare tre finske lapphund-valper i ringen!

Mini-lappetreff! Skottbekken kennel stilte med valpen sin, og tispa deres fikk hilse på våre etterpå. Koselige folk som passer utmerket til å være oppdrettere! (De har ei veldig fin heimeside http://www.skottbekken.no/)

Kaffe og niste i sola mens vi venta på at Milli skulle inn i ringen igjen. Gry spanderte boller på folk og dyr, etter at vi hadde rusla rundt i Andebu en times tid. Charlie viste stor respekt overfor Nalle, og nydelige Milli var det selvfølgelige midtpunkt.

Gruppe 5. American Akita, ChowChow, Finsk Lapphund, Japansk spisshund, Lundehund, PodengoPortuges,Pomerian og Samojed - hele 8 raser stilte i den svære hallen, og Milli ble nr 4!!!
Vi er så stolte av henne! Milli var bare glad og fornøyd, ingen spøkelser eller noe skremte henne i ringen denne dagen :o)


16 kommentarer:

 1. Det hørtes veldig koselig ut, og det var kjekt at det gikk så fint med Milli også! :)

  Det er alltid gøy å møte andre lapphunder og eiere, det blir det nok en del av her i Stavanger på lørdag også, på lapphundtreffet. Så det gleder vi oss til! :)

  Men det bor jo ingen i Dixies kull eller c-kullet som var hos kennelen samtidig her i nærheten lenger (Charlie er forresten fra det c-kullet), så vi får dessverre ikke treffe noen av dem... :( Men det kommer mange andre i hvert fall, blant annet en av Dixies beste venner, Ville! :)

  SvarSlett
 2. Nøve; vi må nevne Nalle som var så flink inne i hallen!

  Nøve var litt usikker på hvordan Nalle ville reagere på "hall-lyder" og såpass mange folk (det var rimelig trangt til å begynne med). Når BIG bedømmingen skulle begynne tok hun ham inn... Nalle var stø som et fjell!! Rolig og traust satt han der. Han falt litt nesegrus for en afghansk mynde og lekte litt med den, boffa et par ganger på en New Foundlender (de ser jo ut som bjørner) og passa selvfølgelig på dama si. DET er svigersønn å ha det!!!

  Tina; jeg trodde det var nå på søndag dere hadde lappistreff jeg... Da må jeg glede meg litt lenger før jeg får rapport av dere. Møtte Charlie på fredag, herlig, superleke lappisgutt:o)

  SvarSlett
 3. Takk for nok en flott oppdatering. Det ser ut til at dere hadde en flott søndag alle 3-4 + bikkjene :-) Er mektig imponert over deg som kjørte opp og ned på en dag. Håper jeg kan bli med en annen gang :o)

  SvarSlett
 4. Det var pent skrevet om min søster. Hun sa faktisk etterpå at hun hadde stor koset seg. Hun liker generelt å være på tur.

  En kjempefin oppsummering om en kjempefin dag.

  SvarSlett
 5. Gry: Du får nok vente litt lenger... Men jeg skal nok få lagt ut både rapport og bilder så fort som mulig etter treffet! :)

  Jeg synes både Charlie, Milli og Nalle ser og høres ut som noen veldig kjekke hunder! :) Hadde vært kjekt å treffe dere alle sammen en gang! :)

  SvarSlett
 6. Alle involverte bekrefter altså en vellykka dag i Andebu :o)
  Håper vi kan få til noe lignende seinere, med enda flere! Vi har fabla om å leie hytter under Biri-utstillinga i august, bli med alle som vil og kan!

  Det var da snilt av deg å skryte om svigersønnen, Gry ;o)
  (og sant var hvert ord)

  SvarSlett
 7. Hei, det er eieren til Bienna, som dere møtte i andebu hallen;) Så gøy at dere også har blogg! Blir gøy å følge med, må jo det!
  Klem Thea! Og Bienna hilser:)

  SvarSlett
 8. Så koselig bilde du har satt inn på toppen av bloggen. Har dere så mye snø?

  SvarSlett
 9. Hei Thea! Moro at du fant oss her! Du og Bienna imponerte virkelig :o)Har dere trent freestyle lenge? Jeg må ta en titt i bloggen din, der står det sikkert mere...

  Tove, vi har fått endel snø, men bildet bedrar nok litt ;o) Nalle står bak en krakk under stabburet. Tok det idag! Må prøve å få tatt noen julebilder til konkurransen, men fargene ble så rare - derfor gjorde jeg dem sephiabrune...

  SvarSlett
 10. Så fin uke dere har hatt, og søndagen var visst "prikken over ìen".
  Fint bilde av Nallemannen i snøen. Nå lengtet jeg plutselig "hjem" til Nes.

  Vi sees lørdag :)

  SvarSlett
 11. Uka begynte forferdelig med grevlingjakt, men nå er det nesten glemt takket være Milli!

  Denne kvelden blir hektisk foran tv, først 71nord - så Sommer, slag i slag.

  Vi gleder oss til lørdag,Hilde!

  SvarSlett
 12. med en gang jeg så den eurasier'en tenkte jeg "dæven,for en svær lapphund!" hehe :D
  så ut som en trivelig utstilling!
  og den nye headeren her er utrolig flott! :)

  SvarSlett
 13. For en flott og koselig dage dere må ha hatt i sammen. Alltid gøy å treffe andre med samme rase som en selv. Nydelig bilde av nalle på toppen da....!!!

  SvarSlett
 14. Enig med Lappevennen - bildet av Nalle er supert! Fint at vi kan ta del i opplevelsen deres..Og neste gang blir kanskje vi med, også!:)

  SvarSlett
 15. Glemte det, jeg. Flott bilde av Nalle på toppen,og fine bilder jeg fikk fra deg. Du er flink med kamera. Kanskje en ny karriere?

  SvarSlett
 16. Heisann, så mange flotte nissebilder og nisser :-)Men fy deg Nalle, du må da ikke være slem med nissen?

  SvarSlett