søndag 9. august 2009

Biri 2009, en kort rapport fra helga…

…fordi vi er dødslitne!
Fredagseftan i femtida ankom Nalle og jeg Furuodden akkurat samtidig med Christian, Toivo og Bjønn. Da vi kjørte ned på selve plassen for å finne parkering, møtte vi Kero og Marielle. Så kom Anne, Christina og Bonnie, plutselig dukka Inger og Chicko opp, så oppdaga vi Roxie med familien og til sist Dixie og Tina med mor og far! Utpå kveldingen gikk vi en tur sammen, det var så koselig. Hundene var eksemplariske, men vi vakte likevel oppsikt der vi gikk gjennom campingplassene i flokk og følge med de veloppdragne og vakre hundene våre ;o) Da vi kom tilbake fra turen, var Luna, Marte og Ronnie på plass i sin hytte.
Været var upåklagelig. Marielle, Christian og jeg ble sittende ute og skravle til langt på natt. Dvs..Christian skravla - vi lytta. Det er utrolig hva den gutten kan om bikkjer!!
Biri 007
Lørdag var vi på plass på utstillingsarenaen kl 9.o5, og der ble vi møtt av en smilende opplagt Gry og Milli. FL var først ut…
Nalle stilte med nr 5, det var 5 hannhunder i åpen klasse, og vi ble nr 5. Gudskjelov får jeg vel si, for vi gikk ikke bra i ringen, men vi fikk heldigvis med oss ei rød sløyfe ;o) Dommeren var grundig og alt tok tid. Det ble varmere og varmere (– iallefall jeg.) Det var knurring og brumming. Nalle ble plutselig angripi av hunden bak oss som kom seg løs. Mulig det var underholdende å se på, men moro var det ikke! Jeg holdt på å forlate ringen og gi opp flere ganger. Men, men. Alt har en ende, og den kom jo ganske fort for vår del likevel.
Christian derimot, han gikk virkelig ut og inn av ringen hele dagen. Tipper han forteller mer om det selv, og jeg håper han forstår hvor moro og velfortjent vi alle syns det var.
Biri 018
Her er den islandske dommeren Sigridur Petursdottir,Milli og Luna i aksjon. Biri 010
Da finsk lapphund var ferdig, kom styrtregnet – som vanlig! Gry og jeg dro tilbake til campingen med hundene. Iogmed at dommeren var SÅ grundig, ville det gå hele dagen før det ble noe grilling. Klokka fem dro vi tilbake uten dyr, grillinga var i gang samtidig med sommerens værste regn/torden vær?Biri 019
Stakkars, stakkars grillsjefer – de blei våte! Så ufortjent, for maten smakte vidunderlig. Det samme gjorde kaffe og kake etterpå. Loddsalg og trekning var vi også med på, før vi omsider kom oss tilbake til campingen og hundene.
Dixie, Nalle og Milli under bordet :o)Biri 014 Nalle fikk prøve kløven til Toivo, han var så stolt! Biri 021
Hundene blei målt :o) Nalle viste seg å være 49,5 cm. Jeg hadde visst bomma litt med min målemetode.
Biri 023
Milli er like søt som før, selv om ho minner litt på en ørkenrev akkurat nå.
Biri 027
Bjønn var en prektig liten kar! Han kom hoppende blid og glad imot alle han møtte, det nytter ikke å være morgengretten når man treffer på slik en frimodig fyr ;o) Den som var uskyldig liten valp igjen… Nalle, Toivo og Chicko måtte passes bedre på, for de var liksom konger på Campingplassen!
Biri 030
Vel, Christian må vel sies å være den ubestridte konge denne helga :o)
Biri 032
Biri 033
Roxie og Chicko fant virkelig tonen, og for ett par!
Biri 034
Chicko, Milli, Bonnie, Dixie, Roxie og Nalle :o)))
Biri 041
Er de ikke flotte???
Det var tross alt godt å komme seg heim. Skulle ønska vi hadde fått bedre skravletid sammen nå som vi hadde ei hel helg, men jeg tror samtlige var utslitte etter lang kjøring på fredag og en veldig lang utstillingsdag på lørdag…
Nalle og Milli lå i det samma buret i tre timer før vi var heime på Bergheim. Hadde noen stopp underveis. Gry ble satt av på Leira, ho var forresten utrolig uthvilt og pratsom i dag! Det var derfor godt at Ola henta henne på Leira, så nå kan de feriere i sus og dus uten hund i Valdres eller hvor som helst for meg. Milli er her igjen!
De hadde noen kjappe raserunder da de slapp ut i det fri, siden har de liggi rett ut som ett gammalt ektepar.Biri 043
Nalles kritikk: Typisk lapphund. Gode vinkler fremme og bak. Stram rygg. Gode muskler. Pelskvalitet mangler noe idag. Fin farge. God manke(?)

27 kommentarer:

 1. Tusen takk Nøve, for at du tok deg tid til å dele alt dette med oss! Hils Nalle og Milli!

  SvarSlett
 2. Endelig, nå har jeg ventet på en rapport.

  Så moro å lese om deres helg på Biri. Og gøy å møte Tina og Marte fra blogg-gjengen? Ser ut som det var fler en Charlie som er avrøytet. Flott bildet av hele gjengen samlet. Men gøy kan bli slitsomt. Nå koser du deg nok med to herlige lapper hjemme. Trenger en god natts søvn så går det seg til.

  SvarSlett
 3. Det må jeg si,ja; det var innmmari moro å endelig treffe Tina, Marielle, Marte og Ronnie. Alle var like trivelige som jeg hadde innbilt meg :o)

  (samtidig våger jeg å si at Tinas foreldre var annerledes, jeg trodde de var alvorlige og mer seriøse enn oss - der ble jeg gledelig overraska - det var de blideste og vennligste folka jeg har møtt på lenge!)
  Og mora til Marielle var akkurat som oss ho med :o)))

  SvarSlett
 4. Fine bilder du har tatt!! Tusen takk for en flott helg!! Koselig å treffe dere alle sammen!!

  SvarSlett
 5. Der kan du se, vi har sagt det mange ganger. Det er noe eget med lapphund-eiere!

  Men du og Gry fikk vel litt kvalitetstid nå da? Det er vel også en stund siden. :o)

  SvarSlett
 6. Du er rask på bloggen gitt! Fin oppsumering av helga:-) Min kommer vel i morgo eller noe:-)

  Jeg har det med å ikke holde kjeft når jeg først begynner å snakke, bare å si ifra om man blir lei, det tåler jeg;-)

  SvarSlett
 7. Høres ut som en vellykket helg. Jeg skulle virkelig ønske jeg var med. Fikk malt masse på hytta. Får trøste meg med det.

  SvarSlett
 8. Ser at dere har hatt ei fin helg. Og så damebesøk etterpå ! Urettferdig, sier Kango.

  SvarSlett
 9. For en smart måte å se det på, Hege. Da får jeg tenke på at jeg fikk vasket alle vinduene og malt på huset, jeg også.

  En trøst var det.

  SvarSlett
 10. Å, som jeg skulle ønske at vi hadde vært der sammen med dere alle!!!

  Samtidig tror jeg vi valgte rett ved å bli hjemme - det var det beste for Bienna. Imidlertid går det stadig fremover med pasienten. Idag har vi gått en lengre tur og hun har fått vært på do flere ganger. Jeg er lettet og krysser nå bare fingrene for at vi slipper infeksjoner o.l.

  Det vil nok ta en stund før pelsen vokser ut i "buksebaken", men det kan vi leve med...

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Christian, vi blir ikke lei, bare imponert av deg!
  Lite "kvalitetstid" med Gry, dessverre... Igår var ho stuptrøtt naturlig nok etter ett par timers søvn. I dag var det jeg som var trøtt.

  Men moro var det. Og det blir mange gode minner etter ett slikt treff! Dere skulle ha vært der!!!

  SvarSlett
 13. Ja, det var veldig kjekt å endelig få møte dere og alle sammen :) var litt dumt at det ble seint ned for oss på fredag, og litt reduserte på lørdag etter en lang utstilligsdag, men det var moro lell :) håper vi får til å være med på et treff en gang, da blir det tid til å være litt mer sosial.. :)

  SvarSlett
 14. Jeg har gått glipp av to STORE treff i år. Bergheim-treffet og Biri. Skulle gjerne vært alle steder. Kjenner litt misunnelse når jeg ser på de fine bildene. Men jeg får satse på til neste år.

  SvarSlett
 15. det var forresten veldig dumt at hanne,thea og bienna, og nina og charlie ikke var der, dere hører liksom med.... men men... jeg håper vi får treffe dere også en gang!! :)

  SvarSlett
 16. Raskt levert med flotte bilder! Og gratulerer med rød sløyfe! Klart Nalle fortjener det! Skjønner godt du blei stressa,- varmt var det i sola, og full konsentrasjon på at hunden skal vise seg fra sin beste side, krever sitt. Og da hunden bak kom seg løs... Hyggelig å treffe dere, sjøl om det blei kort! Vi dro da regnet kom, og gikk glipp av den sosiale biten. Vi kommer sterkere igjen!

  SvarSlett
 17. Ja tusen takk for rapporten Nøve :-) Ser ut som dere har storkost dere. Men litt synd med det været da, har en mistanke om at dere fikk noe av det samme som oss.

  Men du, dommeren er fra Island, ikke Finland. En av vår rases store helter, har fått noe lignenede St. Olavs orden (Islandsk variant selvfølgelig) for innsatsen sin. Men grundig i dømmingen sin ja det har jeg også hørt...

  Neste år er sannsynligvis også Barfi på plass på Biri :-)

  Kos deg sammen med turtelduene. Vet ikke hvem av dere tre som koser seg mest?

  SvarSlett
 18. Tove, vi ble ikke våte! Bare de lapske og de svenske... Helt normalt.
  Selvfølgelig er Sigridur islandsk! Retta opp feilen. Moro med tilleggsinformasjonen :o)

  SvarSlett
 19. Så bra at dere ikke blei våte :-) Men jeg syns nå litt synd på de andre også jeg da, ikke minst Laila og gjengen hennes som står på og arrangerer alt sammen ;-)

  Neste lørdag er det islendingene sin tur og da vil vi ha oppholdsvær hele dagen!

  Stell pent med Milli og Nalle :-)

  SvarSlett
 20. For en koselig helg dere har hatt alle sammen,..skulle ønske jeg var der jeg og....Men jeg bruker tiden på å vente på at finanskrisen skal gå over....så pengene må brukes på Emblas røntginger og pra tester fremover...så får det bli treff og utstillinger til neste år....Satser jo på valper til våren jeg...

  SvarSlett
 21. Prata med Sigridur etter utstillingen, og at ho drev med Islandsk Fårehund. De kan ho ihvertfall mye om! Koselig dame, ho vil jeg gjerne stille for igjen... Driver visst med islandshester også...

  SvarSlett
 22. Kanskje ho skal dømme islendingene neste helg?
  Blir isåfall spennende å høre hva ho mener om dagens hunder.

  NALLE OG MILLI HAR DET VELDIG BRA!
  Når Milli hører noe skummelt eller uvant, går ho inntil den store trygge Nallen sin. Kikker opp på ham for å sjekke at alt er ok.
  Han er litt treig til å leike, men står ho oppå ham lenge nok og trør, blir det fart i'n til slutt :o)

  SvarSlett
 23. Så fint innlegg Nøve, jeg synes det var veldig veldig beskrivende jeg:o))) Selv for meg, som kom opp på lørdag, blir det veldig gøy, men også slitsomt.

  Godt å høre at det gamle ekteparet (Milli og Nalle altså;o) har det fint. Kos dere med henne, vi har det flott:o)

  SvarSlett
 24. Takk for en fin helg,bare man ikke ble så sliten og trøtt, men det hører vel med.
  Så mange gode fine bilder du har her.

  SvarSlett
 25. Masse fine bilder :-) Var veldig kjekt å møte dere :-) Var veldig mye interessant som ble sagt den kvelden/natten hvor meg, deg og Christian satt å skravla :-) Og ja vi blir bare veldig imponert over hva du kan Christian ;-) Veldig kjekt at Nalle og Milli har det bra! :-) Kero savner alle sine nye lappevenner... Han håper han får hilse på dere alle igjen :-) Og da med alle de andre som ikke kunne komme til biri i år :-)

  SvarSlett
 26. Hehe, jeg er fortsatt en fersking da, myye å lære fortsatt:-)

  Ang Sigridur:
  http://www.islandshund.se/berattelser/reisebrevfraisland.html

  Utdrag:
  "Sigridur gjorde en fantastsk jobb for å redde rasen på 60-tallet og hun har drevet med islandshunder siden."

  Ja, blir gøy å høre hva hun har å si om islendingene, og om det blir mer blått der:-)

  SvarSlett
 27. Bonnie, Christina og Anne12. august 2009 kl. 22:01

  Bonnie, Christina og Anne hilser og sier tusen takk for en hyggelig helg! Var dessverre nokså redusert på søndag, siden vi hadde sykdom og mye styr natten før, men vi kom oss da hjem i god behold, og så adskillig lysere på livet etter en god natts søvn hjemme. Så morsomt å treffe alle disse nydelige hundene og deres hyggelige eiere! Flott at du tar så mange fine bilder og legger ut så alle vi andre kan kose oss med dem, Nøve. Kos deg med Nalle og Milli!

  SvarSlett