mandag 11. januar 2010

Uke 1

Tunet ligger der hardtråkka av små og store hundelabber. Uff, så tomt det ble da først Milli, og så Tussi dro…det.. 015Lite har skjedd denne uka, men det har blitt satt nye kulderekorder nesten hver dag. Nalle var med på jobb mandagen etter at Tussi dro. Han lå i bilen ei stund, oppå reinskinnet sitt, så han frøys nok ikke. Veslegommo gikk en runde med ham i Gol, og etterpå fikk han ligge inne i butikken. Det gikk så fint, han var mye roligere enn jeg hadde trodd :o)januardag 005
Årets første trening med HHK ble utsatt, og det samme ble snuseturen i Nes. Vi har gått på ski her heime, men vi har enda ikke prøvd løypene på fjellet. Fredag var jeg alene på jobb for første gang! Det var jo litt spennende, men det gikk bra. Lørdag hadde vi varetelling. Vi begynte kl 10 og holdt på til kl 23, bare avbrutt av ei pizzapause, da ble vi såogsi ferdige også. Men, jeg ble ikke ferdig med å telle fisk, for der slo det tidsinnstilte lyset seg av – og det var IKKE akkurat en enkel jobb å telle fisk med lyset på heller… Jeg anslo dessuten at vi hadde 40 sirisser og minst 100.000 larver. Bare kom og kontrollèr den som vil ;o)
januardag 002
Idag har Bjørn liggi på sofaen og sett på sport av alle slag. Nalle og jeg gikk tur oppover lia, men vi nådde ikke fram til der sola skinte. Det var fint alikevel. Det er rart hvor fort man blir vane med minusgradene, det var noenogtjue i dag, jeg måtte ta av meg både lue og votter. Nalle brukte bare ett og ett bakbein noen ganger, la jeg merke til. Pussig å se hvor elegant han gikk på tre bein, men jeg måtte le av ham, var han blitt en pingle-lapp?
Det er veldig mye hare, elg og hjortespor å se nå. Jeg lot ham likevel springe laus litt på heimvegen, da tror jeg liksom vi har skremt alt vilt unna oss. Han kom som ett skudd når jeg ropte ham inn..  men etter to vellykka innkallinger, ga han blaffen og forsvant oppi berga der han var på grevlingjakt i sommer. Denne gangen kom han seg heldigvis ikke inn i berget…
Imorgo skal vi opp og ut og finne sola, Nalle!
det.. 010 Savner deg,Tussi :o)det.. 034 Håper de som styrer været hører din Facebook-bønn, og at du får slikt vær som du liker så godt - helt fram til mars,minst  ;o)det.. 027
Ha ei fin uke alle sammen :o)

17 kommentarer:

 1. Ha en fin uke, Nøve og Nalle! :)
  Nadira synes også det er kaldt på beina av og til, hun letter BEGGE bakbeina samtidig hun, og tripper 2-3 skritt bare på frambeina. Jeg og Ståle vil jo nesten le oss ihjel ;) Prøvde å få tak i potefett til henne, men det var jo selvsagt utsolgt alle steder i denne kulda... Men hun klarer seg nok uten også, tøffa ;) Det er jo "bare" 10-12 minus på de kaldeste kveldene her, så vi har lite å klage på i forhold til andre steder i landet :)

  SvarSlett
 2. Jøss det var litt av en varetelling Nøve, så lenge! Håper dere hadde tid til litt latter og koseprat innimellom. Men da gikk det vel surr i tellinga ;-)Selvfølgelig greide du deg aleine på jobb :-)

  God tur på leiting etter sola :-)

  SvarSlett
 3. God morgen til natterangleren :-)

  Kan skjønne du fikset å være alene på jobb. Sikkert litt spennende da :-) Den varetellingen hørtes laaangdryg ut. Telling av larver!?!? Du verden, jeg tror på anslaget ditt jeg hehehe

  Har enda til gode å se Balder steppe på tre bein, men så har nå ikke vi det så kaldt heller. Han sliter litt med isklumper, men de tiner vi bort med lunken klut når vi kommer inn :-)

  Sikkert litt tomt og rart på tunet etter masse koselig besøk. Men tenker nok dere koser dere sammen som bor på tunet lell. Ønsker dere en flott uke der oppe på fjellet.

  Gleder meg til å se bilder fra jakten på solen :-)

  SvarSlett
 4. Ha en fin uke Nalle og Nøve, og håper dere når fram til sola!!

  Det gjør vi...;-)

  SvarSlett
 5. Skjønner godt at det blei stille når Tussi reiste.
  Det å telle fisk må etter mine begreper være helt umulig nesten.
  Håper du og Nalle finner solen i dag.
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 6. Artig vareopptelling dere hadde!
  Artig å lese om skituren til deg og Nalle! Håper dere når fram til sola på turen deresw i dag. Her har vi sola fra nedn står opp til den går ned. Bortsjemt, men utrolig deilig! Selv om sola bare er framme noen timer på denne tida av åre! På midtsommeren er det deilig, sola står opp 04 ca og ned ca 2345. Det eneste som er litt irriternede er at når sola er framme i dag så skinner den rett inn i stua. Har vist ikke tørket støv siden torsdagen! Og de syns!!
  Ha ei flott uke!!

  SvarSlett
 7. Der var du Nøve:o) tilbake igjen i hverdagen. Kan godt forstå at du savner Tussi og Milli, så søte og gode jenter.
  Hmm... lurer på hvem som er veldig klar for flere enn en hund jeg;o)

  Det er nok veien å gå, "låne" en hund noen dager for å se/vise hvor greit det er med 2 hunder i huset.

  Koselig og lese om dagene deres Nøve, flott er det på Bergheim selv om sola ikke kommer helt ned til dere ennå.
  God tur imorgen opp til sola, og ha en forsatt fin uke!!!

  SvarSlett
 8. Gry Viola, har du ikke tørka støv siden torsdagen? Jeg har ikke tørka støv siden jul, og ingen bryr seg, iallefall ikke jeg. Kanskje bra at sola holder seg unna her ;o)

  Idag skulle jeg ta bilen og kjøre til fjells for å gå på ski i sola. Hjulet var flatt! Det var visst ett vanlig problem i kulda det også. Typisk...
  Nalle og jeg gikk dermed bakkeløp, 400 m stigning på 4 km - og der var sola :o)))) Herlig!

  SvarSlett
 9. He he, det var visst i dag du skulle ut opp til sola Nøve.

  Tenk du at dekket sprakk...
  det var da godt at du ikke skulle på jobb i dag.

  Puhh...400 meters stigning, du er og blir ei fjellgeit, sommer som vinter:o) kan tenke meg det var deilig å nå toppen og se sola:o)
  Regner med at du hadde fotoapperatet med, kjekt å få "være med" deg på turen;o)

  SvarSlett
 10. Ja det er vel rolig nå hos dere. Nalle er jo heldig da som får være med på jobb så han slipper å være alene. Det ser så deilig ut å ha så flotte turområder rett utafor stuedøra.
  Hos oss har det vært minus 10-13 grader og det synes jeg er kaldt så minus grader oppi tjuetallet det kan jo bli litt mye selv for en lappis.
  Ha en fin uke, håper dere finner sola da !!

  SvarSlett
 11. Ja, jeg viste du ville savne Milli og Tussi når de dro. Nå er det vel snart en til på anmarsj? Har du fått Bjørn på gli?

  For en fjellgeit du er, Nøve. Jeg er skikkelig imponert.

  Dere må ha masse i den butikken som har vareopptelling i så lang tid. Og fisk, hvordan teller du de? Stimfisk må jo være umulig å telle?

  Jobbe alene tar du vel på strak arm nå. Det ser ut som du har bare hyggelig kunder. Og masse kjente som kommer innom. En skikkelig koselig arbeidsplass.

  Ha en fin uke i solen!

  PS, jeg har heller ikke tørket støv siden jul.

  SvarSlett
 12. Så fant du sola du Nøve:o) Ikke forundrer det meg et sekund at du og Nalle gikk bakkeløp for å få sett den. Herlig!!!!!

  Herre min hatt, det må være LITT AV EN JOBB å ha vareopptelling av larver og i akvarier.... Tenker det var godt å jobbe lenge den dagen også ha helt fri dagen etter!!! Flinke Nalle som er så rolig i butikken.

  Når jeg så det nedtråkka tunet deres, så tenkte jeg på hvordan den lille "familien" koste seg der:o)

  Så synd med bilen! Håper du får fiksa det fort!

  SvarSlett
 13. Bilen er fiksa, forhåpentligvis! Det er visst ett kjent problem at lufta forsvinner (!) i kaldt vær. Bjørn fyllte det bare opp igjen... (ja Nina, mannfolk kan være kjekke å ha! - Men, han er ikke særlig på gli angående en hund til..)

  Ja den vareopptellingen ble jeg visst ikke helt ferdig med, jeg drømte iallefall at jeg måtte telle larvene om igjen ;o)

  SvarSlett
 14. Må bare si det! Hake støv på hjernen altså må bare tørke støv av den en seksjonen vi har ganske ofte for der kommer sola rett inn, og nå somhun er så lav så ser en alt av støv der!
  Ha en fin dag , godt at du fikk fikset bilen!!
  Begynner å flaske seg til i "orkestergraven" som går på Nrk på mandager! Må bare si at boken er bedre en filmen!!

  SvarSlett
 15. Det er neimen ikke rart at både du og Nalle savner Tussi og Milli. De leika jo så fint alle sammen, og det er jo så morsomt å se på hunder som koser seg sammen.

  Varetelling er slitsomme greier, synes jeg. Vi leier inn et idrettslag hvert år, slik at de kan hjelpe oss, og så må alle ungene trå til. Det er godt når det er ferdig.

  Snille Nallemann som fikk være med inn i butikken. Det er deilig for deg å kunne ta han med deg, og fin trening for gutten din.

  Jeg har lest at dere har sett sola i dag. Det er deilig!! Det er den (!) tingen jeg synes er bra med å flytte til Jar, at jeg kan finne sola hver dag, hvis jeg vil. På Myre var sola borte fra jul til rundt 20 februar, da krabbet den over Beia.

  Håper dere får ei fin uke!!

  Klem!

  SvarSlett
 16. Heldige Nalle som får tur uansett ! Kango og jeg har vært kjemperolige ei stund. Men torsdag kommer vi - uansett !!!

  SvarSlett
 17. ÅÅÅ Gommo! Savner du meg sånn. Jeg savner deg også!!! Jeg kommer snart igjen til deg og Bjørn og Pappa.
  Tussi

  SvarSlett