torsdag 11. november 2010

Ullent

nes 002Vera og Vicky kom innom på en snarvisitt på søndag. Det gjelder å nytte solstrålene når man kan. rokken 001
Dagene er allerede korte, ekstra korte etter at sommertiden tok slutt. Vi har ikke mange timer med sol nedi dalen lengre. Den sommer-timen gjør store utslag, spesielt når man er på jobb om dagen, da ser vi jo nesten ikke dagslys i det hele tatt :/søndag 011
  ULL
Nalle og jeg tok søndagsturen oppå berga som liksom deler Bergheimgrenda i to. Vi fulgte dyretråkk, og plutselig sto vi midt oppi detta; en stakkars sau som hadde sitti fast litt for lenge i ett gammalt og totalt meningsløst gjerde!
søndag 004
MERE ULL…
I de seine kveldstimer sitter jeg ved rokken. Pc’n har med ett blitt “avlegs”, og bloggene forsømt. Nå er jeg nemlig  i gang med Glennesau og Millimor!
rokken 008 Jeg blander ca. 50/50 sau og Milli-ull. Nalle syns dette lukter bare såååå godt!rokken 016
Tror nok han ser henne ganske levende for seg. Og jeg sender Milli og Gry (og sauene) mange varme, gode tanker mens jeg sitter her!
DSC_0106a_thumb[20]
“Kommer Milli snart??”rokken 027Først må jeg karde slik at tullene blir luftige - men sammenhengende..ikke alltid like lett!rokken 014 Nalle syns faktisk rokken var skummel i begynnelsen. Så gikk det opp for meg - stakkaren er jo “saue-rein”!  Men etter at Milli-ulla blei tatt i bruk, sitter han nesten oppi rokken :)
rokken 026
Nalle fungerer (nesten) som hespetre.
rokken 022
rokken 025
Jaco liker å følge med på hva som foregår i spinnekroken. Jeg storkoser meg jeg også :o)
rokken 020
Ei hespe er vaska…ganske tydelig fargeforskjell! Jeg syns det kjennes greit å spinne uvaska ull, (har begynte å like lukta tilogmed!)  men det er visst ikke så vanlig lengre,det. Men slik gjorde Anne, og generasjonene før oss, så da kan vel jeg òg. Det er spennende å se hvordan garnet forandrer seg etter vask, ikke bare i farge, men også i struktur. Det er mye å lære, og jeg prøver meg nysgjerrig fram. Gleder meg til i morgo når garnet er tørt, da skal det prøve-strikkes!
rokken 034
HA DET PÅ BADET !
Ps. Om ingen hører fra oss på ei stund, dukker vi antagelig opp som heiagjeng på Kongsberg ;o)

20 kommentarer:

 1. Spennende Nøve! Hva skal du strikke av milligarnet da??

  Nalle passet fint som hespetre! hehe!

  SvarSlett
 2. Huff, vet godt hva du snakker om med tanke på dagslys. Men nå er det ikke så lenge til sola snur igjen :D
  Spennende strikking du holder på med, men hva skal det bli?

  Besteforeldrene mine har også en grå jaco som selvfølgelig heter Jaco. Hvor gammel er din Jaco?

  SvarSlett
 3. Ja Nøve, nå "vintres" det, både hos dere og hos oss!

  Huff a' meg. Stakkars, stakkars sauen dere fant. Jeg blir alltid helt desperat når ikke jeg finner alle dyra vår, og når det gjelder å slippe dem i utmarka, så har jeg enda ikke bestemt meg for om jeg synes fordelene veier opp for ulempene!

  Åh, jeg kroer meg og jeg synes jeg hører at gammelrokken "min" formelig maler av glede mens den endelig er tatt i bruk. Så morsomt at Nalle ble så betatt av Millilukta:o))) Hun kommer nok snart skal du se:o) Ekstra stas for meg da, at det blir garn av go'jenta OG Glennesau oppe hos dere på Bergheim!!! Detta er stor stas!!!

  Hvorfor er det fargeforskjell på garnet? Er det ulla på sauene våre som er forskjelligfarget?

  Man lærer seg å like lukta av uvasket ull. Jeg ga litt ull til Siss, som sporenstreks puttet nesa godt oppi posen, trakk pusten dypt og gledesstrålende utbrøt at "DET LUKTER SÅÅÅÅÅÅ GODT"!!!

  SvarSlett
 4. Så kjekt å høre at du er godt i gang med spinninga av ulla fra jentene på Glenne.

  Det er en flott tradisjon du har startet på nå synes jeg Nøve!!!
  Denne vintersyssel kler både deg og Bergheim..og Nalle selvfølgelig:o)))
  Eneste minuset er at du blir dratt bort fra bloggen;o))) bare tuller...
  Ønsker deg mange fine spinnekvelder i vinterens mulm og mørke.

  SvarSlett
 5. Så koselig med ditt ulne arbeid, herlige Nalle som hjelper der han kan!

  Håper vi ser dere på Kongsberg, det hadde vært hyggelig:)

  SvarSlett
 6. Uff, stakkars sauen som satte seg fast. Et trist syn gitt...

  Det var ikke trist å se de andre bildene. Så flink du er, Nøve. Spennende å prøve ut noe "nytt" :-) Nalle-mann så ikke helt overbevist ut der han sto som "hespetre", haha Men at han synes Milli-ullen er spennende er ikke rart :-)

  Håper du får tid til å "spinne" innom bloggen sånn innimellom iallfall :-) Blir artig å se hva du finner på å strikke av egenspunnet garn! Stilig!

  SvarSlett
 7. Ja hva skal jeg strikke... Garnet er mjukt og godt, men jeg har ikke så mye enda - og jeg håper kvaliteten blir litt bedre etterhvert. Derfor må det bli noe småtterier.. Hm.
  Hekle noe, kanskje??

  Malin, vi har dagslys - jeg har aldri opplevd skikkelig mørketid slik som dere har, men sola blir borte noen uker.
  Jaco er ca 23 år, jeg har hatt ham i 16. Har litt kvaler om dagen, skal jeg gi ham bort eller ikke... Jeg bruker altfor lite tid på krapylet :/

  SvarSlett
 8. Trenger du mere ull? Har ikke mere Milli-ull enda, men har mye saueull.

  SvarSlett
 9. Tragisk med sauen som hadde satt seg fast i gjerdet! Det må ha vært et trist syn å komme over.

  Så flink du er som karder og spinner og lærer deg gamle teknikker, Nøve! Jeg er full av beundring og skulle gjerne forsøkt selv. Og ulla lukter så deilig!! Mamma har en rokk stående, men jeg har ingen som kan lære meg.

  I mellomtiden samler jeg Biennaull i papirposer. Hun er midt i den verste røytinga akkurat nå, så det er nok å ta av.

  SvarSlett
 10. Kjære Gry, jeg har ull i massevis!!! Skal spare den ene posen med Milli-ull, til jeg blir flinkere, men jeg MÅTTE bare prøve litt av den.
  Du spurte forresten om de to forskjellige fargene, det var fordi den ene var vaska og den andre ikke ;)
  Det er vel ull fra en sau?

  SvarSlett
 11. Hanne, det er bare å sette i gang! Hvis rokken er i stand? Mange tips å få på YouTube ;)

  SvarSlett
 12. Ja ja - skjønner at du har fått ei ny "dille".. Det ser veldig artig ut også.

  SvarSlett
 13. SÅ moro du har det på kveldene!!!! Da gjør det jo ikke noe at dagene er blitt kortere. Jeg er spent på å se hva du gjør med garnet. Blir det strikket eller blir det heklet? Håper du tar et bilde eller fler.

  Stakkars Nalle som savner Milli-mor. Ser det i øynene hans. Han ser litt sørgmodig ut. Milli må jo bare ta seg en tur snart. :o)

  Også den stakkars sauen. Jeg hadde nok rivd ned gjerdet eller noe. Jeg vet.....jeg tråkker det ned. Sånn jeg gjorde i fjor på Glenne. Tydeligvis at sauebønder ikke liker det, haha. :o)

  SvarSlett
 14. Så kjekt det ser ut, med spinningen og det du holder på med! :D Det blir spennende å se hva du får til å lage av det etter hvert! Både Nalle og Jaco så veldig nysgjerrige ut! ;)

  Stakkars sauen dere fant da dere var ute på tur! Huff, tenk så vondt den må ha hatt det da den satt fast der! Håper dere ikke finner flere slike!

  SvarSlett
 15. He-he Nøve, jeg så det etterpå (jeg har sett på innlegget ditt mange ganger i dag - koser meg sånn med spinninga di') at det var selvfølgelig forskjellen på vaska og uvaska sau (la oss håpe det er sau og ikke Milli-mor, som sover så godt i senga mi' hver natt;o)

  Ulla fra hver enkelt sau er adskilt med avispapir i ullsekken.

  SvarSlett
 16. Aha! Den sauen jeg driver med nå, har skikkelig lange fine lokker - en fryd å spinne!!!
  Har du vært ute med saksa og klipt litt her og der??

  SvarSlett
 17. Har nok ikke det Nøve, men det er forskjell på ulla til de forskjellige raseblandingene. Kanskje du akkurat nå spinner av ulla til Halvøre som er en spælblanding og har lange, fine lokker, Tilde og Snipp er Texelblanding og har ull nesten som filt. De andre er et sted midt i mellom, men heller nok noe mer mot filt enn lange lokker er jeg redd;o)

  SvarSlett
 18. Så koselig det må være å sitte i stua en kald vinterskveld å spinne garn. Nalle storkoser seg jo han også med den deilige lukta av Millimor. Det blir spennende å se resultatet.
  Uff det var fælt med den sauen, vil jo helst ikke tenke på hvor lenge den må ha lidd.
  Ønsker deg mange koselige spinne- og strikkekvelder.

  SvarSlett
 19. Så koselig det ser ut å sitte sli å spinne!! Så heldig du er som har Nalle til Hespe.

  Nå ble jeg veldig forundret, du har da ikke tenkt å kvitte deg med Jacko!! Han er jo bare hel skjønn og i sin beste alder!! Hadde jeg bodd litt nærmere så skulle jeg ha tatt å passet han for deg!! Føre jeg gifta meg så hadde jeg noen fulger men aldri en grå Jacko. Det sto på ønskelista mi men den kostet for mye.

  Ha en flott dag videre så ses vi på KOngsberg!!

  SvarSlett
 20. Det høres så koselig ut - "Det er rokken som spinner i stuen" ... Det er jo langt mer produktivt å la rokken surre enn å surre bort kvelden på pc-en! Og masse fine bilder har du. Den stakkars sauen... det er dessverre flere sauer som dør årlig på den måten enn som blir tatt av rovdyr...

  SvarSlett