mandag 1. august 2011

Nå begynner ferien ;)


Jeg syns jeg har vært kjempesmart som har delt opp ferien min.  Det venter ei uke i september også, det er deilig å tenke på! Spesielt denne sommeren som har vært so som so værmessig, så lever jeg i troen om at det bare blir bedre og bedre utover høsten. Jeg liker ikke varme heller, jeg da. Blir det over 20 +, blir jeg utslått, og sitter i skyggen og venter på at det skal bli kveld. Da er det like greit å være på jobb, derfor har jeg uansett ikke gått glipp av stort i sommer, føler jeg.Tusse 018
Jeg er akkurat like værsjuk som Nalle. Og Tussi. Ho har feriert hos oss ei uke allerede (!), og ho er (nesten) like sløv som oss. Ellers så ligner ho utrolig mye på Nalle-far! Nalle har røyta bort all underulla si, så han har blitt ganske liten – kanskje derfor jeg ofte tar feil av dem "i farten". Men det er ikke bare utseendemessige likheter..  de liker hverandre – virkelig liker og respekterer hverandre. Nalle er jo ganske sær, så det er ho også, men de to er enige om alt, virker det som. De deler mat, det vil si; når Tussi er 'mett' av sin mat – bytter de plass og så spiser de opp hverandres mat. De bytter gnagebein. De har samme favoritt uteliggeplass – i skyggen på trappa. Side om side. Og det er jo så søtt! Om natta ligger Tussi oppi senga mi, mens Nalle ligger under. Det er en fryd å bli vekket av dem, og det blir jeg egentlig mange ganger innen jeg står opp ;o) Jordesmyrnatten 010 
"Onkel" Svein skulle egentlig passe henne mens jeg var på jobb, men jeg fikk fiksa en ekstra fridag, og iogmed at gubben syns dette er like trivelig som meg – var han behjelpelig med litt bikkjepass. Kun en dag måtte jeg ha med meg Tussi på jobb, og det gikk strålende. Tror forresten vi verva minst en ny lapphund-entusiast den dagen pga henne!
Jordesmyrnatten 009
Onsdag gikk vi til Jordesmyrnatten og på toppene rundt der.
Jordesmyrnatten 031
  Se selv – ikke lett og se hvem som er hvem her! De har nesten identisk farge og tegninger :o)
Jordesmyrnatten 012
Det morer en mors/bestemors hjerte å se dem...Jordesmyrnatten 030
 Nalle - Tussi?   eller   Tussi - Nalle???  (jeg vet)
Jordesmyrnatten 051
Torsdag møtte vi våre tyske venner igjen. Gjensynsgleden var stor da de så at Tussi var med. Da de var her ifjor sommer, gikk turen til Hestejuvnatten, nå gikk ferden til Bukollen.
Bukollen 001
Det var en forferdelig varm dag. Det kjentes bare deilig da det begynte å regne og vi søkte ly under trærne for å ta en matbit...Bukollen 010 Vi møtte folk som fraråda oss på det sterkeste å fortsette fordi det var så vått og glatt i de bratte bakkene – men vi fortsatte. Og vi fikk lønn for strevet!!Bukollen 013
TUSSI OG NALLE PÅ BUKOLLEN.Bukollen 024
Men tordenværet buldra rundt oss, og vi måtte begi oss nedover etter ei kort pause.
Bukollen 027
Da følte jeg meg sikker på at vi ikke ville møte noen, så hundene fikk springe løse ei stund.  Store-vesle Luke på sju år, såg ut som en dreven gjetergutt der han gikk på sin aller første fjelltur.
Bukollen 031
 Lappisene mine...Bukollen 037
Bukollen 039
Bukollen 040
Bukollen 032
Nå sitter jeg altså her og mimrer, og imorgo begynner ferien på alvor...selv om ingenting er planlagt. Jeg burde ha klipt Anina, men hvis været ser lovende ut – pakker jeg sekken og fyller opp bilen, og drar avgårde en liten tur. Med Nalle og Tussi. Tror ikke jeg kommer til å levere henne med det første...
Antagelig ikke før vi skal til Biri, og dit skal jo ho også i år :o)

12 kommentarer:

 1. Kos deg i ferien! Nå skulle jeg ønske at jeg hadde delt min opp også. Nalle og Tussi er veeeldig like :)

  SvarSlett
 2. Så flott en tur!! Ja Terje tok 4 uker i strekk. Kansje ikke så lurt i år?!
  Så morro at Nalle og Tussi går så fint sammen!! Så flotte de er begge 2!! Gleder meg til å treffe Tussi!
  Ha en fin ferie uke og kjør forsiktig så treffes vi på Biri til helgen!

  SvarSlett
 3. Så herlig =) Kunne godt tenkt meg å hatt fri, og bare labbet rundt i skogen/fjellet.

  SvarSlett
 4. Utrolig nydelige hunder! Wow!

  SvarSlett
 5. Nalle og Tussi passer jo så godt i hop at det nesten blir fælt å skille de igjen. Fantastiske bilder. Ha en god ferietur så sees vi på biri. Bare husk og ta med Tussiveska. Hehe.
  Jeg veit jo hvordan dette bestemorhjertet banker for nallebarna. Og det er så godt å vite at tussa mi har det bra. Tubbiklem:-)))

  SvarSlett
 6. Så herlig bilder av de to. Siden Nalle er en av mine yndlingshunder, må jo også Tussi bli det - hihi - siden de er så like :)
  Koselig å se de to på tur sammen.
  God ferie og kos deg, Nøve

  Klem

  SvarSlett
 7. Så fantastiskt like de to lappene er! Og utrolig vakre, da:)

  Koselig at du har litt fri i finværet, selv om jeg er helt enig med deg - det er fryktelig varmt. Upraktisk, rett og slett:)

  Gleder meg til vi ses på Biri, gleder oss til denne helgen. Biri er min ferie i år! Så den har vært etterlengtet og meget sett frem til:)

  SvarSlett
 8. Helt utrolig å leke far og datter er. Jeg prøver å se etter selen til Nalle for å se forskjellen på dem. Helt umulig på bildene. ;)

  Kos deg masse i ferien din. Det er jo smart å dele den opp når en ikke har noe planlagt. Det er faktisk første gang i år jeg har tre uker. Og jeg koser meg!!!!

  SvarSlett
 9. herlige bilder som vanleg!! dei to er verkeleg like :)

  Eg skal også ha ferie no snart, skal jobbe ut denne veka og så blir det å hive meg sjølv, bikkje og alt pikkpakk i bilen tiiidleg laurdagsmorgen og køyre den lange vegen til vestlandet. Skal ha 4 veker fri, og det syns eg at eg treng no - har vore altfor travelt på jobb den siste mnd! Både eg og Heino gler oss!!!

  SvarSlett
 10. Snakk om å være som snytt ut av nesa på faren sin! ;) Fininger, begge to!

  Kos deg i ferien! :))

  SvarSlett
 11. Jammen var de like ja, like nydelige!
  Ikke dumt å dele opp ferien sin, jeg har ferie nå, og rakk så vidt å male noen stoler ute før regnet kom. Får håpe sommeren kommer i løpet av høsten :)

  SvarSlett
 12. Far og datter er virkelig kjempelike! Jeg gjør som Nina. Jukser litt og forsøker å se på selene;o)

  Nå er ferien din nesten over Nøve, men jeg tror du har det beste igjen, for nå står Biri for tur! Kjør pent, kos deg masse og hils alle kjente fra oss!!

  Stor klem

  SvarSlett