torsdag 24. november 2011

I nattens mulm og mørke

(sitter jeg her og blogger litt igjen . . .)
Zorry, Zappa, Zneipen, Ziggen, Zevs, Zalo, Zabeltann, Zjur, Zanta Klaus, ZnurreZprett, Znapp Znute og ZagaNatten!
Jeg teller ikke sauer – jeg er lysvåken!
-men guttekanin-navn på Z er neimen ikke lett ;-)
Jeg har nemlig tinga på en Angorakanin. Jeg kunne jo bare ikke takke nei til en Isabella-farget èn, og jeg har jo plass. . .  Han forventes født den 28.november, og oppdretter Lise skal kalle dette ett Z-kull. Jeg ba om navneforslag på FB, og det strømma inn med gode navn. Artig. Jeg har navneliste klar hvis Anina får sitt første kull til våren ;-)hit 022Dette ble ett uklart bilde fra søndagsturen vår. Stien er rydda for kvist og kvas, og det var blitt oversiktelig og fint å gå der, selv om tåka låg tjukk på søndag. (Så Nina og Hanne, dere blir vel med på tur ved neste anledning??)
Det har skjedd saker og ting inne hos kaninene. Jeg gjorde meg hard, kjøpte musefeller og satte dem opp. Det gikk mus i fella hver natt den første tida, men nå ser det heldigvis ut til at de har lært . . ?  Ullf, Anina og Angolina får endelig ha maten sin i fred. Imorgo skal forresten Angolina klippe seg, det er planen iallefall . . Ho har mye mere ull enn Ullf, enda de ble klipt omtrent samtidig i slutten av august. Ønsker meg ei skikkelig vekt, slik at jeg får veid opp spinneulla, men det ligger nok på ca 200gram pr.klipp.  Dvs. hvis jeg klipper kort nok,da. . .   

Jeg har glemt å fortelle om noe spennende vi gjorde en kveld!
Jeg fikk telefon fra Arne, med kort og grei beskjed; eit rådyr er påkjørt – kom med en gang og ta eit søk.
Jeg ble ganske stressa, men fikk summa meg og samla sammen refleksvester og langline, og tilfeldigvis huska jeg på hodelykt (– da følte jeg meg ørlite dreven!) Nalle skjønte vel ganske lite da han ble sendt ut i mørke skogen med Arne og meg på slep. Jeg får vel si at heldigvis hadde Arne fullført jobben – rådyret var finni og avliva, men dette var kjempegod trening for oss! Nalle fulgte det ferske sporet sånn noenlunde, og fant det døde rådyret. Han snuste ganske uinteressert på det og venta rolig, mens Arne tok ut innmaten og ga oss det rykende varme hjertet! Det skal visst være en delikatesse . . . (Nalle fikk en liten smak av det sammen med kveldsmaten sin, men spydde det ut igjen over hele gulvteppet i løpet av natta)
dit 011 I kveld gikk vi spor i mørket! Det er skikkelig spennende, og ganske anderledes enn å gå midt på lyse dagen, ja. Jeg hadde slept rådyrfoten etter meg ett godt stykke og bundet den fast, og etter noen timer fikk Nalle gå sporet – han fant den og bar den stolt med seg heim igjen. Etter en "byttehandel" havna den atter i fryser'n, så klauven kan brukes mange ganger før den er oppspist ;-)
Så over til noe koseligere :-)hundeull 007
Lapphund-ull fra Fjelldronningen
– ingenting dufter så deilig som det!!! Nalle måtte få lov til å bore nesa si laaangt ned i kurven. Her dufter det av Ofelia, Asca, Belle, Byu'Ti, Indy og vesle Heiko!hundeull 017
Og i går natt spant jeg 100% rein lapphund-ull for første gang! Jeg er sikker på at Siss hadde hatt lite imot litt innblanding fra Glenne, men ho gleder seg sikkert like mye som meg, over at det blir brukt bare ull av hennes egne lappevenner. Fargen blir nok ganske grå, men det blir mye garn av dette her! Uten saueull blir det lite elastisk, men det kan bli fine skjerf og sjal av det, tenker jeg :)

hundeull 019
hundeull 021

I løpet av netters mulm og mørke,  har jeg dessuten strikka to forskjellige slags fingerlause-par og ett vottepar som jeg har tova litt, av ett anna hundegarn.
Ellers kan jeg fortelle at Nalle har hukommelsen i orden. Da vi besøkte hans gamle venninne idag, gikk han rett bort til skuffen og venta på kjeks . . .dit 005
Han har dessuten fått seg ny Hurtta-sele med fabelaktig god refleks, som dere ser! Nå lurer jeg på om vi skal kjøpe adventskalender til ham i år . . . Det fikk nemlig Prinsen av Nesbyen, da han var innom butikken og hilste på Bajas her om dagen ;-)
dit 001
I skrivende stund har alle normale gått og lagt seg. Det er nesten 8 +grader der ute, det blåser, men det er stjerneklart. For ei novembernatt dere gikk glipp av ;-)
Takk for meg. God morgen til deg.

19 kommentarer:

 1. Får jo SÅ lyst på et skjerf fra min egen lappe når jeg ser alt du lager! Og de vottene med poten på var kjempefine! Sukk, skulle ønske jeg var flinkere til håndarbeid...

  SvarSlett
 2. Kanin navn: Zorro?...Zappa var jo veldig bra til en en isabella farget, synes jeg. Var å titta på fargen litt grålig med med rødt på ryggen virket det som.
  Spennende å se hva navn du kommer frem til.

  Mysene..må man være hard så må man, sånt er det bare enkelte ganger.

  Hørte jo om Nalle og du på sporet tidligere, jeg synes dere var rå-gode:o)

  Spennende med bare hundeullgarn, hører vel etterhvert hvordan det går med sjerf og votter av den ulla.

  så fine votter og pulsvarmer du har stikka:o)

  Er ikke noe i veien med husken til Nallemann:o)))
  Det nesten så jeg føler at Ville må få seg en julkalender. Faktisk så hører jeg henne si: "alle de andre får bare ikke jeg";o)

  Føler vi begynner å komme tilbake til den gode gamle bloggverden, etter ragnarokket i sommer, det slo iallefall meg totalt ut.

  Ps. sjalet er aldeles nydelig på kalde morninger, da luner det så godt på skuldrene og nakken min:o)

  SvarSlett
 3. Hvis Ville skal få julekalender, vil ihvertfall Nalle ha også! Det hadde kanskje vært på tide..vi har ikke kjøpt det før :-)

  Må si at jeg har herma etter vottene jeg fant i denne bloggen her: http://ingidano.blogspot.com/ Jeg har ikke mønster, men får så mange ideer av å se hva andre gjør ;-)

  SvarSlett
 4. Nå skrev jeg et langt innlegg og så forsvant det bare, grrr

  Jeg går for Zappa skikkelig kult navn. Kjenner en Briard som heter Zappa og han er bare helskjønn :)

  Nalle er jo en skikkelig proff arbeidskar, blir utkalt til oppdrag og drar på timen. Maila og Leia er litt betatt.
  Det er nok spennende for deg også og bak der, spent på om Nalle finner dyret.

  Så mye lappeull du har fått, satt og lurte på hva Nalle tenker om all den gode lukta men ingen å hilse på. Tenker han drømmer om både den ene og den andre, kanskje de løper rundt og leker i hagen eller går på en flott fjelltur sammen. Du har nok å henge fingrene i men så koselig hobby. Jeg blir litt påvirka av å lese bloggen din for jeg er innom Finn.no av og til for å se på rokk som er til salgs ;] Jeg vet ikke om det blir noe av det men en kan jo drømme litt.

  SvarSlett
 5. Jammen er det koselig å følge bloggen din Nøve! Du har jo virkelig fått teken på både klipping, karding, spinning og strikking.......og blogging :-))) Flink er du Nøve! Masse hilsen fra Grethe i Tromsø

  SvarSlett
 6. Sååå ergelig når tekst forsvinner!! Jeg har vendt meg til å kopiere teksten før jeg går videre, sånn for sikkerhetsskyld... Det er noe rart med bloggene :/

  De selger nye rokker på Spinnvilt.no for ca 5000,- Jeg hadde trodd de var mye dyrere. En ny rokk har mange fordeler, men en gammel en har jo sjarm ;-)

  SvarSlett
 7. Her var det mange gode forslag til navn på Z, som jo ikke akkurat er den enkleste bokstaven å finne et navn som begynner på! Jeg synes mye om Znurre Zprett jeg da:o)

  Så snill Arne er! Så gøy at dere fikk ta en nesten autentisk sporing i mørket Nøve. Veldig spennende!

  Masse herlig Fjelldronning-ull. Guri malla så utrolig fine de vottene med små poter på var! Du er innmari flink og imponerer meg hele tiden!

  Adventskalender blir det definitivt ikke her, Ola kommer til å sørge for at jeg får en eller annen slags behandling da tror jeg, men ideen er jo kjempesøt! Gleder meg til å lese om deres!

  SvarSlett
 8. Zappa på stamtavla, og Frank til vanlig da ;-)

  SvarSlett
 9. Her var det mye å kommentere. Masse som skjer hos deg bestandig. :)))

  Navn på Z har du fått god hjelp til nå. Vanskelig, ja, men med så god hjelp så finner du ut av det. :o)

  Uff, rådyr skadeskutt! Det var jo en skikkelig øvelse. Nalle var flink som vanlig. Jeg hadde ingen andre tanker om han. :)) Tenker du stresset fært. Ser det lissom for meg.

  Åååå, jeg blir med på tur i masteløypa. Nå er jeg forberedt. Da går det bra. Det var jo en fin tur. :))))

  Julekalender??? Er Nalle begynt å bli bortskjemt? Sånn er det når mor jobber på dyrebutikk.

  Tenker Sissel gleder seg til å stikke av hundegarnet. Hun kan sikkert ikke vente nå. .))) De pulsvarmerne var bare superfine. Sånne hadde vært kjekke å ha. Kanskje jeg også må finne fram strikkepinnene. De har jeg ikke brukt på 30 år. Hjelp, er det blitt så lenge siden?!?

  Huurta har mange fine ting til hund. De selene er flotte. Heidi har mange Huurta-dekkener til Aida. Det er kvalitet.

  Snart helg, Nøve. Ha en riktig god helg!!!!

  SvarSlett
 10. Nina, kan du mene at hundene blir bortskjemte av en julekalender??? Hmmm, tror det blir koselig, jeg. Jeg kjøper den imorgo ;-)
  Jeg har liksom hatt helga mi, jeg nå. Jobb til langt på kveld i morgo,og jobb på lørdag. Men "helga" mi blei avslutta med snusetur men Kango og Wilma og noen til, i Nesbyen ikveld! Kunne ikke vært bedre :)

  GOD HELG TIL ALLE! Og lykke til på Dogs4all, alle dere som skal dit!!!

  ps. Gry, du kan vel ha julekalenderen på pikerommet ditt ;-)

  SvarSlett
 11. Jeg viste ikke at det var så mange fine navn på z. en lur ide å få forslag fra folk der ute.
  Data er en fin oppfinnelse:-)

  Det måtte vere gøy å bli ringt etter for at du og Nalle skulle ut å søke rådyr. Selvfølgelig fant han det. Den karen har god snute for det meste.

  Jeg ble nesten en smule rørt når jeg så all lapphund ulla mi. Du skjønner at den betyr så enormt mye for meg.
  Jeg gleder meg til å ta fatt på strikkingen når ulla er ferdig.
  Du er en engel:-))))

  God helg til deg.

  SvarSlett
 12. Du kan tro jeg gleder meg til å gi deg garnet, Siss! Jeg vet det betyr noe spesielt :)

  SvarSlett
 13. Veldig fine de vottene med poten på!

  Tøffing han Nalle som må ut på oppdrag :D og ikke minst spennende å gå spor i mørket :)

  SvarSlett
 14. Det er ikke til å tro Nalle:o)))

  Mor kom hjem med det jeg ønska meg, julekalender. Så nå blir morgenkvisten gøy i hele 24 dager.

  Håper du og får en...høres sånt ut;o))
  Klem fra Ville-mor:o)

  SvarSlett
 15. Hei!

  Jeg svarte på kommentaren din på min blogg, men jeg svarer her også jeg :)
  Tusen takk for tilbudet! Oi, så snilt! Skal jeg gjøre noe med det, skille ut dekkhår og sånt? Hvor mye trengs til et normalt skjerf? Jeg har null peiling på dette, så jeg må jo bare spørre :) Ble helt satt ut her jeg nå, går det an å være så snill mot et fremmed menneske da?
  Send meg gjerne en mail med svar (fant ikke mailadressen din), jeg har kjersti(a)pilaris dot net
  God helg!

  SvarSlett
 16. Det var en liten spøk, Nøve. Det er bare så mye som drypper på Nalle nå som du jobber i dyrebutikken. :))) Vet ikke hva jeg ville kalt de hundene jeg har eid da.;)

  Nå tar jeg helg og skal kose meg som hundevakt for en lappe. Gleder meg masse. :)))

  SvarSlett
 17. Julekalender'n er i boks ;-)


  Kjersti, alt for lappene, vet du! Til ett skjerf er det ikke så nøye om det er både dekkhår og underull, tror jeg. Bare samle så mye du kan, og oppbevar det helst i papirpose eller lignende, før du sender det til meg. Ikke no' hastverk. Prøver å sende deg en mail med addressa ;)...

  SvarSlett
 18. Lykke til med navnevalget! Z er jammen ingen enkel bokstav å finne navn på! :)

  Spennende med rent hundegarn, det så deilig ut!!

  Og så morro å få gå et "ekte" spor, da! Jeg vil begynne med sportrening igjen jeg også, er altfor lenge siden sist gang... Treningslysten går litt opp og ned gitt :)

  SvarSlett