mandag 25. juni 2012

Alt har sin tid.

St.Hans ble feira på Elvemo, nesten akkurat slik vi gjorde det i mine barneår. Men den gang regna det aldri på St.Hans, tror jeg. 269274_10150868048112493_1115363736_n Nå var det satt opp ett stort partytelt og der var det samla rundt 30 personer med stort og smått. Gassgrillen hadde sitt eget telt - noe slikt som gassgrill fantes heller ikke før i tida. Hm. Og mamma skålte med champagne, da gitt  :)))

Blåfjell og div 048

  Det var ei litt vemodig undertone over feiringa likevel. Ikke fordi jeg holdt meg klinkende edru, men fordi dette var ei markering over at søstera mi skal flytte laaangt bort når sommeren er over. At ho får det bra sammen med sin Karl Ottar, det er det ingen tvil om :)

599324_10150952972987180_856128706_n

St.Hans-dagen begynte også bra.

Nalle gikk blodspor så det susa, tross hardt regn hele det siste døgnet. Han var kjempeivrig og veldig flink, men han markerte ikke sårleie - slik som jeg hadde håp om. Akkurat det er nok noe vi må trene mer på, og legge det opp slik at han forstår at det skal markeres. Det går nok bra.

Blåfjell og div 002

Jeg har lasta ned Endomondo på iPhonen, og denne gangen huska jeg å slå den på da vi gikk sporet. Jeg blei litt skuffa, da jeg såg av sporet bare var 330 m langt! Jeg trodde vi gikk mye lengre. Neste gang skal den slås på når sporet legges!

Vi fortsatte å gå tur i regnet, når vi først hadde blitt våte. Vi fulgte en skogveg ned mot Nøbben, der kom vi over tuftene etter en plass som het Haugen. Neste år er dette stedet antagelig umulig å finne igjen...Blåfjell og div 005

Midt i skogen dukker dette huset opp.  Her bodde heksa, og Hans og Grete...? Blåfjell og div 007 

Vi tusler oppover igjen, under jernbanen, men videre opp mot lysere steder.Blåfjell og div 016

Der oppdager jeg noen vakre orkidèer!

Den kvite viser seg å hete Vanlig nattfiol,  den rosa er Flekkmariehånd.

Blåfjell og div 018

Blåfjell og div 023

Det krydde ikke av dem, men likevel brukte jeg lang tid på å studere skjønnhetene.

Og så var det denne gudsforlatte skapningen, da...

Blåfjell og div 036

  Dette gamle hønsehuset på Vassfarmoen er minst like sjarmerende :)

Blåfjell og div 031

Da vi kom heim, fant jeg ei Gammel Oppland på trappa! Blåfjell og div 037

Verden er forunderlig.

Og vakker. Og uforutsigbar.

Da jeg hadde klipt Ullf idag, såg været ut til å snu - dermed jeg kasta meg i bilen og kjørte opp til Dypilen, selv om klokka nærma seg 18...

Blåfjell 002

Sola blei borte ganske fort, og vi såg regnskurene danse i vindkasta rundt oss..Blåfjell 007

Men denne gangen nådde vi tørrskodde fram til toppen av Blåfjell! Blåfjell 017 Sola viste seg fram ett øyeblikk tilogmed :)

Vassfaret skimtes såvidt langt der nede i tåkehavet..Blåfjell 011

Ingen å se på milevis avstand, så Nalle fikk springe laus ei lita stund.

Blåfjell 030

Sett noe så befriende flott!?!

Jeg tar noen djupe magadrag og nyter å være  :)

Blåfjell 016

Og her er en hilsen til ivrige multeplukkere...

Blåfjell 004

De neste bildene har fått navnet rokkedag...

rokkedag 050

Det kan forklares på denne måten;

Ei rokkedame fra Numedal, tipsa meg om ei annonse på Finn, angående en rokk som skulle være bra.  Jeg sendte en mail, men fikk ingen svar. Norske, gode rokker, er ikke så lett å få tak i, dermed antok jeg at den var solgt for lengst. "du burde jo prøve å ringe" -sa rokkedama fra Numedal, og jammen turde jeg det... Men, jeg fikk ingen svar.

rokkedag 071 Jeg sendte en sms også da, for sikkerhets skuyld...

Da vi var ute på kveldsturen vår på tirsdag, da fikk jeg en etterlengta telefon. Vi hadde akkurat sykla opp en lang bakke, og jeg var forferdelig andpusten - (rart hvordan det kommer over én når man står stillle!!)

rokkedag 066 (2) Dama hadde vært uten nettforbindelse pga lynnedslag, derfor hadde ho ikke sett verken min eller ev. andres mail - men rokken var min om jeg ville ha den!96_2084562953 Og ho var glad for at det var ei angoradame som ville ha den - for det var akkurat det ho hadde hatt planer om, men ting hadde ikke blitt akkurat slik som ho hadde drømt om en gang.rokkedagen 002

Nå venter jeg spent på at Bjørn skal komme heim med nye-rokken!

rokkedagen 024

Ullf har som sagt klippt seg i dag, så nå har jeg mye angora å spinne av!

Blåfjell 056

Gamlerokken skal fortsatt ha plass i stua den også, altså! Nalle røyter om dagen, så hundeull har jeg mer enn nok av - arbeidsledige blir vi ikke.

Blåfjell og div 039

Alt har sin tid.

Og Rosehagtornen er på hell, nå når valumene blomstrer.

HA EI FIN UKE.

9 kommentarer:

 1. Herlig innlegg fra deg Nøve! Blir vel en del rocking hos deg fremover ;o))) Ei fin uke til deg også:o)

  SvarSlett
 2. Hej Nøve

  Som altid, smukke billeder og gode historier - hvor får du tiden fra?
  Jeg har fulgt lidt med i dine beretninger om spor, og besluttet, at jeg må prøve at gå til spor med min Mio - hvis jeg kan få plads på et hold i foråret.
  God sommer, hvis man kan kalde det det i Norge - her i Danmark regner det konstant - vi har bare gråt i gråt :(

  SvarSlett
 3. Kjæreste Nøve, det er ett eller annet du gjør med blogginga di' som får meg til å føle at jeg "er der" liksom! Det er så koselig å lese den.

  Det blir nok uvant at søsteren din flytter, men det er lett å ha kontakt via såkalte sosiale medier også:o)

  Etter å ha lest dette, lastet jeg ned Endomondo jeg også, nå skal vi både måle lengden på turene våre, og vi skal bruke den til å legge blodspor. Takk for nyttig tips:o)

  .....også er jeg veldig glad for at gammel-rokken ikke blir forvist (igjen:o) den ville nok ikke likt det tror jeg. Skal du spinne angora på den ene og hund på den andre? Gratulerer med ny forresten!

  SvarSlett
 4. Nok en gang legger du ut om herlige turer med tilhørende herlige bilder. Og som Gry sier over her, man føler at man er med deg!

  Endomondo er nyttig, praktisk og veldig moro. Logg deg inn på Endomondo på nett og søk meg opp, så kan vi følge med på hverandre :) Gjelder deg også, Gry :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjersti, så proff du er:o) Vet ikke hvordan jeg gjør det, og hva betyr det at vi kan følge hverandre?

   Slett
  2. Proff og proff ;) Jeg antar at du nå "bare" har lastet ned app'en til mobilen? Gå til endomondo.com og bruk gjerne logg inn via Facebook. Ingenting farlig med det, du kan stille inn sånn at ikke Endomondo publiserer noe på Facebook uten at du ber om det selv.
   På Endomondo kan man ha venner, akkurat som på Facebook. Du trenger ikke dele treningene dine med vennene dine, men du kan hvis du vil. Så da kan du f.eks. bli venn med meg der inne, og se på de turene jeg går med Endomondo påslått.
   Jeg husker ikke helt hvordan jeg gjorde det, men første gang jeg brukte app'en etter at jeg hadde registrert meg på nettet, gjorde jeg noen innstillinger på app'en, sånn at hver gang jeg trykker Stop etter en tur, laster app'en automatisk opp turen med all statistikk til nettsiden. Utrolig moro å følge med på hvor fort jeg har gått, hvor langt jeg har gått, og ikke minst å se hvor jeg har gått på kart :)
   Sorry for langt svar, men jeg håper det var litt oppklarende og ikke bare forvirrende ;)

   Slett
  3. Det var veldig oppklarende. Tusen takk! Jeg sa nei til alt jeg skjønner du..... Er det din egen nettside hos Endomondo liksom, som bare jeg har tilgang til?

   Slett
  4. Bare koselig :) Ja, du har liksom en profilside, som på Facebook, og så har du en feed, hvor du ser hva vennene dine har gjort (treninger og hvem de har blitt venner med og slikt). Feed'en din ser bare du, mens profilen din kan andre se også. Men du kan som sagt stille inn hvor mye du vil at vennene dine skal se, eller om du vil at hele verden skal se alt :)

   Slett
 5. Hmm, føler meg litt utenfor av og til med denne eldgamle telefonen min..jeg vil også ha endomondo!!

  Men jeg får klare meg med nettet jeg! Turene dine er som vanlig helt fantastiske, like misunnelig hver gang, selv om jeg nå får trådd litt fjell selv også her ;)

  Ha en god rokkeuke ;)

  SvarSlett