torsdag 7. juni 2012

Tenk å bo på "ferie"

som Marianne sier så lurt ;-)

Å ja - jeg ferierer!

og jeg trenger ikke å reise langt :-)

tirsdag 003 Ferien begynte jo sist helg, med kurset på Låplassen...

Så, på mandagskvelden blei blodsporet lagt, og grevlingen jeg møtte på heimvegen - han hadde kurs beint imot rådyrklauven!  Jeg var derfor ganske skeptisk da Nalle skulle gå sporet dagen etter...

Hehe, det gikk så fint, så.blodspor 002 Vi gikk en tur oppover bakkan, før Kango og Berit skulle få prøve seg på det samma sporet...blodspor 014 Kango holdt stø kurs, han - over bekk og gjennom tømmervelte...blodspor 027 Han ville så gjerne beholde klauven, men måtte tilslutt gi tapt mot overmakten. Svenske kjøttbullar fra Gilde var en mager trøst, men de gikk da ned Tongue out

Nå er søknadskjema til helgas sporprøve sendt i posten... TVI TVItirsdag 033

Jeg blei litt betatt av denne skapningen som vi møtte på kveldsturen igår. Jeg finner ofte tomme sneglehus, men denna bar huset med seg, tvers over den laaaange grusvegen skulle den. Sikkert kjekt å kunne ta ei pause innimellom, for turen tok jo sin tid. Håper den nådde målet sitt!

tirsdag 019

I dag skinte sola, og vi satte kursen mot Siggeset.

Men sola blei borte ganske snart...Siggeset 008

Vi kom oss opp på den høgeste topp, Jordesmyrnatten -1135moh, og da var det best å kle på seg regnfrakken som lå klar øverst i sekken...Siggeset 031 Det regna ikke, men det kom dryss av småhagl jevnt og trutt.Siggeset 061

Nalle fikk springe løs her oppe, ei lita stund...

Siggeset 074  Da sprang han beint imot de nærmeste snøflekkene

Siggeset 084 eller så satt han på de høgeste punkt og speida omkring.Siggeset 051 Vi fulgte toppene bortover, mens vi såg stadig ned de stupbratte fjellsidene mot Bødalsvatnet.Siggeset 091 Da vi kom til Kjerringtjern -Siggeset 095 - snudde vi, og gikk opp på Grisetjern-natten.

Der nede i Grisetjern bada Milli en varm sommerdag for tre år siden...Siggeset 100

Da vi kom ned til Siggeset igjen - da dukka sola endelig opp.  Nalle la seg til å kvile i skyggen, mens jeg satte meg i sola og smådøste, til lyden av en vilter bekk og lystig fuglesang. I denne tilstanden lot jeg klokka gå og humla suse...

Siggeset 106

I morgo setter jeg faktisk kursen mot jobb. Det har vært umulig å få noen til å jobbe alle disse feriedagene mine, men jeg kan sikkert ta det igjen seinere. Torsdagkvelden pakker jeg sekken på ny, og gjør meg klar til blodspor-helg på Vasetdansen - det blir spennende, det!

5 kommentarer:

 1. Å føle at en bor på ferie enten det er på landet eller i byen er en fin ting:o) Skal ikke alltid så mye til før en føler at livet er bare helt topp:o)))
  Nå det er sagt så har dere Nøve, en fantastisk natur rundt dere som du vet å formidle i alltid nydelige bilder!!!

  En riktig god ferie uke til deg, vel undt:o)

  SvarSlett
 2. Jeg synes det er så godt å se mennesker som virkelig setter pris på naturen der de bor ;) Jeg drømmer om sånne plasser, å ofte når man endelig kommer der, å spør innbyggerne om hvilke topper som er finest, ja da sier de at de aldri har vært på noen topp..Særlig i lofoten ble jeg sjokkert over dette..De bor på et av verdens vakreste steder, å så har de aldri gått tur en gang!! Skulle ikke vært lov!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder som vanlig, av både natur og kong Nalle!! Koselig å ha bestevenn Kango på besøk, også.
  Godt å se at du nyter fridagene dine (det pleier vel ikke å være noe problem...)!!

  Jeg vil bare ønske deg og Nalle en riktig så flott sporhelg. Jeg håper at dere vil kose dere maksimalt med "folk og fe", og at dere får en flott opplevelse med sporprøva.

  Jeg skulle så gjerne ha vært med, men det er ikke like lett å få vært med på alt en har lyst til - hele tida.

  God klem fra meg!!

  SvarSlett
 4. Blir aldri aldri aldri lei av å se bilder av naturen dere har rundt dere, herlighet så flott!! :) Rart å se snø i juni for meg som bor på flate vestlandet ;)

  SvarSlett
 5. Yes, jeg kommenterer! Måtte bare, det er jo en super ferie du har. Skikkelig hundeferie!!!! Jeg satser på at du koser deg akkurat nå og at du blogger i morgen kveld. :))))

  SvarSlett