mandag 18. juni 2012

I helg og sykne

 

Her går arbeid og fritid om hverandre, men Rosehagtorn står i full blomst nå om dagen - og den er ett vakkert syn :)

Ludde 022

Treet blei planta for fem år siden, tror jeg, og det vokser jamnt og trutt. Det er bare litt synd, at det blomstrer i regntida hvert år.

Ludde 006 Ludde blei klippt på tirsdag! Han godtok behandlingen med verdighet, men du og du, så liten og rar han blei etter klippen.Ludde 033 

Nå er jeg igang med å spinne av den fine ulla hans :)

helg 017 ...men jeg plundrer med angoraen, det må jeg tilstå...

Det har derimot gått greit med hundeulla etter Roxie og Jackie. Har blanda inn Glenne-sau, fordi det var endel valpepels i sekken fra Bolehøgda. Nå er garnet vaska i Milo, og hengt ut til tørk. Og det akkurat på denne dag som Roxie gikk til topps på utstilling i Sandefjord!

Gratulerer, verdens søteste Roxie :)sykne 020 

Nalle har kjeda seg en smule idag...  Han ligger på trappa og kviler hodet på dørstokken, og er egentlig ikke så veldig interessert i å gå ut i regnet.

helg 001  Men innimellom, når sola titter fram, da er vi kjappe til å komme oss ut.sykne 033 De er nok ikke helt fornøyde med å gå heime sauene heller, men det er utrygt å sende dem til fjells i disse dager. Det er nettopp gitt fellingsløyve på en bjørn som har drept minst 12 sauer og lam den siste tida. Og flere sauer er savna :(

Synd at bamsen ikke veit sitt eget beste. Eller hva skal man si...

sykne 017

Fuglene derimot, de er kjekke å ha i nærheten. De fleste fuglekassene våre er bebodde, av fluesnappere og kjøttmeiser, og de holder fluer og mygg unna soverommet på mesterlig vis!

helg 008

Den enes død - den andres brød.

sykne 008

Livet er herlig når solstrålene gløder og fuglene kvitrer :)

sykne 004

Sukker-ertene vokser sakte men sikkert! Idag oppdaga jeg sommerens første sukkerert-belg. Tomatplantene må stå i "drivhuset", de vokser seint, nå når det er såpass kjølig. Håper på litt varme, om enn for tomatenes skyld ;-)

helg 011

helg 021 

Valmuene til Gudrun ønsker seg sol nå. De har fått det de trenger av fuktighet.sykne 006 Lupinene har kommet hit i løpet av de siste ti åra, tror jeg, nå trives de iallefall godt i skråningene nedom jernbanesporet.. Dagens Rallere, disse vakre blomstene. sykne 050

Jeg har fått meg sykkel-kurv!

sykne 036  Nå kan jeg plukke med meg godsaker til kaninene, når vi tar kveldsturen vår. De liker så godt kløver, unge bringebærkvister, blåbærlyng, og forskjellige kvister, så denne kurven er kjekk å ha. Det er bare å fylle den opp :)

sykne 047

Det var bakkeløp i Bergheim idag. 400 høgdemeter på 4 km. Arrangert av Bromma idrettslag. Deltakerne nådde antagelig toppen, før vi sto opp denne deilige søndagen.

sykne 044 

Så vi tok Bergheim på langs istedet, vi.

Ha ei fin uke (sykne;)

10 kommentarer:

 1. Oi, skummelt med den bjørnen..Men du er tøff å vandrer rundt i fjellet uansett! Håper den finner veien ut av sauebeitet snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke hørt om flere sauedrap i det siste, og naboen er i full gang med å kjøre sau til fjells. Akkurat nå går det ett lam og breker så sårt, mamma'n har nok blitt sendt til fjells uten at han fikk somla seg med på lasset :/

   Slett
 2. Så idylliske bilder av rosehagtorn, garn til tørk, fjell og kanin, lappis og sau. Eia var jeg der:o) Skummelt med den bjørnen da!!

  Veldig lurt med sykkelkurv Nøve, du finner nok mye godis på din vei som kaninene dine er glade i:o)

  Lo forresten når jeg så Lupinene, Ola kaller dem "Jernbaneblomster", her fikk han rett gitt:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ola har rett! Lupiner har spredd seg pga jernbanen, blir det sagt. Nå vokser de overalt, og blir ansett som en pest og en plage... Men de er fine!

   Slett
 3. Så fin klippen til Ludde ble :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var da snilt sagt, Lisemor :)

   Slett
 4. Tusen takk igjen for gratulasjoner!! Kjempe fint ble garnet!!
  Veldig fin rose torn dere har da! Her så venter vi åsså på varmen. Ikke Roxie og Jackie da. De koser seg som bare det i detta opp og ned været!! Fin ble ludde etter klippen åsså! Du får nok til å få flott garn av kaninene åsså!! Du er så flink atte!!
  Blir artig å treffes på Biri i år da!!
  Ha en fin uke! Nuss på nesa til Nalle fra Roxie og Jackie! Roxie har løpetid nå så hun gjør seg veldig vakker for alle han hundene i gata her. Jackie er rimelig fortvila for hun får ikke så mye oppmerksomhet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhhh, Nalle skulle nok gjerne tatt imot nusser fra disse damene ;)
   Vi ses på Biri! Hytte er bestilt for lenge siden :)

   Slett
 5. Jammen krympa Ludde etter klippen, hihi ;) Skikkelig søt liten gutt altså!
  Skummelt med den bjørnen! Stakkars sauer :(

  SvarSlett
 6. Så koselig å se så fine bilder fra Bergheim :) Også valmuene til bestemor, de husker jeg jo godt faktisk. Du er jammen heldig som bor på et så flott sted :) God sommer, hilsen Gunn Eva.

  SvarSlett