mandag 9. juli 2012

Eit steg hit, og eit steg dit.

 

Det har ikke vært mange solskinnsdager denne uka.Trøstheim 002 Bare èn dag helt uten en regndråpe, og det var på torsdag. Da var jeg selvfølgelig på jobb, men kvelden blei fin. Jeg tok med gamlerokken ut, og spant mens jeg nøt dagens siste solstråler. Nalle slappa av ved siden av meg. Fluesnapperne fløy i skytteltrafikk med bittesmå fluer til fluesnapperungene sine.søndag 045  Jaco satt på trappa og koste seg med kløverblomster mens han pugga nye strofer...og irriterte seg litt over skrikerungene i fuglekassa oppå veggen...søndag 046

Og kaninene nøt godt av markens grøde de med. Hver dag får de smake noe grønt og friskt, og nå er det mye å velge i. Blomkarse og kløver er favoritten, deretter løvetann og ringblomst, sukkererter og kruspersille mm.

(markjordbæra er til Jaco, det er hans favoritt...)Trøstheim 019

Tirsdag var fridagen, og Nalle, Inger og jeg kjørte oppover en skogsveg jeg aldri hadde kjørt før :)

Trøstheim 023 

Trytetjernsætri.Trøstheim 032

Trytetjern 724moh.

Her blei Nalle og Inger bestevenner :)Trøstheim 052

Oppdagelsesferden endte nede på Trøstheim, en av de fineste gårdene i Flå.

Trøstheim 061   Herskapshuset på Trøstheim står dessverre tomt-

-men på Kolsrud finns ett nesten identisk, og bebodd hus!søndag 032

 Her på Kolsrud gikk søndagsturen.søndag 013 Vegen sto avtegna på kartet, og i enden skulle det finnes ett hus...

Heldigvis.

For vi blei skikkelig våte!!!søndag 015 Vi søkte ly i låven. Regnet tromma på bølgeblikktaket, og det blei rett og slett en koselig timeout der inne :-)søndag 016 Engisøndag 058

Etterhvert måtte vi bare hoppe i det. Visst var det vått, men kaldt var det ikke.

søndag 023

Nærmere +20, antar jeg, og ganske så trolsk igrunn..

søndag 027

Nalle blei fornærma da han ikke fikk kjøre heim...

søndag 038

Så over til en annen "nedtur".Gørbu 045  

Og så detta;

Vi har hatt ett lite eventyr på gang med ei fantastisk søt dame fra Brumundal, og hadde ett lite håp om smålapper ved juletider...

De møttes for første gang på Vasetdansen, og vi var enige om at de to utfylte hverandre i både lynne og anatomi.

søndag 060

Men, det mente dessverre ikke avlsrådet;

Lappejentas Gadi Nalle er en meget god hund, men jeg vil fraråde kombinasjonen med Äyla, da det på hennes linjer forekommer en del hunder av "vallartypen". Dette er hunder som til en viss grad fraviker standarden, da de ofte er litt for lange i ryggen, har lavt halefeste, store ører og lang nese. Vi ønsker selvfølgelig å få frem typiske gode hunder så langt dette er mulig, og er derfor nøye med å sjekke linjene bakover slik at uønskede egenskaper ikke blir forsterket. Hver for seg, og i andre kombinasjoner, kan begge disse hundene gi bra avkom, men da bl.a. Huippumies er ganske lang i kroppen og samtidig har hunder bak som kan forsterke disse trekkene, er jeg redd for at avkom etter en kombinasjon med Äyla ikke vil gi de aller beste hundene (og det er jo det vi streber etter så langt mulig…).

Dermed avslutter vi denne romansen, og Nalle får trøste seg med at han slipper unna øyelysing. Både Hanne og jeg syns det var litt leit, men vi følger selvfølgelig avlsrådets anbefaling, og håper alle andre gjør det samme.

Alt for rasens ve og vel  ;-)

søndag 062 Slik sitter jeg med en ørliten en i glasset og koser meg med blogging...

Takk for nå!

Ønsker dere alle ei fin uke, sommerferie eller ei :-)

6 kommentarer:

 1. Hei på dere!
  Jøss var det et sted du ikke hadde vært! Så kjekt å få vært på tur dit åsså da!! For nå har vel du vært så å si over hele hallingdal!
  Synd at det ikke ble noen "kjærste" på nalle da. Men det dukker nok opp skal du se!
  For noen flotte trolske bilder du har tatt!
  Ha en fin uke videre!!
  Nuss på nesa til Nalle fra Roxie og Jackie

  SvarSlett
  Svar
  1. Nalle har jo verdens beste kjæreste,da! Ingen som Milli :))))

   Slett
 2. Nå gjentar jeg meg selv Nøve, men dere går virkelig fine turer, og det er en nytelsen å få "være med":o) Ikke rart Inger og Nalle blir bestiser, de er jo turkamerater jo.

  Så synd det ikke ble noe av parringa, men avlsrådet er jo der av en grunn, og da er det jo lurt å lytte til rådene fra dem.

  Det er vel bare du som klarer å få en haug med kaninmat til å se ut som noe jeg har lyst til å glefse i meg vel? Det ser jo kjempedelikat ut. Gøy for Jacko å få være ute og få noen nye inntrykk fra masekråkene på veggen.

  SvarSlett
 3. Hei!
  jeg maler forsider til romanserier og stoppet opp ved bildet av det gule huset på Kolsrud. Det passer perfekt til et av husene i en ny serie jeg holder på med. Hvor ligger dette, og kjenner du de som bor der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Huset på Kolsrud ligger i Flå kommune, Hallingdal. Tre nesten identiske hus ble bygget til tre brødre, alle husa ligger i Flå. Jeg kjenner dagens eiere ;-)

   Slett