mandag 30. juli 2012

Fra Hakkebakkeskogen til Beia

Bienna, Hanne og Thea kom på snarvisitt torsdagsmorgen! Men, Bienna har løpetid, og Nalle er i "karantene" pga frykt for reveskabb, så derfor ble det bare en snau times skravling på morgenkvisten, før de dro videre. Til hundenes store sorg.

Dessuten -

Mona, Mina, mamma og jeg hadde avtalt å ta en tur til bjørneparken!  Bjørneparken 016Trillingene som var så søte i fjor - de har blitt STORE BJØRNER!

Og trillingene som var så søte og små i mai, hadde vokst mye, og de så ut til å stortrives som fisken i vannet.Bjørneparken 012

Bjørnepasser'n snakka kav halling, det var en fryd å høre på henne!

Bjørneparken 017 Like moro var det å se henne mate den store Rugg - med druer :)Bjørneparken 020

Så over til kveldens STORE attraksjon...

Bjørneparken 023

  DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN !

Bjørneparken 038 Det var en særdeles artig teateropplevelse, som fenga både gammel og ung, i over to timer! Og etter forestillingen fikk vi lov til å hilse på alle dyra!

Bjørneparken 055

Stabburs-musa var veldig snill, søt og litt rar...og bittelitt skummel, men det var stas å snakke med henne!

Bjørneparken 063

Mamma syns det var stor stas å hilse på Flås velgjører, sjølveste Olav Thon!Bjørneparken 072

Så var det noen dager med jobbing igjen, men det nærmer seg heldigvis ferie for min del også :o)

Søndagen kom med fint vær. Deilig å ta det med ro, fôre og kose litt med kaniner og fugl og fisk...og spise sein frokost mens man studerer kart og prøver å finne ett mål for dagen...

Da klokka nærma seg 14 (!) kjørte vi Fekjan-vegen opp til Saupeset. Der møtte vi på en danske, og han viste meg en sti jeg kunne gå..til Beia??  "Ja, iallefall høyt opp",  sa'n.

Beia 005 

Jeg forsto ganske snart at denne "stien" gikk i feil retning, men vi hadde god tid, og det var bare å prøve å ta seg fram på best mulig måte mellom myrer og småtjern.

Beia 1081   Det var temmelig hett i de bratte skogliene. Nalle blei varm og sliten, og i lufta surra det av klegg og mygg..

Beia 007

Vi tok bare småpauser for å orientere oss i terrenget, mens det bar oppover mot målet, sakte men sikkert.

Beia 013

YES, Nalle - endelig på toppen!

Beia 023

"sitting on the top of the Bei(a) - wastin' ti- i -i - i-me"Beia 038

Utsikt oppover dalen mot Garnås og Gol, Skogshorn og den taggete Jotunheimen laaangt , langt bak.Beia 024

Utsikt nedover dalen. Nærmest er Liodden og Bromma, så Ryfjell og Flå...

Beia 030 (2) 

 

Sola var gått ned da vi kom til Saupeset igjen.

Men vi var enige om at det hadde vært en fin tur - og at det er veldig spennende å gå på "ville veger" uten andre hjelpemiddel enn ett kart og Nalles nese ;-)

Beia 042

7 kommentarer:

 1. Fantastisk bilde av Nalle som skuer ut fra toppen ;) herlige dager dere har! Kjipt med reveskabbkarantene da, usj.

  SvarSlett
 2. For noen fine dager dere har, i alle former for kultur, ser det ut til! Flotte bjørner, det er alltid stort å få oppleve naturen på sitt flotteste på så kloss hold.

  Og så ille med karantenen, når får dere vite noe mer?

  SvarSlett
 3. Flott natur og fine bilder igjen. Stakkar Nalle , hvor lenge varer en slik karantene ?

  Så koselig i Bjørneparken, spennende med teater for små og store barn.

  SvarSlett
 4. Karantenen er selvpålagt. Veterinærene trodde kanskje Wilma hadde reveskabb, uten å ha undersøkt henne. For å bekrefte reveskabb, må det tas blodprøve, og det tar tre uker å få svar på prøva. Man skal ha flaks for å finne skabb selv om det tas hudprøve.. Wilma fikk først middel mot lopper og lus, og da det ikke hjalp mot kløen, ga de henne Fronthold. Nå avventer vi og ser om det fungerer på henne!
  Nalle har også klødd endel, selv før han var sammen med Wilma. Jeg tenkte det skyldtes røyting, men jeg ga ham ett loppemiddel for sikkerhetsskyld. Dette var før jeg fikk høre om Wilmas behandling. Skabb er ikke så vanlig sommerstid. Men, noen kan være nærmest symptomfrie og likevel være bærere. Veterinærene er forsiktige med å behandle for mye/ofte - pga risiko for immunitet, antar jeg. De har iallefall bedt Wilmas venner vente og se det an ;-)

  ps. Nalle klør ikke ofte, ikke slik som Wilma gjorde, så jeg tror egentlig han er frisk. Men når han begynner å klø, får jeg panikkfølelse og føler meg slettes ikke trygg likevel :/

  SvarSlett
 5. Hørtes ut som en perfekt helg, både for store og små og to- og firbente:o) Bjørneparken ser fantastisk ut:o) Gleder meg!!!

  Hva gjør du med Biri? Drar du dit? Milli klør en del nå, men det gjør hun hver eneste gang hun "røyter" (ulla ramler av i dotter og flak stakkars:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi håper og tror at vi kommer oss til Biri! Hytta og alt er klart.. Men vi drar selvfølgelig ikke, hvis noe fortsatt minner om reveskabb ;-)
   Blir lite pels igjen på Nalle i år også, jeg får strikke noe til ham...
   Milli er vakre-Milli uansett! Det er noe med holdingen hennes, trur eg :)

   Slett
  2. Vi krysser fingrene for dere Nøve, vet hvor mye du ser fram til Biri hvert år:o) Det går helt sikkert fint!! Håper vi får til langhelgen vår, ikke lenge til nå:o)

   Milli er så veldig blid om dagen, sjarmerer alle rundt seg:o) Akkurat nå ble hun med Sead ned på lageret, strålende fornøyd både hun og Tjorven:o)

   Slett