onsdag 31. oktober 2012

Oktober-ros

 

STOLT NALLE MED LØRDAGENS PREMIER!!!

bruksdag 051

Lørdag kl.11 møtte vi opp til Bruksdag i Tunhovd med Renate fra Oslo hundeskole, og 8 andre hunder. Renate hadde fyra opp ett digert bål, og det gjorde godt å sitte inntil varmen med jevne mellomrom - den lave høstsola varma ikke stort.

bruksdag 025

Det var lenge siden Nalle hadde gått menneskespor. Jeg la to spor, og mens de godgjorde seg - trente vi litt lydighet sammen med de andre. Nalle syns det var så moro!

182557_10151225500701406_1435831485_n

Og det var altså under farts-konkurransen han storma fram og vant 1.premie!!!

bruksdag 014

Her sitter mor og datter Berner Sennen og venter på klarsignal...bruksdag 016 

Spora gikk over all forventing de også. Vi pakka sammen sakene våre kl 15. Da var Nalle passelig sliten, og det er lenge siden vi har hatt en så lærerik og fin dag.

Vi måtte ta en liten stopp ved Buvatn, og nyte de siste solstrålene...

bruksdag 036

Oktober-roser.

soldag 006

Vi hadde fri på fredag også, men da gikk vi "bare" en tur oppover i tømmer-renslene på Bergheim. Jeg gikk først over hengebrua, og Nalle fulgte etter hakk i hæl. Da ble jeg nok en gang imponert over gutten - for denne brua svinger, altså!!

soldag 009

Rensla svinger seg oppover og oppover - i flg.  Endomondoen fra 150 til 475 moh.

soldag 015 

Bittelittt nysnø denne fredagen!

soldag 023

 

Nalle Linselus, da. Jeg som syns bekken var så fin....

soldag 032

Rensla var ikke like enkel å følge alle steder....

soldag 037

Men vi kom heilberga ned til yndlingsplassen vår :-)

soldag 039 

Da vi kom heim fra jobb en kveld i forrige uke - hadde Kraftlaget vært på ferde...

Naboen hadde spurt dem pent for nesten to år siden, om de kunne fjerne denne bjørka, fordi den sto i vegen for telefon og strømledninger, gjerder og hus...

sola 114

Plutselig hadde de felt den uten å si ifra. Bjørka lå på tvers over hele tunet, tilogmed over sauegjerdet, og Bjørn måtte sage seg vei ned til vedskjulet den kvelden...

soldag 049

Nå er vi fornøyde igjen, og mye ved ligger til tørk til neste vinter ;-)

dager 003

 Idyll i tunet på søndag - før snøen begynte å lave ned.

dager 017

Hallingdal Hundeklubb, spesielt Agility-gruppa, fikk så fin og velfortjent omtale i lokalavisa forrige helg. Medlemstallet i klubben har stigi fra rundt 40 til over 100 i løpet av det siste året! Vi har vært med på mange artige trenings-kvelder på Torpomoen. Nå som snøen har kommet, skal AG-gruppa leie en ridehall oppi Ål på mandager, men det blir for langt å kjøre etter jobb for min del.

Vi får sikkert bli med på Torpo til våren igjen :-)

bruksdag 056

bruksdag 057

 

 

 

 

 

 

 

 

Nalle og jeg fortsetter å trene med en gjeng i Nes på tirsdagkvelder. Renate er primus motor her også. Det passer utmerket å møte opp der når jeg er ferdig på jobb. I kveld trossa 15 firbeinte 11 kuldegrader, og trente hverdags-lydighet i Nesbyen sentrum!!!!

dager 039

Under over alle under.

Idag holdt Nalle kjeft da vi ankom Kremmartunet!!!dager 033

Etter tips fra den godeste Renate, har vi altså forflytta forventningen...

Vi har variert turene før jobb, ikke gått bare midt i sentrum slik som vi gjorde før. Idag gikk vi en runde på ca 20 min. i ett byggefelt i Hæra, ganske nær sentrum. Etter fem slike turer utenom det vanlige, ser det veldig lovende ut :-)

 

Fornøyde-Flinke-Nalle kviler i godstolen sin i kveld, mens jeg koser meg med rokken.

dager 021

I morgen har jeg fri igjen...men altfor mye å gjøre ;-)

9 kommentarer:

 1. Når kulde setter inn - eller rettere for vår del -regnet setter inn så blir det nok mer tid til bloggen igjen, trur eg;o) Her hos dere Nøve og Nalle er det som vanlig stor aktivitet og flotte bilder:o) Koselig innlegg og fine Nalle med premie. Synd med Bjørka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig å høre fra deg igjen, Berit!
   Jeg håper bloggelysten våkner hos gamlegjengen snart ;)

   Slett
 2. Oioioi, snakker vi "Fali Norsk hengebro!"
  Så mange flotte bilder du tar, og så fine kaninpusene og Nalle er :-D Det var jo ikke særlig profesjonelt gjort å felle den bjørka midt over gjerder og tunet til folk! Fikk masse ved da, men kanskje ikke akkurat av rett tre?
  Fint garn du har laget der å!

  Så litt lenger ned på et tidligere innlegg du hadde skrevet her at du hadde farget ull av navlelav? Det fikk jo en utrolig flott farge! Jeg var ikke klar over at den type lav ga den flotte fargen! Jeg må se om jeg finner noe navlelav her over neste år, men jeg er litt usikker på om vi har det her. Kan ikke si jeg har sett det :-/

  Jeg spant garn fra Lydia her om kvelden! Det er første gangen jeg har brukt ull etter "L-kullet" men gud a' meg for en flott ull! Jeg håper Ludde også har fått den myke, flotte typen! Frøya, deres mor har jo også sånn ull, den er enestående! Lett å spinne av og det blir jo virkelig jevnt og fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lise, du finner helt sikkert navlelav i nærheten av Jevnaker! Gled deg til våren ;)
   Jeg har laga garn av Ludde, driver å strikker julegave av det :) Liker så godt den farga også!

   Slett
 3. Maila og Leia liker bedre den barske naturell Nalle men jeg syntes han var ganske søt i rødt.
  Gratulere med premien.

  Det var virkelig lite gjennomtenkt å sage trærne slik at de havner i hagene til folk, hvordan gikk det med gjerdet? Men veden var sikker grei å få :D

  Du er flittig med rokken, mange som kan gå vinteren i møte med gode lappe/saueull fra Natten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nalle takker :)
   Ja nå koser jeg meg virkelig med rokken. Skulle ønske flere prøvde ;)

   Slett
 4. Ja, det var trivelig lørdag, selv om Sissi og jeg kom for seint ;) Må bare rette på noe her...medlemstallet har økt, men fra 84 til 108 siste året. Bra likevel, og håper det fortsetter denne veien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oisann! Det med medlemstallet burde jeg egentlig visst, Kristin. Ja, vi får iallefall håpe på ett aktivt hundeliv for mange flere :)

   Slett
 5. Jeg må forklare meg litt bedre... Bjørka sto på naboens eiendom, men den begynte å bli ett problem for alle fordi den var så diger (trist, men sant) Den måtte legges i tunet vårt, ellers hadde den havna oppå ett eller anna tak. Det var bare så innmari ubetenkt gjort av Kraftlaget, som har plikt til å felle trær som er til hinder for bla. ledningsnett, å ikke informere noen om at de plutselig hadde bestemt seg for å felle bjørka. Da hadde selvfølgelig folk tatt seg fri og stilt opp for å rydde med en gang! Etter at naboen ringte og beklaga seg til Kraftlaget, sendte de folk dagen etter og satte opp igjen sauegjerdet...

  SvarSlett