mandag 22. desember 2014

Kanskje kommer nissen..?

1., 2., 3. og 4. advent er over og endelig har sola snudd!

IMG_2309

Det har ikke vært mye å skrive om den siste tida. Dagene er korte og arbeidsdagene lange, dermed så har det ikke blitt noen store sprell. Men en gang iblant glimter vi til, og får oss en liten luftetur før jobb – de dagene jeg begynner klokka 12, har vi jo litt dagslys.

Da får de springe litt nedpå Reitevollen. Nalle som vanligvis er en ganske bedagelig fyr, har jaktinnstinket i orden – og musejakt på revevis er artig tidsfordriv.

IMG_2315

Det blir mest seine kveldsturer på oss, og det kan være skikkelig spennende,det. Vi kom på nesten rykende ferske gaupespor ei natt!

IMG_2300

Hos mommo i Flå, er stemningsfulle julelys tent. Det gjør seg med den kvite snøen også Smilefjes

IMG_2282

På Bergheim er det egentlig ikke mye som minner om jul enda…

Jeg har prøvd å lage noen julegaver, men det har ikke blitt mange i år. Dette er det første kjedetvinna garnet jeg har spinni. Det er en spesiell teknikk og tråden blei langtifra perfekt, men jeg måtte prøve å lage noe ut av det …

IMG_2295Resultatet kan jeg kanskje vise om noen dager Smilefjes som blunker

 

Tassen skremte nesten vettet av meg forrige uke!

Små lundehunder har en litt spesiell og sart mage, derfor har jeg hele tida vært bevisst på å gi ham fettfattig og variert kost. I tillegg til Royal Canins lightfòr (han får lightfòret fordi han liker det best) får han kokt ris/potet med kokt fisk eller kylling, og grønnsaker hver dag. Han spiser vom fra V&H, og ei mus eller lemen i ny og ne. Magen hans har fungert utmerket!

Søndag la jeg merke til at han trykka veldig når han skulle gjøre fra seg, og til min store forskrekkelse så jeg at det kom blod! Rødt, friskt blod. Dette gjentok seg noen ganger. Formen hans var fin, men han hadde ikke matlyst. Likevel fikk jeg lurt i ham litt lettfordøyelig mat til kvelds, og jeg pusta letta ut.

Mandagen var han mye bedre, selv om det kom bittelitt blod på morgenen. Jeg fikk tak i markekur til både ham og Nalle, og de fikk første dose til kvelds. Jeg hadde lest ett sted, at hakeorm kunne lage sår i tarmen, slik at det blødde, og tenkte med skrekk og gru på alle “proteinbombene” de hadde satt til livs i løpet av høstsesongen…

IMG_2318

Tirsdagsmorgen våkna jeg av at Tassen spydde grønn magesyre. Ikke så unormalt, for han hadde spist dårlig kvelden før. Vi dro til Gol, og som vanlig gikk vi en liten tur før vi skulle på jobb. Da var han løs i magen, og til min store fortvilelse, kom det blod igjen!!!

Jeg sendte melding til Petter; hjelp hva gjør jeg nå??? – men før jeg fikk svar, ringte jeg til Hønefoss Dyrehospital. Der fikk jeg snakke med en hjelpsom veterinær, som beroliga meg, og sa jeg fikk se an situasjonen utover dagen. Det kunne være en reaksjon på rått kjøtt kombinert med markekur og alt det der, men det kunne også utvikle seg til å bli alvorlig tykktarmbetennelse, veldig fort. Det at blodet var rødt og friskt, var ett godt tegn. Mest sannsynlig ville det gå over, ved hjelp av mye drikke og skånekost.

Skånekost blei det, ja. Kokt kylling, ris og grønnsaker blei mosa, og han åt med god apetitt. I tillegg fikk jeg ordre fra Petter, om å følge oppskrifta hans til punkt og prikke HVER kveld…

*1 ts med usukret blåbærsyltetøy røres ut i 2 ss biola, og tilsettes en ts med cottage*

Blåbær stabiliserer magen, gir fiber, C vitamin, og antioksidanter. Biola gir nye mage og tarmbakterier av riktig type, og cottage er også nye bakterier, i tillegg så er dette myse, og masse proteiner, noe i nærheten av trippel kinderegg!

IMG_2355

Dette skåner magen om kvelden, og natten, for de sterke magesyrene som råforing gir, så er både Biola og Cottage med på å nøytralisere syrenivået noe, sånn at magen får bedre kvelds, og natthvile. Så da, så!

Nå legger Tassen store, faste, fine kabler igjen Smilefjes som blunker

Rødt hjerteRødt hjerteRødt hjerte

Jeg fikk fri idag, og denne dagen skulle brukes til julevask og ymse juleting.

Det blei så ymse, det ja.

IMG_2336

Det blei Masterunden og julefotografering!

Tassen syntes IKKE noe om den lua, men Nalle syns den er kledelig Smilefjes

IMG_2341

Tenk at det går an å gå tur i skogen, den 21.desember!

Gradestokken har virra mellom -12 og + 3 de siste dagene, men heldigvis har vi fortsatt snø!

IMG_2347

Smilefjes

DSC_1767

Her er de,  julenisseguttene på Nallenatten Rødt hjerte

DSC_1771 (2)

Jeg skal jobbe tilogmed julaften, men så blir det noen deilige fridager.  Jula kommer, sjøl om jeg verken har bakt eller vaska en eneste fluelort… Ribba, den er ruta opp og krydra godt. Vi skal som vanlig eta altfor mye, gå turer og se på tv. Same presidure as last year…

God Jul alle sammen!

4 kommentarer:

 1. Gaupespor, for en opplevelse! Jeg vet det er gaupe her i området også, men jeg har aldri sett så mye som et spor etter den.
  Åh, så bra at dere fikk magen til Tassen på stell igjen. Man får jo omtrent panikk av sånne ting, ikke det minste moro!
  En riktig god jul til deg og dine, Nøve, håper jula bli akkurat sånn dere vil ha den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har tilogmed fått æren av å oppleve ett øyeblikks møte med ei gaupe! Uforglemmelig :)
   Det er skrekkelig fælt når noe feiler dyra. Man føler seg så maktesløs. Heldigvis finns det gode hjelpere der ute!

   Ønsker deg og dine ei riktig god jul og ett godt nytt år. Og tusen takk for det fine julekortet!

   Slett
 2. Godt å høyre at Tassen vart bedre igjen! :)
  Ser forøvrig ut som de har hatt det veldig fint i jula! Godt nytt år, Nøve :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig å høre fra deg igjen!!! Håper alt er bra med dere også :) Godt nytt år! Hils Heino og Wilma ;)

   Slett