onsdag 31. desember 2014

Romjuls-tur

Jeg er så heldig å ha TO gode turkamerater utenom Nalle og Tassen, eller rettere sagt FEM! Det er Gry, Milli og Tjorven, og det er Petter og Doffen. Gry og co har vi kjent nesten like lenge som jeg har hatt Nalle, og Petter nesten like lenge som jeg har hatt Tassen. Vi setter umåtelig stor pris på alle sammen.

Den første toppturen med Gry og Milli, gikk til Skogshødn i Hemsedal i august 2009. Nalle var 3 år, og Milli bare 1,5 – og Gry & jeg var bare ungdommen…

Skogshødn 011

To år seinere, i 2011, var Tjorven blitt endel av flokken Smilefjes

[magisk%2520torsdag%2520032%255B2%255D.jpg]

Og til sist kom Tassen, og han skled elegant inn i lappeflokken - og han blei Tjorvens lille yndling.

[DSC_07223.jpg]

Vi har hatt så mange fine turer i løpet av disse åra. Vi går ikke så langt, men vi prater mye – vi ler mye – vi spiser mye – og vi opplever så mye fint sammen! Vennskapet og turene med Tjømlingene betyr rett og slett uendelig mye, og jeg gleder meg til neste gang vi møtes – og det er ikke lenge til – for vi skal feire nyttår sammen, som vanlig!

***

DSC_0087

Så er det Doffen og Petter, da. Disse to fra flatlandet som elsker bratte bakker, fjell og dype daler. Derfor inviterte jeg dem med til Jordesmyrnatten sommeren for 1,5 år siden, og siden har det blitt flere fantastisk fine turer sammen med dem. Heldigvis.

Lange, fine turer, nesten uten mål og mening –  vi bare nyter det å oppleve naturen sammen med hundene, slik som bare vi ‘hundemennesker’ kan!

Disse gutta har tatt imot utfordringen, og til sommeren skal de bli med Gry og meg til “Indianerdalen” – og DET blir spennende, det!

***

Doffen og Petter bor egentlig på feil sted, tror jeg –

De sutra og bar seg så grådig over snømangel’n i Østfold, så tilslutt så jeg ingen anna råd enn å invitere dem oppover til Hallingdal igjen. Litt utspekulert kan man vel si jeg var, da jeg frista villmennene med SNØ og ekte norsk villmark…

P1010337

VASSFARET, selvfølgelig.

P1010160

Yr lovde oss noen kalde dager, men vi tok sjansen og la iveg. 14-15 kuldegrader var slettes ikke nok til å skremme østfoldingene.

P1010197

Jeg gikk på ski, og Petter gikk på truger - mens Doffen, Tassen og Nalle fikk gå som de ville Smilefjes

P1010184

Innen vi kom ned til Strøen hadde temperaturen sunket til noen og tjue, og solnedgangen (og kuldegradene) gjorde meg - og tilogmed Petter, målløs.

P1010218

***

P1010221

De to små lundeguttene syns det var godt å bli pakka inn i varme tepper, mens de venta på at frostrøyken skulle legge seg, inne i Dølahytta…

P1010231

P1010229

 

 

 

 

 

 

 

Da de hadde fått mat i koppen, og vi tobeinte nykokt kaffe i skrotten – da gikk alt så meget bedre. Det blei ganske fort varmt og godt i den vesle bua, og undertegnede, som nesten aldri sover, sovna som en stein før klokka var ni!

P1010242

Dagen derpå var vi klare for nye utfordringerSmilefjes

P1010248

Petter pressa seg sakte opp og fram i ‘snøstorm’ og gamle elgspor…

Tassen mente at det var akkurat passelig mye snø, og viste veg opp i hiet til Rugg.

P1010252

Det store, brune, lodne dyret - det er bare Nalle <3

P1010300

Ingen skikkelig bamse å se denne gangen heller…

P1010270

…men Petter’n vågde seg ikke frampå før vi andre hadde inspisert hiet grundig Smilefjes som blunker

P1010279

Det snødde da vi la iveg, men etterhvert kjempa sola seg såvidt igjennom. Det er nesten ikke til å fatte - hvor heldige vi alltid er med været på turene våre!

P1010305

Dølahytta, så liten, og så stappfull av sjarm at den overgår det fineste slott i verden Smilefjes

P1010308

Det er alltid trist å forlate dette stedet…

P1010312

Søndagens retrett var egentlig en koselig tur, da  Smilefjes Maken til hundespann skal man leite lenge etter!

P1010325

Petter blei laaaangt bak oppover bakkene mot Godvatna Smilefjes som blunker

P1010316

Og da vi kom opp til bilen, var sola gått ned over Vassfaret for lengst.

P1010326

 

Med dette sier jeg tusen takk for følge - på oppturer og nedturer i året som har gått. Det har forresten ikke vært mange nedturer, da! Jeg skulle bare ønske jeg fikk gjort litt mer, besøkt litt fler, og trent litt mer… Men mest av alt håper jeg at vi får beholde helsa, både dyr og mennesker, og at neste år blir omtrent like bra som dette året har vært.

Gleder meg til 2015, jeg. Smilefjes

TAKK  FOR  NÅ

GODT  NYTT  ÅR !

14 kommentarer:

 1. Som vanlig ser det helt fantastisk ut, men kanskje litt vel kaldt akkurat denne gangen ;)
  Artig å se de gamle bildene av Gry og deg og hundene, tror ikke jeg har fulgt bloggen din så lenge at jeg fikk med meg originalinnleggene derfra.
  Neste år håper jeg blir året jeg får en mulighet til å ta turen til deg, så jeg også kan få oppleve den fantastiske naturen du har, bare ikke forvent at alle østfoldinger er like spreke som han i innlegget her ;)
  Godt nytt år, Nøve og Nalle og Tassen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Kjersti - men vet du, 14-15 kuldegrader føles ikke kaldt her oppe i den tørre lufta, det blir sikkert en helt annen effekt av kuldegradene hos deg. Kanskje det frister med en skitur??
   Håper iallefall, og tror, at vi ses i 2015 :)

   Slett
  2. Jeg har ikke gått på ski på....la meg se...27 år, så det tror jeg at jeg står over, sånn for helsa sin skyld ;)
   Jeg skal ihvertfall gjøre mitt beste for å få det til!

   Slett
  3. Vi satser på en cache-tur til sommer'n, vi ;)

   Slett
 2. Takk for mange fantastiske blogginnlegg med utrolige flotte bilder. Dette innlegget føyer seg bare inn i rekken. Ser ut som en herlig, om enn litt kald tur.
  Jeg vet du får en flott nyttårskveld :)
  Kanskje treffes vi igjen i det nye året, begynner å bli lenge siden sist og så hadde det jo vært morsomt å se deg andre steder enn på jobb.
  Ønsker deg og dine et godt nytt år!
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå som vi vet om enda flere felles interesser, ikke 'bare' hund, liksom - syns jeg så absolutt vi må få til ett treff i år. Det gleder jeg meg til!

   Slett
 3. Kjempefine bilder og fortelling fra nydelig natur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Morten. Vi var kjempeheldige med turen. Nå har været slått om, mange varmegrader og vind - det ligner ikke norsk vinter i det hele tatt! Det viser bare hvor viktig det er å ta ting litt på sparket og ikke utsette alt mulig rart til 'bedre' tider!

   Slett
 4. Vilka härliga bilder! Och va roligt att se en lundehund ihop med finnarna, de är ju bara sååå charmiga :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anna! Den lille lundehunden er like god som den beste lapphunden, og han vet det :)

   Slett
 5. Godt nytt år :) Håper du fortsetter med bloggen din, det er så koselig å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Denne bloggen blir jo ganske ensformig, men vi har jo alle våre interesser. Fint å høre at du liker den likevel!

   Slett
 6. Herlige vinterbilder! Du er heldig så har så mange fine folk og dyr og gå på tur med Nøve! :) Riktig godt nytt år til deg og dine, både to- og firbeinte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet jeg er heldig :) Godt nytt år til deg og dine også :)

   Slett