fredag 13. november 2015

Tipp topp, tommel opp

Vi kan det å nyte tilværelsen, vi!

IMG_3797

I kveld kunne jeg feire funnet av cache nr 112 og 113.

Den første var det beryktede Fiskebekkjuvet…

IMG_3699

Jeg var ganske sikker på å finne den denne gangen. To mislykkede førsøk hadde jeg allerede, men jeg hadde vært så nære at jeg trodde jeg kunne se cachen – den hadde bare vært klin umulig å nå tak i!

Planen var klar. Men det ble verre enn jeg hadde trodd, å komme seg på den andre sida av Fiskebekken. Mosen var våt og glatt, og steinene var isbelagte - og vatnet var selvfølgelig iskaldt. Etter å ha traska opp og ned, la jeg meg på alle fire – og krabba over som ei bikkje…

IMG_3704

Fy fader, det var flott her – men litt skummelt også!

IMG_3711

Nalle liker seg ikke når det er så ulendt, så jeg bandt ham i ett tre da vi nærma oss

IMG_3739

Tassen kunne ikke forstå at dette var noe å juble så høyt for -

IMG_3725

men jeg blei sittende i skrekkblanda seiersrus og se meg omkring i juvet.

IMG_3730

Etterhvert måtte vi prøve å karre oss opp igjen!

IMG_3741

Den koselige Bjørhushytta er åpen for alle, men vi tok kaffen og nista ute i solveggen, vi.

IMG_3756

Det går fine gamle stier i dette området. Vi fulgte en oppover, i håp om at den ville komme opp på Fjellsetvegen – men tilslutt så måtte vi bare krysse over Fiskebekken igjen, og ta en “snarveg” tilbake mot Vassfarvegen.

Sola går jo så tidlig ned…

IMG_3781

I dalen lå tåka tjukk, og det var ikke en sjel å se på stasjonsområdet…

IMG_3786

Og denne gangen kunne jeg endelig signere i den minste loggen jeg noensinne har sett Smilefjes

IMG_3790

 

Vi hadde en tipp topp dag i går også.

Det var skikkelig glatt over Teinevassåsen, men nede ved Strøen var det bart og fint. Planen for dagen var bla. Kviturdkollen, den lyse kollen som stikker opp i bakgrunnen.

DSC_4059

I dette området har vi leita etter Kviturdhiet ett par ganger. Sist helg var Bjørn der oppe, sammen med fire kompiser – to av dem hadde tilogmed vært i hiet for fire år siden. Men hiet er så godt kamuflert – at nesten ingen greier å finne det igjen! Unntatt de som har gps-koordinatene og vet hvordan man bruker dem…

IMG_3698

Hiet blei oppdaga av elgjegere høsten 2008 – da elgbikkja fikk los utafor den gedigne maurtua. Bamsen fikk sove i fred der den vinteren, men han kom aldri tilbake. Han la ut på vandring etter binner, og de var ikke å finne i Vassfaret. Han blei dessverre skutt i lisensjakta oktober 2012 i Stor-Elvdal(Hedmark). 315kg var den flotte hannbjørnen.

P1100011

Jeg har fått så innmari lyst til å finne dette hiet, jeg da… Sjøl om det visstnok har rast sammen, så er det noe helt spesielt.  Bjørn blei med meg igjen, og nå visste han iallefall hvor vi skulle begynne å gå.

P1100013

Det rare er, at jeg gikk opp her tidlig i høst, sånn helt på feelingen…

IMG_3640

Vi gikk omkring på kryss og tvers, i retning Kviturdsetra. Jovisst er det bjørneterreng her.

IMG_3667

Vi hadde akkurat passert ei myr, da Bjørn ropte på meg…

IMG_3663

Det var helt tydelig at her hadde det vært en bamse på ferde. Store steiner var gravd ut under maurtua, slik at det blei ei fin hule, men ikke stort nok til at han hadde overvintra her. Sjøl om det var sammenrast, og ei ny maurtue var bygget - var hiet stort nok til Tassen.

IMG_3645

Kviturdhiet var det ikke, men det var moro å finne spor etter bamsen! Og vi hadde ikke gått langt, før vi oppdaga enda ett uferdig “bjørnehi-prosjekt”. Det var ett stort hulrom under denne tua også!

Det er helt typisk det, at bjørnen prøver seg fram, og graver litt her og der – før han blir fornøyd. Dette var gamle “hi”, men jeg var kjempefornøyd med oppdagelsene våre, og jeg fulgte gladelig med Bjørn heimover.

IMG_3672

Jeg greide likevel å lokke ham med bortom Kviturdkollen Smilefjes som blunker

IMG_3676

Jeg tror ikke han angrer på det, for vakrere utsikt skal man leite lenge etter.

IMG_3682

 

Og der satt det jammen en brun en, og betrakta sitt rike – han ensa oss knapt…

P1100050

4 kommentarer:

 1. Så moro at du endelig fikk logget denne cachen :) 4 1/2 år etter forrige besøk! Tipper på at CO er veldig glad for å motta loggen din på denne. Jeg driver også og går etter sånne som har lite besøk, men de er selvfølgelig atskillig enklere å nå og oftere besøkt enn denne da ;)

  Mange flotte bilder, nok en gang, spesielt bildet av deg og guttene på Kviturdkollen var fint

  Tove.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, detta var ett spennende sted. Heldigvis slapp jeg å svømme :P

   Slett
 2. Glemte å kommentere den 2. cachen. Disse små er det mange av og jeg liker dem IKKE. Joda, veldig greie å finne. I hvert fall noen ganger - og helt umulig andre ganger, men det er nå så. Det jeg ikke liker er at det er noe pirk å greie å logge i dem, det er jo sååå liten plass på noen av disse loggene. Ser ut til at du fant en som er ok og signere i. Etter først å ha slitt med å få loggen ut (pinsett har blitt standardutstyr) og som regel er det enda verre å få loggen på plass inni "boksen" igjen. Nei disse liker jeg ikke! :( Men de er jo veldig kjekke å gjemme rundt om kring da, det er så.
  Har forresten funnet en artig en. Man kaller jo slike småttinger for nano. En gang skulle jeg finne en boks og hintet var nano. Jeg fikk ikke dette til å stemme for det skulle faktisk være plass til bytteting og TB'r i den. Halloooo, det er jo knapt nok plass til en logg inni disse nanoene!! Men joda, jeg fant en nano jeg :) Den så akkurat ut som en nano, det var bare det at den var diger :) :) :) Og et stooort smil kom opp i ansiktet mitt da jeg fant den :)
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er visst mange lure-cacher i ditt nedslags-felt, har jo sett noen bilder av litt forskjellige rarieter på bloggen din :)
   Den var vrien nok denne her, men jeg kunne ta den med inn i bilen og sitte der og pirke og lirke uten at noen kunne se hva jeg pusla med :)

   Slett