tirsdag 12. desember 2017

Diagnoser og sånt...

Lathans, somlepave, rotekøpp

Kjært barn har mange navn, og Bodyguard'n var ihvertfall sitt ess da Misa var innom butikken en snartur. Da var'n skikkelig kavaler.

Synd for min lille Loverboy, at utstyret ikke er helt som det skal.. Siden har er kryptorkid, kan han ikke brukes i avl. Jeg kunne selvfølgelig gjøre slik som Alejandra foreslo, fjerne steinen(e) - slik at han idet minste kunne få ha litt moro med damene 😍
Det var en en spøk, altså.
Jeg er slettes ikke tilhenger av å kastrere friske hunder, og spesielt ikke når de er litt usikre, slik som Tassen. I Hildes julekalender var nettopp kastrering dagens tema, les - og legg det på minnet. Altfor mange hannhunder blir kastrert, uten noen som helst medisinsk grunn.
https://nesbyenhundetrening.wordpress.com/11-desember-er-det-lov-til-a-kastrere-hunder-i-norge/


Tassen har dessuten fått enda en "diagnose".
Hudbiopsien påviste Pseudopelade. Det er ingen vanlig sykdom, det er immunforsvaret som angriper og ødelegger hårsekkene på forøvrig helt friske hunder, og det er ufarlig. Hårsekkene er ikke permanent skadd, og de kan begynne å fungere igjen når immunangrepet opphører.


På rygg og hale er pelsen tjukk og fin, men Tassen har fått store og mange pelsløse flekker siden i sommer.


Han syns det var kaldt ute idag...


I samråd med veterinær Stein Dahl og den svenske spesialisten i dermatologi, Kerstin Bergvall - som forøvrig er kontaktperson for pseudopeladeprosjektet ved Uppsala universitet - skal vi prøve en behandling med Sporimune Vet.
Atopica er en tilsvarende medisin, men denne er flytende og skal derfor kunne doseres helt korrekt. Tassen veier nå 8,6 kg, og skal ha presist 0,8 ml i munnen...bak på tungen...en gang daglig.
💉💉💉
Vi begynte idag, og det smakte tydeligvis ikke noe særlig, men vi skal få det til! De dyrebare dråpene vil forhåpentligvis stanse angrepet, og stimulere hårveksten. Det er derfor jeg har lagt ved alle disse "sørgelige" bildene, slik at jeg kan vise framgangen i løpet av de neste 4 - 8 ukene 😇
Det står mer om hudlidelsen på Lundehundklubbens hjemmesider

Stripa på musejakt hos Ingrid

Det er kaldt nå om dagen, men Tassen har lapphundklær, så han fryser ikke.  Hundepelsklærne er utrolig varme, og slike strikkeplagg blir tøyelige og behagelig å ha på.

Mamma og jeg har fått tova angorasåler fra Annas Angora!


Damen bak Annas Angora heter Vigdis, og ho lager såler og alt som tenkes kan av egne kaniner. Ho er så og si sjølberga på husmannsplassen Heirønningen i Kodal. Jeg har enda ikke vært å besøkt henne og gårdsbutikken, men til våren skal jeg ta meg en tur. Kanskje mamma blir med også.
Vi lagde en liten reklamefilm idag 😅


Vi er kjempefornøyde etter å ha brukt disse sålene ei stund. Jeg fryser nesten bestandig på beina, så jeg har bytta på å bruke dem innadørs oppi crochsene, og uttadørs i lærstøvlene. De er ikke tjukke, men nettopp derfor har jeg fått plass til dem i skoa, så det har sine fordeler, det også. Disse "tynne" angorasålene er faktisk like varme som dobbelt så tjukke ullsåler.


Jeg prøvde engang å tove angora, men det vart so som so.
Jeg får holde meg til spinninga, og la de som kan, drive med toving.
Nå har jeg blanda svart angora etter Anina, med litt saueull, ca 80/20, tenker jeg. Da kunne jeg karde fine tuller, det hang liksom så godt, takket være ulla.


Og garnet blir så mjukt og godt!!!

Gleder meg til å strikke av det grå, men først må jeg gjøre ferdig ei julegave i 100 % angora. Det er helt himmelsk å strikke av det også. Det kvite garnet blir liksom så fint og lett som englehår...


Har dessuten strikka både fingerlauser og votter av garnet etter Ingrid...

Det har ikke blitt en eneste tur å skryte av denne uka.
Vi har bare gått att og fram i Bergheim, når jeg ikke har vært på jobb.
Det var jo noen forferdelige dager med regn, da jeg trodde all snøen skulle forsvinne - men heldigvis snudde det, og blei kaldt igjen.

Det sitter en bitteliten fossekall på isen, men den er visst ikke lett å få øye på. Den satt helt i ro og kikke ned i vatnet.
Stripa har vært med på disse småturene, det er koselig det. 

En dag var vi oppom kiosken på Berg og "kjøpte" nystekte pepperkaker 😉

Det hjalp på julestemningen - som nesten hadde forsvunnet.
Nå er det 12 dager til julaften...og jeg har to snipper igjen


6 kommentarer:

 1. Så spennende å se om medisinen virker. Krysser fingrene. Ellers så er det jo som du sier ufarlig og han har klær til å ha på. Det er for øvrig meldt 15 kuldegrader til helga...

  SvarSlett
  Svar
  1. Småkaldt, ja 😅 Men vi får se det an litt,da!

   Slett
  2. Det værste er vel at det er tomt for snipp!

   Slett
 2. Så bra at dere har funnet ut hva som er galt med Tassen, og at det ikke er noe farlig! Bedre å vite enn å ikke vite, uansett.
  Jeg har fremdeles ikke kommet igang med angoragarnet du sendte meg...gleder meg til å strikke noe av det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være greit å prøve å gjøre noe med det, ihvertfall - pelsen til Tassen, altså.
   Du strikker vel julegaver for harde livet du også, tenker jeg. Angoraen må du bruke til deg sjøl ☺️

   Slett
  2. Det ble tre hjemmestrikkede julegaver i år, og de er jeg heldigvis ferdig med. Sånn nesten...når jeg tenker meg om...må ordne litt på noen knapphull. Godt de ikke skal sendes noe sted, men kan leveres direkte, da har jeg noen dager ekstra på meg ;)
   Jupp, angoraen er bare min :D

   Slett