fredag 29. desember 2017

Gavepakkene

Da jeg var liten, hadde jeg alltid ett lite håp om at det skulle dukke opp ei uåpna julegave dagen derpå, men det skjedde aldri. Mens mamma og pappa sto for opprydningen, hadde søstera mi og jeg fått mer enn nok av nytt og spennende tidsfordriv. Fargeblyanter og fargeleggingsbøker, det var bestandig populært. Og nye viskelær med god lukt. Det er igrunn det jeg husker best, men vi fikk helt sikkert mye anna også, både ski og skøyter og klær. En gang fikk jeg kassettspiller. Da var jeg sju år og følte meg utrolig heldig! Abba, Baccara og Boney M....
 Åh, det var tider. 
 I år fikk jeg ei «delegave» av søstera mi. Jeg forsto ikke hva det innebar, før gava var åpna. Ho hadde kjøpt en såkalt Pixaver Expo, en sånn lur dings som kopierer fotografier fra negativer over på data!
1.dag jul skal man etter gammal skikk helst holde seg innadørs, og da passa det bra å prøve å finne ut av denne dingsen. Jeg fikk installert programmet på data’n, (litt stolt av meg sjøl da) og fann fram endel negativer som var både 10 og 20 år gamle. 


Dette julebildet av meg er bare avfotografert av originalen, ett bittelite bilde jeg fant i ett album og bildekvaliteten var bare ikke bedre dengang det ble tatt....det er tross alt over 50 år gammelt.

For å utnytte denne delegava, er meningen at vi skal gå igjennom gamle bilder/negativer hos mamma. Det skal bli spennende å se hva vi kan finne der!

****
Jeg har allerede beskrevet «de kjedelige» helligdagene, men jeg har hatt enda to fridager denne romjula.
På den tredje dagen fant jeg det jeg drømte om da jeg var liten....ei gjenglemt gave i postkassa!Det var vel koselig!
 Det var en fin tegning fra Mari, og ett NABBIperle-hjerte og en runding fra Julie. De blir fine å henge i vinduet.
***
Den samme dagen dukka det opp enda ei pakke, en stor papirpose fylt med heimelaga leverposteier, ribberull og sursild, bærgelé og karameller! Som jeg gleder meg til å smake på alle herlighetene til helga, for da får vi storfint besøk. 
***
Det blei en skitur den dagen.
Og ja, jeg må si det igjen.
Hver dag er en gave.

Jeg kjørte opp til Teinevassåsen, og gikk en runde i de nyoppkjørte skiløypene


Helt fantastisk fint!


Jeg kunne ikke dy meg...
 Bjørn skulle til Strøen seinere på dagen, så dermed akte jeg nedover etter runden. Det er noen km, så vi tok det veldig med ro. I "Nalle-fart"

Vi kom ned akkurat før mørket innhenta oss.


Månen speila seg i Fossekallens badekulp.
Magisk.

Vi fikk skyss opp igjen, og sjøl om det var litt trist å reise derfra, koste jeg meg heime også. Det er alltid godt med en varm dusj og ett godt måltid etter noen timer utendørs.
 Og enda en TVkveld med strikketøy, fyr i ovnen og noe godt i glasset.
Og to hunder som ligger rett ut etter en fin dag. 
Det er slettes ikke å forakte.


Det snødde i natt, og snøen dalte fremdeles da jeg spente på meg skia 
og gikk en tur heime på Bergheim.Torsdag 4.dag jul

Man føler seg ganske liten i Winter Wonder Land..Tassen var overalt.
Over og under snøen...


...foran og bak...Det er nesten umulig å vite hvilken dag det er, når man har så mange fridager, men hvis jeg har telt riktig - er det arbeidsdag de to neste dagene, og da nærmer det nye året seg i rasende fart. Tenker jeg får mer enn nok å henge fingrene i de neste dagene, så jeg sier det først som sist,  for sikkerhetsskyld...

TAKK FOR I ÅR
og
GODT NYTT ÅR!

4 kommentarer:

 1. Guri land, den dingsen hørtes lur ut! Jeg har tidligere scannet inn gamle bilder, men nå har jeg ikke noen fungerende scanner. Jeg vet at jeg har vært flink til å ta vare på negativer, så kanskje den hadde vært lur å ha? Du må si ifra hvordan du synes den fungerer og hvordan resultatene blir.
  Godt nytt år, kjære du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den dingsen skal testes, og du hører fra meg. Det virker litt kronglete, men sa tidig latterlig enkel å bruke. Om bildene blir bra nok, that’s the question 👍🏼

   Slett
 2. Høres ut som veldig fine gaver. deilig med snø, det er tross alt vinter.
  Kos dere masse med storfint besøk når dette året ebber ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh ja, det er så godt med skikkelig vinter! Må nytes så ofte som mulig.
   Gleder oss veldig til å få besøk!

   Slett