søndag 27. juli 2008

klima-flyktninger
På grunn av varmen, blir det egentlig helt uutholdelig nede i bygda. Ingen av oss trives når gradene kryper stort over 20... Derfor pakker vi med oss litt mat og drikke, og stikker til fjells.


I går kjørte vi til Gørbu. Bjørn tok med fiskestanga. Det er bratte stigninger i starten, men vi tar det med ro, og det er ei friskere luft på 1000 m.o.h., dermed blir det ikke så ille. Nalle er så fornøyd! Han har blitt en utmerket stifinner, akkurat slik som Pekka var.
Bjørn ble igjen ved ett fiskevann, vi gikk videre og opp til Hallingnatten (1314m.o.h!). Vi avtalte å møtes ved det 1. eller 2. fiskevannet på stien ned igjen. Nalle og jeg kosa oss, leika i snøfonner og plaska i vann. Kunne ikke bedre ha det! Ser vi ikke latterlig fornøyde ut oppå Hallingnatten???

Men, å finne Bjørn ble ikke lett. Vi venta lenge ved det 1. vannet, før vi gikk ned på neste platå. Der var heller ingen Bjørn, men vi venta... Så begynte vi å gå ned mot bilen. Traff en kar, han lovde å si fra hvis han så en fyr med fiskerhatt. Vel nede, ingen Bjørn, og det begynte å bli seint og kjølig og myggete. Vi måtte bare gå opp igjen! Oppå det 2.platået, møtte vi samme karen, men han hadde ikke sett folk. Da begynte vi å lure! Klokka var halv 10. Trengte jeg hjelp var det bare å si ifra, men jeg ville gå opp på neste fjelltopp for å se først. Da fant vi mannen med fiskehatt! Han venta på oss. Trodde liksom han hadde oversikt fra "fjellet" sitt.... GRRR!
han der kan visst ikke slippes av syne....


Det ble en liten tur til Blåfjell idag. Han tok ikke med fiskestanga engang!?! Det var friskt og fint på toppen, utsikten er perfekt derfra. Ett rypekull støkte vi opp i dag også, det satte Nalle stor pris på... Vi satt lenge og så ut mot Vassfaret, drakk kaffe og kosa oss. Vi skulle bare slå ihjel den varmeste tida av dagen, på den aller aller beste måten...
en liten filmsnutt fra Hallingnatten...

2 kommentarer:

 1. Det ser ut til at dere har hatt en fin tur :-)Heldige er dere som bor slik til. Men er Nesbyen rette stedet å bo når du ikke liker varmen? Er det ikke Nesbyen og Sauherad som pleier å ha varmerekordene? Jaja, man kan ikke få i både i "pose og sekk". Jeg lengter etter litt vind og gjerne noen skyer...

  Nalle minner meg om Vina der han setter seg ned og speider. Vina kan sitte sånn lenge...

  SvarSlett
 2. Nesbyen har fortsatt varmerekorden, tror jeg!!!
  Fordelen ved å bo her er likevel klar - KORT VEG TIL FJELLS!!!

  Og så har vi HERLIGE lange vintre :o) (vanligvis)

  SvarSlett