onsdag 23. juli 2008

Sommer igjen!

Jeg hadde tenkt å skrive så mye i kveld, men etter sykkelturen fikk vi besøk av gode naboer, og da ble det fryktelig seint... Vi har sitti ute i den VARME sommernatten og kosa oss med en liten knert ;)

Vi dro til tjernet i efta. Fikk med oss Vera og Vicky, og jeg hadde ett lite håp om å få lurt Nalle uti vannet. Men det var så kaldt!!! Orker ikke jeg uti, gidder iallefall ikke Nalle... Han og Vicky er jo fornøyd med tilværelsen uansett, og de var enige om at vassing var helt ok.
Nalle røyter verre enn noen gang! Han blir nok ikke noe spesielt vakkert syn på utstilling, men det må være deilig for ham å slippe all den pelsen. Han blir så lys og fin i sommerpelsen sin,så. Nå er han og Vicky nesten like i farge! Og litt tjukke er de vel kanskje begge to også...

En ekkel hendelse i går: den stygge stygge flåtten hadde sugd seg fast bak Nalles øre. Årets første og forhåpentligvis siste, endte sitt liv i do.

4 kommentarer:

 1. Årets første flått (skaumann)? Åååååh så heldig dere er. Det er heldigvis ikke så mange av dem her heller, men på hjemtraktene mine har det blitt helt kriminelt! Siden jeg ikke er så ofte på de kanter så har jeg ikke tatt noen forholdsregler. Dermed så sitter vi å jakter på skaumenn i ei uke etterpå. 20-30 stk er en helt vanlig fangst etter 1 luftetur!! Det var da ikke sånn i gamledager?? Nok en bekreftelse på at alt var mye bedre før ;-) Nei, jeg må nok gjøre som Per på Kennel Fjelldronningen og "bite i det sure eple" nemlig å kjøpe halsbånd eller dråper mot skaumenn neste år.

  Morsomt å følge med på bloggen din :-) jeg skal forresten legge ut en ny film av Vina, bare jeg husker hvordan jeg gjorde det....

  SvarSlett
 2. Den 1.sommeren jeg hadde Bianco (da var jeg bare 12), var vi på campingtur i Stavern, der opplevde vi flått for 1.gang. Jeg skjønte ikke hva det var, men en snill mann hjalp meg. Rådet den gang var å smøre flåtten inn med vaselin..
  Oppi dalen har det ikke vært flått før nå i de siste åra,men nå finns de høyt til fjells! Ikke i store mengder,heldigvis, for folk her får jo nesten panikk! Men fysj så ekle de krypa er...

  Gleder meg til ny film av Vina! Du får det nok til ;o)

  SvarSlett
 3. skikkelig sommeridyll hos dere :) så søtt bilde!

  olivia har hatt 2 flått til nå i år... *grøss* ekkle små kryp!! jeg var jo redd det var dem som hadde gjort henne syk,men det var det heldigvis ikke da :) fikk kjøpt flåttmiddel hos veterinæren forrige gang jeg var der,sånn for sikkerhetsskyld. greit å ha,man vet jo aldri... :)

  SvarSlett
 4. Oi, årets fyrste flått? Heino har hatt eindel. Men det var verst då me var på telttur på fjellet - då drog han med seg ein heil haug heimatt! Ikkje noko kjekt. Men her heime er det ikkje noko kjempestort problem. Han får litt flått sånn periodevis, men ikkje nok til at eg føler behov for å skaffe flåttmiddel! No har han ikkje hatt flått på ei stund, så kanskje "flåttsesongen" er over her??

  Hehe så skjønne Nalle og Vicky er der dei står og lurar på om dei skal uti vatnet! Heino nektar plent å bade. Han tør ikkje symje!! Med ein gong det vert såpass djupt at han ikkje når nedi med beina så snur han tvert og spring på land. Pysa! Har lurt på om eg skal kjøpe flytevest til han, hehehe..sånn at han ser at det ikkje er noko stress å ligge å plaske litt på djupna! :D

  Ja forresten, Heino har ikkje vorte noko feittberg endå - han har lagt bittelitt meir på seg, men ikkje noko å juble for heilt endå! Men matlysta består! :D Har oppdatert litt i bloggen ikveld :)

  SvarSlett