onsdag 25. mars 2009

For lite minne…

det var problemet til min kjære pc – og nå er det fixa :o)     Kunne vel trenge litt bedre minne jeg og, men.

Jeg får begynne å mimre om kvelden i kveld; Nalle (og jeg) dusja! Han gjør ikke det for ofte akkurat, det er over ett år siden sist, og nå syns jeg han virka temmelig “seig” i pelsen. Han liker ikke å vaske seg. Og det er rart hvor fort han skjønner at noe skal skje! Da jeg ropte på ham i en normal tone (tror jeg), sprang han motsatt veg og la seg innerst inni stua under bordet. Logra febrilsk når jeg så på ham. Det hjalp ikke å smiske idag, Nallemann.bad 003  Dagen i dag har vært fin,den. Jeg syns det er veldig vanskelig å sitte inne og male, når sola skinner og himmelen er blå. Dessuten har det vært så mange blogger å gå igjennom! Mange nye også, og det er kjempekoselig. Heldigvis oppdaterte Gry meg litt på mobilen da jeg var “borte”. Nina var også tilgjengelig som sjelesørger.  Tenk på det, dette er folk jeg ikke kjente i det hele tatt før vi begynte med bloggingen! Jeg syns verden har blitt ett bedre sted :o)

forskjellig 019 

Vi traff Dennis idag! De har kjent hverandre siden Nalle var liten, og er alltid glade for å treffes. Dennis syns Store-Nalle er litt voldsom å leike med, men ellers ok.

Åja. Vi hadde en ekkel opplevelse igjen her om dagen.  Vi var på tur oppover en mobil 2 007skogsveg, og Nalle fikk gå laus. Plutselig stopper han, og jeg skjønte han hadde fått øye på noe. Ingen vits i å rope, jeg rakk det ikke engang, før han stakk rett opp i berget. Og inn i ett hi. Jeg hørte først ett hves, så Nalle  i full los – INNI berget. Jeg prøvde fløyta, den er lav (el. høg?)-frekvent så jeg er ikke sikker på om det kom lyd, men jeg blåste og blåste. Nalle rygga ut og såg på meg, fløyta hørtes nok, men han stakk inn igjen. Da jeg skjønte han visste vegen ut, ble jeg litt tøffere, og begynte å gå vekk fra ham mens jeg ropte. Men han kom ikke til mamma’n sin, nei. Til slutt måtte jeg klatre opp skråningen.

Tror Nalle syns det var tøft at jeg kom for å bli med på grevlingjakt, så han ble ganske paff da jeg fikk tak i halen hans og drog ham baklengs ut av hiet! Han var like hel i kroppen, men sliten og møkkete. Jeg var oppgitt. Innkalling, hva er det? Når han får ferten av en grevling, kan jeg bare glemme å stoppe ham.  Bare flaks at det har gått bra!  Grevlingen på bildet, fant vi dagen etter. Den hadde nok prøvd å ta toget på Bergensbanen.

Noe som har gått bra, er røykeslutten min! Takket være Champix, og at jeg har prøvd å slutte før… Jeg VET at jeg aldri mer kan smake en eneste sigarett, da er det gjort. Det har bare gått 1,5 uke, men jeg føler meg sikker på at nå skal jeg klare det, trur eg.

forskjellig 010 Skitur i helga! Strålende vær. Og så mange deilige dufter i skiløypa og på ALLE stikkene! Litt bjeffing på Nalle når vi møter andre hunder, men ikke hver gang merkelig nok. Vi merker forskjell på byhunder og bygdehunder, tror vi.. Byhundene er mere vane ved å treffe andre, og er litt overlegne ;o)

forskjellig 009

Må ta med detta bildet fra Låplassen… Vi skulle sette opp hinder, men bakken var steinhard. Hilde visste råd – og bora høl med drillen ;o)

17 kommentarer:

 1. Jeg har jo fått små oppdateringer av deg i uka som har godt Nøve, men dette må være lov til å si: VELKOMMEN TILBAKE TIL "BLOGGLANDIA"! Denne verdenen er ikke den samme uten deg og Nalle-mann:o)

  SvarSlett
 2. Her var det mange fine bilder. Det ene av Nalle og kameraten ser jo ut som om dem går ved siden runde isblokker. Ikke noe gæli med fantasien her i gården, nei!

  Det med minne kan være litt leit innimellom. Oppdaga på jobb i natt at jeg hadde glemt å si ifra om sommerferien...og det er bare 14 dager siden det var frist!!!

  Nalle er ren og lukter godt nå, da....Typiskt det når Bonnie nærmer seg (eller har fått) løpetid...Men Vicky er sikkert glad for at det lukter godt av nabo-nallen!!

  SvarSlett
 3. Det var godt å ha deg "tilbake", Nøve!!

  Bade er IKKE gøy!! Bienna er helt enig med Nalle der.. Rart hvordan de skjønner hva som er i gjære uten at vi har røpet oss (eller iallefall prøvd å la være)! Opplever det stadig med Bienna. De er nok kløppere på tankelesing og/eller kroppsspråk.

  Så flink du er med røykeslutten!! Lykke til videre!!

  Skjønner at du muligens ikke kommer på søndag pga. løpetidene. Det er synd i så fall, men jeg forstår det jo. Ingen vits i å utsette Nalle for så stor påkjenning. Det kommer sikkert flere sjanser!!

  Uff, ser akkurat ut av vinduet mitt at det så smått har begynt å snø - igjen! NEI!!!!!!!!!!!! Nå skal det være vår!

  SvarSlett
 4. Ja, velkommen tilbake. Nå er alle samlet igjen.

  Nalle har virkelig sansen for grevling. Litt skummmelt. Men det går jo stort sett bra.:-)

  Og flotte løyper på fjellet. Og hvit snø, så vakkert. Skikkelig postkortbilde.

  Og så fint disse røykepillene virker. Det må være min løsning også. Er det bivirkninger med dem? Har hørt det skal være noe. Husker ikke hva, kanskje bare en bagatell.

  SvarSlett
 5. Velkommen tilbake, Nøve. Har savna deg.

  Jeg er imponert over at røykeslutten din fungerer så bra. Har en mistanke om at det er vanskelig? Eller ihvert fall krever viljestyrke!

  Ja det er helt utrolig hva disse bikkjene våre forstår. Vina er heller ikke den som bades og stelles for ofte. Kun en tur i dusjen når hun har gnikket seg inn for ille med noe. Men det er vanskelig å få vaska hele Vina. Og så hender det at vi tar en spyling av søle. Og litt grisemøkk da... Men jeg er ikke så sikker på om bikkjene syns de lukter noe bedre etter en vask...?
  En annen ting: det er full raptus etter en tur i dusjen, gnikker seg inn i møbler og gulv.

  Tenk så kjekt det hadde vært å gått på butikken og kjøpe mere minne til hodet mitt også!!!

  SvarSlett
 6. God morgen! Jeg har så god tid før jeg skal på Kreativ, nå som jeg ikke må ha røyken først...
  Nina, jeg hadde litt magetrøbbel de to første ukene(den første uka på piller, røyka jeg etter oppskriften). Men det kan like gjerne komme av ekstra småspising og ekstra trim. Har begynt med yoga igjen, føler meg jo SÅ frisk ;o)
  Er litt spent på hva dere mener om innkallingstrening på Tjøme.. Ser for meg at det blir fullstendig håpløst med Nalle og to løpske damer. Skal - skal ikke?

  SvarSlett
 7. Hei Nøve.

  Så flink du er med røyke-slutt. Det høres deilig ut med yoga, også.

  Jeg tenker på hvordan Fant hadde reagert på løpske tisper, og det hadde ikke gått så bra. Piping og pesing fra Fant og masse frustrasjon fra min side, også. Tenker med gru på når Ebbie får løpetid!!! :(
  Men Nalle-mannen trenger jo ikke å reagere på den måten.
  Det hadde vært koselig for deg å hilse på de andre også, og fått litt inspirasjon til videre trening.
  ikke enkelt, dette.
  Lykke til, i allefall!

  Ha en fin dag videre!!

  SvarSlett
 8. Kanskje jeg misforsto kommentaren på Grys (?) blogg? Trodde du hadde bestemt deg for å ikke komme på søndag?

  Etter å ha lest mail fra Gry høres det jo ut som løpetisper var rene ønskedrømmen for "hundemannen". Da får jo i hvertfall hannhundene "kjørt seg" hva fristelser angår!

  Rent personlig håper jeg selvfølgelig at dere kommer!! Men du kjenner Nalle best, Nøve...

  SvarSlett
 9. Det er jo ikke noe bedre med Charlie og tisper med løpetid. Men jeg tror det kan blir morsomt og slitsomt for meg. Det er jeg som må jobbe for å få full oppmerksomhet. Bare ta med Nalle,du. Nå har kan vi jo komme opp i situasjoner med hannene seg i mellom når det er tisper med løpetid og da kan vi få råd fra en ekspert. Jeg synes det er lurt.

  SvarSlett
 10. Så godt å ha dere tilbake på bloggen Nøve og nalle!!
  Dere har nå fått opplevd litt av hvert i uka som er godt da..grevlingjakt, skitur og røykeslutt...så flink du er nøve, er nok ikke enkelt det der. Jeg har aldri røykt, så jeg vet ikke hvordan det er. Før så røykte ALLE i min familie, da var det sånn at i familieselskaper, så sto alle ute på terassen, og stuen og kakebordene var urørte....Men nå er alle sluttet, og i selsakpene nå, så sitter alle sammen inne å prater sammen, og kakebordet er tomt!..Fra den ene lasten til den andre , hva? hehe...Lykke til iallefall.....

  Jeg synes også du skal ta nalle med på lappetreffet...Er jo en kjempe mulighet til å øve seg i et vanskelig miljø....

  SvarSlett
 11. Så kjekt at du er tilbake igjen! :) Håper dataen holder seg i orden nå, da...

  Bading er nok det Dixie liker minst av alt! Hun gjemmer seg så godt hun kan, og når vi til slutt får henne med oss inn på badet står og piper i dusjen... Så det er ikke ofte hun blir badet heller!

  Det må være skummelt med den grevlingen! Men heldigvis gikk det fint denne gangen også... :)

  SvarSlett
 12. Hei Nøve og Nalle - det er kjekt å ha dere tilbake igjen! :)
  Lykke til videre med røykeslutt, høres ut som du har den rette innstillinga, og da går det bra :) Jeg vet hva du går gjennom, jeg slutta å røyke for 1 år og 2 mnd siden... cirka ;) Jeg leste boka - endelig ikke røyker eller hva det var den het. Funka bra for meg :) Men da var jeg allerede ganske innstilt på å slutte, med små barn og "forbilderollen" og mht jobb var det også kanskje dumt...

  SvarSlett
 13. Nesten samtlige lappefolk som var på Tjøme i vinter, røyka! Vi som velger slike friske hunder... det ovverraska meg igrunn.

  Jeg grubler fælt angående søndagen. Jeg veit jo at Nalle blir helt idiot, men samtidig blir det kjekt med ekspertråd nettopp da. På den andre siden, burde vi ha trent mye mer på KONTAKT på forhånd, for å ha noen som helst mulighet i en slik situasjon... Er redd vi bare blir frustrerte begge to. De andre får iallefall trent på innkalling med forstyrrelse, hvis vi kommer..

  SvarSlett
 14. Tror du virkelig gneldrebikkja mi holder kjeft når han ikke får komme bort til alle hundene? :-)Er redd det blir endel forstyrrelse. Det ser jeg bare positvt på. Jeg legger alt i hendene på treneren vi skal ha der.

  PS:det var ikke noe bjeffing på Nalle på treffet. Da var han flink selv om han var i bånd det meste av tiden.

  SvarSlett
 15. Det var da nesten bare Nalle som bjeffa da, Nina! Charlie var jo en engel,han. Jeg har så lyst til å treffe dere alle sammen igjen...

  SvarSlett
 16. Jeg hørte ikke Nalle i det hele tatt på Tjøme, Charlie ga fra seg en del før vi gikk. Mest av kjedsomhet for han var i bånd og ingen ting skjedde. Tålmodighetstrening!

  Men jeg kan jo skjønne hvis du synes det blir slitsomt, du har jo noen timer å kjøre også. Har bare så lyst til å møte dere igjen. Jeg hadde en sånn hanne før. Men han var nok myyye verre enn Nalle. Han bjeffet ikke men knurret. Hørtes mannevond ut noen gangen. Over for andre hanner. Da var det ikke gøy å gå kurs eller møte andre med hanner. Derfor synes ikke jeg Nalle er så ille.

  SvarSlett
 17. Som regel bjeffer han bare. Men noen hunder virker han sinna på..
  Derfor er det er jo kjempegod trening bare det å være i nærheten av andre - uten å provosere. Det er ikke ofte vi har mulighet til å trene på det heller...

  SvarSlett