mandag 2. mars 2009

besøk av slekta :o)

Denne helga har jeg vært vemodig, veldig takknemlig, og ganske så sliten… Tanken på henne som mista hunden sin, og de jeg sjøl har mista , har liggi over meg hele tida. Det har vært ekstra sterkt å se på min storfornøyde Nalle i alt han gjør. Og den løve-filmen i Hannes blogg; det er ikke så rart det svir i øya…

Hannibal 017 NALLE OG “FETTER  HANNIBAL”!

Fredagskveld kom Sebastian og Hannibal med mamma’n og pappa’n sin “på slep”. Sebastian er oslo-gutt på åtte, Hannibal er en stor og svart Portugisisk vannhund som snart fyller ett år…  Jeg var bittelitt nervøs på velkomstkomitèen, for det var lenge sida sist.      

Unødvendig å bekymre seg!  Nalle viste ham først hvem som er sjef her på Bergheim, deretter fikk Hannibal gjøre stort sett som han ville :o) 

Hannibal 006

Lørdag dro hele gjengen på pilketur, med pølser i sekken, sånn for sikkerhetsskyld.  De fikk faktisk en (veldig) liten fisk til slutt.                                                                   Det var ikke bare hundene som kosa seg denne siste februar-dagen :o)

Hannibal 007 

Søndag dro folket i alpinbakken. Nalle ville heller ta med Hannibal og vise ham Bergheimkroken. Ved Sevre er det veldig viktig å være på vakt for katter, og bortom brua bor to elghunder som alltid prøver å “yppe”. Dette fikk Hannibal tydelig fortalt :o) Nalle ble liksom litt skuffa da elghundene ikke var heime…

og her ved fe-rista bruker vi å snu,Hannibal. Du kan kvile litt først…  ”

Hannibal 018

Hannibal har blitt en herlig fyr, det syntes Nalle også. Moro å se to hannhunder trives så godt i sammen! Det var trist da de pakka og reiste, men Nalle lå ganske så rett ut etterpå med gode minner og drømmer…

Hannibal 026 

Hannibal 034

Hannibal

Hannibal 049

Fikk nytt håp jeg også… Iogmed at gutta var så greie, ikke no’ bjeffing eller mas,  er det mulig at Bjørn er på gli…  Tenk om Nalle kan få en bror etterhvert   ;o)

Ha ei fin uke – med masse hundekos!

23 kommentarer:

 1. Hehe... Er "trillebår-bilder" det som er poppis nå plutselig? Både her og hos Gry:-)

  Såg ut som en koselig helg da, ser ut som du har hatt omtrent samme opplevelsen med vannhunden som jeg hadde med Dalmatineren:-)

  Jeg tror nok Nalle vil være grei om han får en bror, særlig om du får en valp:-)

  SvarSlett
 2. Ja for all del...det er valp jeg vil ha!!!

  Apropos trillebår... Veit jo at noen konsekvent nekter hundene akkurat det. Hva gjør dere?

  SvarSlett
 3. Den svenske lapphunden Teela som bor et stykke vekk fra oss her har løpetid nå, så Toivo er litt forstyrra. Så når han møtte en 3 mnd gammel blandingsvalp, så ville han "kjøre trillebår", men da ble det litt voldsomt for den velse valpen.

  Jag hadde latt hundene få "holde på" så lenge begge hundene synes det er greit...

  Jeg tror ikke på slike lederskapsteorier jeg:-)

  Hvor mye forhandling tror du må til før det blir en ny pelsdott i hus da?

  SvarSlett
 4. Koselig helg og bilder. Veldig søtt der hvor menneskebarnet nysser Nalle.
  Håper du får Bjørn på gli...an valp,

  Nalle overbeviser jo hele tiden hvor god han er med de små :-)

  Aprpos trillebår så har jeg lest at valper, unghunder gjør dette uten mål og meining, det er rett og slett en del av leken og det å bli voksen.

  Ser at når vi går tur så stoppes det stort sett når det blir for voldsomt, at en hund bruker det til å holde en annen hund i "sjakk". At den ene hunden ikke får bevege seg.
  Ellers når det er gjensidig lek så synes jeg at det ikke gjør noe.

  SvarSlett
 5. Hannibal lignet egentlig ganske mye på Tessy! :) Men nå er Tessy klippet da, for hun hadde floker i hele pelsen... (Ikke sånn portugisisk vannhundklipp altså! Men over hele kroppen utenom halen og hodet!) Det så ut som Nalle og Hannibal hadde det veldig kjekt sammen... :)

  Nalle hadde nok blitt veldig glad for en bror! Det blir spennende å høre hvordan dette går etter hvert... :)

  SvarSlett
 6. Eeeh... Tessy er ikke helt klippet over hele kroppen altså, hun har fortsatt en del pels igjen, men den er mye kortere nå enn det den var! :) (I tilfelle det kunne misforstås...)

  SvarSlett
 7. Koselig med besøk av hund. Det er den beste trimmen som er. De blir så deilig slitene etterpå. Det var jo litt av en størrelse på en 1 åring.

  Lykke til med Bjørn, jeg tror nok du får det som du vil. Har hørt rykter om at han er veldig snill.Kanskje en sønn etter Nalle?

  SvarSlett
 8. For ei fin helg, Nalle ! Ikke vær lei deg om du ble aleine att, Kango er klar for tur !

  SvarSlett
 9. Jeg skjønner godt hva du mener med vemodig helg Nøve. Når man hører om at noen har mistet "sine", så setter det i gang noen tanker om dem som var... Vi får passe ekstra godt på dem som er:o)

  Så gøy at det gikk så fint med Hannibal og Nalle!!! Også ser det jo ut som om dere hadde en hel-topp helg! Så masse deilige "ute-bilder"! Veldig morsomt når Nalle liksom skulle vise Hannibal Bergheimkroken sin!

  Jeg er sikker på at du får Bjørn på gli'. Han er jo som smør når han er sammen med Milli:o)

  SvarSlett
 10. Jeg stresser ikke med ny valp. Men jeg lovde meg sjøl da jeg mista Pekka, å aldri gå gjennom den tomheten en gang til.. Så når Nalle er i fem-seks-årsalderen,kanskje? Da er han fortsatt ung og sprek (vil jeg tro!), han skal ikke føle han får en arvtager, det skal bli en kompis :o)
  En Milli/Nalle-sønn ville jo vært perfekt...

  Hannibal hadde også noen småfloker rundt øra. Han ble dessuten bada hver 3.uke!! Og nappa i øra..ble visst litt plaga med sopp fordi håret vokste så tett. Glad jeg slipper slikt styr :o)

  SvarSlett
 11. En Milli/Nalle sønn er herved reservert;o)

  SvarSlett
 12. Jeg glemte jo helt å kommentere de fine bildene dine. Moro å se isfiske, det har jeg aldri vært på.

  SvarSlett
 13. Ser ut som dere har hatt ei kjekk helg ja. Hanibal var jammen stor!
  Må si meg enig i det med all vaskinga og børstinga og klippinga.. Luna er en mester til å grise seg til da, men hun er heldigvis lett å spyle rein også :)
  Så utrolig koselig med en milli-nalle gutt.. det blir moro! ;)

  SvarSlett
 14. veldig søtt det sist bilde der forresten.. :)

  SvarSlett
 15. Den var virkelig stor den 1-åringen! Så det er det dere kaller det..hehe..."kjøre trillebår"..:o)Jeg hadde vel ikke lagt så stor vekt på det så lenge det ser ut til at hundene har det gøy sammen...og det ser jo sånn ut!
  Nydelig bilde av Sebastian og Nalle - og se det blikket til Nalle! Oi, valp..? Ja, takk!! hehe

  SvarSlett
 16. så koselig med besøk,spesielt siden dem gikk fint ilag for første stund! :)
  jeg ante ikke at portugisiske vannhunder var såpass store! jeg har sett for meg at dem var endel mindre enn det der... flott gutt var han hvertfall! også nalle da,for et ansikt! jeg måtte smile av uttrykket hans på det nestsiste bildet,helledussen så skjønn han var der. :) :)

  med fare for å gjenta meg selv her,så må jeg igjen si at det rører meg at du har tenkt på meg disse dagene. :) det er rart hvordan man faktisk begynner å genuint bry seg om mennesker man treffer over internett,som man aldri har møtt på "ordentlig". jeg husker selv den gangen nalle stakk av for å løpe etter et dyr,og du hørte toget nerme seg i det fjerne... hjelpemeg så redd jeg var da jeg leste det innlegget, hjertet raste og angsten steg for hver linje jeg leste!! jaggu var lettelsen stor da jeg skjønte at det endte godt... phu. :)

  SvarSlett
 17. Så koselig å få besøk av slekt med hund da. Er ekstra gøy når man har den felles interessen, aldri tom for samtale emner da. Skjønn hårete hannibal..kult navn forresten..

  Jeg lar ikke mine hunder kjøre "trillebår" Minst 80% av kjøringen handler om ledere skap, eller...hvem er sjefen her! Vel i min flokk er det meg som er sjef, så da er det ingen behov for "trillebåring". Sett grense for hunden og lær den hvem som er sjefen, så blir all annen trening lettere også!

  SvarSlett
 18. Hannibal ER stor. De har heller aldri sett så store vannhunder, og de møter visst mange i by'n. Dessuten er han temmelig underbitt, så han er ikke tenkt som utstillingshund uansett. Herlig fyr, vimsete, leiken, underdanig, kjælen og bare snill og veldig glad!

  Nå er det kommi delte meninger om trillebårkjøring her, det hadde jeg regna med. Har sett hvilken kontakt Marianne har med hundene! Men det har jo andre også.. og vi trener ikke aktivt slik ho gjør.
  Hmm.
  Nalle fant seg i å bli ridd på av Hannibal, men det gjør han IKKE av andre eldre hanner iallefall.

  SvarSlett
 19. Så morsomt å se Nalle viser turområdet sitt :0)
  Ja, tenk deg en Milli/Nalle- gutt - DET blir morsomt det!!

  SvarSlett
 20. Her er en link om kløving:-)

  http://www.paastreif.no/FMH/FMH_Artikler/Klovhunden.html

  www.paastreif.no

  SvarSlett
 21. http://www.paastreif.no/FMH/FMH_Artikler/FMHArtiklerHovedside.html

  Det var jo masse bra artikler for oss som er mye ute med hunden:-)

  SvarSlett
 22. Hei Nalle og Nøve!
  Så koselig helg dere har hatt. Han er snill, Nalle-gutten, som tillater at det bor en annen hann-hund inn i huset hans. Han vil sikkert bli en snill og god "storebror" når den tid kommer.

  Jeg synes det er veldig koselig at dere dukker opp når jeg inviterer til trening på Låplassen. Jeg vil absolutt ikke bli "kvitt dere". :)
  --- og jeg drikker kaffe!!!

  Skal dere ut på tur med Kango denne uka? Det er så flott at dere koser dere på tur. Det er gutta som ruler Nes, det!
  Ebbie hilser til Nallegutten! Hun syntes han var veldig sjarmerende!!!

  Da sees vi neste uke.
  Klem fra oss på jar.

  SvarSlett
 23. Christian, takk for tipset!

  SvarSlett