fredag 31. juli 2009

Ut på tur!

Telemark 004

Gaustatoppen, Telemarks høgeste fjell 1883 m.o.h. troner over Rjukan, og 1/6 av Norge synes fra toppen på en klar dag. Værmeldinga lovde bra vær på søndag, og endelig var vi tilbake til Nalles fødested, tre år etter.

Det var flere enn oss som hadde fått med seg værmeldinga. Vi gikk i kø, og vi møtte kø. Jammen er folk rare, at vi gidder. Men vi har vel alle en slags grunn til å sette oss slike mål, så det var bare å følge strømmen. God trening fysisk og psykisk, kan man si. Nalle brukte bjeffebåndet pga en “dårlig start”, men han oppførte seg eksemplarisk underveis. Han gikk bak meg hele tida, fordi det var liksom ikke plass til to i bredden…fordi vi møtte folk og hunder hele tida. Herregud for en tur!

Telemark 017

Telemark 006 En samojed valp hilste glad og fornøyd på oss oppå toppen. Nystekte,deilige vafler, “gjenglemt” nistemat under steiner, kos og klapp fra alle kanter – Nalle likte seg her. Jeg glemte igrunn bort hele utsikten, det ble hundesnakk her oppe også. Ei dame fra sørlandet som var “bestemor” til en eurasier, ble helt betatt av Nalle. Mannen hennes gikk bortom den riktige toppen, og han anbefalte “oss med hundelabber” å la det være, så vi skravla i stedet. Mitt mål med turen, var bla. å se fjella heime (!), og det gjorde jeg såvist herfra også.

Telemark 008

Det var visst bratt,ja! Og ikke mange snøflekker å kjøle seg i..Telemark 019Godt å komme på “camping”hytta igjen. Her ute lå Nalle stort sett hele tida, mens folk gikk forbi og unger leika rundt ham. Ikke ett boff !Telemark 024

VELDIG moro å møte andre hunder på tur! Detta var ei lynkjapp og glad blandingsjente, de fikk rasa skikkelig ifra seg i skogen :o)Telemark 026Runhellhovet. Jeg fant en spennende sti på kartet. Gaustatoppen skimtes såvidt oppi hjørnet, Gausdalen lå nedom oss. Målet var denne runesteinen.Telemark 028

Fine fjell!!!Telemark 029

Nalle spratt kjapt oppå steinhella – klar for niste!Telemark 030

En regnværsdag var ikke så overraskende, men Nalle blei ganske paff da katta spratt “over” ham!Telemark 037

Telemark er Nalles OG mitt fødested ;o)

Ett av måla ved turen, var å treffe flere fra min nyoppdaga familie. Jeg er adoptert, og har av forskjellige årsaker ikke kjent til røttene før nå i det siste. Nå har jeg blitt kjent med søster og bror, fire tanter og en onkel, pluss tre søskenbarn på farsida! Det er så spennende! Jeg har blitt tatt så vel imot at det er helt rørende. Ganske tøft for både dem og meg, men det gjør godt å få satt “ting på plass”.

Her er noen i min familie fra Tuddal. Det er kanskje ikke så rart jeg føler meg heime i skog og fjell? Jeg er dessuten i slekt med de STORE rosemalerne Lurås-brødrene, og attpåtil felespelaren Knut Buen - sikkert langt uti, men dog :o)Telemark 041

Det ble noen fine dager i Telemark. Denne helga er det den store hundeutstillingen på Nesbyen, tenkte å ta meg en tur for å se i morgo…

GOD HELG!

21 kommentarer:

 1. Flotte bilder!! Ikke for å skryte men Telemark er et flott fylke!!
  Skal hilse masse fra Roxie til Nalle!!
  Skal bli morro å treffes til neste helg!!
  Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 2. Hei på deg!

  Flotte bilder som vanlig, og flott tur kan jeg tenke meg :-)

  Men du, det som grep mest var å høre hvilken "reise" du er ute på. Det må være utrolig spennende, emosjonelt og jeg vet ikke hva. Grunnen til at det grep meg vet du nok - siden vi har adoptert vår kjære lille Latina :-)

  Go'klem til deg - fordi du er den du er!

  SvarSlett
 3. Nalle sender nusser til Roxie - Biri blir moro!!!

  Irèn; jeg syns det er så godt å endelig kunne "snakke" åpent ut om det. Det var hysjhysj i alle år, det er ikke bra ;o)

  SvarSlett
 4. Glad på dine vegne, Nøve!

  Fortielser er sjelden av det gode. Vi kjører en ærlig og åpen linje overfor vår datter, og svarer som best vi kan. Tilpasset alder selvfølgelig.

  SvarSlett
 5. Så mange flotte bilder :-)

  Kjedelig det der at det er køgåing til Gaustatoppen (og andre kjente steder), det var det tilogmed da vi gikk turen i tåke også.

  Sikkert både spennende og skremmende det med nyoppdaget famile. Jeg har faktisk litt hysjhysj (ikke så veldig) i Telemmark jeg også ;-)

  GOG HELG til dere også :-)

  SvarSlett
 6. Det ser ut som en flott tur Nøve, bortsett kanskje fra alle folka?! Så koselig hytte dere hadde leid, også så flink Nalle var som ikke boffet i det hele tatt:o) Flinke Nalle det!

  Så gøy at du møtte flere av slektningene dine. Jeg vet jo om at du har truffet noen, men dette ble jo reine slektsstevnet:o) Jeg er så glad på dine vegne Nøve!! Da vet vi jo også hvor du har kunstnerblodet ditt fra! De store rosemalerene... Jeg er så glad du gjorde dette og gleder meg til å høre mer!

  Nå derimot, er jeg bare glad for å ha dere "på nett" igjen, jeg har savnet dere!!

  Stor klem fra meg og kjempenuss fra Milli-mor (som har mistet all pelsen sin, og ser ut som en kanin igjen - den typiske "Biri-looken" til Milli;o)

  SvarSlett
 7. Litt av en tur, sikkert flott, tross mange folk..! :)
  Så spesielt å møte så nær slekt i voksen alder.. ! Så bra at det gikk så fint! Jeg har vært i Tuddal, flott plass! Og ganske vanskelig dialekt!! :)

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 8. Håå Nøve! Nå står nuppene og pelsen min rett opp! Og tårer i øyekroken! Så utrolig godt det må være å endelig "komme hjem" finner søster og familie. Sikkert helt overveldende og utmattende på samme tid. Veldig glad på dine vegne! Heldigvis hadde du lagt ut bildene fra Gaustadtoppen først, de var jo flotte! Men det kom jo i skyggen av dette du nå har opplevd! God klem fra oss!

  SvarSlett
 9. Dette var litt av en oppdagelses-reise og ferie, Nøve! Utrolig flott der på Gaustadtoppen - har aldri vært der, og skjønner nå at jeg må reise mer i vårt lille Norge - og artig det der med hund og hundefolk og hundeprat:-))

  Da har jeg fått en forklaring på dine magiske evner...nyoppdaget kunstner-familie er ikke å forakte, og det er supert at du endelig har fått se/hilse på noen av slektningene dine...

  Og du så flink Nalle har blitt..bare små-boff!! Dette må jeg fortelle til Snorre og Dimma....

  God helg!

  SvarSlett
 10. Ja nå har vi fått programmet fra biri utstillingen. Nesten like mange påmeldte som på Kongsberg (66 hunder) På Biri så er det meldt på 58 hunder. 49 voksen hunder og 9 valper. Så detta blir gøy!!
  Ha en fin helg videre!!

  SvarSlett
 11. Moro å høre fra dere nå :o)
  Halvsøster mi har jeg kjent noen år faktisk. Vi begynte med brevskriving, før vi vågde å møtes. DET var ett ulidelig spennende møte, på en parkeringsplass. Like nervøse begge to...
  Men det har vært nesten like spennende å treffe de andre, og først da kunne jeg se familielikheter. Dette er på farssida, han er dessverre død.

  Nå har Nalle og jeg vært en tur på Hallingnatten. Vi såg mer rein enn folk :o)

  SvarSlett
 12. Først må jeg si VELKOMMEN TILBAKE!

  Det var mye du har rukket på en uke. Flott tur på noe som ser ut som steinrøys. Og så masse folk som var på vandring der. Det må jo bety at det var flott på toppen.

  Så spennende å få en helt "ny" familie. Ser snille ut de også. Da har du mer du slekte på. :-) Var dessverre mye hysj-hysj om sånt før. Men da har du noe å ta igjen nå.

  Ha en kjempefin helg!!!!!

  SvarSlett
 13. Så flott tur dere har hatt til Gaustadtoppen!! Dit har jeg også lyst til å dra en gang..

  Også så spennende med "nyoppdaget" familie da, Nøve!! Skjønner at det er både tøft og fint på en gang. Sikkert mange følelser som settes i sving?

  SvarSlett
 14. Så flott bilde du har satt på toppen. Nalle som står å ser åp reinen!! Flinke Nalle gutten som bare står å ser!!
  Gleder oss til fredag nå å utstilling!! Skal bli morro å treffe dere igjen alle sammen!!

  SvarSlett
 15. Vakkert og rørende, både bildene og opplevelsene.... !

  SvarSlett
 16. Så utrolig tur du har hatt Nøve!!! Flotte bilder fra Gaustatoppen og ellers.

  Det må være helt spesielt å bli kjent med familien sin, som voksen. Tenk at der var rosemalere i familien, tenk at du har klart å videreføre den arven til deg selv, Nøve, jeg blir litt rørt nå, gleder meg på dine vegne.

  SvarSlett
 17. Hei Nøve! Så vakre bilder! Særlig på toppen, med den flotte reinen! Flott tur til fjells, og til Tuddal. Bevegende å lese om, - sterkt av deg å dele det! Det blir hyggelig å møtes på Biri!

  SvarSlett
 18. Jeg er så glad jeg har ett digitalkamera og kan knipse ivei!!!
  Denne sommeren har gitt meg så mye,og det er virkelig godt å ha bilder av det og de man bryr seg om :o)))

  Biri neste - sørg for å ha fullada batteri!

  SvarSlett
 19. Så spennende med en familie en ikke kjenner. Må si jeg måtte lese det to ganger før det virkelig gikk opp for meg hva du hadde skrevet. Hyggelig på dine vegne.
  Vi ses i morgen på agility.

  SvarSlett
 20. Gratulere Nøve, med din "nye" familie, kan godt forstå det er stort for deg, med mange tanker og følelser. Du har sikkert mye å ta igjen, lykke til videre,håper for deg det kan bli til mye felles glede.Morsomt du er ut av en kunstner slegt, ikke noe rart du er så dyktig med det,da, det har du lov å være stolt av.
  Nord Telemark og Tuddal har mye flott natur, vi trives godt de ganger vi har vært deroppe.
  Gode bilder tar du,seer ut som Nalle også trives godt på fjellet.Fint dere fikk den turen.
  Jeg gleder mig å til Biri helgen.Ha det godt så lenge.

  SvarSlett
 21. oi, her har det skjedd ting! det må ha vert en følelsesladet tur gitt, ble helt rørt av å lese det. så herlig, nå ble jeg glad på dine vegne nøve :) du fortjener all lykke i verden altså, unner deg dette :)

  flotte bilder også, likte spesielt godt headeren!! :)

  SvarSlett