søndag 18. oktober 2009

Som tiden går…

bursdag 002 bursdag 005

Bjørn hadde bursdag på mandag. Etter mye fram og tilbake, fant jeg den perfekte gaven, og vil fortelle om det her fordi jeg tror flere kunne ha nytte av det: GPS!! Han er fæl til å rote seg bort på fisketurene sine, og verre blir det vel med alderen, så detta var en riktig god idè syns jeg. Etter å ha herja med Iris, fikk han kvile i fred og ro med bløtkake, kaffekopp og sigar, og bruksanvisning. Han kosa seg som en unge!

Han får dessuten ei drømmeuke i juni neste sommer sammen med sønn sin i lakselver oppi indre Troms! Mårelva, Barduelva og Målselva… Det er deg vel undt, Bjørn!

60 002

Tirsdag var vi på trening i Gol sammen med noen fra Hallingdal Hundeklubb, og onsdag var det snusetur i Nesbyen sammen med Kango og ÅTTE andre igjen! Vi er litt av ett fantefølgje der vi trasker omkring, det står mer om det i bloggen til Gutta boys :o)

På bildet under er en vrang Nalle som nekter å gå. Han setter bukkebein og finner på sprell for å slippe å være med inn… Jeg må le av staheten hans!

Rime 002

Lørdag tok vi oss en liten kjøretur, og rusla rundt på gamle trakter. Noen som kjenner seg igjen?Rime 003

Rime 004

FARMEN 2001 står det på totempælen. Gaute, Ronny, Cathrine, Jarle og co regjerte på Rime og tv-skjermen noen uker den høsten.

Rime er en fin og stor, og svært gammal gård, langt oppi lia.

Rime 010

Så gikk vi ned til Rimeplassen. Jeg kjente ho Berit som vaks opp her, ho syns det var det beste stedet på jord. Det var langt å gå til skolen for ei lita jente, langt og bratt, og ho mintes de gikk den lange skolevegen i mørket både morgo og kveld. Men livet her ga mest gode minner.

Rime 023

Det er solrikt, det er nok derfor de fikk både rips og eple til å trives her 850 moh.

Rime 024

Så fant vi fram kartet. Hadde lyst til å finne ett sted som låg litt utafor allfarveg…

Rime 029

Når man kommer over slike steinrøyser, er man i nærheten av dyrka mark...og plutselig åpenbarer det seg i en lysning i skogen. Her har det levd folk og dyr engang. Blir nesten litt andektig, jeg.

Rime 026

Vi tok matpakka vår her i solveggen, før vi gikk til bilen igjen og kjørte oppover til Sørstølen. Rakk det akkurat før sola gikk ned. Her oppe er setra til han Christian i Jakten på kjærligheten…

Rime 064

Rime 098

Rime 066

Nalle fikk noen skikkelige raserunder før sola gikk ned og vi drog heim :o)

Rime 085

Idag dro vi på hundetrening i Gulsvik! Det er noen ivrige damer der som prøver å dra i gang hundefolket, laga facebookgruppe mm, men det kom ikke så mange idag. Grunnen var kanskje at det hadde vært fest på lokalet i går..

hundetrening 003

Nalle lurer fælt på om detta kan leike??hundetrening 001

her er ei yngre utgave…hundetrening 004

…og her er gamle Olga!hundetrening 005

“neimen, hva er detta for noe,da???”hundetrening 006

hundetrening 009

Vi hadde ett par timer med “trening”. Nalle var egentlig helt forstyrra, han syns “de ukjente” var så spennende å bli kjent med…

Sola sto fortsatt høgt på himmelen da vi kom heim, så vi avslutta dagen med en tur oppover lia, og deretter Grandiosa til kvelds!

Rime 032

Ha ei fin uke alle sammen :o)

32 kommentarer:

 1. Hilse Bjørn å si gratulerer på etterskudd. Ser han har makan varmejakke som jeg har. En skikkelig gammel og godt brukt røykejakke.

  Moro å se bildene fra Farmen. Det var vel der Gaute trente geita på de stokkene og som han vant. Det var en av de beste sesongene.

  Enig med Nalle at det var noen rare hunder der. Dårlig med pels på de fleste, så det ut til. Klart det tar litt tid å venne seg til sånt.

  SvarSlett
 2. Ja, ei varm jakke er veldig viktig Nina!

  Var dette den første Farmen?? Vi hadde ikke tv2 dengangen, men fikk programmene på video-opptak etterhvert, det var moro!

  Bulldoger er grådig rare, usunne. Verdens styggeste og dummeste hund, sa eieren!!! Men de har vel sin sjarm,da.

  SvarSlett
 3. Så flotte gaver du har gitt til Bjørn, midt i blinken tror jeg :-) Men det betyr vel også at du har ei uke i juni du kan gjøre akkurat så mye bikkje-ting du vil ;-)

  Sånn jakke har jeg også, opptil flere til og med. Veldig god å ha når jeg skal opp på låven.

  Mange flotte bilder igjen og fra en helt annen hverdag enn den vi har idag.

  SvarSlett
 4. Så fine bilder, Nøve! Sjønner Nalle godt jeg at han er lit skeptisk til disse hundene som ikke har pels! Roxie liker ikke å leke med sånne små hunder, da kan ho faktisk bare legge seg ned å se en hel annen vei en der hundene er.

  Farmen er jo et fast innslag når det går på skjermen. Men er nok enig med Nina at det var den 1 sesongen med Gaute som var best!!

  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 5. gratulerer til Bjørn med overstått bursdag :) (jeg har også en sånn jakke)
  For en fin tur dere var på, og hærlig bilde på slutten, det siste :)
  Vi har en bulldog til nabo, så luna er vant til de rare skapningene der.....

  SvarSlett
 6. Så flotte plasser du og han Nalle vandrer på!
  Tenker han var i sjokk over å møte alle de derre rare hundene...måtte nesten le når jeg så bilde av Olga!
  Huff , ja ingen kan si at ikke lappen er vakker iallefall!....Vi så det på lapphundtreffet i går, at hundene valgte seg lekekamerater ut fra utseende..Kanskje bare en tilfeldighet?..brun med brun, og sort med sort..De som var "anderledes", hang liksom bare etter ...

  SvarSlett
 7. Helt enig Nalle, kloke ord fra deg lappemann; LIVET ER HERLIG!!!

  Hils han Bjørn fra oss også, med ny GPS og vel overstått bursdag.
  Å den varmejakke, en sånn en bruker Øystein også på hytta, arva den etter min far. Nyppete og fæl, men der er NOE med den;o)))

  Øystein har også en sånn GPS, han ønsket seg den til min og hans bursdag i vår. Han har koooost seg med bruksanvisning og knapper. Så nå er han er godt forberett til de lange fjellturene vi har planer om å gå.
  Så mange flotte bilder av gamle gårder og seter, moro å høre om venninna de som vokste opp på den ene gården.
  Ha ei fin uke Nøve og Nalle:o)))

  SvarSlett
 8. Her er hjemmesida til ho som har så mange rare søte små: http://kennelstravinski.piczo.com/?g=1&cr=3

  og her er bulldog og rottweilere :o) http://www.kennelhallingdalen.com

  Det er forresten pussig, det der Marianne. Hvordan hundene velger seg ut en spesiell.

  Så ALLE har ei stygg og god gammal jakke :o)

  SvarSlett
 9. Nøve, jeg var innom siden til Berit. Titta på den stolte far Kango og den herlige sønnen.
  Det var helt umulig å legge in en kommentar, hva har skjedd med siden hennes???

  SvarSlett
 10. Ja du Nalle - nå må du ikke bli altfor opptatt av de raringene på Flå ! Husk at det er på Nes de rette kompisene bor, sier Kango.

  SvarSlett
 11. Hils Bjørn og gratuler med vel overstått.
  Jeg har også vært og inspisert Rimeplassen. Var med gamle jobben. Mentor og geita til Gaute var der.
  Morsomt for jeg fikk han til å hoppe på stubben. Belønning ble tobakk.

  SvarSlett
 12. Du har en helt egen evne til å ta meg med på tur Nøve!! Når vi kommer til alle "dine" gamle steder, så er det jammen meg som om skuldrene senker seg litt her, og jeg er på tur med dere.

  Så utrolig flotte bilder du tar! Det er noe med blikket du har for sånne steder, du er så flink.

  Bjørn er jo kjempeflink som leser bruksanvisningen. Jeg kjenner nesten ingen mannfolk som ikke synes det er bortkastet tid.... Bjørn er lur han:o)

  Jeg synes liksom at Bulldogger har sin sjarm jeg da, men hørte på kurs at de ikke er særlig sunne. Nalle ble vel fasinert av alle de rare skapningene?!

  SvarSlett
 13. hehe, Bjørn gikk i skogen og testa GPS'n igår. Lettere å forstå den da, muligens ;o)

  Joda, bulldoger har sin sjarm, og Nalle ble fasinert. Valpen var jo innmari søt..den kunne tilogmed lukke munnen f.eks... Rasestandarden skal visstnok endres, de SKAL bli sunnere nå.

  Rimeplassen var en husmannsplass under Rime, bare så det er klart Hege ;o) Jeg er så utrolig fasinert av slike gamle steder!! De gir en følelse av ro, disse gamle værslitte tømmerveggene. Jeg blir så full av respekt, for de liv som var der engang og hvordan de var tilpassa (og avhengige) av naturen. Amen.

  SvarSlett
 14. Jepp, alle har vel en sånn jakke , og den GPS'n er vel undt han, Bjørn! Rune har åsså en sånn...den kan t.o.m. fortelle når fisken biter best!! (Trodde sjarmen med fisking er "kanskje biter'n i dag" og ikke vite...men, men..)

  Grattis til Bjørn - du får hilse'n!

  Det er herlig når du forteller om plassene du og Nalle rusler på - og det ble bare enda bedre etter du fikk deg nytt kamera!! Noen ganger øansker jeg meg bare mer og mer.....laaaange turer med maaange bilder..:-)))

  SvarSlett
 15. Jeg er så enig i de siste setningene dine. Jeg er også svak for det gamle og har en respekt på det de gjorde for å leve der. Det er mye ro på sånne plasser.

  SvarSlett
 16. Så herlig å se de gamle boplassene, det ser veldig idyllisk ut men det er nok mange som har slitt på disse gardene.
  Jeg husker vi fulgte ivrig med på den første sesongern av farmen så jeg kjenner igjen både husene og tunet.

  Virkelig rare disse bulldoggene, kan godt forstå at Nalle ble satt litt ut av synet (og sikker av lyden også for de snøfter jo nsom en gris). Jeg synes egentlig at rasen i seg selv ser veldig usunn ut, det er ikke noe som stemmer.
  Uff, får ikke håpe at noen bulldoggeiere leser dette.

  Livet er herlig Nalle !!

  SvarSlett
 17. Flotte bilder fra de gamle gårdene! Jeg har alltid vert så fasinert av hvordan folk levde i "gamledager", når jeg var lita ville jeg mye heller at pappa skulle fortelle fra tiden da han var unge, i stedenfor å lese nattaeventyr. Helt siden da har jeg drømt om å få oppleve å bo på en gammal gård, med masse dyr og uten strøm, jobbe hardt og få oppleve fellesskapet folk hadde på den tiden. Bryggedans og greier og greier. :) Jeg elsker å lese romanserier fra tidlig 1900-tallet, drømme meg bort... Hmm, kanskje jeg burde meldt meg på Farmen? ;p

  Jeg har også en sånn gammal fæl jakke full av nupper som jeg er veldig glad i. Er den jeg har på meg i de siste bildene i bloggen. ;) Den er så god!! Men jeg tror ikke Nadira liker den, hun skal alltid hoppe å bite i den når jeg tar den på... Bare den, ingen andre! Kanskje jeg bør ta et hint når selv bikkja prøver å fortelle at jeg må få av meg den fæle jakka? ;p Hihi! Jeg kommer til å bruke den til den faller i biter, den er så gooood. <3

  SvarSlett
 18. Jeg har forresten aldri fått til å legge igjen kommentar i guttaboys-bloggen... Skjønner ikke hvorfor ;(
  Jeg hadde problemer her også en stund, men da jeg krysset av på navn/nettadresse i stedenfor openID ( det gikk ikke selv om jeg var pålogget på wordpress, der jeg har blogg) fikk jeg det til. :)

  SvarSlett
 19. Nå kommenterte jeg visst med goggle-kontoen min, var ikke helt meninga det men... Jaja, da vet jeg at dét funker også :D

  SvarSlett
 20. Hei Gry/Nadira :o)
  Husker du har nevnt det om kommentarer tidligere.. Vet bare at jeg må gjenta å trykke på publiser gang etter gang flere steder,da går det som regel til slutt. Aner ikke hvorfor det er sånn!

  Husker jeg syns det var stusselig oppå Farmen også... Det regna nesten hele tida, de var våte og møkkete, syns litt synd på dem! De åt dessuten nesten bare blomkål. Jeg kjenner ei av dem. Ho ville ikke vært tida foruten, sjøl om mye var fælt mens det sto på ;o)

  SvarSlett
 21. Så valpene til Mozart lå på Finn.no og vakre var dem.

  SvarSlett
 22. Jeg finner dem ikke! Søkeforslag?
  Men gud så mange hunder...håper det finns gode hjem til alle.

  SvarSlett
 23. Side 7. Lagt inn 18.10. Står ca midt på siden

  SvarSlett
 24. Jeg sjekket bare hunder til salgs. Og bladde meg bakover. Rundt ca 15- 18 oktober.

  SvarSlett
 25. Søk på blandingsvalper. Annonsen er datert 18 oktober.

  SvarSlett
 26. Finner ikke Mozart sine,jeg :o(
  Tar dere feil - jeg tar da aldri feil????
  Det er noen fra Nesbyen der, de fra Fløten bla... Uff, jeg er så nysgjerrig. Skal spørre Sissel ikveld ;o)

  SvarSlett
 27. Jeg tar feil!!!!!!! Sjekket en gang til, far Border Collie står det. Ikke Collie!!!!

  SvarSlett
 28. haha, ja da lever faren opp til navnet sitt igjen - han heter Kaos! (og komer fra Bergheim;)

  SvarSlett
 29. Hei Nøve, så flott tur dere hadde! Vakre og betagende steder å oppsøke, og flotte motiver som du deler med oss! Toppbildet ditt av en gjespende Nalle er herlig!

  SvarSlett
 30. Jeg må også trykke på publiser flere ganger på enkelte blogger, men det nytter ikke på denne guttaboys-bloggen. Aner ikke hva jeg gjør feil jeg, men noe er det... Jaja :) Jeg følger med der også hvertfall, så får jeg nøye meg med å kommentere her ;)

  Det er nok ikke så idyllisk å leve på blomkål og tynn havregrøt i ukevis, nei... Huff. Men bortsett fra det er sikkert farmen kjempekjekkt å være med på! :)

  SvarSlett
 31. å, jeg vet nå ikke...uten skikkelig såpe og tannkrem :/

  SvarSlett