søndag 11. oktober 2009

Uka som gikk

Endelig ferdes vi trygt i skogen uten å tenke på hoggorm! Det er så trivelig å gå disse gamle stiene høgt oppi lia. Det syns hjorten også, men den er i brunst og holder seg i ro og kviler ut midt på dagen. Dere skulle derimot høre den om natta! Hjortebrøl fra begge dalsidene, en slags trolsk urkraft…

dag 011

Fest på lokalet forrige lørdag.. Det hørtes noen brunstbrøl her også…

Da Vicky var ferdig med løpetida si, låg Nallemann rett ut INNENDØRS og sov i nesten to dager! Stakkars gutt, skal si slikt tar på.

div 014 

Tirsdag var vi hos veterinæren og fikk tatt kennelhoste-vaksina igjen. Det var litt av en dag å kjøre på, skikkelig snø og ruskevær. Møtte snøplogen for første gang for denne vinteren..

Snøen forsvant igjen i Bergheim. Onsdag gikk vi tur med Mozart og Børre, Kazie, Chanti, My og valpen Wambo. Vi savner Kango! Mor hans kommer heim fra Spania denne helga, men vi veit ikke om ho slipper inn i turgjengen igjen – det kommer an på hvor sprudlende opplagt og brun ho er. Slikt kan lett skape misnøye og sjalusi i dameflokken…eller?

div 029

Å nei,da. Jeg vet det er en som gleder seg VELDIG til å treffe kompisen igjen. Nå er det faktisk over ett år siden vi begynte å gå disse snuseturene våre!

Torsdag var det 15 (!) hunder på kosetrening hos Hilde!  Det var mørkt og småkaldt, men stemning var upåklagelig. Det var dessuten utrolig stille til å være så mange ukjente hunder sammen. Nalle var litt ukonsentret i begynnelsen (som mange andre ) men bare snill og grei og ganske flink :o)Låplassen 005

Fredag var jeg på jobbintervju…skal kanskje begynne i en halv stilling, men det forteller jeg mer om seinere. Jeg får liksom ikke helt bestemt meg. Men, da vi først var på farten og været var så bra – dro vi opp til Trytetjern ;o)

Trytetjern 014

Trytetjern 031

Om sommeren er det yrende liv her. Det vesle tjernet blir fort oppvarma og badesesongen er lang for noen, men det frister ihvertfall ikke å bade nå..

Temperaturmålingen høres på reiseradioen hele sommeren :o) Tenk over det neste sommer!

 

Sjeldent syn..for denna gutten er vanligvis ikke pinnegærn engang..Trytetjern 016

Søte, søte hundespor, Nalle har gått planken over myra :o) Trytetjern 010

Her oppe lå det litt snø, og han fikk “herje” på som han ville. Det vil si at han tar det veldig rolig, som vanlig, men han vrir seg og gnir seg og ruller i snøen som han vil…

Trytetjern 004

Skikkelig kamuflasjefarge! Han har så smått begynt å få tilbake den mørkebrune vinterpelsen sin, men han er nettopp ferdig med å røyte så og si all underulla....

Trytetjern 023

Trytetjern 015

I dag har vi brukt dagen på raking og en liten skogstur.

Nalle, du min gode venn og hjelper…lauv 003 

En enslig valmue blomstrer tappert, tross kuldegrader de siste nettene! Den er til deg, Chicko – med ønske om god bedring :o)Trytetjern 002

Ønsker dere alle ei fin ny uke.

 

ps. Jeg får ikke epost om kommentarer i min egen blogg eller andres..Er det slik hos dere også? Det tar slik tid når man må gå gjennom alt for å se om det er noe nytt…

26 kommentarer:

 1. Sitter her på nattevakt - endelig et stille øyeblikk innimellom slaga. Godt å se på en sånn en vakker gutt...han er skjønn han, Nalle!!

  Så spennende med denne jobben...det går greit å jobbe halvtid...men mer enn det orker ikke jeg. 50 % er mer enn nok for meg...egentlig har jeg nesten ikke tid til det heller..hehe

  Og som alltid tar du fine bilder med fine forklaringer, så det blir rene eventyr-historien. De små potesporene var så nusselig, atte...Nei, får jobbe litt igjen....puh!

  SvarSlett
 2. Som alltid herlig historie og flotte bilder fra deg Nøve:o) Skulle ønske det gikk an å legge inn lyd av hjortebrølene på bloggen:o)

  Synes så tydelig jeg skimter Bjørn utpå dansegulvet der, det var nok en koselig fest.

  Masse fine bilder av så fin natur. Jeg synes Nalle-mann sine potespor så så små ut på den planken. Godt for gutten nå at løpetida er over og at han kan ta det helt med ro igjen.

  SvarSlett
 3. Så spennende med det der med jobbintervjuet..... passer det inn i din noe spesielle døgnrytme? Uansett, lykke til hva du enn velger.

  Så mange flotte høstbilder og din sans for detaljer som gjør "historien" så levende :-)

  Fortsatt ingen snø hos oss, men JA det er høst og vinteren nærmer seg.

  Så deilig for Nalle at løpetida er over. Er det bare Vicky som er "problemet" eller er det flere runder.

  Akkurat nå virker ikke e-posten, men kommentarer dukket opp der i går.

  SvarSlett
 4. Takk for fin ukerapport!!!

  Flotte bilder av vakker natur - også Nallemann selvfølgelig!!!! Synes han ser litt "slunken" ut, ja! Nesten ikke ull igjen.., men nydelig farge!!!

  Biennas hadde nesten ingen pels igjen etter operasjonene, men nå begynner den heldigvis å ta seg opp igjen.

  Spennende med jobbintervju da!! Gleder meg til å høre mer! Jeg lurer fælt på jobb om dagen selv, jeg. Trives egentlig veldig bra med å ikke ha så mye fast, men det er jo veldig usikkert også.... Økonomisk sett burde jeg skjerpe meg og få meg en "skikkelig" jobb!

  Klem til Nalle fra Bienna

  SvarSlett
 5. Dere har så masse spennende i naturen deres...Hjortebrunst rop!, hærlighet så morsomt, eller, dere blir kanskje lei av det også, særlig visst det er om natta det foregår?
  Masse flotte bilder av Nallemann, godt at han endelig får litt fre for løpetispa, ikke bare bare å være mann nei!...

  SvarSlett
 6. Her skjer det mye, noe hver dag. Og masse fine bilder. Så herlig med bilder av Nalle sine fotspor. Det hadde ikke slått meg å ta bilder av noe sånt. Der kan en se hvor forskjellig en ser på motiver.

  Så spennende med jobb, da. Skal blir moro å høre hvordan dette går. Og som Tove sier, passer det for døgnrytmen din?

  SvarSlett
 7. Har forresten ikke problemer med å få kommentarene på mail. Men bloggen min oppdaterer seg fryktelig tregt. Jeg må sjekke Tove eller din blogg for å se etter nye innlegg.

  SvarSlett
 8. Åh så fin, tusen takk Nøve og Nalle; det går mye bedre med beinet mitt, halter nesten ikke, men jeg får ikke lov å gå turer.

  Så mye finn natur dere har i Hallingdal, mor vil vi skal dra ditt engang, når jeg får lov å gå på riktig, men det er det vist lenge til.
  Nalle er jo bare flott kar og er heldig med sånn mor, det elsker å gå i fjellet. Litt snø har du å fått Nalle, sånn liker jeg å, men det kan godt vente litt her, sier mor.
  Kos, klem til dere fra Chicko og mor. Ha en god sødag.

  SvarSlett
 9. Snilt av dere å bekymre dere for døgnrytmen min. Jeg overlever uten søvn en dag, så det går nok bra. Det verste er å være borte fra Nalle..
  En annen aktuell jobb, passer bedre inn for hans del. Da kan han være med. Men, lengre å kjøre, usikre arbeidstider og mindre lønn. Det er bare butikkjobber, jeg har jo ingen utdannelse :/
  Blir dessuten kjedelig å jobbe annenhver helg, men da har i det minste Nalle selskap. Vi får se hva det blir til.

  Tove, det er heldigvis bare Vicky som frister så jævli ett par ganger i året ;o)

  Chicko, vi gleder oss til du blir frisk. Da SKAL vi vise deg mange fine og spennende steder!

  SvarSlett
 10. Yes ! Da er Kango og mor klare for nye turer . Kango har visst blitt bortskjemt med daglige laaange turer hos sine spreke støttekontakter, så her må vi bare følge opp !

  SvarSlett
 11. Så flotte bilder! Og Nalle er en nydelig kar! Jeg blir stadig imponert over bildene dine. Fin musikk har du lagt ved også. Lykke til med jobb! Jeg får e-postkommentarer fra noen av bloggene, men ikke alle, og så er bloggene ulikt utforma, sånn at på noen er lettere å finne steder der en kan abonnere på innlegg og kommentarer. Men jeg syns sjøl jeg er litt for mye amatør ennå, og ser ikke alle mulighetene som fins! På din kan jeg klikke på "send oppfølgingskommentarer" til e-postadr, og da pleier det å funke.

  SvarSlett
 12. Flotte innlegg med flotte kvalitetsbilder og til og med musikk - som alltid en fryd å være innom hos deg. Alle bloggene er spennende å besøke, men enkelte (som din her) er reine kunstverket i seg sjøl.

  Jeg har ALDRI fått kommentarer eller noe som har med bloggene å gjøre inn på eposten min, men det er nok noe jeg enten har gjort eller IKKE har gjort av innstillinger, antar jeg...

  Derfor er det vel også litt variabelt hva jeg får med meg fra gang til gang.

  SvarSlett
 13. Nøve: Skjønner at du vurderer fram og tilbake det med jobb. Sjøl er jeg veldig opptatt av at mine to ikke skal være alene hjemme, derfor passer det fint å jobbe natt....men spørs hvor lenge det går, da...sånn helsemessig...nå har jo jeg også en litt uvanlig døgnrytme...så du får det nok til!!

  Tenk så flott om Nalle kan være med deg på jobb!! Da er jo den største bekymringen borte..

  Lykke til uansett for hva du bestemmer deg for!!

  SvarSlett
 14. jeg har fått epost om EN kommentar, dette er en merkelig blogg...

  Tror ikke det er noe særlig for Nalle å bli med på jobb heller, men da har jeg i det minste mulighet til å lufte ham midt på dagen.. Æsj... tenke,tenke,tenke

  SvarSlett
 15. Nå som online.no igjen er i virksomhet så er e-posten min full av blog-kommentarer. Så det må være noe rart med din kobling Nøve.

  Ja det der med hensyn hund og jobb er vanskelig. Men vi gjør det kanskje verre enn det er? Jeg leste et sted at bikkja ikke bør være aleine mer enn 3-4 timer. Vel da er det ikke mange som kan ha bikkje! Hva som er riktig vet jeg ikke. Er nok mange som ikke burde ha hatt bikkje, først er de på jobb i 8-10 timer og så er de borte på kveldstid, tidsklemma vet du.... Og så har du de som er sammen med bikkja hele dagen og i tillegg jobber med den. Og alle vatriantene i mellom. Og alt går stort sett bra. Bikkja er like glad i oss uansett. Er vi ikke heldige :-) Har Nalle vært mye aleine? Men de fleste bikkjer ser ut til å takle det. Jeg tror ikke de ser på klokka. De er lei seg når du drar og overlykkelige når du kommer hjem, enten du har vært borte i 15 min ellet 10 timer.

  SvarSlett
 16. Må bare si det: flotte bilder som vanelig!! Må si som Gry at skulle ønske det gikk an å legge inn lyden av hjortebrølene!! (tror det var noen andre brøl jeg hørte i helgen)
  Så flott og staselig Nalle er nå!! Begynner å få tilbake masse pels og den flotte brun fargen sin!!
  Ha en fin dag og uke!!

  SvarSlett
 17. Jeg vi flytte til Bergheim (omegn), det er jo så fint der!!!! Blir misunnelig på deg som bor der hver gang jeg ser bilder du har tatt derfra ;) Til sommern drasser jeg med meg hund og gubbe og finner meg en campingplass nær deg, og der skal jeg slå meg ned for en stund :))

  SvarSlett
 18. Mange flotte bilder som vanlig:o)Likte godt det med våte poter over en gammel plank... øyeblikks bilde...helt herlig.
  Koselig historie... tenker alltid at det og det MÅ jeg kommentere, men med mitt kortidsminne så har jeg glemt både det 1. og 2. og 3. jeg hadde tenkt å kommentere.

  Nalle-mann ser så herlig ut på bilde der han helt sikkert nettopp har rulla seg. Disse lappisene blir konger og dronninger med en gang der er snø, kroppsholdningen dems blir sååå staselig, jeg blir helt bergtatt av dem.

  Spennede med ny jobb, 50% herlig det:o)

  SvarSlett
 19. Jeg tror det vil gå fint å jobbe med Nalle hjemme. Det er nok bare snakk om tilvenning, og forsiktig til å begynne med. Dette vet jo du alt om. Sånn som du og Berit har gjort med Nalle og Kango. Så tror jeg ikke det blir noe problem. Det er nok verre for eierne enn for hunden. Vi tenker for mye på hundene våre. Det var det med den samvittigheten igjen.....

  SvarSlett
 20. Dere er optimistiske iallefall! Han har vært alene 5-6 timer noen ganger, det ser jo ut til å gå veldig bra det,da. Han er ikke redd for å være aleine, og sover sikkert mest, men nå kan det fort bli nærmere 9 timer... Det er skrekkelig lenge, syns jeg.
  Men det blir ikke ofte...
  Kan ikke kjøpe meg god samvittighet, sjøl med en brukbar timelønn...

  SvarSlett
 21. Er enig med deg i at 9 timer høres mye ut. Men hvis det bare er en gang inn i mellom så går det sikkert. Charlie må det en gang hver 6 uke. Og det ser ikke ut som det er noe forskjell på 7 eller 9 timer når jeg kommer hjem. Han er ikke mer tissetrengt eller mer stresset.

  SvarSlett
 22. Synes du det er vanskelig å forlate Nalle??? 9 timer er jo en del timer.
  Jeg er jo litt lik deg, betenkt med å være lenge borte. Ser og hører at de fleste hunder er jo alene i flere timer til dagen. Ville er vant til å ha folk rundt seg nesten alltid, toppen 4-5 timer alene de få dagene jeg er på jobb i uka.
  Enklete dager, når jeg tar ekstravakt på dagen, så er hun alene 8 timer, da begynner jeg å slite, dårlig samvitighet etc.
  Når jeg da kommer hjem så møter en bli og glad Ville meg i døren, hun er akkurat som hun pleier.
  Enten jeg er borte 4 eller 8 timer.
  Tove har så rett så rett, hunden har det nok ok, men alt er jo relativt.

  SvarSlett
 23. Jeg tror hunder har bedre av å være lenge hjemme i en god hundegård enn av å ligge inne eller ligge timesvis i en bil.... men det er jo bestandig mange forskjellige ting som kan spille inn. Og folk har jo god erfaring med både det ene og det andre. Hunder kan være utrulig tilpasningsdyktige. Benita foretrekker hundegården når vi forlater. Hun er nesten aldri lenge alene, men de få gangene det har skjedd har det gått helt fint.

  SvarSlett
 24. Ja det er utrulig hvor gode erfaringer folk har, uansett hvor ille jeg syns det i utgangspunktet høres ut!
  9 timer syns jeg er for lenge, basta. Da må det isåfall noen komme "på besøk" ei stund, og det kan vel la seg ordne.
  Vi har gjerda inn hele tomta, men det er ikke trygt nok til at Nalle kan være ute ubevokta hele dagen. Så han må være inne, stakkars :o(

  Jeg ser litt lysere på tilværelsen nå, det meste lar seg gjøre ;o)

  SvarSlett
 25. Og så syns jeg det er innmari godt at dere forstår problemet, og ikke sier som mange andre; det er berre ein hund!!

  SvarSlett
 26. Det ble ikke halv stilling på meg i denne omgang, dermed er "problemene" løst.
  Kan derimot hende det blir en kveldsvakt i uka + noe ekstra, og det hadde jo passa ypperlig for Nalle og meg ;o)

  SvarSlett