onsdag 21. oktober 2009

tanker fra Natten…

1343 annonser på finn.no/hunder

gutta på tur 013

Nalle har seks, Mozart sju og Kango har fem valper etter seg…Disse 3 har blitt til 18!!

Nalle og Ofelias romanse var planlagt og opplegget var trygt pga Fjelldronningens kunnskap. Kangos romanse var også planlagt, selv om både han og Vendela var blandingser. Mozart stakkars, ble nærmest voldtatt av den løpske nabotispa, ei flott svart groendal-aktig dame. I helga fikk jeg høre om bla. disse bittesmå russiske Toy-terrierne, der brukes kunstig inseminering... og bulldoger som ofte må tas med keisesnitt..

Hvor forsvarlig er det egentlig å sette nye valper til verden? Det blir jo født altfor mange!! Rasehunder er ikke nødvendigvis bedre enn blandingser. En frisk, nyfødt valp har livets rett uansett.

Blandingser blir solgt for en slikk og ingenting, ingen vet.attest, ingen vaksine eller oppfølging påkrevd…

Ansvarlige hunde-eiere?? En brøkdel. Det skulle vært obligatoriske kurs for alle hunde-eiere, ikke bare for oppdrettere.

1343 annonser…MINST 2686 hunder den 20.10.2009… hvor mange nye neste uke?

Noe er helt feil.

19 kommentarer:

 1. Er det så mange hunder som er til salgs? Er nok enig med deg at det er alt for mange som skaffer seg hund lit sporadisk. Ungene ser en veldig søt hund og bare vil ha den. Og noen mnd etter på så er de godt lei. Synes at det burde været et slags dokument/kurs på at en einer seg til å ha hund!! En må jo ha dertifikat på så mye i dag men barn og dyr kan man skaffe seg i bøtter å spann. (nesten alle)

  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 2. Huff ja dette er rett og slett tragisk!..Lurer på hva slags liv de hundene som IKKE blir solgt har, eller får?...
  Det fins mange mennesker som ikke burde eie hund der ute, og det er vel kanskje de som driver å selger hundene sine igjen, når de ikke er søte og små lengre!...

  En liten historie fra da jeg solgte Ask: En mann ringer til meg, snill og høflig. Han forteller om hvor mye de ønsker denne hunden, og at han er så perfekt..Han legger ut om hvor mye de bryr seg om hunden og hvor bra den vil få det..Når jeg spør om forsikring og for, så sier han at kun det beste er godt nok...Han virker såååå hyggelig helt til jeg spør hvor mye han tenker å ville gi for hunden. Da klikker han totalt, skjeller meg ut, og lurer på hva i "helvete" jeg innbiller meg!!!, han har vel for faen med ikke tenkt å betale for den jævla bikkja!

  Beklager språket!

  Jeg satt tilbake i sjokk, og mannen slang på røret!...Folk er jammen med flinke til å lure en trill rundt!..Hunder som ikke kan stilles ut, eller brukes i avl, er liksom bare søppel!?

  Har de ikke vært snakk om at det skal bli noe kurs greier for å få ha hund?.innbiller meg å ha lest det en plass!...Kanskje du skulle opprette en gruppe på facebook om det, at vi vil ha krav til hunde eiere?

  SvarSlett
 3. Det med blandingshunder, de har jo ofte stor genetisk variasjon, og derfor mindre sansynlighet for at defektgener skal komme til syne...

  Men f.eks. hvis ingen av foreldrene er HD-røntget... Kanskje begge har HD? Det vet man ikke...

  En annen ting er at de i større grad en reinrasa blir født hos folk som ikke har planlagt dem. Mange vokser opp i garasje eler fjøs og kan bli dårlig sosialisert på folk...

  Rasehunder kan også være født hos oppdrettere som i liten grad gidder å planlegge, og kan derfor være syke osv.

  Rasehunder kan også være offer for FOR planlagt avl, eks bulldog...

  Dette var kanskje litt off topic..

  Veldig mange jeg prater med planlegger å skaffe seg hund. "Planlegger" er kanskje et sterkt ord, for det er ikke alltid mange tanker bak hva de begir deg inn på...

  Veldig mange (på andre raser) snakker også om kull. Men de vet ikke hva dogweb er...

  Folk skulle hatt større betenkninger med å sette valper til verden, og med å skaffe seg hund. Det er en stor avgjørelse, du skal faktisk sørge for et godt liv i 10 - 15 år fremover...

  SvarSlett
 4. Og ikke nok med det: Mariannes leieboere har adoptert en hund som er "reddet" i Spania....

  SvarSlett
 5. Nøve, jeg er SÅ ENIG, SÅ ENIG med deg!!! Det er så altfor mange hunder som allerede er født som trenger et godt hjem! Allikevel valgte jeg selv en FL og planlegger til og med kull på henne. Jeg forstår ikke helt hvorfor, og det irriterer meg kraftig (jeg er altså irritert på meg selv...). Så jeg kan altså være så enig jeg bare vil, men jeg handler jo helt motsatt, og jeg er ikke alene om det (irritasjonen er imidlertid begrenset utelukkende til meg;o). Hvorfor det?

  SvarSlett
 6. Gry, om alle de seriøse skulle slutte å avle fordi de er ansvarlige. Ville vi jo bare hatt uansvarlige oppdrettere som ikke planla avlen sin og ikke sosialiserte valpene godt nok;-)

  SvarSlett
 7. Det er sikkert sant Christian, men jeg tenkte mer på hvorfor jeg ikke selv valgte en blandingshund som trengte et hjem? Jeg vil jo gjerne vite hva som "bor i" hunden min, og det er kanskje enklere med en renraset (i hvertfall har den noen rasetypiske grunnegenskaper), men jeg irriterer meg fortsatt over at jeg prediker om blandingshundenes fortreffelighet (og mener det!), men velger annerledes....

  SvarSlett
 8. Jeg sitter her å tenker på det som skrives, et hundeliv og menneskeliv. Virker på meg som at valper er flere ganger mer planlagt enn noe annet!

  Husker når blandingshund tispa vår fikk valper som ikke var planlagt. Moren til valpene var en villstyring uten like men gjett om hun var en flink mamma. Valpene fikk gode hjem selv om de ble gitt bort.
  Jeg sitter å tenker så det knaker for å klare å huske at jeg har sett hunder som ikke har gode hjem eller eiere som tar seg av dem.

  Klarer ikke å komme på et tilfelle.

  Her rundt oss er det ekstremt mange hunder og eie. Alle hundene vi treffer bortsett fra noen få er godt sosialisert, men alle har det godt fordet.
  Jeg velger å tro at slik er det stort sett over hele landet.

  Jeg er kanskje naiv, men ikke så naiv at jeg ikke forstår at der er forskjellige grader grusomme mennesker i denne verden. Som finner på både det ene og det andre både med forsvarsløse dyr og mennesker.

  Nå spora jeg helt av...synes vi skulle hatt en dyre beskyttelse her i Norge på lik linje med "animal rescue".
  Jeg hadde søkt jobb der med en gang:o))

  SvarSlett
 9. 1348 nå. Kom nettopp inn annonse med 10 labrador-valper fra en seriøs oppdretter. Håper de får gode hjem.
  Jeg blir deppa av dette her.

  SvarSlett
 10. Usch,jag håller med dig Növe.
  Jag brukar titta på en serie från Hundstallet utansför Stockholm på tv, och gråter i strida strömmar när jag ser allt det hemska som kan hända när hundägare missköter och vanvårdar sina hundar.
  Det finns mycket elände därute med en massa oseriösa människor som aldrig skulle få äga ett djur.. :-(
  Men så finns det ju tack o lov en massa ägare som är bra också...

  SvarSlett
 11. Det ovanstående kommentaren är från HERDIS..
  Öganen funkar inte som de ska när man har kommit upp i den här åldern... :-)

  SvarSlett
 12. Bra skrevet,Nøve! Det får'n til å tenke... Selv var min aller første hund en blanding av BC og samojed. Beste hunden ever! Og hun var faktisk EN av grunnene til at jeg valget FL (det aller første som slo meg var likheta mellom henne og en FL).

  Synes blandingshunder har like stor rett til å leve og vokse opp som en rasehund. Har vært på et diskusjonsforum der maaange har vært imot planlagt avl av blandingshunder bl.a. fordi det er så mange hunder fra før av, og mange hunder har det ikke bra o.l. Men man har jo ingen garanti for at hunden får et godt hjem om den er 100% renraset eller om den er blanding av 10 raser. Og selv om man avler renraset,så er det ikke dermed sakt at oppdretteren er seriøs.

  Nei,jeg sporer litt av her,men... Blaningshunder eller renraset,avl eller ikke avl. Man kan diskutere det i det uendelige!

  SvarSlett
 13. Nøve; pleeease ikke gå inn på finn.no når det gjør deg såååå vondt, jeg forstår deg 110%!!!

  Her skinn sola, fra skyfri himmel. Er det fint vær hos dere?
  Skal på jobb om en time, Nå har jeg vært en lang og fin tur med Ville i knallfint høst vær.
  Jeg var inne på en side i går kveld, "Grimms Blogg" Fant den på Lunas side.
  Der beskrev de sin form for rally-lydighet, jeg tok med meg godis og forsøkte selv etter deres oppskrift. I stede for å løpe så måtte Ville følge meg skogen, mellom trær og steiner i ulendt terreng, du så moro vi hadde det både jeg og Ville, nå er hun knalltrøtt:o)))

  SvarSlett
 14. Enig med Ville....Kom deg vekk fra finn, og nyt bloggene til alle de som faktisk elsker hundene sine over alt!

  Det er nok flere "snille" hunde eiere i norge en det er dårlige...Men det svir jo ekstra når man ser de dukke opp!

  SvarSlett
 15. Jeg er så enig med deg, jeg også. Var en tur på FOD-gården for et par år siden å besøkte de som var kommet inn der. 24 hunder ingen ville ha. Og jeg bestemte meg for at når jeg skulle ha en ny hund så skulle det være en omplasseringshund. Men når den tiden kom var det ingen på stedet som passet for meg. Og da vet dere hvor jeg landet. En stor tilfeldighet.

  Det var forslag som hundesertifikat for en stund siden. Og det synes jeg er positivt. Husker bare ikke hvor det kom i fra elle hvem som kom med det.

  Men nå er det enn sånn og vi kan ikke redde alle. Så slutt å sjekke Finn.no Nøve. Det er ikke bra for deg. Sjekk heller Dyrenett.no, der er det masse finske lapphunder fra Sverige. Morsommere å sjekke de.

  SvarSlett
 16. 1343 hunder til salg på finn.no ?
  skrek og gru!

  Enig i det ble innført et slags sertifikat for å anskaffe seg hund, men det vil sikkert bli mange "mørketall" alligevell.

  SvarSlett
 17. Nå kom det nettopp inn 6 islandske fårehund-valper!
  Og NÅ setter jeg en stopp for FINN.NO. Noe så deprimerende.

  Så flott da Nina, at du idet minste sjekka FOD! Jeg ville nok kvie meg for å overta en voksen hund, og for å ta en valp man ikke kjenner opphavet til. Heldigvis er det noen som er tøffere enn meg.

  Ett hunde-sertifikat hadde ikke vært dumt. Det kunne bedre livet for noen hunder. Vi tror jo vi er eksperter på hund - til det motsatte er bevist..

  For litt siden traff jeg ei dame som var helt fortvila over valpens biting, ho ville kjøpe munnkurv og sette på den... Hva tenker folk med?? Hva tenker de som selger valper til slike folk??

  SvarSlett
 18. Ja det må du nok si. Lurer på om "noen folk" ikke vet hva en hund er og langt mindre hva en hund krever, tror faktisk mange ikke tenker på det før de anskaffer seg hund.
  Dyrepoliti: Ja.
  all for mange dyrskjebner, også her i landet.
  Nei Nøve, tenk på våre bamser istedet!

  SvarSlett
 19. veldig interessant, takk

  SvarSlett