onsdag 18. november 2009

“Today..

is the first day in the rest of my life”

Det var mottoet vårt engang på 80-tallet, men jeg kan trygt si at dagen i går ble ett vendepunkt for meg. Jeg hadde en absolutt fabelaktig dag hos Alt for dyr! To kjempekoselige jenter å jobbe sammen med, men masse nytt å sette seg inn i. Jeg har forstått at dagene der umulig kan planlegges, og ingen dag blir lik.  Vi prøvde å gå igjennom endel av alt jeg skal sette meg inn i, men butikken er bitteliten og folk kommer stadig innom - innimellom som dyra skal ha stellet sitt, så jeg får bare ta det som det kommer.

Vi hadde bla. fått inn seks halv-ville kaninunger som skulle kjønnsidentifiseres og stelles, kloklippes og børstes. Seks uker gamle nydelige små pelsballer, som trenger mest mulig kos i hver ledige stund framover.

Akvariene blir ett kapittel for seg. Nye fisker må i karantene-akvarier før de kan flyttes sammen med andre, alle fisker går heller ikke sammen, det er ett styr for å få alt til å gli – mye mer arbeid bak enn jeg hadde forestilt meg. Men så moro!! Jeg skal ta med kamera på fredag ;o)

Jeg hadde ikke vært lenge på jobb, før VesleGommo kom smilende og lurte på hvor Nalle var. Han låg i bilen, og ble selvfølgelig veldig glad for å gå seg en tur med henne. Ho vil forsette å “låne” ham med seg så ofte ho kan – kjempekjekt for Nalle og meg!  En annen ting ho fikk stelt istand igår..ho stakk over vegen og bestilte frisørtime til meg, så rett etter jobb bar det inn til frisør’n så jeg fikk jaggu ordna på sveisen også :o)

Jeg var temmelig sliten da jeg kom hjem igår! Hadde ikke sitti ett sekund i løpet av arbeidsdagen (det finns en stol i butikken, men jeg tror ikke det finns tid til å sloss om den). Det var godt å slenge seg ned i “kose-kroken” min,da. Undulatene er så gossine, jeg skal hekte opp rugekassa snart – så får vi se om det skjer noe mer der om ei stund. søndag 032 ps. jeg kjøpte ikke en ny fisk engang igår! Men vi fikk inn nye varer, deriblant noen uimotståelige hundesaker..så det spørs hvor lenge det går før jeg “sprekker”..

 

Jeg var bortom hos Vera her om dagen, for å ta noen bilder av henne i hallingbunaden sin, som ho skulle sende til sin engelske venninne. Må nesten vise dere ett… snakker om linseluser :o)vera 018 

Ikveld er det medlemsmøte i Hallingdal Hundeklubb, så det blir tur til Gol igjen (ca 45min å kjøre). Sissel og jeg drar i følge, og jeg er veldig spent på hvor mange som kommer.. I morgen er det jobb på Kreativ og snusetur til kvelds, fredag er det igjen Alt for dyr, og lørdag…TJØME!!!

Ha det godt alle sammen!

19 kommentarer:

 1. Så flott at du likte deg så godt i butikken. Det er nok ganske travelt der, ja. Det blir mye trasking i løpet av en dag, skjønner godt at det var godt å komme hjem til "kroken" din.
  Så flott at Nalle har noen som vil lufte han av og til, godt for deg også, det. Deilig med en klipp også, jeg skal klippe meg fredag!!

  Jeg tenker de er glade for at du har begynt der, du er god reklame for butikken og også for Hallingdal Hundeklubb. Nå kan du jo nå ut til mange.
  Jeg skulle gjerne vært med på møte i kveld, men det blir nok litt langt å reise. Det kommer vel et referat derfra.

  Tjøme, here we come. Gleder meg!! :-))))

  Klem

  SvarSlett
 2. Du omer til å storkose deg på den nye jobben..tenk så kjekt å få stelle med dyr hver dag!

  SvarSlett
 3. Det høres ut som en veldig kjekk jobb du har fått deg. Er sikker på at når du kommer inn i rutinene så vil dagene bli litt mindre avslappet. Gratla med ny fisk :-)))
  Kunne godt tenke meg å jobbe med dyr selv, søkte en gang på jobb på en dyreklinikk men fikk ikke jobben, ble innstilt som nr. to da.

  Lykke til videre !!

  SvarSlett
 4. Huff skrivefeil !!
  Jeg mente at når du kom inn i rutinene så vil dagene bli MER avslappet.

  SvarSlett
 5. Jøje meg dette høres mer slitsomt ut om mer travelt enn jeg hadde sett for meg, men også mye morsommere :-)Må nesten gratulere deg med at du ikke kjøpte noe, men det var vel kanskje travelheten og ikke viljestyrken som sto for den bragden? ;-)

  Her lyste de ut en stilling i dyrebutikk, men det var krav om kunnskaper med symaskin og da behøvde ikke jeg tenke mer på den jobben...

  Ligger butikken i Nesbyen eller må du kjøre et stykke og hvor mange dager i uka?

  Travel uke forstår jeg, men hva gjør vel det når den bare består av moro og med en knallavslutning :-)))

  SvarSlett
 6. Det hørtes ut som en kjempekjekk jobb! :D Jeg visste ikke at det var så mye arbeid med dyrene i dyrebutikkene! :)

  Kjekt for Nalle å ha noen som går tur med ham av og til mens du jobber! :)

  Gleder meg til å se bilder fra butikken! :D

  SvarSlett
 7. Må innom på fredag og se deg i full sving !!

  SvarSlett
 8. Butikken ligger i Gol. Jeg må reise nesten en time før jeg begynner, slik at Nalle får ca.15.min luftetur før arbeidsdagen begynner. Åpningstiden er 10-17, men vi må nok regne med lengre dager enn som så ;o) Helt greit det, så lenge det er halv jobb, dvs 2-3 dg i uka derav annenhver lørdag.

  Symaskin-kunnskaper??? hjelpe seg..

  SvarSlett
 9. Så gøy å høre at du synes dette var morsomt. Da hr jo alt ordnet seg til det beste for både deg og Nalle. En jobb du kan ta med Nalle.

  Jeg hadde nok lagt hele lønna igjen i den butikken. Du har vært flink, så lenge....

  Dette hadde vært drømmejobben til fler av oss tror jeg.

  SvarSlett
 10. Høres moro ut i dyrebutikken ja,spennende å høre hva man gjør der..! bra at du syns det er kjekt. gleder meg til å se bilder! :) det er jo bare bra at det er litt travelt, da flyr tia, og vips er man ferdig :)

  SvarSlett
 11. Nøve, jeg er så glad på dine vegne. Dette er drømmejobben for deg (og du er den drømmeansatte for butikken). Nå kan du tilbringe tid på jobb, med å gjøre det du elsker, nemlig ta vare på og gi omsorg til dyra "våre". Jeg husker deg fortsatt fra i sommer, der du lå på magen og klappet på Bienna leeeeeeeeeeeeeenge, fordi hun var litt trist for at Hanne og Thea var dratt på Hallingmartn en liten stund. Du er en tålmodighet og en omsorg i deg som er enestående!!!!
  Jeg gleder meg til å høre fortsettelsen, og går vel egentlig bare og venter på at du sprekker - det gjør du - GARANTERT;o)

  Herlige VesleGommo, hun er tydeligvis et dugandes kvinnfølk, som tar grep og sender deg til frisøren i tillegg til å lufte Nalle-mann.

  Gleder oss vilt og hemningsløst til helgen.

  SvarSlett
 12. Jeg har gledet meg sånn til oppdatering fra deg, for å høre hvordan den første dagen på jobb var! Så kjekkt at du trivdes så godt!! :) Det høres ut som en drømmejobb, blir rent misunnelig jeg! Hihi ;) Jeg vil også veldig gjerne jobbe med dyr, aller helst hunder da :)

  SvarSlett
 13. Så bra at du likte den nye jobben din! Du har da visst mange slags dyr hjemme også, forstår jeg! Nå har vi bare hund og katt her i huset, men opp gjennom åra har det også vært både akvarium, undulater og hvite mus... Men nå får det vel være bra som det er, tenker jeg. Det blir litt av hvert å sette seg inn i, men jeg gjetter at du ikke er helt blank fra før av, med ditt menasjeri! Kos deg!

  SvarSlett
 14. Gøy å høre om den nye jobben din Nøve:-) Du må jo bare passe helt perfekt der. Jeg hadde brukt opp hele lønningen min i butiken. Så du var flink som ikke kjøpte noe. Deilig at Nalle kan være med,å at han får lufte tur med snille mennesker. Lykke til videre i jobben.

  SvarSlett
 15. Så bra at alt går bra på jobben! Skal bli artig å høre hvor lenge det går for det kommer flere fisker , pippier og div hjem i stua!! + at Nalle kommer nok til å få en del nytt tenker jeg.
  Her har vi hatt det kjempe kos i dag! Roxie har hatt overnattings besøk fra i går. Tara var her hos oss. Hun kom i 4 tida i går ettermiddag og blir hentet i ettermidag i 5-6 tida! Så drar vi til Rauland i morra!! Gleder oss! Mariken skal teste ut "nye" slalom ski!!
  Ha en fin helg på Tjøme så snakkes vi nok seinere!!

  SvarSlett
 16. Høres ut som en jobb midt i blinken for deg Nøve!!! Koselig å lese om alle små dyrene dere må gi ekstra omsorg i butikken:o)))

  Herlig kosekrok som venter på deg hjemme etter ent arbeidsdag!!! Har du malt skapdørene selv???

  God tur til Tjøme, og hils Gry så mye fra meg:o)
  PS: håper været er bedre hos dere, her regner det, non stop i flere dager:o(

  SvarSlett
 17. Så kjekt at du liker deg i din nye jobb! Sikkert enormt mye å sette seg inn i, men en får ta litt og litt om gangen. Så går det seg vel til :-)

  Heldige Nalle-gutten som blir passet så godt på :-)

  Riktig god helg, Nøve!

  SvarSlett
 18. Dag nr. 2 var like bra :o) Jeg tror dette blir topp!

  God helg alle sammen!!
  Vi drar til Tjøme om noen timer... Skal trene rundering og spor sammen med Hilde ;o)

  SvarSlett
 19. Greetings from poland from ...Wolsztyn. Marcin :)

  SvarSlett