onsdag 28. juli 2010

Vassfar-tur.

Vi tok av skogsvegen ved Veneli, og satte kursen nedover mot Vassfaret..Vassfaret 048 Nalle var ikke helt fornøyd med valget mitt. Han stoppa stadig, kikka seg rundt og såg deretter mismodig opp på meg. Det var ikke til å unngå at jeg tenkte litt på bamsefar da. Men jeg ‘jaga’ ham nedover mens jeg nynna og sang litt…  Dessuten er store fine maurtuer, er ett godt tegn. Ingen sulten bjørn på denne stien!
Vassfaret 004
 Nevlingen.
Vassfarplassen ses som en grønn liten flekk til høgre på bildet. En gang i tida vokta’n Gudbrand over detta vatnet, og skaut etter den som prøvde fiskelykken her.Vassfaret 012
Vi gikk over demningen, og kom på Hedals-sida.Vassfaret 013 Her var det biler og folk å se. Jeg ble litt skuffa, og gikk fort videre. Forventer liksom fred og ensomhet i Vassfaret, men dessverre er det åpen veg like inn hit fra Hedalen.
Vassfaret 053
Vassfaret 024 Her ble ho født, og her budde den legendariske Berte Skrukkefyllhaugen… Stedet er merka av på kartet, men ingen skilt sier hva slags sted dette er. Men noen barnehender hadde laga en fin liten dekorasjon og lagt her.

Skrukkefyllhaugen.   Vassfaret 031
I Skrukkefylla var det mye fisk (som navnet sier)!  Om det fortsatt er fisk her, det aner jeg ikke…Vassfaret 021 Men usigelig vakkert iallefall!Vassfaret 033
Fra Greineløken gikk vi Berte-stien opp Styggedalen.. Vassfaret 038Styggedalen er fin,den. Men utsikten til Vassfaret blir fort borte. Her er minnesmerke fra krigens dager da det var flyslipp her.
Vassfaret 044 Etter 3 – 4 km er vi oppe på Veneli igjen. Her lå det engang fem Hilde-setre.Vassfaret 055
Vassfaret 057
Denna bua er litt snodig, men den har verdens trivligste og mest gjestfrie utedass! Det henger ett vakkert håndskrevet dikt på veggen, der trengende oppfordres til å sitte og nyte guds fred.Vassfaret 061
Så gikk vi opp til Bjødnahaugen for å eta opp nista vår, og få ett siste glimt av Vassfar-fjell for denne gang…Vassfaret 052
Hjemme igjen… ZzzzzzzzVassfaret 062 Takk for følge på turen!

10 kommentarer:

 1. Så flott tur dere hadde. Hu Bertha såg ganske røff ut med pipa. Spennende å gå på plasser når en samtidig får med seg gammel historie, det var en fantastisk flott plass.
  Likte den utedoen :o)

  SvarSlett
 2. Så flott tur da Nøve! Det virker som om dere nesten har overflod av fantastiske steder der oppe i hallingdal!
  Kjempe fine bilder, og ja, man blir litt skuffet når man finner ut at man ikke er alene ja! Bare å glede seg til høsten!!

  SvarSlett
 3. Det er alltid så kjekt å få bli med dere på turene deres, for dere går så mye på sånne spennende steder! :D Det hadde nok IKKE vært det samme å bli med meg og Dixie på tur rundt i gatene her i området... ;)
  Kjempefine bilder fra turen! :)

  SvarSlett
 4. Kjære Nøve

  Du har en helt egen evne til å få oss "med" på turene dine!! Både via bilder og tekst. Tusen, tusen takk for turen i Vassfaret, og nå trengte jeg ikke bekymre meg for Bamse heller:o)))

  SvarSlett
 5. Så flott tur og beskrivelse!!! Jeg likte godt hu Berte, var nok litt av ei kjerring det.
  Godt at du vet råd om bjørnen Nøve!

  Det er trist når den moderne verden kommer nærmere og nærmere den frie naturen *sukk* vi får prøve å nyte det som er igjen, og håe på at det meste vil bli bevart i fremtiden!

  Alltid godt å komme hjem fra både korte og lengre turer:o)))

  SvarSlett
 6. Dere må da ha mange herlig turer: Takk for at vi får følge med :-)

  SvarSlett
 7. Takk for nok en koselig og fin tur :-)

  SvarSlett
 8. Jeg er sååå misunnelig på den naturen du har å boltre deg i. Som plaster på såret så kan jeg jo få meg en tur her på bloggen din. Takk for det!! :)))

  Du er så flink til å fortelle med bilder. Og kjempefine bilder som du tar.....:)))

  SvarSlett
 9. Herlig, Nøve!!! Jeg elsker sånne turer som dette med bilder og litt info om de forskjellige stedene. Og jammen kan og vet du myye...:-)

  SvarSlett
 10. Dæven, hu Berte så ikke ut til å være en man ville tulle med - tøffe dama :)

  Som vanlig, nydelige bilder, skjønner at dere bor i Lykkeland, hva gjelder turområder!

  Frost sender en stor klem til pappan sin! Ser så mange likhetstrekk mellom dem på bildene dine. Ikke rent av utseende, men av ansiktstrekk og uttrykk:)

  SvarSlett