tirsdag 20. juli 2010

TURister her og der

Jeg må visst lage ett lite blogginnlegg igjen, slik for min egen ordens skyld… Går det lengre tid imellom hver gang, går dagliglivets gleder så altfor lett i glemmeboka. Det har jo vært mest jobbing siden Kira var her. Takket være jobben har jeg blitt kjent med mange finske lapper (og en svensk – for all del!) Nå vet jeg om to i Hemsedal, selv om jeg ikke har møtt hundene personlig. Sarek i Ål har vi blitt kjent med og de blir med til Biri, så da får flere av dere hilse på ham. Jeg møtte Annemor fra avlsrådet, ho har hytte i dalen og ferierer ofte her, ho møter vi også igjen på Biri. Tuuli kommer selvsagt til Biri, men henne møter vi kanskje en av de neste dagen også..  Jeg er fortsatt ikke sikker på om jeg kommer til å stille Nalle, han røyter voldsomt nå…
Se hvem som dukka opp i butikken under den værste trafikken på Gol-dagan!lørdag 007 Chicko med familie var ute på campingtur, men stakkars, de ante vel ikke hvilket kaos som herska i Gol disse dagene. Moro å hilse på dem uansett! Biri neste ;o)
lørdag 014Butikken vår hadde stand uti gata “sammen” med Royal Canin, Hallingdal hundeklubb og Redningshunder. Det ble arrangert en uhøytidlig agilitykonkurranse, Ask og Sjefa var selvsagt med. Sporty innsats og hederlig omtale,Gia!
Utpå dag dukka Frodo opp, Nalle og Toivos halvbror. Han hadde fått sommerklipp(!!!)
lørdag 022
Søndag var det endelig fri :o)søndag 002Vicky kom på uventa besøk. Nalle blir bare liggende på trappa, litt sånn kongelig, og tar imot nuss og beundrende blikk fra den vesle venninna si. Men brått spretter han opp. En kjent, men uventa motordur…
Og der kommer Milli!søndag 004 Ho er sinna og tverr. Trur nok ho har tatt Nalle på fersken. Vicky kommer seg heim i en fart, mens Nalle prøver å blidgjøre Milli etter alle kunstens regler…søndag 009 Bjørn bedyrer Nalles uskyld, og sier ho er nydelig både med og uten pels..søndag 010
Så dra vi til fjells, og Milli får kjøla seg ned i svigerfars Djupetjern :o)))søndag 015 “Hva har du i sekken???”søndag 020søndag 024
“Er det virkelig ingen som har tenkt å dele nista si??? Svigermooor - hallooo!?!”søndag 022  
søndag 032 Hu hei kor bles det vel friskt og lett – uppå fjellet :o)søndag 035 
LYKKELIGE  LAPPER
søndag 037
De måtte dra videre til Tjøme så altfor fort. Plutselig var de borte. Nalle og jeg tok oss en liten blund, mens Bjørn tok seg en gjedde-fisketur i elva. Været ble bedre og bedre utover dag, og da det lei mot kveld, gikk vi en kveldstur i skogen. Det var den søndagen.søndag 043
Etter jobb idag, ble det en stopp hos Berit og Kango. Berit hadde lagt ett blodspor som Nalle skulle prøve seg på. Det gikk sånn noenlunde greit. Jeg la ett til Kango nå i kveld, som de skal gå imorgo. Deretter tenker vi å snakke med Arne, og høre om han vil gi oss ett “test-spor” en dag, så får vi se om vi er noenlunde klare for prøva. Jg føler meg ikke sikker, men tror vel heller ikke vi får trent og blitt så mye bedre heller…
Nå ser jeg fram til to dager fri. Det blir nok en fjelltur eller to. Kanskje sammen med ett par ferierende lappis-damer ;o)
søndag 028

HA EI FIN UKE.

12 kommentarer:

 1. Alltid kjekt å lese om dagene deres :-) Nalle er heldig som får så mye besøk.

  SvarSlett
 2. Med alt som skjer hos dere, så forstår jeg godt at du må "tømme" deg med et blogginnlegg med jevne mellomrom:o)

  Så fine bilder du tok av kjæresteparet ved Djupetjern! Det var en flott tur Nøve, og vannet til Bjørn var helt magisk, der det lå nedenfor alle fjellene, nesten som en vulkan. En gang SKAL vi gå på toppene ovenfor! Jeg elsker sånne fjell, der vi har så mye utsyn.

  Det ble alt for kort denne gangen - men vi kommer sterkere tilbake. NYYYYYT fridagene dine nå!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så mange flotte bilder!!
  Koselig med besøk!! Heldig Nalle som får så masse dame besøk!
  Nå er det ikke så lenge til vi treffes!
  Vi starter på ferien til mandag så da tar vi oss noen kjøreturer så ender vi på biri den 30.
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 4. Alltid kjekt å svinge innom å lese "siste nytt fra dalstroka", Nøve :-)

  Det virker som det skjer noe mest hele tiden hos dere. Koselig det, men godt å få lade batteriene innimellom slagene også tenker jeg :-)

  SvarSlett
 5. Ja, mye skjer hos dere bestandig, synes jeg. Ikke mange kjedelige øyeblikk på Bergheim. :)))

  Så moro å få besøk i butikken av Chicko, Inger og Harald. Så ut som ganske mye mennesker der da. Så bra alle stiller opp og lager en flott dag ut av det.

  Og så kom Dama med stor D på besøk. Ikke rart Nalle ser så lykkelig ut. Han stråler jo på bildene. Dere hadde dere en fin tur der. Alle sammen!!!

  Nå kan du kose deg med Nalle på fridagen dine. :-) Deilig det!!!

  SvarSlett
 6. Jøss, så liten halvbroren til nalle var...også ligger han akkurat sånn som Snorre!! Herlig!!

  Kjempe-stas med dame-besøk, og det var jo ingen hvem som helst dame som dukket opp til slutt!!! Skjønner deg godt, jeg Nalle...:-)

  Ikke et kjedelig sekund ho dere...men kos deg nå når du har fri! Jeg har begynt å jobbe igjen...og har egentlig IKKE tid til det..Men sånn er det med den saken!!

  SvarSlett
 7. Kjempegøy Goldagen! Og Ask var flink! Det kom en liten "reportasje" om standen i Hallingdølen s.8 i dag ;-)

  SvarSlett
 8. Herlighet så mye hyggelig besøk dere har! Og så fine bilder det blir av det.

  Skjønner at Nalle er en ettertraktet herremann, så vakker og god som han er:)

  SvarSlett
 9. Så koselig å se bilder fra Bergheim og skogene rundt nå etterat vi har vært på besøk hos dere:o)))
  Det ene bilde minner om skogstien vi gikk på og plugga deilige markjordbær.
  Dere bor midt i smør-øyet forstår jeg nå;o) veldig livat på veien langs Bromma.
  Jeg har ikke "landa" helt etter hjemkomst, skal på jobb igjen nå, blir nok et innlegg og 2 fra ferien etterhvert.

  Kan tenke meg at dere hadde det skikkelig kos med Milli m/familie på besøk:o) Milli er nok "the one and only" for Nalle-mann, selv om han liker å flørte litt her og der;o) han har glimt i øyan den karen;);)

  Turen innom dere og Gry var vel verd. Som dere skriver så stemmer kjemien mellom oss. Synd vi bor på hver vår kant av landet, men det viser seg at det ikke er helt umulig å treffes en gang i blandt.

  Nå er Ville tilbake til sitt gamle jeg, etter løpetiden og sender med glede et nuss på nesa til Nalle:o)
  Ha en fin dag:o)

  SvarSlett
 10. Jammen er dere i aktivitet, blir dere aldri slitne? ;) Hihi. Men dere ser ut til å ha det utrolig trivelig da, med besøk fra alle landets kanter! Jeg og Nadira er sååå misunnelige ;)

  SvarSlett
 11. Hei Nøve og Nalle.
  Så koselig med masse besøk hos dere. Spesielt av kjæresten Milli.. Morsomt å se bilder av de.Ha en flott sommer, og kos dere masse!! ;)

  SvarSlett
 12. Nå har jeg lest alle de siste blogginnleggene dine, og det høres ut som det skjer veldig mye forskjellig hos dere for tiden! Masse hundebesøk, turer, jobbing osv., det må jo være veldig kjekt for både deg og Nalle! :)

  Håper du får noen fine fridager! :D

  SvarSlett