mandag 25. april 2011

Gult er kuuult ;o)

Da er påska så og si over for denne gang. Det ble den rareste påska jeg har opplevd, og vil vel for alltid bli huska som den påska det ikke var snø. Jeg håper dette var ett engangsfenomen. Trøsten må være at været har vært strålende og vi har hatt mange fine opplevelser selv uten snø, med blå himmel nesten hver dag, appelsin, kvikk lunsj og påskemarsipan…

Bjørkene blei grønne denne påska! Vi har sett hoggorm og firfirsler, linerla har bygd reir innunder stabburstaket som vanlig,  tulipanene står der med store knopper, traktorene har gått att og fram på jordene, og det lukter god gammaldags møkk i Engene..

Idag gikk vi på skogstur med Mona og Tuuli, Berit og Kango +20c i skyggen!  Mona og jeg var altfor godt kledd som vanlig…men jeg håper modige Berit slipper blærekatarr denne gang ;o)

Rudstjednan 009 Ei svær og rotten ‘kjøfslekule’ i vegen – ingen hindring ;-)

Rudstjednan 020 Vi hørte og såg flere firfirsler etter vegen. Jeg skvetter til hver gang og frykter hoggorm, men så er det bare disse lynraske, ufarlige og fasinerende småkrypa :o)

Rudstjednan 030

RUDSÅSEN

Rudstjednan 059

Vi fant – vi fant…Vinkeltjern! Det fineste tjernet av alle tjerna der oppe. Der slo vi oss ned og koste oss lenge og vel med niste, kaffe og sjokolade.

Ruds-tjednan

Hvem har spist av disse tallerknene??Rudstjednan 054

   Nalle og Tuuli er som lappiser flest… Kango gjorde ikke slik, han vassa heller i bekkene langs grøftekanten.Rudstjednan 064

 TAKK FOR EN TRIVELIG TUR!!!!

Da vi kom heim, var Bjørn veldig godt igang med kanin-hyblene! Han har virkelig stått på disse dagene. Heldigvis for ham var Maxbo åpen i går, slik at han fikk handla inn mere materialer.. Han er bare typen som MÅ gjøre noe hele tida. Først leide han en container og fikk tømt alt slags gammalt rask som de forrige eierne hadde lagra i låven.  Rudstjednan 003Så satte han igang med det ca 16 m2 store kaninrommet…

Det blir fire bur i første omgang, og Ullf har godkjent størrelsen på hybelen sin…

bur 004

bur 007 tilogmed en arbeidsbenk fikk han satt opp før material-stabelen var tom..

Jeg gleder meg til å få vaska og malt murveggene, da blir det så fint her! Og så må jeg nok fram med malepenslene og lage noen høvelige dørskilt til Ullf og Jessy Anina  ;o)

blåfjell 096

Igår var jeg på jobb, men dagen før der, på langfredag, da dro Nalle og jeg til fjells :-)

Her gikk skiløypa til Blåfjell!blåfjell 003

Fin Nalle og flott utsikt ned mot Vassfaret.blåfjell 008

Vi gikk tørrskodd like til topps på Blåfjell den 22.april 2011!blåfjell 023

Mye moro med selvutløser’n… Her fra en annen topp. Hadde ikke lyst til å gå heim igjen..blåfjell 060 Men mye til påskestemning var det ikke, selv om jeg hadde både appelsin og marsipanegg i sekken :-)blåfjell 062

Godt likevel - å legge seg ned i badekaret til kvelds, og tenke på hva man skal bruke den siste fridagen til…

14 kommentarer:

 1. Ser ut som du har hatt en deilig påske med koselige turer, håper den siste påskedagen blir fin hos dere også :)

  SvarSlett
 2. Ja det er nesten rart at det etter en så hardt vinter, plutseligt er bart og 20 + i påska! Men jeg synes nå det er heeeerligt, sååå lei av all den snøen!

  Dere har virkelig fint turterreng rundt husene ja, ikke rart du koser deg på fridagene!

  Heldige Ulf og Anine som får så flott kaninrom ;) Vi får vel se nye bilder når hyblene er ferdige! Ha en fin siste påskedag i dag da Nøve!

  SvarSlett
 3. Som alltid flotte bilder her. Ser ut til at påsken har vært fin for dere også.

  Det blir jammen en flotte hybel på Ulff ja :)

  Ha en fin uke alle sammen :)

  SvarSlett
 4. Deilig har denna påska vært selv om det ikke har vært snø!! Hake savna den et micro sekund en gang!!
  Heldig med været har vi åsså vært!! Kjempe fine tur områder dere har rundt dere!! Håper du får en fin siste fridag i påska!! For i morra så er det stri skjorta og havrelefsa og til søndag så er det 1 mai!!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Tittei!

  Åh så flott et turterreng, Nøve. Fantastisk nydelig ved det tjernet :-) Også måtte jeg smile av det morsomme begrepet ‘kjøfslekule’. Klarer nesten ikke si det høyt en gang. Minner litt om det lokale (for oss) skukkjeskykkjen (klarer ikke uttale det heller, hihi).

  Artig med de "tallerkene" også. Du er sabla fink å finne artige motiv. Mange flotte bilder, som vanlig.

  Bjørn er nett som gubben her på tunet også. Må putle på med noe "hele tiden" :-) Men så blir det flotte lokaler for kaninene.

  Vél overstått påske! - og som du ser så står det til liv (om enn litt redusert for tiden).

  Hilsen Irén, og smask fra Balder ;-)

  SvarSlett
 7. En "kul" påske se det ut til at du har hat. Det blir nok den eneste uten sne i vår tid. Det er jo 60 år siden påsken var så sen som i år. Jeg personelig savnet snen.;men så er jeg jo en slik sne elsker da:-)

  Det ser ut til at kaninene får kjempe fine hybler. Der kommer de til å trives.

  Og igjenn takk for fin turer du tar oss med på.

  Bildene av deg og Nalle er bare så skjønne. Det ser ut som han vet hva som skjer.

  SvarSlett
 8. Deilig med snøfri påske etter en laaaaaaaaaaaang vinter synes jeg Nøve, men du skulle nok gjerne hatt ski på beina noen av disse feriedagene:o)

  Flotte bilder. Så ut som en hyggelig tur dere hadde! Jeg synes "tallerkenbildet" ditt var så fint jeg! Det er sikkert Nøkken og Huldra som har hatt middag i seine natta tror jeg:o)))

  Ullf blir stor gutt nå Nøve, flytter hjemmefra sammen med dama (damene). Skikkelig fin hybel han får seg. Den kommer han til å dra flere damer på:o)))

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Denne påsken har vært en drøm, selv om dere skienturiaster savner den. :) Dere har jo så flotte turområder så det må jo være det samme. Jeg hadde storkost meg på tur med den gjengen dere var.

  Ullf får det så fint, kjekt du har en så hendig mann. Kunne lånt han inni mellom. Håper Bjørn er hjemme når vi kommer. Det hadde vært fint å hilse på han.

  Nå er det ikke lenge til.....jeg gleder meg som en unge. :)))))

  SvarSlett
 10. Nå sitter jeg å koser meg med flere av de siste innleggene dine Nøve. Mye har dere vært med de siste ukene:o)))
  flott hus til Ullf og Anina...det ble bare ei jente denne gang? Hadde vel blitt vel mye for han Ullf med 2 søsken;o)

  SvarSlett
 11. Så godt med en fin påske, om enn litt rar uten snø. Ser iallefall ut som om dere har fått gjort masse arbeid - Ullf og de andre får det jo som plommen i egget i sin egen festbule;) Flinke er dere! Heldige kaniner som får leve hos dere!

  SvarSlett
 12. ser ut som ein flott påske sjølv utan snø! :)

  Kaninhyblane vert KJEMPEBRA ser det ut til! Dei kjem nok til å stortrivast der :D

  SvarSlett
 13. Ser ut til at dere har hatt en flott påske! Misunner dere di flotte turområdene dere har :) Men kjekkt at vi får "være med" på tur ved å lese og se bilder her på bloggen din, da! ;)

  SvarSlett
 14. Nå er hverdagen her igjen.
  Jeg må jo si jeg savna veldig noen skiturer på rotten snø, det hører liksom med til påska - men jeg tilstår at jeg greide å kose meg likevel. Som de fleste andre gjorde. Vi er da ganske tilpasningsdyktige vi mennesker også :o)
  Nalle skulle nok ønske han var 'uten' pels, men den tid kommer!


  Berit, det kommer bare ei kaninjente hit i første omgang. Fordi det ble så små kull. Men det kommer, det kommer ;o)

  SvarSlett