onsdag 13. april 2011

Litt att og fram

 

Torsdag var vi på tur til Krusetjern med Kango og Berit. Det er så trivelig å gå på tur med dem igjen! Imorgo skal forresten Berit og jeg på konsert med Stein Torleif Bjella, jeg gleder meg innmari og anbefaler ALLE å høre på den karen. Han har så fine og underfundige tekster, men psykisk kan du vera sjøl ;-)

Krusetjern 002

Vi måtte gå bortom Rensla også, det en en av de fineste gamle buplassene jeg veit om…med utsikt nedi dalen, ett lite tjern… komplett idyll,  utrolig fritt og fint, men det blei nok for tungvindt å bu her oppe vinterstid.Krusetjern 005

På vei ned igjen, tikka det inn ei melding fra Sidsel. Ho lurte på om vi skulle på snusetur til kvelds, ho kunne tenke seg å møte Gutta Boys igjen. Sidsel har flytta laaangt mot nord, så vi har ikke hatt kontakt på lang tid. Det var jo ergelig at jeg ikke så meldinga før slik at de kunne blitt med oss på turen, men så gjorde tilfeldighetene det slik – at da jeg stoppa bilen for å snakke med henne på mobilen, akkurat da kjørte ho forbi, ho skimta meg og bråslengte seg inn på nærmeste avkjørsel  og snudde – og dermed fikk vi ett møte likevel!

Krusetjern 023

Mozart var jo en av gutta en gang i tiden, men han er dessverre borte nå. Heldigvis har Sidsel fått seg en ny Collie – storsjarmøren ZORRO! Er’n ikke nydelig?!?

Krusetjern 026

 Noen flere vårtegn…søndag 023 Den vakre, men akk så giftige tysbasten lar vi stå..

søndag 036

Jeg lar vanligvis alle vårblomster stå, syns de er finest der de er, men denne plukket jeg ned…

søndag 035

søndag 004 

 En ufattelig varm søndag, men noen bare MÅ jobbe uansett dag, vær og føre…søndag 001

Etter å ha ordna litt hos fugl og fisk, og kanin, tok Nalle og jeg årets første sykkeltur!!!

søndag 024

Jeg fant det jeg lette etter, og det gjorde Nalle også - han trengte avkjøling :-)

legg merke til den bittelille blåveisen..søndag 018

Bjørn fant en skatt i låvekjeller’n! Den skal bli fin med masse blomster oppi, tenker jeg Nina..søndag 056

Og se hvor fint inngangsparti Bjørn har laga til hybelkaninene i låven :-)søndag 039

 

 Dette er Cæsar - den nye nabo’n!søndag 069

Vi tok en prat gjennom gjerdet søndagskvelden. Ullf – the Carrotkiller, var modig som bare det!  Cæsar skjønte nok hvor ‘farlig’ Ullf kunne være, så han holdt han seg klokelig på sida si sammen med far sin ;-)søndag 066

Jeg venter fortsatt på kaninungene mine. Det har blitt litt forandring i planene, fordi det første kullet ble så lite. Derfor får jeg bare ei lita frøken i første omgang, og ho ble døpt Jessy – Anina, og ho får de samme fargene som Ullf. Han kommer til å falle pladask når han ser henne! Ca den 10.mai er ho leveringsklar, etter Rallyhelga vår.

Glitre 002

Vi har hatt noen nydelige kaninunger i butikken de siste dagene, de er blanding av dverg-Wedder og løvehode, og alle fire fikk nye hjem i rekordfart. Ei bor riktignok fortsatt i butikken, fordi ei av mine arbeidskollegaer ikke greide å motstå den kosete lille ungen, men ho kan ikke ha henne hjem til seg før ho får tak i passelig bur… Det er altfor mange umenneskelige fristelser her i verden, vi burde hatt risikotillegg for å jobbe her!

Kaninungen er midlertidig ansatt som kasse-passer, og kunde-koser. Kanindrømmejobb?

Glitre 008

Ho får nemlig leike også!  Chihuahua’n Pippi syns det var innmari spennende og moro, så lenge kaninungen løp først. Men da ungen snudde – da ble ‘hunden’  livende redd og ville ikke være med på leiken mere :-)

Nalle har leika seg med damer på Glitre idag. Han skulle iallefall veldig gjerne leika seg med Dizzy, han er så bergtatt av lappejenta - at vi måtte rett og slett holde oss unna dem!Glitre 014

Heldigvis var Raja på plass. Den eneste Raja liker – det er Nalle. Ho er litt sinna på alle andre, men ho og Nalle kan tilogmed dele godteri! På en måte er de ganske like…de bjeffer. Jeg tror de forstår hverandre på en måte vi ikke forstår….

Glitre 016

Nalle imponerte meg litt i kveld likevel,da :-)  Her er vi nemlig ved siden av den andre hannhund-sinna-hannhunden og Nalle la seg ned!!! Vi trente litt passering, og det gikk overraskende bra. Oppfriskende med slike oppturer. De lever jeg godt på ei stund.

Glitre 018

Krokusen min blomstra på mandag, idag var det overskya og regn. Nysnøen lå på toppene, kanskje det blir skiføre i påska likevel??

akvarium 004

Jeg har iallefall noen fridager i vente, det skal bli deilig med en liten mini-ferie uansett vær! Jeg beholder ulltrøya ei lita stund til, og tar meg en ørliten akevitt ved behov, da går alt så bra :-)

Ha ei fortsatt fin uke alle sammen!

17 kommentarer:

 1. Regner med at det er Bjørn som bare MÅ jobbe uansett, men jammen så blir det jo fint da etter at han har jobbet mye :-)

  Nyt mini-ferien din. Påska er vel den eneste tiden på året butikkansatte faktisk har fri opptil flere dager i strekk :-)I hvert fall var det sånn før det blei sånn at butikker skal være åpne døgnet rundt, året rundt :-/

  Takk for nok et koselig innlegg fra deg og ha en flott kveld påå konsert :-)

  SvarSlett
 2. Så flott inngangs parti i loven da!! Kjenner litt igjen det at det er noen som bare må jobbe litt!!

  Fin pusekatt han Cæsar!!Godt at Ulf hviste han hvor skapet skal stå!! ER Nalle på god fot med han Cæsar?

  Flotte bilder du har tatt!! Sånn er Roxie og Jackie åsså, finner de en liten snøflekk så må de bare rulle og kose seg litt i den!!

  Ha en flott uke videre!!

  Og ei godpåske med litt ferie dager!! Så satser vi på knall vær!!

  SvarSlett
 3. Ja er det ikke rart at hundene ALDRI blir lei av snø?? Mine også kan storme bort til skittene råttene snøflekker, å bare kose seg til de ser ut som to griser!!

  Bjørn MÅ kanskje jobbe, men jammen med får dere det fint au da!!

  Dere har litt å styre med ser jeg, så det blir vel herligt med ferie ;)

  SvarSlett
 4. Rensla! Min slekt har bodd der, blandt andre oldemor. I seinere tid, ble ene boligen gjort om til hytte. Bestemor hadde den i mange år. Så mine barneår er tilbragt på Rensla, en herlig tid.

  SvarSlett
 5. Den husmannsplassen var kjempefin Nøve!!!

  Jeg må si jeg har fått et annet syn på kaniner etter at du introduserte meg for Ullf. Blir spennende når han får seg dame. Gjør ikke noe at Bjørn jobber hele tiden, når han lager skikkelig fin boplass til Ullf og dama (Milli ønsket seg noe sånt fra svigerfar synes jeg å erindre;o)

  Etter hard vind i helgen, har vi jammen ganske mange "blomster" du kan plukke ned her på Glenne også. Gleder meg vilt og hemningsløst til å se deg/dere igjen!!!!!!

  SvarSlett
 6. Jeg ser ut til å være heldig med påskeferien min, og konserten var helt topp!

  Så moro med litt historie, da Kristin. Er det lenge siden du har vært der? Stedet ser ut til å bli flittig brukt :o)

  Gry, husk jeg har lovd å gjøre alt du ber meg om, bare Bjørn får fiske littegrann ;o)))

  SvarSlett
 7. Koselig med oppdatering fra deg, Nøve! Jeg er så svak for Nalle, han ewr bare så flott! Og kaninlivet ditt er morsomt å følge med på! Er så spent på forholda i Hedalsfjella nå, tenker på en tur i Vassfaret, som nok må bli til fots.

  SvarSlett
 8. Sååå skjønn Zorro var! Jeg er veldig glad i Collie'er, synes de har et så mildt og fint vesen :))

  Og jeg er grusomt misunnelig på den temperaturen dere har!! Skal vel ikke klage, vi har hatt flott vær her også i det siste, men bare rundt 8-10 grader, og det er jo ikke særlig varmt ;)

  SvarSlett
 9. Det blir nok helst en fot-tur det,ja. Det kom 15 cm snø på fjellet i går, men denne dagen har vært varm... Det blir litt sånn uframkommelig ei periode!

  SvarSlett
 10. Der var den Gry'en også :o) Sidsel har sett veldig nøye spesielt på gemyttet, det har nok vært litt av hvert med collien. De er så vakre!

  SvarSlett
 11. Koselig med litt att og fram:o)))

  Falt sånn for "blomstene" minner meg veldig om Glenne;o)
  Det var ett riktig så staselig inngangsparti for hybelkaniner...iallefall sånne som der finnes på Bergheim:o)

  Riktig god tur sørover, jeg kan skrive under på at der er flere som gleeeder seg til du kommer:o)))

  SvarSlett
 12. Så mye hyggelig i hverdagen!

  Frost koser seg også om han nå finner en liten flekk med snø, gnir seg og strekker seg. Men tror han har innsett at snøen er over for i år, så nå leker han i vann og lader opp til å hjelpe meg i hagen!

  Så koselig med flere kaniner, er nå fryktelig søte, da! Og ja, dere burde helt klart hatt risikotillegg for jobben i dyrebutikken:)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Herlig han Zorro. For en sjarmør :) Dere har virkelig fått det fint hjemme, OG god temperatur :D

  SvarSlett
 14. Ja Nøve, tror det må være borti mot 15 år siden jeg var der. Den første hytta var under oppbygging etter det gamle ble revet. På skrå nedenfor er hytta/boligen jeg var i. Nedenfor den på stupet er/var det benk å sitte for å nyte utsikten.
  Fra vegen opp til Haugaplassan gikk det en skogsvei som ble kaldt Renslelina, men den er vel grodd att.
  Jeg må nok ta turen når jeg blir sprek nok til det ;-)

  SvarSlett
 15. Du har vært heldig med valg av mann. Han er hendig å ha. Jeg må si jeg så bare gjærsaga hans på bildet der han jobber med døra. Den ønsker jeg meg. :)

  Trillebåre kommer til å bli kjempefint med masse sommerblomster. Noen som henger litt ned i forkant. Det hadde vært noe. Jeg ser det så tydelig for meg. :o)

  Skal se påsken i år blir kjempefin. Da kan du kose deg skikkelig. Som Tove sier, butikkansatte har endelig laaaang ferie da.

  Han Ullf gleder jeg meg til å møte. Synd du ikke har fått den lille Anina da. Og du skal se at nabokatten er mer redd for Ullf enn han er den.

  Ha en fin helg i solen. Det er meldt nydelig vær!!!!!!!

  SvarSlett
 16. Så fint kaninene får det. Alle dyr hos dere får det som plommen i egget:-)

  Denne Cæsar katten;så noe forskrekket ut.Herlig bilde av han og Ullf.

  God tur nedover til helgen.
  Gleder meg til å se deg:-)))))

  SvarSlett
 17. Flotte bilder! Hehe, den nye naboen såg ut som ein artig fyr ;)

  SvarSlett