torsdag 28. april 2011

Helt på tampen…

2.påskedag ble en fin dag :-)

Bjørn dreiv på med kaninhyblene, mens jeg satt ute i solveggen med rokken og spant Frost og spæl. Til kvelds greide jeg å lokke med meg gubben på en sykkeltur, tro det eller ei ;)sykkeltur 034 Vi heiv syklene baki bilen, og kjørte til Liodden. Det er så koselig å ta ei rute litt utenom det vanlige iblant, og i denne grenda er det ikke særlig stor trafikk. Trygt for slike syklister som oss :)

Vi endte opp i tunet på Lauviken gård. Det har vært litt av ett sted – reineste herregården! Våningshuset er kjempestort, men akk – så forfallent.  De to svære stabbura og låven er i noenlunde stand, vil jeg tro. Men langsmed bekken, i skogkanten, der ligger smie, mølle og ei lita sag i svært så forkommen tilstand.  Kjempe-trist at ett slikt sted ikke blir bevart!

Tenk om slike steder kunne blitt solgt rimelig til folk som ville ta vare på husa og historien… Nå er det dessverre for seint for Lauviken.

sykkeltur 001

Den rødmalte nedlagte Bromma Stasjon blir brukt som feriested.sykkeltur 009

Vi lot syklene stå, mens vi gikk de bratte bakkene opp og ned til Gråsult. sykkeltur 016

Gråsult er ett fint og merkelig sted som blir tatt vare på, enda så karrig og trist det høres ut til å være her!sykkeltur 018

Merkverdig liten arbeidsbrakke..med vedovn såklart, og såvidt plass til to stoler!sykkeltur 027

 Snipp – snapp - snute, og tidenes rareste påske var ute.

Men etter en jobbedag, hadde jeg fri igjen ;o)   Bjørn skulle på en liten jobb i Dagali, og fikse noe på ei hytte han har satt opp der. Nalle og jeg blei med til fjells.foto 001

  Dagali er ei lita setergrend i Flå.

foto 008

Jeg skulle rusle omkring her i to-tre timer, mens Bjørn gjorde seg ferdig.

foto 010

Nalle fikk springe laus…men han ville heller ligge i snøen!

foto 030

Ikke en sjel å se, men de underjordiske er nok fortsatt her ett sted…

foto 031

DAGALITJERN.foto 036

Jeg kikka på klokka på mobilen, og fant ut at jeg hadde god tid til en liten avstikker..

foto 043

Men jammen smatt Mathisens blå varebil forbi oppå vegen - mens jeg sto igjen nedpå vollen!

Mobiltelefoner virker ikke her hvor tiden står stille..

foto 044

sykkeltur 023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det begynte å regne(!) da jeg tok til å gå heimover. Bjørn ville vel forstå at jeg fortsatt gikk oppi her og vasa, og forhåpentligvis ville han snu før han nådde bygda..?

Vassfarbjørnen er også ute og går i disse dager. Men vi møtte ingen på vår vei. Bare en enslig våk av ett eller anna slag, holdt øye med oss ;-)foto 040

Vi ble plukka opp tilslutt, og kom oss trygt heim til Bergheim.

foto 096

Nyt de siste april-dagene!

12 kommentarer:

 1. Så koselige turer dere er på, og så fint tur tereng. Lauviken såg ut til å ha vært en kjempe plass. Synes som deg att det er kjempe synd ikke slike plasser blir ivaretatt. Vi har foresten en gammel plass med akkurat samme navn. Godt for Nalle att han fandt en snøflekk og rulle seg i da :o) Når du snakker om bjørn, her har det overvintret en og det fikk noen i familien min erfare i påska. De overnattet i telt og jammen kom ikke bamse brakar på besøk og holdt det gående i 1.5 time rundt teltet. De har to malamut hunder og de krympet seg og kom bare med noen klynke lyder, stive av skrekk. Heldigvis var det sikkert en bær bjørn....Den var så nære teltet att de kjente den stramme lukta. Og den kom med noen lyder som ikke var å ta feil av. Glad det ikke var meg! Ha en fortsatt fin uke på Bergheim :o)

  SvarSlett
 2. Så synd de ikke tar vare på den fine gårde..Det så jo fantastisk ut..Har nok vært et syn i sine glansdager det der.

  KAIAK: OMG....for en skummel opplevelse...Ja hundene er ikke dummere en at de skjønnner det er best å ti stille. Hadde vært skrekkslagen jeg!!

  Sliter fremdeles med å gå i skogen der meg og hundene traff ulv for noen år siden...Usj..det er litt ekkelt ja!

  Å du da Nøve som svinser så sorgløst rundt i bjørne terrenget ;)

  SvarSlett
 3. Så koselig å være med deg på tur Nøve. For en fantastisk natur rundt deg, forstår deg godt at tiden fort blir glemt sånne plasser.
  Vakre bygninger noen blir tatt vare på, mens andre blir glemt...trist med den store en gang så vakre gården.

  Det er en kraftfull natur rundt deg, med kraftfulle dyr. Dersom visom du hadde møt på bamse sjøl..var det et tre i nærheten??? Er du god til å klatre i trær Nøve?

  På tross av bamse så er det nydelige bilder du har tatt Nøve. Takk for turen og gled deg til tiden som kommer..selv om det er vinteren som er din årstid:o)))

  SvarSlett
 4. Jeg synes det burde vært lovpålagt å ta vare på hus og tun! Elller så får eiere selge billig eller rett og slett rive.
  Er så mange flotte gamle gardstun. B.l.a ett over Maxbo oppi der, husker ikke hva det heter i farta...Beia?
  Nalle hadde helt sikkert merket evt bjørn før dere hadde sett noen, så små sjanser for uhyggelige møter vil jeg tru.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg, det er syn at de ikke kan ta vare på bygningene rundt omkring i vårt land!! For det er så masse historie rundt sånne bygninger!!
  Så nå når jeg sitter her så tenkte jeg at så kjekt det hadde vært å hatt noe sånt for så å arrangere en "ukes leir, weekwnd" for oss her på bloggen med alle hundene! Tenk så koselig det hadde vært! For sånn som jeg så av bildene så er det jo stor plass der!!

  Ha en fin uke videre!! Snart er det helg !!!

  SvarSlett
 6. Jeg er så enig i at de forskjellige perlene i form av bygninger og områder, burde være bedre ivaretatt og at det burde legges til rette fra staten og kommunen at dette ble muliggjort! Det er så mange flotte steder i dette landet som har en sjel og historie som står og forfaller fordi det er uhyre dyrt og en byråkratisk og lovmessig mølle stor og knirkete som et vondt år, å kunne gjennomføre restaurering. Dårlige greier...

  Jeg misunner deg fortsatt alle områdene rundt der du bor, trass i de store dyrene som habiterer i de store skogene. Fantastisk vakkert!

  Og søte Nalle, da, som bare ville ligge i snøen. Kos deg videre i vårsolen:)

  SvarSlett
 7. Synd det der at ein ikkje har teke vare på slike flotte gamle bygningar! Eg kunne godt tenkt meg å bu slik!

  Hehe, Nalle er no skjønn der han berre vil ligge i snøen :) men eg forstår det jo godt, det er jo varmt å gå i tjukke ullkle heile året!

  Nydelege bilete som vanleg :) ..og det var då godt at de vart plukka opp til slutt ;)

  SvarSlett
 8. Så koselig at dere dro på sykkeltur. Og for et staselig sted den gården må ha vært en gang Nøve. Det er så trist at det bare forfaller! Det synes jeg gjelder de små plassene også jeg.

  Godt at du ble plukka opp til sist. Ikke moro å gå der sammen med Vassfarbjørnen (han lusker jo rundt). Jeg har sagt det før, men kommer ikke helt over det; rare, go'e Nøve - den eneste jeg vet om som er mer redd for flått enn for Bjørn....:o)

  Stor klem fra meg

  SvarSlett
 9. Jeg er ikke sååå redd for flått,da Gry!!!
  Joda, det var bra å bli henta. En litt rar følelse da jeg såg bilen til Bjørn forsvant... Følte meg litt som Anna i Ødemarken, og det var bare å innfinne seg med situasjonen ;o)
  Berit, har du ikke sett bjørner klatre? De er verdensmestere i klatring, nesten! Det tryggeste skal være å spille død i møte med bamsen...
  Jeg tror vel kanskje jeg hadde dødd av skrekk hvis jeg lå inni det teltet!!!

  SvarSlett
 10. Så en film en gang. Der klatret mannen opp i ett tre, og hundene forstyrret bjørnen hele tiden nede på bakken, til redningen kom etter flere timer.
  Det var nok muligens hundenes iherdige avledningsmanøver som reddet mannen, bamsen hadde nok som du sier klatret etter ham.

  En får jo håpe at du i det hele tatt slipper å møte på bamsebraker på dine turer i skog og mark! Sprettert eller pepperspray kan du vel ha med deg???

  SvarSlett
 11. Så koselig å se fra den sida av hallingdalsælva igjen!:) jeg lærte å sykle på den gamleveien der faktisk! men litt lenger ned, ved Kolsrud!:) er noe eget med de gamle husene langs jernbanen der... Kunne gjerne tenkt meg et av de gamle tunene langs den strekka sjøl:)
  Hvem vet, kanskje jeg klarer å få lurt med meg Marius og Kero oppover etterhvert;)

  Godt å se at det er flere enn Kero som tviholder på de få snøflekkene som er igjen etter vinteren! Om det så bare er en liten flekk skal den rulles i, smakes på og lekes med! Helst ville han vel hatt den med hjem å ligget på den hele dagen.. begynner å bli grådig varmt stakkars..

  Mari.

  SvarSlett
 12. Enda godt du stadig er på sånne flotte turer så vi kan kose oss med så mange fine bilder. :))))

  Tror jeg må bli lenger når jeg først kommer meg opp til deg. Det er jo så mye jeg vil se. :))))

  SvarSlett