tirsdag 19. april 2011

Palmehelg i sus og dus

 

Bjørns store lidenskap er fisking, og i disse dager frister SJØ-ØRRETEN mer enn noe anna. Ola sendte ett bilde av fangsten forrige helg ;)

Fredag dro vi nedover til Tjøme. Jeg var overlykkelig over å få bli med. For det første visste jeg hvor travelt det var hos Gry og Ola i disse dager, og for det andre øyna jeg lite håp om fri fra jobb, palmehelg og all ting! Merkelig hvordan alt ordner seg iblant :o)Tjøme 041Her kommer to fornøyde fiskere heim til kvelds.

Det blei en fin arbeidsfordeling denne helga. Når fiskerne var ferdige, tok de (Ola) fjøsvakt, og vi kunne bedrive “hundeting”.  Men jeg koste meg i fjøset den tida vi var der! Lille Gull til Berit er fortsatt bitteliten, men frisk og rask. I disse dager drikker ho rett fra bøtta, sammen med de fire andre koppelamma som var der sammen med henne. SlappUllf kom seg til hektene han også, takket være Gry som regelmessig nærmest tvinga i ham flaske den første tida. Det er litt av ett pass med disse søte små koppelamma, spesielt når man ser hvor mye anna nødvendig arbeid Gry og Ola har å gjøre både her og der på gården. OG utenfor gården!Tjøme 004

Milli og Nalle var overlykkelige over endelig å få være sammen igjen…Tjøme 005

Jeg trodde Nalle stakk – men han kjente bare den deilige lukt av SNØ med en gang vi slapp dem utpå jordet! Tjøme 017 Milli ble stående tilbake som ett spørsmålstegn…men like etter var de gjenforent <3Tjøme 067

Milli sprang og sprang. ETTER ballen og MED ballen. For ett syn ho er, Tjømes dronning!

Tjøme 029

Nalle hadde også noen raptuser på jordet, men han syns det er stor stas med pause, han. Spesielt pause med svigermor :-)

Tjøme 076

Tjøme 070 

Vi var stadig innom fjøset for der skjedde det mye i disse dager! Gry dro ut det ene lammet etter det andre, og stort sett gikk alt som det skulle. Jeg oppfatta at ho dreiv med grønnsåpe-vasking for å hindre jurbetennelse, og ho melka søyer for å ha råmelk i reserve, ho skreiv statistikker og ho øremerkte lam…

Tjøme 058

De flytta gjerder og de flytta sau, de fôra sauer og de veide lam…

Tjøme 059

Skjønner nesten ikke at vi hadde tid, men tiden hos Fjelldronningen, den var gull verdt! Det var balsam for sjel og såre bein, det å bli tatt imot av Siss og Ofelia, og resten av gjengen.

Se på den stolte mor med sine fire små, på rekke og rad!  Tjorven skiller seg ut, som den tjukkeste av dem alle!Tjøme 078Gry og Tjorven, kvalitetstid.Tjøme 094Siss, hvor lenge greier du å motstå disse brune småbamsene? Tjøme 095

Vi kosa oss i valpekassa. Valpene småleika med hverandre og stabba rundt på tjukke bein før de plutselig la de seg til å sove igjen. Med magen full av mat, og hodene fulle av nye inntrykk..Tjøme 086Timene gikk bare så altfor fort!  For noens del tror jeg det er bare bra, det er nok noen der ute som venter med lengsel og smerte på disse små..

Asca visste akkurat hva Gry trengte, etter at vi hadde spist oss stappmette på pizza, og drikke av både det ene og andre slaget. Tjøme 098

Tusen takk for meg, Sidsel! Jeg blir glad bare jeg ser deg og hundene, og jeg håper vi får enda bedre tid sammen en annen gang. Kanskje det blir på Biri ;o)

 Søndagsmorgen – og tre glade budeier står parat!Tjøme 146

De kom i rett tid, Mariken og Sidsel. De fikk med seg trillingfødsel og litt av hvert av gårdsarbeid! Og det ble MYE fotografering. Koselig å se dere i fjøsantrekk,damer!

Tjøme 134

SlappUllf sjarmerte oss alle, der han sto og prata med kompisen sin.Tjøme 144

Jeg tok meg av Milli og Nalle denne formiddagen. Gry Viola ga beskjed til Inger om at ho blei litt forsinka, og så tok vi med oss hundene opp på jordet og slapp dem der. Da leika Milli og Roxie som venninner flest, og Nalle dilta etter dem som ei gammal barnepike.

Han vågde knapt å se på Roxie..Sidsels 

Alt har en ende. Turtelduene utnytta den siste stunden med smalltalk og flørting.

Tjøme 115

Gry og Ola, tusen tusen takk for denne gang.

(Og Ludo - unnskyld Nalle Kattehater…han vet ikke hva han gjør!)Tjøme 045

  Det var en helt spesiell opplevelse å få være sammen med dere nå. Håper vi ikke var i veien. Jeg er så imponert over hvordan dere takler bondelivets utfordringer! Ola som fikser alt, og du Gry, med ditt helt spesielle dyretekke.

Det ånder fred og ro på Glenne.

 

Her er en liten bildekavalkade av Milli & Nalle…

GOD PÅSKE !

15 kommentarer:

 1. Litt av en helg dere har hatt!!! Og ekstra morsomt når både du og Bjørn og Nalle har hatt det like fint alle tre :-)))

  Er det noen sak når Gry og Ola har såååå mange til å hjelpe seg :-) "Fjelldronninger" hele gjengen:-)

  Masse flotte bilder og film.

  GOD PÅSKE!

  SvarSlett
 2. Kjempe kjekt å få treffe deg og Nalle!! Så mange flotte bilder du har fått tatt både ute, på Jåberg, i fjøse og masse av turtelduene!!
  Blir morro å treffe dere på Biri!!?
  Ha en fin påske!!

  SvarSlett
 3. Hva skal jeg si Nøve? Annet enn nok en gang TUSEN MILLIONER TAKK for at du og Nalle i fellesskap sørget for at Milli-mor hadde en perfekt helg. Det blir ikke så mye stell på henne når lamminga er på topp sånn som den har vært fra torsdag til i går, og det var så deilig å se frøkna så lykkelig sammen med kjæresten og Svigermor!!! Du har vært til kjempehjelp. Kopplamma har fått sitt av melk og din endeløse omsorg, det siste har jammen jeg fått også. Dere har slettes ikke vært det minste i veien, og kanskje, kanskje, kanskje, vi kan gjøre dette igjen til neste år??? Hvis dere orker???

  Dessuten har jeg savna deg sånn nå at det var jaggu godt du kom!!

  Siden i går kveld har vi fått 8 lam til, så nå begynner vi å se enden på årets lamming.

  Bjørneklem til deg fra meg

  SvarSlett
 4. På mange måter savner jeg livet som sauebonde, men akk mye arbeid til tider.
  Ser ut til at du og Nalle har hatt det bra.
  God Påske

  SvarSlett
 5. For en heeeerlig palmehelg dere har hatt da Nøve, å sier som andre her, at det er utroligt kjekt når "mennene2 også har noe felles å kan kose seg! Er vel ingen sak når man tar med seg fiskestanga ;)

  Er sååå misunnelig på lammeopplevelsene dine, elsker å være i sauefjøset jeg og..Men har planer om å innfinne meg i et sauefjøs i løpet av påsken jeg og da ;) Lamming er VÅR!

  SvarSlett
 6. Jeg blir så innmari i godt humør av å lese om sånne palmehelger som dette. Synes det var en bra ordning dere hadde kommet fram til, jeg - og derfor har alle fått max ut av helgen..mannfolka, kvinnfolka og de firbeinte.
  Kan tro Milli var glad for å se igjen Nalle og svigermor - og til og med fått masse kvalitetstid sammen med dere mens matmor har vært opptatt på andre kanter.

  Så "gullige" dere er alle sammen!

  GOD PÅSKE!!!

  SvarSlett
 7. Det er en glede å lese, om all det dere rak, av fine gode opplevelser i palmehelgen, ikke noe rart dere trives på Glenne.

  På Fjelldronningen er det alltid godt å komme.

  Dronning Milli og prins Nalle!!! ingen er som de to sammen!
  Milli var sikkert redd for Nalle skulle se for mye på Roxie.

  Håper da vi kan treffes engang før Biri!!!
  God påske til dere!

  SvarSlett
 8. Åhh, FOR en opplevelse det må ha vert å få være med på lamminga! Din heldiggris! :)
  Og så skjønne de lappe-valpene var da, jeg smelter helt her jeg sitter... Sukk :)
  Dette er en helg å leve lenge på, tror jeg :))

  SvarSlett
 9. Åh for en fantastisk helg dere har hatt, Nøve, både store og små.
  Milli og Nalle som endelig fikk vært sammen, gått turer og lekt litt. Bjørn og Ola på fisketur og du og Gry i fjøset.
  FOR en jobb Gry og Ola gjør, jeg er virkelig imponert!

  Det lyser kjærlighet av Gry der hun holder veslejenta Tjorven. De er så flotte, alle valpene. Det blir godt for Gry å få henne hjem.

  Nå er det ikke lenge til du skal ha noen velfortjente fridager. Jeg håper du får kost deg masse med dine firbeinte.

  Påskeklem fra meg.

  SvarSlett
 10. FOR en helg!!!!!! Du er da heldig som får oppleve så mye på en helg. :))))

  Du forteller jo nesten mer om lammingen enn Gry. Her fikk jeg jo lært mye. Og med så flotte bilder. Det har vært så moro å lese. :)))

  Ja, Fjelldronningen er noe for seg selv å besøke. Alle trives der. Det er vel lenge siden du har vært der så det var sikkert en kjempefint besøk. :)))

  Dere kan jo ha dette som tradisjon. Da får Bjørn fisket og du og Nalle kost dere masse i fjøset. :)))))

  Ha en riktig god påske. Kos deg med fridager. :))))))))

  SvarSlett
 11. Nå har jeg påskeferie - igjen! Det har vært tre temmelig hektiske dager på jobb. Ser fram til å kose meg med Ullf og Nalle, og pusle på ute ett par dager :o)

  Og så går det fort imot Rally-lydighets-kurset, jeg gleder meg aldeles vanvittig!!!

  SvarSlett
 12. Jeg gleder meg vanvittig også. Skal bli så deilig og endelig komme til Bergheim. :))))))

  SvarSlett
 13. For en innholdsrik helg!
  God påske!

  SvarSlett
 14. Hei Nøve!
  Litt sent,men takk for kjempe hyggelig besøk av deg.

  Gleder meg til å få mer tid sammen med deg på Biri.
  Har du bestilt hytte??

  Deilig¨å se Nalle sammen med Milli.
  Lurer litt på hvordan de to tar i mot Tjorven. Du vet jeg bekymmrer meg for mine små:-))))

  Ha en fin siste fri dag i påsken.

  SvarSlett
 15. Åh, eg vert heilt varm i hjartet av kvalpebilder, og ikkje minst bilder av alle lamma! :D

  SvarSlett