søndag 28. august 2011

Ikke bare-bare!

Det har ikke blitt noen store utskeielser denne uka. Været har vært so som so. Fjella har liggi der innhylla i tåke – de har ikke vært så veldig innbydende på fridagene mine. En dag gikk vi skogstien rundt Trytetjern. Den var ganske interessant, syns Nalle, for det er mange som lufter hundene sine her.

div 005 Men ingen har vært så interessante som ho Wilma. Vi gikk sammen i lysløypa en efta, men det blei ett slit uten like. Wilma er bare så forskrekkelig sexy (og ho visste det!) så stakkars Nallemann hadde bare én tanke i sitt lille hode. . Jeg hang i båndet så godt jeg kunne, mens jeg sank ned i våte myrer og sklei over glatte greiner, og forbanna hannhunden i band.div 012

Wilma er selvfølgelig årsaken til Nalles dårlige matlyst de siste ukene. Litt synd er det at jeg måtte gi opp å få i ham Dog Vitality. Dermed er den testen avblåst. Han får litt vom og Royal Canins Dermacomfort, så jeg håper det vil bygge opp en brukbar pels og gi ham overskudd og energi etterhvert likevel.

Wilma-strikk 007Wilma-garnet har blitt ett par mjuke votter og ett bittelite sokkepar, og enda har jeg mere svart garn igjen :-) 

På en måte har det vært greit for min del å ta det med ro ett par dager, og bare kose seg med håndarbeid. Jeg har hatt vondt i hælene siden i vår, og det vil visst ikke gi seg, enda jeg har brukt gode sko og testa ut diverse såleinnlegg - og tilogmed prøvd ibux-salve (uten særlig effekt). Nå tror jeg at jeg har finni såler som duger. Må nok ta disse plagene litt mer på alvor. . Som min gode nabo uttrykte det; "javisst er det normalt når man er 65 - men IKKE når man er 45"

ps. jeg blir snart 46, og idag måtte jeg attpåtil kjøpe lesebriller på Nille...neimen ikke bare-bare!

Nå om dagen strikkes Frost...Wilma-strikk 003

 Det er vel ikke særlig håp om fjelltur for morgendagen, så jeg slenger med noen bilder fra sist uke.

Vi starta å gå fra Flatvollen, og denne lange, hårete og blodige greia her, lå like ved stien. Jeg pirka forsiktig borti det, og da så jeg hva det var;  det var bast fra ett reinsgevir! Bukkene feier av seg det nå når brunsten nærmer seg og de er menn igjen. Hadde tenkt å putte det i sekken på hjemveien, for dette måtte jo være midt i blinken for skrinet til Gry, men så glemte jeg det, gitt. .

Flatvollen-Reinsjøen 002

Rein var det overalt denne gangen også. Dette var vel dagen før reinsjakta starta . . .Flatvollen-Reinsjøen 015

Nalle Lapphund ved Reinsjøen.Flatvollen-Reinsjøen 022

På heimvegen møtte vi på en multeplukker i 80 åra. Han gikk med lette steg i gamle gummistøvler (og tomme spann), mens jeg såvidt orka å gå i mine dyre fjellsko...

Flatvollen-Reinsjøen 038

 

Fridag på en fredag er uvanlig for meg, men det var veldig ok! Jeg hadde mange planer for den dagen, bla. skulle Angolina klippes.

div 018

Two of a kind?div 025Jeg hadde med meg kaffe og radioen sto på, det var riktig så trivelig på hybelhuset. Angolina gjorde seg til for Ullf sånn med jevne mellomrom, men ho var kjempeflink til å ligge stille mens jeg klipte.div 032

 

div 002 Jeg tror det har flytta inn en nisse her. En som skremte vettet av meg tidligere på dagen. Da jeg kom inn til kaninene, satt nemlig Anina i buret ved siden av sitt eget – i buret over Ullf, og hvordan ho har kommi seg dit er fullstendig uforklarlig! Ho bor i 2. etasje sammen med Angolina, og trives med det, så ho var ganske fortvila da jeg kom henne til unnsetning... Jeg tror nissen må ha angra seg, og godsnakka med dem etterpå. Når sant skal sies hadde jeg grua meg ei stund for å klippe Angolina, for ho er ganske sprelsk – men så gikk det over all forventing! Jeg må nok vokte meg vel i tiden som kommer, det går fort mot jul. . .

Se så fin Kira Angolina blei!!div 041

Kjerringtorget på Nes er en fast tradisjon den siste helga i august. Det er ett kjempestort marked der kjerringer fra hele landet selger produktene sine. Forhåpentligvis er de litt heldigere med været imorgo (søndag), så jeg satser på å ta en liten tur dit for å se meg omkring.

LEV VEL!

8 kommentarer:

 1. Du skal se at om 30 år vasser du også oppe på heia i slitte gummistøvler Nøve ;) Hehe..nei disse "gamlingene" er jammen med hardbarka!! Godt du har funnet deg noen sko og såler som går turlivet mer holdbart...for tur er VIKTIG det!! Misunner deg naturen din Nøve..spennende med reinsdyra!!

  Skal ikke du stille ut dine flotte hundeprodukter på "kjerringmarkedet" da?

  SvarSlett
 2. Fine Nalle ved Reinsjøen! Blir spenende å se hvordan vi takler disse "herrehormonene"!

  SvarSlett
 3. Så ut som dere hadde en flott tur :-) Ble nok noen votter som skal varme godt til vinteren.. Og du, synes nok Angolina var penest før klipping , ha,ha,ha,

  SvarSlett
 4. Haha - ærlighet varer lengst :))) Det må sies at kaninene er veldig fornøyde når de er korthåra. Ingen speil på veggen der ;)

  Jeg hadde ikke overlevd hvis jeg ikke kunne gå i fjellet mer, tror jeg!

  SvarSlett
 5. Så fine vanter og de søte små sokkene det ble av Wilma ulla:o)

  Nøve, det er sånt det begynner...først 50 krones briller bare for å strikke eller lese, så for å spise etterhvert også for å se hvilke folk du snakker med osv osv. Sånt var det nå for meg, inntil jeg måtte ha ordentlige gode optiker briller som jeg så og si har på nesa hele tiden nå.
  Det er en laaang prosess men en vender seg nå til det meste etterhvert;o)

  Ellers så gromkoser jeg med innleggene dine og nyter bildene fra turene dine, fantastisk at du har fått så mange rein i linsa denne sommeren...helt nydelig:o)

  Angolina med pels har vokst seg like vakker som hybelvenninna Anina;o)

  SvarSlett
 6. Flotte bilder!

  Tenkte bare å tipse deg om en type sko jeg er suuuuper fornøyd med! Jeg jobber da i skobutikk, og har mange kunder med vonde føtter. Da kan jeg mer enn noe annet anbefale Ecco Biom.
  Jeg legger ved en link fra den gamle bloggen min, hvor jeg har skrevet litt om skoene:
  http://margaretagnete.blogg.no/1300560759_ecco_for_alltid_konku.html

  Scholl har også noen fantastiske såler, som gir kjempegod demping og myk hel, men ikke tar plass så det blir trangt til tærne!

  Håper uansett at du finner deg sko eller såler som er gode for deg!

  SvarSlett
 7. Så fine votter og bittesmå sokker av Wilmagarnet!

  Pass nå inderlig godt på beina dine Nøve. Håper du har funnet noen såler som hjelper, ellers får du ta deg en tur til legen!

  Hi-hi, jeg har kjøpt meg flere brillepar på Europris. Deilig å lese litt igjen:o) Og du, Berit har ikke brillene sine på nesa hele tiden, hun bruker mye tid på å lete etter dem også;o)

  Kaninene er kjempesøte enten de er kort- eller langhårete.

  SvarSlett
 8. Gry; nå røper du meg;o)))

  SvarSlett