tirsdag 23. juli 2013

Drømmedag(er)

Det tok lang tid før vi sovna i går kveld, det var så skrekkelig varmt.

IMG_5375

Det tok minst like lang tid før vi våkna idag, og da var det blitt varmt igjen!!!

Jeg tror ikke Tassen var skikkelig våken før han sto med alle fire beina uti ett fjellvatn idag.

DSC_8251

Deretter gikk vi fra topp til topp, varde til varde…

Denne store varden sto nesten rett ovenfor Imlan.DSC_8258

Denna lå midt mellom den -

DSC_8259

- og Ørnenatten.DSC_8274

Vi gikk ca 1,5 mil, men tok det veldig med ro, og bare koste oss.

IMG_5387

Her oppe var det akkurat passe varmt Smilefjesog vi hadde hele dagen å ta av

IMG_5388

Gutta samarbeida om å holde sauene på avstand,

DSC_8269

de var enige om at vann er til for å drikkes,DSC_8260

og at utsikt er fint SmilefjesDSC_8278

En siste stopp og “tenkepause”. Nista blei spist opp, og termosen tømt.DSC_8286

Så kom natta, før jeg orka å skrive ferdig innlegget…

I dag sto vi opp før klokka ringte, og kom oss avgårde til Gol i god tid. Vi hadde så god tid, at jeg rakk innom Skredegård Foto før jobb. Jeg henta det nye batteriet til Speilrefleksen, og…. jeg kjøpte meg ett snertent lite digitalkamera!

P1000017

Det er så tungvindt å gå med ryggsekk, ei bikkje i hver hånd, og ett digert kamera dinglende på brystet. Derfor har ofte mobilkameraet blitt brukt på tur, men det har jo sine begrensinger. Feriepenger er til for å brukes, og kameraet var faktisk ikke så dyrt!

P1000030

Dermed kunne jeg legge ved bildebevis på date’n vi hadde med to skjønne lappedamer fra Bergen. Eierne kom innom butikken idag, og de var like nysgjerrige på å møte Nalle, som jeg var på å møte dem. Slik er det nå engang når lapphundfolk møter “en av sine egne”.

P1000033

I skrivende stund står det heeeelt stille, jeg husker ikke ett eneste navn. Jeg skylder på varmen, men håper å kunne rette det opp imorgen…

P1000001

Det var nok noen helt andre enn meg, Nalle og Tassen kunne tenkt seg å gå fullmåneskinnstur med nå i kveld…

5 kommentarer:

 1. Vi har tenkt på dere, nå i varmen der oppe. Det funker ikke for sånne som oss det Nøve:o)

  Herlige fjellbilder av herlige gutter.

  Gratulerer med nytt kamera, lur investering, som vi bloggleserene dine også får stor glede av tror jeg:o)

  Si meg en ting; lignet ikke den ene bergenserlappen VELDIG på Milli-mor???

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemmer visst helt å svare, jeg!
   For det første...det er kjempeforskjell på bildekvalitet når man er vandt med speilrefleksen... Men det lille kameraet er nok bedre enn Iphonen, og det er jo "snertent" å ta med seg, da. Jeg hadde kanskje trodd bildekvaliteten hadde vært litt bedre. Det kosta nesten 1500,- men er igrunn ikke merkbart bedre enn digitalkameraet jeg fikk for 6-7 år siden (da Nalle var liten)

   For det andre; INGEN kan ligne VELDIG på Millimor. Denne dama hadde også ett rolig og vennlig blikk, men ho var mye større og hadde en annen bygning. Nydelig pels,men bare nesten like vakker som Milli ;)

   Slett
 2. SÅ gøy å treffe andre lapphundar! Eg vert også heilt i ekstase når slikt skjer - det er liksom noko heilt spesielt å treffe "sine eigne" som du seier :)

  Så artig at du har kjøpt deg eit mindre digitalkamera, for akkurat det har eg også planar om! Det er så ofte at eg legg speilrefleksen att heime nettopp pga. størrelsen, og så angrar eg alltid i ettertid. Så i morgon skal eg på butikken for å handle!!! :D

  SvarSlett
 3. Da er jeg spent på hva du kommer til å kjøpe deg! Jeg angrer kanskje bittelitt på at jeg ikke la til 500,- til, og fikk ett Lumix meg GPS +++. Man kan sikkert ha mye moro med det! Hvis det ikke tapper batteriet før man får tatt bilder, da...
  Ett anna teknisk "problem" er at jeg ikke får lagt inn bloggen din i bloggliste-oppdateringen min?!? Har prøvd flere ganger, men den blir ikke lagt til. Skjønner ikke hvorfor :/
  Men jeg har sett det nye innlegget ditt, gud som vesle-grisen har vokst!!!

  SvarSlett
 4. Eg trur eg kjem til å gå for eit Fujifilm Finepix X20. Ikkje sånn superkompakt kamera med andre ord, men eg ville ha ein sånn mellomting mellom speilrefleks og lommekamera.
  Hmm, så rart at du ikkje får lagt det inn..men du er jo følgar på bloggen min ser eg, så du får meg vel sikkert opp i leselista inne på bloggerpanelet når du loggar deg inn? Då får du i så fall opp alle innlegga der.
  Veslegrisen har vorte større ja! Me ser det ikkje så godt sjølv, sidan me ser ho kvar dag, men ho vart vegd hjå veterinæren i dag då Ole tok hundane med for å få vaksine og då var ho 6,6 kg! Eg synst det høyrtes så mykje meir ut enn eg hadde trudd :D

  SvarSlett