søndag 28. juli 2013

Fra himmel til helvete – og tilbake igjen :)

Dere kan tru det var stas på onsdag – da Tassen fikk besøk av sjølvaste Doffen!

P1000070

Doffen fra det flate Østfold, skulle bli med på tur til fjells. De hadde invitert med seg Holli fra Vikersund, men Doffen måtte sjekke henne grundig foran og bak på ett stoppested på Sysle først… I tilfelle ho hadde altfor lyst til å bli med gutta på tur, liksom.

De var nå passe innbilske, disse lundegutta - tenkte nok Holli  Smilefjes som blunker

P1000071

Vi la merke til at Doffen halta litt på den ene bakfoten, så den blei teipa med Gaffa-tape etter alle kunstens regler. Deretter fylte vi opp en bil, og kjørte til Siggeset. Det var litt bedre temperatur i høyden, heldigvis. Spesielt oppå steiner…og der vanka det i tillegg godbiter fra Elin!

P1000076

Vi blei litt betenkte, da vi la merke til at Doffen halta mer og mer på bakbeina. Men halen gikk som en propell, så vi fortsatte rolig opp mot toppen.

P1000083

Alle mann på toppen!P1000095

Nalle fant seg en plass i skyggen Hett smilefjes

P1000099

- mens Tassen og Holli trava omkring og beundra utsikten (og nista til Elin)

P1000089

Doffen blei stivere og stivere i bakbeina. Da han attpåtil fikk problemer med balansen, konstruerte Petter en provisorisk bæremeis, og slik blei Doffen frakta ned fra Jordesmyrnatten.

P1000097

Tassen og Holli fikk springe lause her oppe ei lita stund, hvor det var så oversiktelig. Dette var lundiser i sitt rette element!

P1000100

Tassen fant seg ett gjørmehull, og syns han såg veldig cool ut med lange, fine støvler…

P1000105

Men, det var ikke så veldig lystig stemning da vi gikk ned igjen.

P1000111

Kari og Gefjun ankom Bergheim omtrent samtidig med oss. Vi spiste småmat og lefsekling, men det ble liksom ikke ett festmåltid. Doffen var betydelig verre. Ryggen spente seg, musklene dirra, og den vesle kroppen sto etterhvert i ei bue. Han logra tappert, og prøvde å være med på leiken, men han greide det ikke.

P1000113 (2)

Heldigvis kjente Elin til folka på Hønefoss dyreklinikk, og visste at de hadde kunnskap om lundehund. Ho ringte nedover, og fikk beskjed om å komme med en eneste gang.

P1000074

Så reiste de, gutta våre. Med Elin og Holli som vegvisere. Kari og jeg satt igjen, kjempebekymra og hjelpesløse.

Petter kom tilbake seint på kveld, uten Doffen – og uten at noen forsto hva som feilte gutten.  Tidlig morgenen etter dro Petter nedover til Hønefoss igjen, til en ny dag med prøver av alle slag, fortvilelse og spenning.

P1000139

Jeg gikk omkring helt apatisk. Tankene var selvfølgelig hos Doffen. Den fineste og tøffeste lundehunden jeg har sett. Han fikk dessverre konstantert IL i vår, men ved hjelp av diett og medisiner, var han allerede så og si symptomfri.

P1000134

Jeg tok med hundene på en fjelltur til kvelds. De trengte litt avkobling de også.

Vi fulgte vegen inn til Brynhildstjern og tok deretter en sti til fjells. Og opp til en varde. Sola blei borte bak mørke skyer, og mobilen var uten dekning, så jeg ble vel egentlig bare mere rastløs av hele turen…

P1000146

Da vi snudde, kom sola tilbake, og en gledelig melding fra Petter tikka inn. Gledelig i den forstand at Doffen fortsatt levde, og at han skulle til Norges Veterinærhøyskole, og de beste av de beste eksperter skulle sjekke ham enda bedre…

P1000130

Spesialistene fant ut at Doffen måtte være den friskeste av alle verdens lundehunder. Alikevel var han i ferd med å dø.

P1000159

For å gjøre en lang og frustrerende historie kort, og takket være en klok lundehundoppdretter, som fryktet at det kunne kanskje ha noe med behandlingen av IL å gjøre, ble spesialistene satt på rett spor. Det viste seg nemlig til slutt at Doffen hadde fått type overdose/allergireaksjon på behandlingen med medisinen Flagyl. 8 timer etter at det var oppdaget og medisinen stoppet, fikk Doffen komme hjem - etter tre dagers mareritt!

Lundegutten bekymrer seg nå mere for den møllspiste pelsen, enn for visa-kortet - så alt tyder på at dette går den rette vegen!

VI ØNSKER DEG FORTSATT GOD BEDRING, DOFFEN – OG VELKOMMEN TILBAKE !

5 kommentarer:

 1. åh så rørende og skummelt og lese. Tårene rant her da jeg trodde Doffen kom til å dø. Godt det endte godt! Klem

  SvarSlett
 2. uff, så skummelt! Men eg vart så glad då det heile gjekk bra!!! Stakkars Doffen..

  SvarSlett
 3. Grusomt! Nå ønsker vi Doffen alt godt!

  SvarSlett
 4. I morgen skal han ta nye prøver, men siste rapport går ut på at han er leiken og i godt humør :) Det går nok bra!

  SvarSlett
 5. Oj,oj, jammen blei vi skjøre når det gjelder " barna" våre. Huff. Håper alt nå går rette vegen. Godt vi har kompetente folk som kan hjelpe oss når det er kriser,. Trøstevoff fra gutta her på Fåberg.

  SvarSlett