mandag 1. juli 2013

Søndags-topptur.

Vi parkerte ved bommen til Smylili, og begynte å gå oppover. Men vi kom ikke langt før vi møtte på sau som ville ha vegen for seg sjøl.

Tassen holdt seg i bakgrunnen, mens Nalle prøvde å smiske seg forbi sauene. Han logra og smilte med hele seg, og søya kom bare nærmere og nærmere. Det endte med at vi gikk i grøfta og ulldottene fikk ha vegen for seg sjøl.

IMG_5061

Den bratte kneika opp til snaufjellet var knallhard i dag! Det er rart hvordan formen kan variere fra dag til dag. Men vi kom oss da opp, og gutta tok noen gledesruller Smilefjes

IMG_5064

Første stopp var Kvasshøgd. Det blåser alltid oppå her, har jeg inntrykk av. Det ble ihvertfall ikke til at jeg tok fram verken kaffe eller kvikklunsj her denne gangen heller.

DSC_7853

Vi gikk nedover igjen, og fant ut at vi ville ta stien opp til Trommenatten. Det er så vått i fjellet, men noen har heldigvis lagt ut plank på de værste plassene…

DSC_7860

Vi kom oss opp på Trommenatten – men det blåste selvfølgelig like mye her oppe…

DSC_7868

Nalle tok seg en liten pust i bakken Smilefjes som blunker

DSC_7867

 

- mens Tassen beundra utsikten.

DSC_7865

Vi fulgte delvis en annen sti heimover. Det er så oversiktelig her, at det er umulig å gå seg bort, men det er mange myrer og småvann som kan være vriene å komme seg over. Men det gikk greit!

DSC_7877

Gutta Boys liker å ha oversikt!

DSC_7879

Rundturen er nesten over. Tassen ser ned mot Fekjan…

DSC_7884

Mens bikkjene kvilte, koste jeg meg med kaffe og niste heime på verandaen.

IMG_5069

Alle tre var enige om at det hadde vært en fin dag…

Juni 2013 er dermed definitivt over. Nå kommer sommer’n Smilefjes som blunker

6 kommentarer:

 1. Så flinke dere er til å nå toppene! Kvasshøvd og Trommenatten er jo liksom "mine" . Må da være lengre å gå fra Fekjan? Ser fram til å komme til fjells, men denne uka har vi byjenter på besøk heime

  SvarSlett
  Svar
  1. Trur ikke det blir så store forskjellen, men en kommer nok fortere opp på snaufjellet fra Fekjan. Både fordeler og ulemper ved det...
   Gutta Boys burde hatt seg en fjelltur sammen igjen snart, så dere får komme over til meg en gang!

   Slett
 2. Utroligt vakkert!!! ja formen kan jammen med variere, men viktigst at man ikke gir opp ;) Gi opp derimot, har jeg lært at det er lurt å gjøre med sauer..du og du å sure de kan bli!!

  Nå er det ikke lenge før vi kommer oppover å gjør dalen (fjellene) utrygge ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kloke ord, Marianne ;)
   Ja, det var den 15. dere skulle komme hitover (jeg måtte gå tilbake i bloggen og sjekke). Håper vi kan treffes! Det blir mye jobbing på meg i fellesferien, men dere kan uansett låne Olabu eller hytta ei natt eller to, vet du. Vi må snakkes ;)

   Slett
 3. De er så flinke til å kome dykk ut på fjellet!!! Det er så deilig når hundane ligg strak ut etter ein fin dag, då får ein god samvittigheit :) Flotte bilder som vanleg! Dei to er jo berre herlege, likte spesielt det bildet dei går tett inntil kvarandre. Søskenkjærleik!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt å se slitne og fornøyde hunder. Du vet det du ;)

   Slett