onsdag 1. januar 2014

Smitt og smule - og luremusa!

Tradisjonen tro samles vi hvert år her på Bergheim, til nyttårsfeiring - denne gang for 5.år på rad. Dette året vil vi gå i minneboka som det året vi åt mer enn vi drakk - og det året Tjorven lurte hele hurven.


Gry og Ola er med andre ord selvskrevne gjester, men i år som i fjor - kunne ikke Milli bli med pga løpetid. Ho har blitt igjensatt hos meget pålitelige barnepiker, og har slettes ikke lidd noen nød, men...

Da tjømlingene ankom Bergheim i 16-tida, sto risengrynsgraut og rød saft på menyen.
Etter at grauten var spist, og skravla hadde gått livlig ei stund, dro Ola fram den ene overraskelsen etter den andre - - - en hammer, to hummer, en loff, en sitron og en dillkvast - nå skulle landkrabbene få smake noe de aldri hadde smakt før!

 Det så utrolig delikat ut, og vi spiste opp det som spises kunne! 

HUMMER E GØTT :)En time eller to seinere, stappa vi i oss omtrent 1 kg indrefilet av okse, Waldorfsalat, fløtegratinerte poteter mm...
Og innen klokka slo sine tolv magiske slag, avslutta vi 2013 med en real porsjon multekrem...

Vi tok oss en liten tur ut ved midnatt, og Nalle, Tassen og Tjorven ønska det nye året velkommen :)


Gutta Boys var glad for at Tjorven fikk være med på nyttårsfeiringa, og Nalle var veldig fornøyd da han fikk ligge inntil den hemmelighetsfulle damen....
Og vi gjorde store øyne, og vi stirra vantro på Tjorven, da vi oppdaga blodflekker på gulvet!


Tjorven var uhyre påpasselig med bakparten sin, men vi antok ho hadde fått instrukser og sterke advarsler fra storesøster Milli, om å IKKE gjøre seg til for Nalle  (de to har jo tross alt vært forlova i noen år).

Vi slapp dem ikke ut av syne, og guttene oppførte som de perfekte kavalerer - helt utrolig!!!
I dag måtte likevel Gry ringe kennel Fjelldronningen...
Den godeste Sissel bare lo av Grys bekymringer, og sa ho kunne ta det heeelt med ro. Nalle er en gentleman - og slettes ingen voldtektsforbryter.


Tassen skjønte egentlig ikke stort av det hele, han ville jo bare leike med sin aller første og beste leike-venninne, den vakre Fjelldronningens Lykke :)


Takk for nå, Gry, Ola og Tjorven! Neste år skal Milli få bli med på nyttårsfeiring i Bergheim, løpetid eller ei - ellers blir vel ingen av oss noensinne tilgitt ;)


Gutta boys var fullstendig utkjørte etter festlighetene. Litt vennskapelig erting var alt..


- men nå er iallefall kyra di dau, Tassen...


Denne romjula har bydd på litt av hvert, litt jobb, litt fritid - litt fint vær, men mest uvær.
To Vorsthere har vært savna fra ett fjellområde her i nærheten, så jeg har tatt med mine to og gått og sett litt etter dem. Nede i dalen har det stort sett regna, men innpå fjellet har det vært snøstorm omtrent annenhver dag. Den ene hunden kom til rette av seg sjøl, men den yngste savnes fortsatt. 


Det har vært masse folk på hyttene i fjellet, så det er veldig rart og trist at ingen har sett noe. Mange har leita.
Håper fortsatt!!!
  Lapphund Nalle likte seg ikke i snøværet der oppe, det er jo til bekymring det å. 

Her heime har vi vært på skogstur i småsko...


Er det ikke rart hvordan hundene helst skal oppå den høgeste toppen?I morgen er det atter arbeidsdag, så nå kan jeg vel si meg godt fornøyd med hele jula.
Jeg har noen nyttårsforsetter, men jeg holder dem klokelig for meg sjøl ;)

GODT NYTT ÅR!

5 kommentarer:

 1. Koselig med sånne tradisjoner som besøk av tjømlinger :)

  Godt nytt år!

  Tove

  SvarSlett
 2. Du og du som vi har kosa oss i år igjen :o))) Nyyyyydelig mat og nyyyyyydelig selskap.

  Milli var litt på hogget mot Tjorven når vi kom hjem, men jeg tror Tjorven bedyret sin uskyld og la ut om Nalle og Tassens gentlemen oppførsel, så det har gått seg fint til. Jeg skulle jo helst sett at jeg hadde fått det med meg da..... Men neste år blir Dronninga med okke som, vi får gjøre det beste ut av det, og se hvordan det går. Gutta dine oppførte seg i allefall helt perfekt!

  Tusen takk for oss Nøve, gleder meg til neste år alt jeg:o), og vi er forresten litt stolte av deg som prøvde ut hummer;o)

  SvarSlett
 3. Oi, så flott at Tjorven fekk ha bakparten sin for seg sjølv, trass i at ho sikkert lukta MEGET godt for desse to karane :) Ser ut som de har hatt ei kjempefin nyttårsfeiring! Likte forresten det bildet med trøtte Nalle med kyra i munnen - han har akkurat slikt uttrykk som Heino får når han er trøytt - øyrene legg seg liksom litt bakover og det mjuke blikket kjem fram :p

  SvarSlett
 4. Godt nyttår til alle bofaste og gjester på Bergheim,

  SvarSlett