torsdag 12. mars 2009

Fortsatt vinter :o)

På denne tida i fjor, var det så og si bart! Det husker jeg godt faktisk, for da ramla Vera  på glatte vegen og braut lårhalsen. Ho blei liggende i vegen og tviholde på Vicky, til ho omsider klarte å få opp mobilen og ringe etter hjelp. Stakkars dame. Ho blei liggende på sjukehus nesten hele påska, mens vi passa Vicky og kosa oss.        Idag har det vært skikkelig påskestemning her. Snøen har pakka seg i mildværet, men nettene er  fortsatt kalde nok til at vi har snø ei stund til :o)mars 034 Det skjer ikke mye om dagen.  Men vi har hatt to knallfine måneskinnsnetter! Da MÅ jeg bare ut. Reven har luska nedpå jordene, og haren har satt svake spor oppå skaren. Store harer, og bittesmå skaraunger. Jo, det går da mot vår her også. Kjøttmeisen har begynt å kvitre lystig,  jeg syns forresten jeg så stær idag !!! Og jeg har begynt å fable om å lage flere fuglekasser, sånn som jeg fabler om hver vår… men får ikke gjort det før det er for seint.

Idag tidlig kom forresten feier’n, før Nalle og jeg var stått opp. Nalle satte seg bortved pipa og skakka på hue, han lurte nok på de rare lydene i pipa og trampingen på taket. Men ikke en lyd, verken fra ham eller meg ;o)  Pekka var livredd feier’n, Nalle er bare nysgjerrig og godtar fort alt som det er.

mars 010 Vi møtte på “løypekjører’n” her om dagen. Han har laga seg en sporslede, men hadde litt trøbbel i den våte snøen, det bare pakka seg. Nalle var flink og roa seg mens vi sto og prata, men satte igang med voldsom bjeffing da han trodde skuter’n skulle starte – akkurat som han gjør med grassklipper’n…jeg skjønte ikke hva som feilte ham med det samme :o)

mars 011 Bjeffe må’n gjøre når vi går forbi de to elghundene også. De står nedi hundegården og svarer med samma mynt, som seg hør og bør. På tilbaketuren er Nalle lydlaus. Da er det skikkelig fart på sparken, og han har lært seg at da er det dumt av ham å bråstoppe…

mars 031 Vina, her  er speideren Nalle ;o)

Han fikk springe laus oppi lia idag. Da legger han seg ned ett sted, mens han nyter tilværelsen og venter på meg. Han er den beste turkompisen som finns :o)  Jeg gikk til fots og tråkka oppi elgspora for å komme meg fram, men skaren bar Nalle.        Fikk testa den nye hundefløyta, Nalle kom som ett skudd hver gang – og han hadde vært langt unna, det så jeg på spora. Og jeg så bråstoppen! Fløyta kan bli kjekk å ha, for meg som ikke klarer å plystre skikkelig…

mars 030 Du e den finaste e veit ;o)

mars 018

21 kommentarer:

 1. Nøve, nå har du skrevet så fint at jeg nesten var på Bergheim en liten stund. Når du skriver "på dialekt", så blir det enda mer levende!! Koselig å lese dette Nøve. Flotte bilder av et flott sted, der det bor en knakande kjekk "hallinglappis":o)

  SvarSlett
 2. godmorgen Nøve:)
  Det er så koselig å lese hvordan andre har det i vår langstrakte land, både folk og fe.
  Tenk at du og andre i bloggen har snø enda der dere bor, for oss vestlendinger høres det kjempe rart ut.
  I dag våknet vi til skikkelig øse pøse regnvær:(
  I går skinte sola varmt, og ungene lekte ute i gatene bare med lette jumpers på. Her går det fra skikkelig vårstemning til...uff for et vær.

  Det er jo som dere bor i villmarka med elg, rev og hare så nært.
  Fuglekasser tok de opp på lokalen, de var bekymra for stæren. (Når jeg tenker meg om er det lenge siden jeg har sett den)
  Vi ble oppmuntra til å sette opp fuglekasser, fordi husene ble bygd annerledes og dermed var det vanskelig for stæren å finne seg et hjem, ble vi fortalt. Så nå går jeg også å tenker på fuglekasser, kanskje sette noen opp i skogen??? blir vel bare med tanken.

  Nalle ser ut som en skikkelig god gutt, han har sånn et herligt ansiktsutrykk...litt sånn karslig, på enkelte bilder ser det ut som han tenker: "ja, ja, men eg vet nå best..."

  SvarSlett
 3. Så koseligt dere har det på bergheim, og for en flott natur!
  Nalle er visst den beste turkompisen ja, og et flott foto objekt, som tydelig poserer viligt...
  Her var det også vår stemning i går, blå himmel og deilig sol. Rydda litt i det eneste bedet mitt som til nå har tittet op av snøen, det var sååå koseligt. Og planene for i dag var store..! MEN, selvsagt måtte vi våkne opp til fullt snøvær og foreløpig 5 cm nysnø, men det laver og laver! Og nå er bedet mitt dekket av snø igjen...stønn!

  SvarSlett
 4. Hei,Nøve. Det var mange fine bilder av Nalle. Og så fin snø dere har ennå.

  Det er gøy å lese om hvordan dere ha det om dagen. Og hva dere gjør. Du skriver så fint og levende. Fin hvit snø dere har ennå.

  Jeg skal skjerpe meg å skrive litt i bloggen min i kveld. Har ikke hatt den stor skrivelysten når hverdagen er den samme.(for meg,da)

  SvarSlett
 5. Jeg sier som de andre: kjempemorsomt å lese det du skriver, Nøve. Og så flink som Nalle er!! Fungerer innkallingen like bra alltid, eller var det pga hundefløyta??

  Vina hadde garantert sagt klart ifra om at noe skummelt skjer om feieren er på taket ;-) Derimot så pleier hun å være veldig stille når vi går forbi elgbikkjene på turen vår. Hun "lister" seg forbi, men svarer om de begynner.

  SvarSlett
 6. Innkallingen fungerer perfekt - når ikke andre ting frister ;o)
  Berit tolka ansiktsuttrykket hans riktig; Ja,ja, men jeg vet nå best...
  Nalle gjør stort sett som han sjøl syns,han.

  Det har snødd voldsomt her også idag. Glad vi utnytta dagen igår!

  SvarSlett
 7. Det var det med fristelser, da. Det har jeg skjønt vi er flere som sliter med. Charlie er blitt veldig flink. Har vært på nippet til å slippe han flere ganger nå, men vet jo ikke hva som skjer rundt neste sving.

  Her har det snødd i hele dag, og nå er det blitt pent å hvitt igjen.

  SvarSlett
 8. Jeg kan heller ikke plystre:-) Kanskje jeg også må kjøpe meg en slik en?

  Nalle og Toivo tror jeg har mye til felles på væremåten sin. Mange ganger når du beskriver Nalle synes jeg like så godt det kunne vært Toivo:-)

  SvarSlett
 9. Jeg tror rett og slett de er helt typiske lapphunder! De er noen likandes bikkjer alle ammen :o)

  SvarSlett
 10. som andre har nevnt her så skriver du utrolig fint-og bildene med skogen og nalle ser ut som om dem er tatt rett utav en eventyrbok!! dere har det så utrolig vakkert der oppe,og nalle er så skjønn! han ser så trygg,klok og snill ut. for et herlig uttrykk :) blir han borte en dag,så er det ikke utenkelig at det er jeg som har hunde-nappet han. hihi :p

  SvarSlett
 11. Oliviajenta da, du skulle få lånt ham hadde du spurt ;o)
  Og hadde du blitt kjent med en Lapphund, så...

  SvarSlett
 12. Hei Nøve og Nalle!

  Takk for sist. Det er alltid koselig at dere kommer til Låplassen.
  Jeg vil bare ønske dere ei riktig god helg, kos dere i påskeværet.

  Hilde, Fant og Ebbie.

  SvarSlett
 13. Jeg prøver å finne søsken til luna.. og så får jeg ikke helt til å stemme dette med Børre.. Hvis han er bror til luna, så er han kjøpt ved et senere tidspunkt enn resten av gjengen, og heter Fairdogs Öinen? Stemmer dette? Det er bare en sort med hvite tegn i lunas søskenflokk, og på www.fairdogs.se har de fairdogs Öinin selv. Jeg husker at de hadde han lenge til salgs, og tilslutt havnet han under deres egne hunder...

  SvarSlett
 14. Nei, jeg har trodd at det var en hannhund som de hadde på fairdogs, men det er vist ei tispe..! Så Børre er Fairdogs Önskedrøm, stemmer det? :) (hehe, meg = rotehaud)

  SvarSlett
 15. Rotehugu - ville jeg sagt ;o)

  Jeg veit ikke hva Børre egentlig heter, men han er iallefall født samme dag som Luna. Han kom til Norge da han var over fire mnd.
  Nå er det lenge sia vi har sett ham, dessverre!

  SvarSlett
 16. Det må jo være han da.. veldig irriterende at ikke folk har lagt ut hvem som er eier på dogweb... Luna har to brune mt brødre som jeg har sååå lyst å seeee :)
  Dialekt er gøy. Rotehaud er ålesunds da.. eg e no egentli en bergensjente ;) Gikk i klasse med en som sa hugu.. han var fra Vågå tror jeg hvis det kan stemme :)
  Håper dere har hatt en fin helg!

  SvarSlett
 17. :) jeg har også trodd at Öinen er en hann, muligens fordi hun ligner på faren Heldalan Onni, og navnet er i mine ører maskulint.
  Jeg savner også det å kunne følge litt med på søsknene til min Villemor.

  Synes det er så bra slik som foreksempel Fjelldronningen, der kan en gå inn og se på valpene og hvordan de vokser og utvikler seg...

  augh

  SvarSlett
 18. Ja, ikke sant.. ? Det høres ut som et guttenavn.. jaja. Öinen er eneste søsken av Luna som er i sverige, resten,4 stk, er i Norge.. en eller annen plass... :) En på Gol :) Resten vet jeg ikke :/

  SvarSlett
 19. Hei, Nøve. Så flott det ser ut på Bergheim på vinter'n, og sikkert like fint på sommer'n. Nalle er jo vakker der han sitter og speider utover....sukk!

  SvarSlett
 20. hei hei! her var det stille for tiden- håper alt er bra med dere? :) *klem*

  SvarSlett