mandag 18. mai 2009

Dagen derpå

Så var uka med Iris over. Takk for nå, lille du – vi sees snart igjen ;o) 17.mai 003

17.mai tok vi oss en biltur! Vi kjørte over fjellet og ned i Hedalen, ned mot Nes i Ådal og tilbake gjennom Vidalen – det var såvidt kjørbart over den gamle kongevegen, den var visst egentlig ikke åpna for sommeren enda… En skal neimen ikke høgt til fjells, før bjørka bare har bittesmå museører. 17.mai 008Nalle dreit i hele 17.mai’n, men satte STOR pris på snøen i Valdres…

Apropos Valdres. Nå begynner hallinger og valdriser å småkrangle litt igjen. Valdrisen Hallgrim Hansegård som danser i FRIKAR, påstår (ifl.Hallingdølen) at hallingdansen stammer fra Valdres. Her i Hallingdal kalles dansen for laus, mens resten av landet kaller det halling. Dansen kan visstnok spores helt tilbake til vikingtida, så i hvilket dalføre det hele starta er nok umulig å slå fast..? 

Seier’n er vår, uansett!      

Ha en fin uke alle sammen!

30 kommentarer:

 1. jeg og ståle var også på biltur 17 mai! :D og så er jeg enig med nalle: jeg bryr meg fint lite om hele 17 mai skal jeg være ærlig, synes det er helst for unger (og deres foreldre...) :)

  SvarSlett
 2. Nalle og Iris er søte sammen:o)

  Så koselig med biltur Nøve! Ola og jeg elsker å kjøre sånn litt formålsløst rundt (og vi skal jammen benytte sjansen i Pinsen;o) Milli gleder seg vilt og hemningsløst sier hun.

  Uansett hvilket dalføre den dansen kommer fra, så er det dritsprekt å se på. De er jo akrobater, det er helt vilt!!

  SvarSlett
 3. Fint å slippe stesset 17 mai. Her tar vi det piano. Har jobbet så mange 17 mai`er så jeg tar det som en fridag.

  Ha en fin uke!!!

  SvarSlett
 4. Biltur er trivelig,det, når man har god tid og kan stoppe hvor man vil. Mye fint å se når man tar sidevegene :o) Kjøpe seg middag ute er heller ikke å forakte!

  Gry, Nalle aner ikke hva han har i vente ;o)))

  SvarSlett
 5. Så lenge de SMÅkrangler så får de bare holde på ;-) Spreke må de være uansett, de som danser.

  Deilig å slippe stresset som ofte følger med 17.mai. Vi tok det også helt med ro. Flagg og bløtekake var vel det eneste som minnet om 17.mai.

  SvarSlett
 6. Om dansen kommer fra hallingdal eller Valdres fint å se på er de uansett!!! Bra kondis må de ha som danser slik!! Ha en fin uke!!!!

  SvarSlett
 7. Må vel nesten si dere er heldige da, som kan slappe av på 17 mai...jeg har 3 unger i 17 mai alderen...og stresset begyner kl 8 på morningen og varer til 1 På natta....MEN, da har vi fått med oss 2 barnetog, 1 borgertog, tradisjons middagen vår på Kinaen, tivoliet i Byen, salgsbodene og til slutt det flotte fyrverkeriet....Puhhh..Når det i tilegg regner kattunger og vi ikKe engang fikk med oss paraplyer, så kan du tenke deg hvor vått og kaldt det var...Men det var nå kjekt likevel...
  Ungene stor koste seg, og det er jo det som er hele poenget med 17 mai!

  SvarSlett
 8. Ja, 17.mai er jo barnas dag. Har vært igjennom det der. Nå syns jeg det er godt å være gammal og gjøre som jeg vil...

  SvarSlett
 9. Nå faller jeg for fristelsen... Rybak og kordamene...dagen der på;o)
  Jeg sitter nå med RA og er stolt som bare det...og leser på første side...:Rybaks kordamer vant med Leila Hafzi-kjoler...:o) Leila er min datter og Ville sin menneskesøster som hun er sååå gla i.
  Min datter har også designet kjolene som Triana hadde på seg i Paradise Hotel...

  SvarSlett
 10. Så morsomt! Du har all grunn til å være stolt! :-) Fram med saksa og klipp ut :-)Spennende med unger som er kreative og driver med noe som ikke alle andre gjør.

  SvarSlett
 11. Jovisst kan du være stolt,Berit! Kjolene var flotte :o))))

  SvarSlett
 12. Dersom der er noen som har lyst til å lese litt mer om Leila Hafzi... og hva hun står for...så gå til google skriv: leila hafzi... og trykk på nyheter

  SvarSlett
 13. Enda mere imponert!! Fant MYE om henne og klærne hennes - mote med mening og tanke bak!
  Vakker datter du har attpåtil ;o)

  SvarSlett
 14. Takk Nøve... hun er min glede og "bekymring" hun har valgt en vanskelig vei å gå...fattig selv lært design-kunstner...som har jobbet 24 timer i døgnet med det hun brenner for, hun begynte når hun var 20 år...kanskje kan en mors bekymrede hjerte nå snaaart bare føle glede og stolthet :o)))

  SvarSlett
 15. Uff ja, vi ønsker vel alle at ungene våre skal velge en "trygg og sikker vei" Men desto morsommere blir det når de virkelig lykkes!! Da har hun både noe hun elsker å jobbe med og ikke minst gledenog stoltheten over at: YES dette har jeg fått til helt selv :-)

  Hvordan er det med deg? Er du like kreativ og får du bruke noe av det din datter designer???

  SvarSlett
 16. Jeg er kreativ jeg også, spøker alltid med at det er jeg som har lært henne opp;o)

  Den kreative evnen trenger også "næring" for å holdes vedlike, det har jeg ikke vært flink med når det gjelder meg selv.
  Tror allikevel den kan hentes frem ved behov, jeg liker alltid å gjøre ting litt annerledes, kan liksom ikke ha det samme som naboen ;o)

  Jeg har noen klær fra henne,ja.
  Men med årene er jeg blitt veeeeldig avslappet i forhold til å kle meg opp, trives i joggebukse og dongri, jeg.

  SvarSlett
 17. Det er så viktig at de unge får muligheten til å prøve seg - uten å bli pressa inn i det vanlige A4. Jeg vil tro du har vært ei god støtte for din datter.
  Skriv ett blogginnlegg om henne! Du har sagt mye godt om Ville, nå er det "søsters" tur!

  SvarSlett
 18. Det hørtes ut som en koselig 17. mai synes jeg! I år så jeg folketoget for første gang, og det var faktisk ganske kjekt det også! :)

  Berit: I går var jeg inne på aftenbladet.no og da fant jeg denne artikkelen om Leila: http://www.aftenbladet.no/underholdning/film/article1030873.ece jeg måtte jo vise den til mor, og etterpå kikket vi litt rundt på internett og så på maaange fine kjoler hun hadde laget! Hun er jo kjempeflink! :)

  SvarSlett
 19. Nå har jeg lest der også, Tina. Dette var virkelig moro! Sjøl om klær betyr veldig lite for meg, er det innmari moro når noen lykkes på denne måten :o)

  SvarSlett
 20. Nøve: jeg er så enig med deg - det er ikke alle som passer inn i A4 format, for noen er det en langsom "død". Jeg er glad for at jeg nesten alltid har vært støttende. Tror aldri jeg kunne ha stoppet henne, hu er som en lapphund sta og vennlig;o) Skal forsøke å skrive om henne på bloggen, eventuelt få henne til å bidra litt... det er et eventyr ;o)

  Tina: du har jo visst om denne lille hemmeligheten min lenge;o) men i dag etter Rybaks seier, haling/laus og kordamer i vakre kjoler...da klarte jeg ikke å la vær å fortelle om Leila...

  SvarSlett
 21. God ide! Skriv og fortell mer om henne :-)Spennende å lese mer. En helt annen verden. Og for meg som foretrekker olabukse og collegegenser, så er det morsomt å se at designerklær ikke bare er "rare" klær som nesten ikke dekker noen ting, men faktisk mange fine kjoler som jeg kunne tenkt meg å gått med. Vel helt til jeg fikk prøvd dem da, ikke sikkert JEG ville kledd dem ;-)

  SvarSlett
 22. Tove: En Leila Hafzi...er kvinnevennlig ;o) fremhever/skjuler/behagelig, en kjole/plagg for den som elsker olabukse og collegegenser...de gangene en er nødt til å kle seg litt opp ;o)

  SvarSlett
 23. Akkurat noe for meg, med andre ord :-)
  Ble noe overrasket da jeg så at Felleskjøpet sto på oversikten over støtte. Da følte jeg meg jo straks mer hjemme ;-)

  SvarSlett
 24. Berit, så moro!! Åh, jeg skjønner at du er kjempe, kjempe stolt!!!! Det første som slo meg når jeg så kjolene, var at en sånn en kunne jo til og med jeg hatt lyst på. Det sier ikke lite om en som ALLTID går i olabukser og bomullssekker på overkroppen. Jeg hadde sikkert ikke sett ut i dem, men av og til kan synet av meg selv i en sånn kreasjon bedra, og jeg lar meg villig lure et lite øyeblikk:o)

  Enig med Tove, når FK står på støttelisten, da blir man plutselig litt "hjemme".

  Så gøy Berit, dette fortjener datteren din helt, helt sikkert. Det høres ut som om hun har jobbet veldig hardt for dette!!!

  SvarSlett
 25. Dere har jo funnet mer en meg, den listen har ikke jeg sett, vet hun var med noe an. økologiske varer??? hvor fant dere den listen?
  Vi har jo også vært kunder på Fellesen, mye bra der;o)
  Hun har jobbet hardt, det skal være sikkert, hun fortjener det i bøtter og spann :o)))
  Skal prøve å få henne til å sende noen bilder fra livet i Nepal, så skal jeg legge det ut bloggen min:o)

  SvarSlett
 26. http://www.leila-hafzi.com/
  Nederst på link-siden står fk.no

  SvarSlett
 27. Ja, jeg visste om det, og det var derfor jeg måtte inn og se på den artikkelen da jeg fant den på aftenbladet.no... :)

  Mor foreslo at jeg kunne nevne det i en kommentar i bloggen din, men så oppdaget jeg jo at du hadde skrevet det her! :) Det må jo være kjempekjekt for henne (og helt sikkert for deg også) at kjolene har blitt så kjent i hele verden, etter sååå mye arbeid! :)

  SvarSlett
 28. Hei Nøve, har du merket om der er noe som teknisk ikke stemmer når du legger inn nytt innlegg? Jeg la inn et i går kveld, det kommer ikke frem på din eller andres blogg, prøvde et nytt i dag, det samme med det også.

  Innlegget har litt med det du skriver Tina:o)

  SvarSlett
 29. Ville, merka ikke noe rart da jeg la inn. Innlegget ditt er tydeligvis ikke registrert! Har ikke greie på slike tekniske ting, men ofte hjelper det visst å ta tiden til hjelp ;o)
  Prøv igjen seinere. Håper du har lagra innlegget, så du slipper å skrive alt på nytt. Kjedelig når ting ikke fungerer som det skal.

  SvarSlett
 30. Har samme problemet. Har lagt inn et nytt innlegg. Det ligger når jeg åpner min side, men det kommer ikke opp på deres bloggliste. Rart!

  SvarSlett