mandag 4. mai 2009

Hundekos

Vi har hatt ei herlig helg. Å pusle i hagen er veldig trivelig om våren, og  jeg har omsider lært å begrense meg – det blir ikke flere nye bed eller planter i år. Ingen gartneritur. Kunne tenke meg en bitteliten bringebærhekk, men greier meg bra uten også. Kan vel plukke villbringebær om jeg får veldig lyst...

Jeg henta den skjønne lille Vicky idag tidlig, da mor hennes skulle dra til byen i konfirmasjon. Vesla forguder Nalle, og ho får gjøre som ho vil med gutten. Han som bruker å sove store deler av dagen, har omtrent ikke fått seg en eneste blund i dag! Nalle er like blid og fornøyd uansett. Åh, jeg misunner dere som har to hunder…Mai-helg 010 Nalle blir rundsleika, biti og lugga om hverandre…

Mai-helg 008 Vicky er ikke i ro ett sekund!

Mai-helg 014

Vi har gått mange turer idag. Vicky tripper fremst, som en lemen – hit og dit. Sauer er allrighte dyr, men her er ingen lam å se enda. Men graset gror – og se så grønt!

Mai-helg 013

Rare greier. Jeg syns jeg hørte orm skli i lauvet ett par ganger, og sa til meg selv; nå ser jeg minst èn orm snart… Jeg så den lang veg! Men innen vi var framme, hadde den gjemt seg i grøfta og lå der helt stille og “ufarlig”, så hundene merka den ikke. Vickys mamma er livredd orm, så vi fortalte ikke om hoggormen…                  Og hvem er er det som kommer her?

Mai-helg 026 Ps. Har fått tak i Pro-plan hundefôr, håper Nalles tørre pels bedrer seg!                       Og bjeffehalsbåndet er klart til nest gutte-tur ;o)

Jeg tar en prat med de på campingen en av de første dagene.  Vil bare forsikre meg om at de har ledig plass og tar vel imot hundefolket ;o)   Ellers finner jeg ett anna sted – hundetreff blir det, håper så mange som mulig kommer!!!

HA EN FORTREFFELIG UKE!

 

28 kommentarer:

 1. Å, du Nalle...bare ligger der og lar damen får gjøre akkurat som hun vil med deg. Så tålmodig da, gett...:-) Ikke var det mye lyd, heller..Flinke vovvover:o)

  Det ser så deilig ut oppe hos dere, så nå gleder jeg meg enda mer til hundetreffet!!

  SvarSlett
 2. Æsj den ormen var ekkel..

  Ser ut som de storkoser seg sammen! Marco har en kamerat som er blanding av shetland sheepdog og jack russel terrier, veldig lik Vicky synes jeg. Men han er bittelitt mindre og mindre pels :)

  Sånn som Nalle ligger der, sånn legger Marco seg også når han leiker. Rare gutta!

  Ha en flott uke ja :)

  SvarSlett
 3. Vi vil veldig gjerne komme på treffet, og vi må nok ha en hytte siden ungene blir med...kan ikke ha 5 mennesker og 2 hunder i bilen....hehe, det blir en smule trangt..

  Jeg har heldigvis ike sett noen hoggormer enda i år..men de kommer vel!

  SvarSlett
 4. så fin og tolmodig kar da:) bare deilig å bli sååå beundret av damer vel:D

  ormer er flotte skapninger di,, om en bare ikke tråkker på akkurat den sorten:O fine skadedyrbekjempere også.. men for hundenes skyld er jeg nå glad vi ikke har slikt her nord:D

  SvarSlett
 5. Så snill Nalle er mot Vicky! :) Det ser ut som de er gode venner, de to! :) Har ikke sett noen hoggormer i Stavanger i år, men det tror jeg aldri jeg har gjort her heller, bare et par på hytta vår i Flekkefjord for noen år siden (som jeg sikkert har nevnt tidligere...). Synd vi ikke kan komme på treffet, det ser jo så fint ut hos dere! :)

  SvarSlett
 6. Ååå du all verden, så koselig Nalle er.
  Ville vil også ha en sååå kjekk leke kompis...

  Jeg har også lyst på en til lappis, men tror aldri Øystein går med på det... ei tispe etter Ofelia og Nalle...det kunne jeg tenkt meg :o) vakre Ofelia er jo halvsøster til Villemor.

  SvarSlett
 7. Glemte å nevne Pro-plan hundefòr. Naboen min selger det, hun har 3 hunder og er aktiv i rundering og rally lydighet.
  Jeg har valgt å ikke kjøpe det, fordi mine kunnskaper om det er ikke gode nok.
  Så hva er det med Pro-plan som er så bra???
  Jeg bruker Royal canin + en skvett fiskeolje. Ville sin pels er normalt veldig blank og myk, men blir matt og tørr rett før hun skifter pels.

  SvarSlett
 8. Hei-hei! Nalle har fått stort sett RoyalCanin det siste ett og ett halvt året, fordi han likte det best (han er litt sær, selvfølgelig). Pelsen hans er ikke blank, akkurat, og nå har jeg hørt om flere som reagerer slik på RC. Derfor ville jeg prøve noe anna, og han liker det :o) Andre hunder er perfekte med RC, så det er ikke noe gæli med fôret.
  SnilleNalle ligger rett ut i dag også - forløpig.. Er det noen som vil leike, så kom gjerne imorgen ;o)

  SvarSlett
 9. Herlige Nalle :-)Ikke så rart Nalle er trøtt idag. Så mange flotte bilder. Det nederste med velkomstkomiteen er jo herlig. Og blåveisbildet er et nydelig vårbilde.

  SvarSlett
 10. Så flink Nalle er som bare ligger på ryggen å lar den adre få styre. Her blir det heller ikke noe ny planting. Roxie graver som bare det så fort hun får sjangs. Hun stopper med en gang hun ser oss! Tar henne når jeg tar henne på fersken men det er ikke ofte. Ha en flott uke i det fine været!!!

  SvarSlett
 11. Hehe, fin film:-)

  DOBBELT så koselig med 2 hunder, er det ikke?

  SvarSlett
 12. Herlige Nalle som bare ligger der og er tålmodig med Vicky!!!! Koselig med bestevenner på besøk!!

  Flott hoggorm du har tatt bilde av, litt skummel også. Jeg har ennå aldri møtt en "live"!! Hvis jeg møter en håper jeg at jeg ser den før Bienna - hun tror vel at det er en morsom levende pinne...?

  Jeg har en kamerat som har svære pytonslanger m.m. og de er flotte, så jeg er ikke så veldig redd, men jeg ville nok skvette litt likevel...!

  SvarSlett
 13. Forresten utrolig søtt bilde av ham øverst på sida.

  SvarSlett
 14. Nalle kan se ut som verdens søteste når han vil ;o)
  Hoggorm er både fasinerende og skremmende.. Jeg har begynt å se meg ekstra godt omkring og rykker i båndet når jeg syns Nalle reagerer på noe.. Det ødelegger mye av hyggen, dessverre.

  SvarSlett
 15. Nalle er en skikkelig gentleman!! Han lar damene herje som de vil med ham, den smartingen. Nå savnet jeg dere Nøve, når jeg så bildet av Nalle og Vicky ved porten. Det er så koselig når Nalle hører bilen vår nede ved veien, og står og hyler av glede for han veit godt hvem som er inni bilen:o))

  Så flott ormebilde!!!

  Merker du noen forskjell på Nalle etter at han var på sitt lille skogseventyr med den vakre Ofelia?

  SvarSlett
 16. Så kjekt de har det. Kjekt med sånne "gamle bekjente" er vel litt slik som Luna og Balto har det, veldig koselig :)
  Er det plass til alle på campingplassen? Er ikke helt sikker på barnevakt her enda, men har skrevet det opp på kalenderen hvertfall :)

  SvarSlett
 17. Nalle er Nalle. Tålmodig med damene. Så snill og god, det syns på blikket hans. Jeg ser det i øynene på den gutten hver gang jeg ser han. Selv om har ikke er glad i Charlie er det ikke noe vondt i øynene på han. Synes ofte de avslører mye.

  Jeg byttet fra Hills til RC for Charlie sansynligvis ikke tålte det. Nå får han mer og finere pels for hver dag. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med RC. Men det er jo flere typer av den og Charlie får en som har ekstra med betakaroten bl.a.

  SvarSlett
 18. Nina etterat du nevnte den typen RC som du bruker i blokken din, så så jeg etter den i dyrebutikken, men fant den ikke, var også innom nettsiden til RC, den var ikke nevnt der heller. Så når du nevner det igjen, så benytter jeg meg nok en gang;o) hvor fikk du tak i den??? og hva var det nå igjen den het:o)))

  Jeg sier det igjen, variasjonene i lappisene er noe jeg liker aller aller best ved rasen, selvfølig gemyttet og at de er sunne og friske.

  Alle er vakre på hver sin måte, det rareste er at en ser at er en lappis, selv hvor ulike i farge og utrykk de er...og Nalle har bare så deilig ansikts utrykk og de øynene...er det klokskap en ser i dem...

  SvarSlett
 19. Jeg skal telle over hvor mange som er "sikre", og snakke med campingfolka iefta.

  Det bli spennende å se om Nalle husker bilen din neste gang,Gry - det er altfor lenge sida dere var her!!! Eventyret med Ofelia har han glemt ;o)

  Hadde Charlie brukt Hills lenge? Jeg vet at RC fungerer veldig bra på noen. Tuuli spiser Labb f.eks - ho var i fin form og fin i pelsen, andre igjen blir feilernærte av fôret,rett og slett!

  Charlie er Charlie og Nalle er Nalle,ja. De blir nok venner tilslutt, særingene våre :o)

  SvarSlett
 20. Helt enig, Ville.
  Det er klokskap - og kjærlighet i Nalles øyne. Blir helt matt iblant, jeg...

  SvarSlett
 21. Charlie hadde gått på Hills siden jeg fikk han. Bare hatt litt NP vått for inn i mellom.

  Foret han går på nå må kjøpes hos dyrlegen. Det heter Royal Canin , sensitivity control, Blue Whitning & Tapioca.

  Det har vært fint foreløpig. Ser det på pelsen hans. Og nesa har stoppet å bli lysere.

  SvarSlett
 22. Fòr er jo rene vitenskapen...så kjekt at du fant ut av det Nina, og at du tydelig ser at det går bedre :o)

  Tror det med rett fòr har veldig mye og si for hundene våre.
  Labb var det første fòret jeg ga Ville, alle sa det var sååå bra.
  Det passet ikke for Ville, jeg ble også engstelig for henne den gang det var litt sånn som det var med Charlie og Nalle.
  Hun var bare ett halvt år, jeg begynte og se forandringer på pelsen, matt og mistet litt pels.
  Jeg forsto liksom ikke det, men når hun fikk blodig diare, så var jeg rask med å skifte fòr, siden har pels og avf. hvert fin :o)

  SvarSlett
 23. Koselig med besøk Nalle !! Så er jo Vicky veldig søt da.
  Gikk over til Pro-plan for ca. ett år siden og er vedlig fornøyd, Maila er fin og blank i pelsen.

  SvarSlett
 24. For et praktfult bilde av Nalle, han sjarmerer en jo fullstendig i senk der han ligger så god og rolig!

  SvarSlett
 25. aw, hjelpemeg for en søt video, jeg smelter her jeg sitter! skal si nalle-gutten har godt dametekke! ;) men hvem kan vel unngå å bli sjarmert av han da... det er umulig, rett og slett. ;)

  var ikke fullt så søt den huggormen men... *grøss* jeg er livredd dem, men kan ikke annet enn å bli litt fasinert også.

  hvis nalle sliter med tørr/glansløs pels så har jeg et veldig godt tips til deg, og det er å ha 1 teskje rapsolje i maten hans hver dag frem til han blir bedre, og deretter 2 dager i uka. det brukte jeg til både olivia og til kattene mine, og dem skinner om kapp med sola alle mann. :) romeo (katten min)sleit litt med tørr hud en periode, men det er helt borte nå. jeg ga også tipset til en bekjent som sleit mye med tørr hud/flass/kløe på bordeaux'en sin, og han ble helt fin etterpå! det er helt suverent til både hud og pels, og har i tillegg mange andre gode egenskaper også. så anbefaler det på det sterkeste. :)

  SvarSlett
 26. Rapsolje skal prøves, det tror jeg faktisk jeg har i skapet ;o) Den olja er ganske smakløs, fiskeolje er han merkelig nok ikke glad i..
  Han liker den nye maten sin veldig godt :o)
  Natta!

  SvarSlett
 27. Hei!
  Hvor kan jeg skaffe pro plan hundefor? Jeg bor i Sandnes. min Pomeranian klør mye og røyter noe pels. Fikk tipsen om å prøve Pro plan. men det er så vanskelig å få tak i den. Håper å få svar fra deg snart.

  Britt

  SvarSlett
 28. Hei du!
  Jeg fikk tak i Pro-plan i zoo-butikken, da jeg først fikk rota meg dit.. Vet at noen veterinærer selger det, skulle ikke tro det var så vanskelig å få tak i! Voksenfôret finnes i flere smaksvarianter, unngå kylling hvis hunden klør, men det med laks derimot - det bør prøves ;o)
  det står kanskje gode tips her??
  www.purina-proplan.com

  SvarSlett