søndag 31. mai 2009

Herlige dager


Morgenstund på Bergheim :o)


Det var som en drøm…

Den første dagen var Nalle en ganske slitsom kar, skulle helst kjøre trillebår hele tida. Milli sa ifra, men ho var ikke akkurat bestemt og konsekvent nok ho heller. Iblant syns ho det var litt moro, så det ut til. Det var så varmt! Milli svømte i Hallingdalselva, men i bassenget ville ho IKKE, enda Nalle mente det absolutt var mer enn nok vann der… “Småkranglete” turtelduer :o)

pinsehelg 013

pinsehelg 010“Se på meg,da Nallen min, vi møtes snart igjen! Jeg MÅ bli med mamma og pappa til Valdres, skjønner du vel”

Nalle trengte nesten ett døgn på å komme seg etter kjæreste-besøket, men i dag blei det en fin fjelltur. Det lå mange snøfonner innover mot Hallingnatten. Vi møtte folk og hunder, og Bjørn ble gledelig overraska over den lydløse Nallen vår. Bjeffehalsbåndet lå heime!

pinsehelg 024

Derfor var det nesten med glede, at Bjørn bar reinsgeviret den lange vegen heim.

pinsehelg 036

Jeg fant – jeg fant!”

pinsehelg 039

Gjeterhunden viser veg…dyrebart gevir- må vite

pinsehelg 038

pinsehelg 027

Her skulle ru’ ha vøri Milli….

17 kommentarer:

 1. Så fine bilder og filmsnutter. Så ut som det var veldig kaldt i vannet på fjellet! Her begynner det faktisk å bli varmti vanne til å badet. (ikke for meg da jeg vil helst ha det rund 28 gr) Roxie og Mariken badet i går. Ha en fin 2 pinsedag!!

  SvarSlett
 2. Så mange flotte bilder. Ser så deilig ut å "bare kunne stikke en tur på fjellet" I gamle dager... sukk

  Bare en dag? Greide du ikke å overtale Gry til en lenger tur?

  Hva var tempen i varmerekord bygda i går?

  Bilder av hagen din Nøve? Tror det er flere enn Nina som har en flott hage å vise fram :-)

  SvarSlett
 3. Gry og Ola tok Lærdalstunnelen, dermed var de plutselig framme,liksom!Det var sikkert godt for dem å ha en hel dag på hytta, men jeg hadde jo håpa å ha Milli her lengre enn bare ett døgn!! Neste gang ;o)

  Det var skikkelig hett på fjellet igår også, jeg velger å overse gradestokken når den stiger over 20..det føles ulidelig varmt. "Hagen" min er ikke i nærheten av Ninas, men det er romslig og godt her.

  SvarSlett
 4. Ser at du har hatt ei fin pinse, Nalle ! Kango hilser !

  SvarSlett
 5. Så kjekt de hadde det, selv om det bare ble et døgn... :)
  flott gevir! kan tenke meg at det var stas! :)

  SvarSlett
 6. Neste gang Nøve, så tør vi ikke annet enn å bli borte mere enn ett døgn:o) Milli har kost seg så så fælt at hun lå rett ut i hele går ettermiddag og kveld:o)

  Tusen takk for at dere tok så godt vare på jenta vår, vi er veldig trygge på at hun har det bra i Bergheimkroken, med Nallen sin og svigermor og svigerfar:o)))

  SvarSlett
 7. Nina og Charlie1. juni 2009 kl. 22:48

  Ser ut som en fin pinse hos dere også. Fine filmer med Milli og Nalle. Moro å se dem sammen. Tror nok du får henne på besøk igjen,ja.

  Og for et gevir Nalle har funnet. Det var gedigent.

  Og jeg vil også se litt av tomta rundt huset. Ser ut som en fin naturhage. Ikke negativt:-) Det har jeg sansen for. Derfor har jeg brukt mye stein og bygd opp med.

  SvarSlett
 8. Ser ut som Nalle og Milli fikk en kjempefin pinse i hvert fall! Synd det bare ble ett døgn, da... :)

  Det var jammen et stort og fint gevir Nalle fant i skogen! Selvfølgelig måtte det bli med hjem! ;)

  SvarSlett
 9. Nalle var vel fryktelig stolt da han fant geviret tenker jeg! Prøvde ha å bære det selv. eller skjønte han at det ikke nyttet?

  Hadde vært koseligt å se bilder fra hagen din Nøve!

  SvarSlett
 10. Deilig pinse på Bergheim og fjellet:o)

  Filmsnutten som viser Nalles møte med kjære Milli, var akurat som jeg hadde tenkt, bare enda bedre:o))) så herlige de er lappisene.

  Nalle voksen og verdig , og Milli som fredeles er litt barnslig, forsøker å komme inn under gjerdet:o)))
  Ser ut som de/ dere hadde en fin pinse, og så flott gevir Nalle fant, det får vel en plass på en vegg, Nalles trofè:o)
  Mange fine bilder:o)

  SvarSlett
 11. Nalle var stolt som en hane over fangsten sin. Bjørn ramla så lang han var, ikke bare lett å følge den smale sti med ett digert gevir i kronglete terreng, altså! Nalle "overfalt" geviret for å passe på det, men han overså B som lå der og kava :o)))
  Geviret blir nok delt opp og spist opp etterhvert, men jeg bør visst vente litt med å fortelle det til Bjørn..det hadde vært lettere å fått med heim i mer passende biter.

  Milli klarte faktisk å komme seg inn under gjerdet! Ho er som Ola sier; en sprellende glad laks :o)))

  Det er ikke mer å vise fra hagen min! Det går en gammal mur på skrå gjennom hele tunet,og det vokser svære bjørker som tar ALL næring. vi måtte dessverre fjerne noen gamle epletrær for å legge ned kloakkkummer og div rør. En svær sjasmin overlevde flytting, den er snart i full blomst - og den dufter! :o)

  SvarSlett
 12. Har du en mur? Da kan du plante i og inn til den. Det kan bli kjempefint, og sånne stauder klarer jo seg selv. Ikke noe stell!!!! Og bjørkene blir jo fin ved...:-)

  SvarSlett
 13. He-he Nina, jeg har da lært å begrense meg!!! Vil ikke ha mer jobb. Det er bare stein og grus her, det meste tørker ut hvis jeg ikke passer på hele tida. Vil slippe å ha dårlig samvittighet over flere døde og vanskjøtta blomster.
  Ei bjørk holdt oss faktisk varme to vintre! Nå er det egentlig naboens bjørker som dominerer.

  SvarSlett
 14. jeg lurte jo fælt på hvordan det gikk der filmsnutten slutta, så hu klarte å komme under porten, til sin kjære Nalle:o)))

  SvarSlett
 15. Ja veit du, ho klarte og karre seg under, men da klarte ikke jeg å tie stille lengre! Prøvde liksom å ikke le rett oppi kamera, derfor fikk Tjømlingene en litt rar velkomst denne gang :o)

  SvarSlett
 16. Sååå herlig Milli er, dere også som lar henne styre på, ha en fin dag:o)

  SvarSlett
 17. Herlige bilder og videosnutter!!! Skulle gjerne sett myyye mer. Det er til å bli glad av å se både Nalle og ikke minst turtelduene. Helskjønne :-)

  Høres nesten ut som du får satse på kaktus oase i hagen din , hihihi. Naturhage er flott det, Nøve! (har visst en god del av sorten selv, men langt i fra tørr... heller litt for fuktig.Ikke bra det heller).

  SvarSlett