torsdag 25. juni 2009

Lappetreff på Bergheim 3.- 5.juli

Endelig nærmer det seg! Det ser ikke ut til at vi blir så mange, men jeg er helt sikker på at vi skal få ei koselig helg likevel. Synd med de som måtte melde avbud, jeg vet dere hadde veldig lyst til dette. Men, neste gang ;o)

Bergheim er altså ett bittelite sted i Nes kommune i Hallingdal. Ei idyllisk perle som bare synes fra Bergensbanen. Rv7 snor seg forbi på andre sida av Hallingdalselva. Her er det fred og ro.

Ryfjell 018

Sauene er sendt på beite oppå fjellet, det går bare 8 sauer igjen hos naboen. Derfor øyner jeg ett lite håp om at vi kanskje kan få låne Reitevollen og å la hundene springe fritt der. Det er ett stort inngjerda beite, og vi er de nærmeste naboene. Jeg skal spørre bonden når det nærmer seg. Han lagrer noen enorme rør nederst på vollen, i forbindelse med kraftanlegget han bygger, derfor tviler jeg på at sauene skal flyttes dit med det første. Men han er litt redd hunder, tror jeg.

En annen nabo har jeg snakka med, og fått tillatelse til å kjøre innover setervegen. Det er en skikkelig bratt og svingete veg som slynger seg rett opp lia bak oss, i tipp topp stand, men ganske spennende - spesielt å være passasjer å sitte og se nesten rett ned på hustaka under oss. Vi kjører opp til setrene, det tar ca 20 min. og derfra er det fint å gå til fjells. Den turen klarer alle, vi hadde med oss 80 åringer for ett par år siden. Men, hvis noen ikke VIL, kan de bli igjen ved Rakketjern å fiske eller bade…

Siggeset 004 En fjelltur på lørdag er alt som er “planlagt”. Jeg skaffer en svær grill, så vi kan sitte ute og spise og skravle lørdagsnatta. Det er kanskje like greit vi griller på campingen, i tilfelle noen trenger styrkedråper etter dagens påkjenning? Vi har fått den ene sida på campingen for oss sjøl ;o)30.april 004 Hyttene har to små soverom og sengeplass til 4, pluss en slagbenk på kjøkkenet. Dere må ta med sengetøy. Enkel standard, vann og do er i ett hus for seg sjøl. Regner med at det er ei kokeplate og ett kjøleskap i hyttene.

Vi satser på ett fellesmåltid fredagskvelden, når alle har somla seg fram til Bergheim. Jeg kjøper inn den maten som trengs, når jeg veit hvor mange vi blir. Da kan vi sitte sammen og legge en slagplan for helga. Hvis noen vil gå spor er det fullt mulig. Vi kan prøve oss med ringtrening. Hvis noen vil på Hallingmarken og høre Aleksander Rybak, kan de det. Vi får helt sikkert tida til å gå! Nalle og jeg gleder oss :o)))

Det er fortsatt fullt mulig å slenge seg med for de som har tid og lyst!

Jeg blir “utilgjengelig” hele morgendagen. Først jobb på Kreativ, så tur med Gutta boys, og ett møte til slutt. Puh. Slitsomt i varmen… Men, jeg håper været holder seg!!!

Fjelldronningen er forresten utilgjengelige også! Sidsel ringte idag og sa de hadde data-kræsj :o( Ofelia går der fortsatt god og rund, men ho trodde valpene ville komme ganske snart :o))))

15 kommentarer:

 1. Å så fint det er hos dere!! Syns det er så dumt at vi ikke kan på treffe hos dere.
  Håper at det blir treff hos dere en annen gang for da må vi prøve å få det til. Sån er det bare at en kan ikke være med på alt sa bestandig bestefaren min.
  Dere får det sikkert kjempe artig!! Og så er det så koselig for hundene og treffe andre hunder av samme slag!! Ha en fin dag i varmen, det er meldt slik vær hele uken og neste uke skulle det bli varmere!!
  Nuss på nesa til Nalle fra Roxie. Hun sliter litt i varmen nå!!

  SvarSlett
 2. Dette høres helt supert ut Nøve! :-)
  Dere kommer til å storkose dere og jeg er redd du ikke blir kvitt "oss" igjen ;-)

  SvarSlett
 3. Nøve, for et flott opplegg du har ordnet, med veien opp til setrene, kanskje springe på naboens jorde (evt. er jo hagen deres veldig stor:o). Dette gleder jeg meg vannvittig til, du er flink!!!

  Milli lurer på om hun både for lov til å bade og å være med på turen;o)

  SvarSlett
 4. Åhh, misunnelig...... :)
  Dere kommer til å få ei helt super helg, og i de omgivelsene må det bare bli vellykket!!

  Dette må vel bli et årlig treff? Jeg vil ihvertfall komme neste sommer!

  God tur med "gutta boys" i kveld.

  SvarSlett
 5. Dere kommer til å få verdens flotteste helg!!

  KOS DERE OG NYT DEN FLOTTE NATUREN "BERGHEIM" KAN BY PÅ....sukk....

  Så flink du er til å planlegge, Nøve...ingenting er liksom overlatt til tilfeldighetene....og så kan du i tillegg "hoste" fram Alexander Rybak.....;o) :-)

  SvarSlett
 6. Å så kjekt dere får det, håper været holder seg fremdeles, er i ferd med å bearbeide den bedre halvdel, til neste sommer;o)

  SvarSlett
 7. Dere kommer til å få en kjempefin helg! :D
  Alt virker jo kjempegodt planglagt, med tur, egen del av campingplassen, kanskje låne jordet til naboen osv...
  Håper det blir gjentatt neste sommer. Hvis vi vet om det i god tid klarer vi helt sikkert å få det til å passe! :D

  SvarSlett
 8. :(:( jeg er også lei meg for at jeg ikke kan komme sammen med alle de herlige lappemenneskene og bikkjene! Håper dere får det trivlig!

  SvarSlett
 9. og den anonyme, det var meg! Trodde jeg var logget på jeg!

  SvarSlett
 10. Ja, jeg har sagt det før, skal ikke gjenta meg til det kjedsommelige.... jeg får bare glede meg til å få treffe på de fleste av dere på Biri..!Og så kommer vi på neste treff på Bergheim! Gi beskjed i gooood tid, slik at vi booker helga :)
  Kos dere masse masse! Her er det suuupervarmt, og Luna er i halvsvime i skyggen.. har funnet frem badebasenget hennes så hun kan ta seg en duppert av og til hvis hun vil. I fjor brukte hun det aktivt, no har hun ikke vært oppi enda, men vi får se.. :)

  SvarSlett
 11. Nå blir nok det litt for langt for min del, men vi burde jo egentlig dratt til Stavanger for å teste ut hundeområdet de er så heldige å ha der borte en gang også?? Eller hva Dixie, Ville og Maila&Leia? :o)

  For dem som ikke har fått det med seg så kommer dessverre ikke jeg på Bergheimtreffet :-( Gjett om jeg misunner dere som skal!

  SvarSlett
 12. Å det høres kjempe gøy ut! :) Skulle likt å ta turen, men passer dårlig i år :( Håper det blir flere slike treff, i såfall er jeg med :)

  SvarSlett
 13. Dere får det kjempefint. Nøve, du er er racer til å tilretteligge.Dette må jo bare bli en super helg:o)))

  Men det kommer vel flere treff så vi kan møtes;o))))

  SvarSlett
 14. Oj, oj, oj - dette høres jo knall ut Nøve!!!! Gleder meg bare mer og mer!!! Så spennende det høres ut med den seterveien da...

  Blir ordentlig fint å få oppleve den vakre naturen vi har hørt så mye om!!! Du er kjempeflink og grei som har fiksa dette for oss!!!

  SvarSlett
 15. Lykke til med lappetreffet! Det høres veldig koselig ut. Dessverre kan vi ikke være med,- vi reiser til Vestlandet fredag morgen. Men kanskje vi kan få være med en annen gang?

  SvarSlett