søndag 21. juni 2009

Magisk…

Det har vært all slags vær denne helga! 

Når vi har gått ut, har regnet hølja ned, når vi har gått inn..solskinn igjen… Hvem er det som tuller med oss? Men fy flate, det er fascinerende vakkert i slikt vær!

helg 008 I går ble det bare surr. Ut og inn hele dagen. I dag bestemte vi oss for å trosse værgudene, og ta en fjelltur – det så ikke så verst ut. Men, da vi hadde kjørt til fjells, såg vi det uværet komme, selvfølgelig. helg 015

Vi gikk i motsatt retning, ned mot noen gamle setre. I Flå kommune finns det to bevarte årebuer såvidt jeg vet. Det er den eldste varianten av seterbuer, det er ett ildsted midt i bua, ingen pipe, bare ett hull i taket. Små glugger til vindu, og ei låg dør. Bak Nalle ser dere ei årebu, og ett fjøs med løe i 2.etasje  :o)  Og for ei blomstereng!  De underjordiske (og sauene?) holder fortsatt til her omkring, så det gror godt.

Jeg stakk kamera inn gjennom glugga. Det går benker langsmed veggen, det satt heldigvis ingen der…

helg 020 helg 021 Alt i alt ble det ei fin helg! Det har jo skjedd litt av hvert her og der.

 Nå nærmer det seg dessuten treff på Bergheim! Det er fortsatt mulig for flere å bli med. Skriver mer om de planene snart :o)

15 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! Bergheim og omegn ser praktfullt ut!

  SvarSlett
 2. Det øverste bildet der, det gjengir en utrolig magisk stemning, Nøve! Fikk litt sånn Brudeferden i Hardanger-feeling av det :-)

  En tur til dine trakter skrives herved på ønskelisten over steder vi vil besøke etterhvert. Du er jo flink til å drive reklame for stedet med turer rundt om. Skikkelig flott natur :-)

  SvarSlett
 3. Fy filler'n for et flott bilde øverst Nøve!! Det er jo helt profft jo!!

  Etter å ha sett og lest dette gleder jeg meg ENDA mer til hundetreff hos deg!!!

  Nuss på nesa til Nalle-mann:o)

  SvarSlett
 4. Å så fine bilder! Fikk dere sjekka om det var gull i enden av regnbuen?
  Her har også været været sol og regn!
  Fasinerende med slikt vær.
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 5. For et kjempefint bilde, det øverste! :)
  Høres ut som dere har hatt et rart vær denne helga! Her har det faktisk vært kjempefint og sol både lørdag og søndag, men på fredag var det litt av hvert!

  Men det virker som det ble en fin helg på dere likevel! :) Det ser så fint ut i Bergheim! Håper vi får til å bli med på et treff der en gang! :)

  SvarSlett
 6. Jeg er så enig med Gry, det bilde er helt konge. Og for en hage du har! Den er jo bare sååå koselig.

  Masse som bare står og forsvinner av seg selv i nærheten av dere. Har sett det på bloggen din før. Jeg synes det er litt trist. Det er jo mange fine plasser.

  SvarSlett
 7. Syns det er litt trist når det står og forfaller ja, men veldig mye blir bra restaurert også. Det er forresten rart å se hvordan de gamle husa gror ned, ALT går tilbake til naturen igjen. Ikke noe kunststoff som blir liggende å forurense der...

  SvarSlett
 8. Årebua fra 1770 åra er i original stand med jordgulv og det hele. Så lenge taket er tett, kan den stå i minst 100 år til :o) Ikke verst!

  SvarSlett
 9. Magisk ja, for et flott bilde!
  Jeg har sååå lyst til berheim på treff..! hadde heller valgt det enn utstilling på vestnes, hadde den ikke den vært bestilt og betalt, med finsk dommer... kommer flere fra agilitykurset, og sikkert endel fra hundeklubben her og jeg håper det kommer mer enn den ene finske som har vært på de andre utstillingene vi har vært på.. Det er dumt at vestnes er motsatt vei, ellers kunne det kanskje gått an å kombinere.. utstillingen er på søndag.

  SvarSlett
 10. Det var et nydeligt bilde på topen der Nøve..skikkelig hardanger idylll...men det er vel sånn i bergheim også tydeligvis...gleder meg stort til å komme opp til dere å se den vakre naturen..har reist mye i norge jeg, men østlandet har jeg besøkt minst...
  Jeg synes jo at gamle ting er det flotteste som fins, så om det er noen gamle bygg der oppe, så vil jeg gjerne ta turen å kikke på de også...

  SvarSlett
 11. Så VAKKER og trollsk stemning.
  Kan du se de underjordiske Nøve?

  Liker morgenkaffi-plassen din jeg Nøve:o))) Du er den vel-undt.

  Er det Nalles reinsdyr gevir som har fått en sånn fin plassering i hagen???

  SvarSlett
 12. Ville, det stemmer det med geviret. Nalle fant en liten del av ett anna gevir også, han koser seg med det foreløpig :o)

  Jeg ser ikke de underjordiske, men viser dem for all del respekt! Det føltes derfor litt feil å stikke kamera inn i setra "deres", nå som de har overtatt den. Tenk på det, i gamle dager måtte setre flyttes pga de underjordiske...

  SvarSlett
 13. Så herlig Nøve, jeg synes det er trist at de underjordiske er gått i glemme boka her i Norge.

  Jeg vet at på Island så tar de vare på dem ennå, jeg har hørt at når de bygger veier så kan det vær at de tar en ekstra sving for å ikke å ødelegge område til de underjordiske.

  Hadde vært kjekt om du skrev mer om dem, høres ut som de ikke er helt glemt på deres trakter.

  SvarSlett
 14. Helt glemt er de nok ikke ;o)

  Jeg er veldig glad i slike historier,da. Det har kommi endel lokalhistoriske bøker de siste åra, og der fortelles det om hvor viktige de var i livet for folk i gamle dager, både de underjordiske og huldra.
  Hadde vi bare hatt vett nok idag til å ta hensyn til alt som lever og gror,(og til ting vi ikke ser,) hadde verden vært ett bedre sted.

  SvarSlett