lørdag 13. juni 2009

Sporkurs

spor 013

Nalle, Kango og Mozart er på sporkurs hos Hilde denne helga!

Jeg skal prøve å skrive ett lite sammendrag imorgen kveld, nå er vi jammen for slitne begge to. Kurs er innmari moro! Og ute skinner sommer-sola…

GOD HELG!

9 kommentarer:

 1. Så kjekt med sporkurs! :) Det er alltid kjekt med kurs - men slitsomt også! Gleder meg til å høre hvordan det har gått! :)

  SvarSlett
 2. Å som vi har tenkt på dere i dag:o) Det er sikkert knallgøy på kurs med Hilde, og vi er spente på sammendraget ditt Nøve:o)

  Synes jeg ser de tre tøffe hallingene på sporkurs, det bare MÅ bli bra!!!

  Gleder meg til runderingskurset:o))))

  SvarSlett
 3. Så gøy! Gleder meg til å høre hvordan det var:-)

  Kjempe fint bilde av nydelige Nalle:-)

  SvarSlett
 4. Nalle er jo bare skjønn! Skal bli morro å lese oppsumeringa av kurset dere er på!!
  Ha en fin helg!!
  Fint at sommeren tok en tur innom igjen.

  SvarSlett
 5. Det høres så kjekt ut med sporkurs:o))) Nalle ser sååå flott og fornøyd ut på bilde, er det knipsa etter et godt blodspor søk?;o)

  Kurs ER slitsomt, men sååå kjekt når hundene koser seg:o))) kjekt å være 3 kompiser ilag tenker jeg.

  Gleder meg til ref. imorgen:o)))

  SvarSlett
 6. Kjekke Nalle! Kjempeflott bilde av gutten din, Nøve.

  Venter spent på referat i morgen natt, kanskje???

  SvarSlett
 7. Nå begynner jeg å våkne igjen :o)
  Vi var enige (tror jeg!) om at ingen er så fin i skogen som Nalle... Han sklir fint inn i fargene der!
  Da kom jeg til å tenke på hva ho fra Sabnæ-ett-eller-anna (svensk lapphundoppdretter), sa om fargene på FL... Fra gammalt av var det ønskelig med mørke hunder, rett og slett fordi de var mest synlige i terrenget. Idag er alle fargene like gode :o)

  SvarSlett
 8. Ho er jo svensk lapphundoppdretter da, synes jeg har lest det motsatte på sidene om renvallarene i Finland, kjøper ikke den sånn umiddelbart...

  Jeg vet det at genmaterealet til svensk lapphund og Norsk elghund svart, er mye hentet fra samme område i Sverge, der var det tydelig en overvekt av svarte hunder. Grå elghund har også mye lapphund i seg visstnok... Avlsbasen i Finland hadde kanskje større fargevariasjon...

  Jeg tror samene ikke brydde seg om farge, men heller gemytt og bruksegenskaper...

  Har hørt masse rare "fakta" om lapphundrasene som jeg tror er oppspinn. Man velger ofte å tro på de tøffeste versjonene av historien, som gjør at den til slutt ikke ligner så mye på virkeligheten.

  Eks:
  Lapphudrasene beskyttet reine mot bjørn, derfor måtte de kupere halen, slik at bjørnen ikke fikk tak i den.

  Logisk? For meg, Nei... Da Scott på en ekspedisjon klippte halehåra på sine trekkhunder fikk de lugebeennelse og døde. Hvis dere ser på en polarhund/lapphund som ligger ute i dårlig vær, vil de alltid ligg krøllt sammen, slik at halen dekker snuten, dette filtrerer den kalde lufta... Hadde det ikke vært dumt å klippe bort halen da?

  Nalle er nok like praktisk som andre lapphunder, han har jo en brun pappa som kommer fra en brukshundkennel i Finland, tror det er mer satt fokus på bruksegnskaper der, enn det er gjort på svensk lapphund de siste åra...

  SvarSlett
 9. Mye skrivefeil, men dere skjønner hva jeg mener;-)

  SvarSlett