søndag 10. oktober 2010

En spesiell og fin dag…10/10-10

Like etter klokka 10 (!) i dag tidlig, mens jeg fortsatt lå under dyna og venta på kaffeservering, tikka det inn ei melding fra Berit; “Har du planer for dagen?”  Fort og gæli bestemte vi oss for å pakke sekken og møtes kl 12, og kjøre gjennom tåkehavet og opp i sola.
Og dermed var vi på tur igjen – alle fire :o)tiendeitiende 009 Først fulgte vi en spennende vegstubb til endes. Berit og jeg er like nysgjerrige på hva som skjuler seg bak neste sving…tiendeitiende 002 …og har vanskelig for å snu. Derfor tok vi opp kartet, og fant ut at vi kunne gå en rundtur. Først fulgte vi grusvegen opp til Endresætra…tiendeitiende 003… deretter en skikkelig fin sti ned til Tjernsvollen…tiendeitiende 006
Her satte vi oss ned og tok fram nista. Det var varmt og godt i solveggen, og ikke ett eneste vindpust. Så stille – så stille her nede ved Strøstjern, helt øverst i Vassfaret.tiendeitiende 007
Etter denne rundturen, satte vi oss i bilen igjen og kjørte ned til den andre enden av Strøen 747moh, som er det største vatnet i Vassfaret.   (…legg merke til datoen ;)tiendeitiende 035
HER ser dere – her har gutta boys snusa i hiet til slagbjørnen Rugg!  Dette hiet ligger høgt oppi ei bratt og ulend skråning, med utsikt nedover mot Bringen. På våren tror jeg nok at fosseduren fra Høgfoss kan vekke selv den trøtteste bamse opp av vinter-dvalen…iallefall ble dette Rugg sitt siste vinter-palass. Herfra “starta” den legendariske jakta for over 100 år siden.
tiendeitiende 012
Vi beundra de små Fossekallene som tydeligvis holdt til i muren ved Strøsdammen…tiendeitiende 019 …før vi sa takk for oss og satte kursen hjemover igjen.tiendeitiende 025
En liten stopp til,bare… Jeg måtte vise Berit noe rart.tiendeitiende 026
En eller annen mann, har satt opp massevis av steiner med de rareste inskripsjoner!tiendeitiende 030
tiendeitiende 031 B. Nilsen må ha vært en slektning av Berit…
tiendeitiende 034
Ha ei fin uke alle sammen!

16 kommentarer:

 1. Det er godt å ha gode venner som kan dra en ut på tur :D Ofte det er da de blir aller best :)

  SvarSlett
 2. Malin, du har så rett! Godt å ha noen å dele naturopplevelser med :o)
  Se her Berit, innlegg fra turen vi prata om! http://nallenatten.blogspot.com/2008/11/grip-dagen.html

  SvarSlett
 3. Så flott en tur dere har hatt!!
  Kjempe bra med sånne små veier som ikke det kjøres så mye på og en må betale og skrive kvitering selv!!
  Ha en flott uke!! Det er meldt flott vær hele uka så vi får håpe at det holder!! Kommer nok masse snø i vinter men vi får en veldig flott vinter!!

  SvarSlett
 4. For en fin tur dere har hatt :) Er aldri feil å ha gode turkamerater med seg!

  SvarSlett
 5. Dere går og går!!! :))) Du er så flink til å utnytte de fridagene du har. Også har dere så mange steder å gå. Jeg bare er sååååå misunnelig. ;)))

  Skulle gjerne hørt historien om de steinene. Jeg ble jo ekstra nysgjerrig når jeg så det sto Sandefjord der.

  SvarSlett
 6. Takk for nok en flott tur. Så mange fine plasser og nye turstier dere finner. Så fint at dere kjenner hverandre, begge liker turer i skog og mark sammen med sin trofaste venn.

  Jeg ble også veldig nysjerrig på de steiene, det må vel finnes en forklaring?

  SvarSlett
 7. De steinene ligger det enormt mye arbeid bak, det er det som er så forunderlig. De er svære, de er profft utført, og de står støtt der på fjellet... Det må være en stein gal steinhogger???
  Tekstene veksler mellom norske barnesanger, Beatles, seterjenter og amerikanske presidenter... Rett og slett personer som har gjort inntrykk på mannen. Rart ;o)

  Turer,ja. Neste sommer skal Gry og jeg vandre i Den magiske Dalen. DET gleder jeg meg til, og det burde dere også...

  SvarSlett
 8. alltid like kjekkt å "være med" dere på tur ;)

  SvarSlett
 9. Nok en fin tur med bilder ++.

  Beundre Nalle og Kango det går så fint sammen på tur!

  SvarSlett
 10. Så hyggelig med selskap på de fine turene dere tar, det så ut som nok en super tur i vakkert område. Høsten er fantastisk fra ende til annen:)

  SvarSlett
 11. Heisan! Nå var dere nesten framme ved oss! Litt videre forbi Reset og inn i retning Søbekksetra...

  "Morning has broken" er en Cat Stevens-låt. Det må da være noen i Hedalen som kjenner historien til de steinene! Skal jammen spørre!

  SvarSlett
 12. Her skal du få detaljer om steinene: "Ja de steinene vet jeg om. Kristoffer Goplerud satte opp allle de bautaene.
  Han hadde sin hobby og sette opp monumenter, var advokat i Oslo.
  Satte opp steiner helt til sin død.. De som har gjort gravearbeid har også fått sine steiner plassert der." Informasjonen har jeg fra Tor Heine Åslibråten i Hedalen. Et lite spørsmål på fb - og vips var gåten løst;o)

  SvarSlett
 13. Neimen Ragnhild, dette var moro å lese :o) Så vettuge forklaringer fikk ikke jeg da jeg satte inn ett bilde på FB, det måtte fanden meg hedøler til ;o)

  Jeg har vært oppved Søbekksetra engang, vi gikk vegen opp fra Strøen. Det er en times kjøretur inn dit fra Bergheim.
  Har du sett disse "bautaene"? og bjørnehiet?

  SvarSlett
 14. Nei, jeg har ikke vært der, men nå fikk jeg lyst til å se meg om på de kanter! Og hør her: "– Mye tyder på at det er bjørnespor som ble observert ved Hansesprang i Vassfaret sist mandag. Det sier rovviltkonsulent Per Ivar Stensæter. Han opplyser at det for kort tid siden også ble sett spor etter bjørn mellom Muggedalen og Begnadalen." Henta fra hedalen.no!

  SvarSlett
 15. Vi får håpe bamsen har tenkt å overvintre i Vassfaret igjen :o)

  Ei dame herifra møtte en liten hannbjørn i skogen nedi dalen her..Ho var på elgjakt, men ble fullstendig paralysert da ho plutselig såg han stå der på to. Bamsen snudde 20 meter fra henne.
  Vi får møtes ved Strøen neste sommer, Ragnhild!

  SvarSlett