fredag 15. oktober 2010

Vinterdagen 14.oktober

div 015
Detta bildet ble riktignok tatt for ett par dager siden, fordi *sukk* bjørka skal fjernes!!! Folka fra kraftlaget kommer antagelig imorgo. Den må vekk pga. ledningene. Og litt pga de enorme røttene som suger opp all nærning, og en viss fare er det jo for at den er ganske rotten innvendig. Dermed er det vel det beste å ta den ned under kontrollerte former, bit for bit, før høststormene river ned både den og mesteparten av omgivelsene rundt...
Det var fint og varmt vær i dag også, og det er ett godt tegn for vinteren. Men regn om tre dager?? Jeg tror heller at det kommer snø…
* Godt vær gir en god vinter, der den første snøen kommer sent
* Kaldt vær gir mye snø denne vinteren
* Grønnaktig himmel betyr at frosten snart vil komme
* Om det er varmt og klar himmel, med frost om natten, blir det regn før tre dager er omme.
tur 084 Styggvakkert?
Her ved mastene på Raudmyr, starta turen idag. Vi gikk forbi Raudfjellsetra og opp på Likkistefjell, for å få en ordentlig oversikt ned i Vassfaret på Vinterdagen. Ikke ett snøfnugg å se, bare litt is her og der, og mose som var halvfrossen og god å tråkke på…tur 066
Nalle fikk springe laus igjen! Det eneste tegn til liv vi såg, var noen orrhaner som letta opp foran oss. Og en gammal og litt grå tiur. Maurtuene såg ut til å ha gått i dvale. Det var så stille.
Da vi skulle sette oss ned og eta niste og kose oss, oppdaga jeg at kaffekoppen mangla… Vi ble ganske så betutta. Selv med utsikt ned mot Aurdalsfjorden, Nevlingen, Dreparhølen, Suluvatn og HELE Vassfaret…tur 057
Nalle bare satt der. Det er alltid ett høydepunkt for ham, når vi setter oss ned for å eta…men jeg får ikke maten til å smake uten kaffekoppen! tur 061
Han satt og han satt,  mens han passa veldig godt på nista…tur 062
NAAAAALEEE!tur 074
Vi kom oss etterhvert ned til bilen igjen, og jeg fikk meg en etterlengta kaffetår :o)
Så gikk vi på en liten oppdagelsesferd.tur 092 Vi fant Vesbråtensetra!
Både den ene og den andre…og de var omtrent akkurat like! tur 093 
En riktig så fin vinterdag, ble det!
Vi rakk ikke snusetur i Nes i kveld, men det gjorde visst ikke Kango heller. Jeg fikk derimot snakka med en kar som vil og kan dreie nye rokke-sneller til meg! Nå har jeg fått litt dreisen på spinninga, jeg greier å få noenlunde tynn og jevn tråd, dermed så trenger jeg flere sneller å spinne på, slik at trådene kan tvinnes sammen etterhvert :o)
fri 011
GOD HELG!

14 kommentarer:

 1. Så fin tur dere hadde, men ille med den glemte koppen, da! Urutinert:)

  Herlige Nalle som passer på maten, han er så herlig!

  Alltid synd med store trær som må felles, selv om det er berettiget. Føler liksom at man fjerner en bit av historien når man gjør det. Men heller fjerne enn å håndtere skadene et tre av den størrelsen kan påføre om den faller i hufsevær!

  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 2. Glemme kaffekoppen! KRISE!!! Drikke av termosen?

  Mange flotte bilder og nok en flott fjelltur på dere. Nalle er jammen heldig. Håper han fikk litt lønn for å være så flink til å passe på nista di ;-)

  SvarSlett
 3. Like vakket som alltid hos deg Nøve..Å ja jeg skjønner du ble betutta da du glemte koppen din!!

  SvarSlett
 4. Nei, mat uten kaffe er krise!! Synd med flotte trær som må kappes, de har jo sin del av historien.....men,men...du slipper i allefall å rake masse løv...:o)

  Som alltid flotte bilder fra et herlig landskap....med Nalle som passer veeeldig godt på matpakka. Hva for noe godt var det i den, da????

  SvarSlett
 5. Fy så vakker Nalle er! Glemmer å se på resten av bildet når han er der :)

  SvarSlett
 6. Vakre Nalle på tur. Han passer glimrende inn i naturen. Kamuflasje-Nalle!!!!

  Tipper du aldri glemmer den kaffekoppen igjen. Sånt husker en og da vil du aldri glemme det.

  Si meg, er det flere steder du ikke har vært nå??? Synes det er nye steder hele tiden og masse flotte bilder. Du trenger ikke flere kurs! Har du fått igjen Nikon?

  Ha en super helg, Nøve og Nalle! :o)

  SvarSlett
 7. Så ut som en fantastisk tur dere hadde, dumt du glemte kaffekoppen! Ja hundene er flinke til å passe på at maten ikke forsvinner^^

  SvarSlett
 8. Veldig koselig innlegg:o) Jeg falt helt (for ente gang) av Nalle-mann der han sitter og venter på at matpakka skal åpne seg:o) Han ser flott ut for tiden, den fine løvemanken, synes også pelsen hans virker blank og fin!!!
  Kontraster mellom det vakre og stygge, kan gi en artig spenning i bilder synes jeg, høyspent masta og den vakre naturen var ett flott bilde:o))
  Håper at turen etter kaffikoppen ikke var så altfor lang;o)))

  SvarSlett
 9. Jeg måtte bare flire av den lille "bildeserien" din, Nøve. Der du rooooper til Nalle-gutten som sitter og stirrer og passer på, hihihi

  Nøve da - ha koppen om halsen i snor heretter! Jeg har det på samme måten, men da er det TE det gjelder ;-)

  Flotte bilder fra en nydelig tur, og FOR en utsikt utover vassfaret :-)))

  Synd med bjørken, den er nydelig. Men ingenting varer evig dessverre...

  SvarSlett
 10. Jammen var vær-spådommen riktig, det småregna litt idag og det er varmere enn det har vært på lenge...

  Jeg fikk tilbake kamera mitt, (reprasjonen gikk på garantien heldigvis) men dermed spanderte jeg på meg kameraveske. Nå har det blitt så altfor mye å bære på når jeg skal på tur..kan jo ikke ha kamera i sekken lengre, og jeg må ha sekk med kaffe og niste og litt ekstra klær.. Så kamera henger på magen, jeg går med staver, og Nalle er går bånd festa rundt livet. Litt av ett syn, vil jeg tro. Rart jeg kan bevege meg framover..

  SvarSlett
 11. Tenk om tret kunne snakke? Da hadde nok du Nøve hat enda flere gode repotasjer her på bloggen din.
  Enig med deg. Trist å måtte felle slike trær.
  Deilig å se Nallegutten i kameflasje drakten sin.
  Så lurer jeg på en ting? Kunne du ikke bare ha drukket kaffen din av termosen? Det tror jeg jeg hadde gjort:-)

  SvarSlett
 12. Kaffen var altfor varm, kan du skjønne! Jeg er så pysete slik ;o)

  SvarSlett
 13. Du glemmer nok ikke kaffekoppen din på ei stund nå! Ja, det er vakkert i fjellet, og godt å gå når det er litt frost i bakken! Trist med bjørka... Nalle er en praktkar!

  SvarSlett
 14. Mange fine turopplevelser du og Nalle har.
  Så koselig å få høre -og se bilder fra fjellet.

  Lykke til med spinninger!

  SvarSlett