tirsdag 5. oktober 2010

Rally-lydighet

Hilde, kjære gode Hilde, ho lokka med en liten intro på Rally-lydighet på Låplassen ikveld!

Rally 003

Vi måtte selvfølgelig slenge oss med. Det er jo så mange lappiser som liker denne sporten, og ut ifra hva jeg hadde sett og hørt – kunne dette være midt i blinken for Nalle. Han er ikke noen racer på lydighet, langtifra, og vil aldri bli det heller. Men dette er action, serru! Det skjer noe nytt hele tida, og han rekker ikke å gå lei en øvelse før det er over på neste ;o)

Hilde ga oss en kort innføring i hva alle skilta betyr, før fikk vi prøve oss på hver enkelt øvelse. Her er det føreren som har mest å lære. Det skal litt terping til før gamle damer greier å koordinere hode og bein… Men vi var like blide uansett, og vi ga oss ikke!

DSCF4238

Vi avslutta kvelden med å gå en hel nybegynner-bane, tror det var 15 skilt. Regnet plaska ned, men noe så moro er det virkelig lenge siden vi har vært med på!! Nalle syns riktignok det var en skummel flekk på plenen og der nekta han konsekvent å gå, enda jeg prøvde å lure ham forbi med alskens snadder. Det gikk slettes ikke. Derfor måtte vi droppe noen skilt, men vi kom da i mål denne kvelden også :o)

Kjempeinspirerende, Hilde – tusen takk for i kveld! Herved slenger jeg ut en oppfordring til alle som har mulighet; MELD DERE PÅ KURS !

33 kommentarer:

 1. Rallylydighet ser kjempemorsomt ut, jeg vil også prøveee!!! :D

  SvarSlett
 2. Hei Gry, det burde du prøve ;o) Hvis du går inn på den linken, kan du se noen filmsnutter fra en bane - der ser du mer om hvordan det foregår. Legg merke til hundehalene! Og det er faktisk tillat for halen å berøre skilt. Dette er en snill sport :o)))

  SvarSlett
 3. Er det noe dere ikke har prøvd nå? Freestyle MÅ vel bli det neste ;-) Så kjekt at dere har funnet enda en ting som dere liker. Jeg syns det ser kjempevanskelig ut å lære hva alle de forskjellige skilta betyr og ikke minst huske det underveis. Flinke dere :-)

  SvarSlett
 4. Så kjekt det ser ut som å være!! Flinke dere er til å varijere ting med Nalle! Ha en fin dag videre!!

  Den overskriften på det forrige innlegge ditt er åsså en salme. Hver gang jeg ser det så må jeg nynne på den salmen Blått ein dag.

  SvarSlett
 5. Nybegynner-skilta er ikke så vanskelige, det står jo på dem nesten akkurat hva man skal gjøre. Og reglene er ikke så strenge, en skjeiv sitt godtas, f.eks! Dessuten kan man ta opp igjen en øvelse tre ganger..men da får man kanskje trekk på tida. Pytt pytt, jeg syns det virker veldig artig!

  Titler er ofte vanskelig, Gry Viola! Men akkurat forrige gang syns jeg den ble passende fordi det omhandla en fin og blå (sentimental) dag. Fin salme, forresten.

  SvarSlett
 6. Det ser så utrolig moro ut, tror det ville vært midt i blinken for Frost og meg!

  SvarSlett
 7. Rallylydighet virker bare sååå gøy!!, men akkurat nå er det freestyle jeg har fått på hjernen!

  Er så mange flinke lapphundeiere rundt om i landet vårt nå, at jeg lurer på om vi skal invitere noen på treffet til sommeren, så kanskje de kunne ha et mini kurs hver!

  SvarSlett
 8. Hei Nøve og Nalle og takk for i går!
  Rally-Lydighet er kjempemorsomt, det er helt sikkert!

  Synes Nallemann er kjempeflink, jeg!! Han hadde det kjempefint i går, ihvertfall.

  Ang regler: du kan repetere tre ganger under HELE løypa, ,men du får 3 poengs trekk hver gang du repeterer. 4 gang du repeterer en øvelse, blir du disket.
  Skjeve sitter, dekker, sideforflytninger etc (mer enn 45 grader) gir 2 poengs trekk.

  Men jammen er det morsomt. Håper vi får til noen treninger utover seinhøsten og vinteren.

  Hils Nallemann!!

  Klem!

  SvarSlett
 9. Ja, er det ikke gøy? Dette fikk jeg også smaken på på Glenne. Nå har vi en hundesport som vi liker begge to, Nøve.

  Kanskje det er noe å ha på treffet hos Marianne????

  SvarSlett
 10. Det bittelille jeg har sett og så vidt forsøkt av RL var INNMARI MORO!!! Jeg tror at Milli og jeg kunne likt oss godt, det er liksom rom for glede og litt slingringsmonn føler jeg.

  Så moro at dere begge trivdes med dette Nøve (på den annen side, så tror jeg i grunnen du trives godt på alle steder der Nalle kan være med:o). Nalle må da ha litt å si, og ville han ikke over den flekken, ja da ville han ikke over den flekken. Sånn er det med den saken!!!;o)

  SvarSlett
 11. Dere er med på/finner på så mye artig, Nøve :-) Det høres iallfall veldig kjekt ut - både for to- og firbeinte :-)

  SvarSlett
 12. Høres kjekt ut med Rally - dere er flinke til å finne på mye spennende - får følge med om noen skulle finne på noe sånt her på Vestlandet :)

  Klem

  SvarSlett
 13. Takk Hilde!! Dette kunne utarta seg uten din inngripen på reglene :o) Tenk om vi skulle gå og surre foran hvert skilt tre ganger....

  Rally 'konkurranse' på sauebeitet hos Gry! Bare si ifra, vi er med ;o)

  SvarSlett
 14. Nøve: ja, kurs først og konkurranse etterpå. ;-)))

  Jeg håper rally-konkurransen hos Gry (nå vet du at vi skal til deg, Gry), kan ha deltagere som ikke er lapphunder, også!!!
  Jeg og mine stiller mer enn gjerne opp!!!

  Og Gry: jeg tar gladelig på meg kjøkkentjenesten, bare så du vet det.

  SvarSlett
 15. Vi må gjøre det en søndag, for da har jeg fri.. Alle raser tillat ;)

  Blir du med, Gry??

  SvarSlett
 16. Så gøy dere prøver Rally-lydighet. Vi synes det er kjempemoro. Som du sier så er det ikke så stivt og strengt som vanlig lydighet, jeg merker at jeg er mer avslappet på en RL bane en på vanlig LP og da koser hundene seg mer også.
  Lykke til videre, kanskje vi treffes på et RL stevne en gang :o))))

  SvarSlett
 17. Gøy! Ja visst er RL gøy! Litt tempo og litt slingringsmonn og varierte oppgaver passer oss også! Emma har en tendens til å bjeffe litt utålmodig når vi er på lydighetstrening, for der er det mye venting, men på RL er hun engasjert hele tida, og da er det ikke noe mas! Hadde vært moro å trene litt sammen en gang!

  SvarSlett
 18. Gøy! Ja visst er RL gøy! Litt tempo og litt slingringsmonn og varierte oppgaver passer oss også! Emma har en tendens til å bjeffe litt utålmodig når vi er på lydighetstrening, for der er det mye venting, men på RL er hun engasjert hele tida, og da er det ikke noe mas! Hadde vært moro å trene litt sammen en gang!

  SvarSlett
 19. Maila og Leia er jo kjempeflinke! Jeg har vært innom bloggen din og mimra litt ;o)
  Ragnhilds Emma og Nalles søster Tuuli trener Rally, Wonderful Wilma dreiv med dette tidligere også. Mange flinke lapper :o)

  SvarSlett
 20. Der var vi visst inne på likt, Ragnhild :o)

  SvarSlett
 21. Hallo, jeg vil være med til Glenne og RL. Dette kan bli veldig moro. Jeg kan ha kjøkkentjeneste sammen med Hilde. :)))))) Se Gry, du behøver ikke å tenke på noe. :o)

  SvarSlett
 22. Vi lager ett pølsebål + at vi tar med niste, for denne dagen kan bli lang :o)

  SvarSlett
 23. Åj, dette så morsomt ut. Rally-lydighet blir visst bare mer og mer populært for tiden :)

  SvarSlett
 24. Jeg var litt i tvil om det var "meg" Gry dere mente, helt til jeg kom til setningen om kjøkkentjenesten.

  Det MÅ vi få til!! Litt på sikt. "Farmorhuset" er uten do, Ola legger inn vannklosett der nå (herlig, herlig, herlig), også må jeg bare få litt orden i/på ting og tang:o) Men dette skal vi få til altså. Så gøy!!! Sauebeitene ligger jo der, og vanligvis har vi ikke så mye snø på Tjøme. Herlig initiativ fra Halling-damene dette:o)))

  Men vi må få et lite kurs før konkurransen da....

  SvarSlett
 25. Supert du er med på dette, Gry. :)))) Sissel har overtalt meg til å begynne å trene med dem på Sandefjord Hundeklubb. Så neste tirsdag, here I comes.....

  SvarSlett
 26. Gry: Jeg kan kurse noen timer en lørdag eller søndag (hvis det er noen som ville være med på det, da) Deretter reiser alle hjem og trener noen uker, før vi møtes en annen lørdag/søndag. DA kan vi ta en liten "konkurranse".

  Dermed "slipper" du overnattingsgjester, osv., vi tar med oss nistemat og så koooser vi oss alle sammen.

  Nøve: vi Hallingjenter får ta oss noen ekstra økter R.L. på Låplassen i tillegg, vi da!!


  Bare en tanke jeg fikk her jeg satt!

  SvarSlett
 27. Det syns jeg høres ut som en meget god idè, Hilde! Mye som kan skje på Glenne framover...Millis løpetid bla ;)

  Han fyren fra Oslo hundeskole tok 500,- pr.elev, du fortjener mer enn ham.

  SvarSlett
 28. Kjempeide, Hilde! Den er jeg med på. Og du fortjener mer enn han vi hadde sist. Det er jeg enig i. :o)

  SvarSlett
 29. Her var det masse kommentarer:o)

  Dere vet å kose dere på en helt spesiell måte når dere kurser dere:o)))

  Jeg har også trent RL, men Ville var nok litt ung og yr den gang, ble liksom maskot og urokråka som hele tiden helst ville leke. Litt heftig for mor til tider, greit at hun har noen år på baken som nå.
  Jeg kommer helt sikkert til å begynne igjen til våren.

  Dette kan jo bli en virkelig fin aktivitet ved neste treff, virker som en aktiviet som alle har vært mer eller mindre borti:o)))

  SvarSlett
 30. no har jeg skumma gjennom alle kommentarer, og forstår dere skal ha rally kurs på glenne? og milli har løpetid? moro! :)
  rally lydighet høres spennende ut.. vi er helsløv på treningsfronten for tia, har vært litt lite motivert og blitt nedprioritert.. får håpe kanksje det kan komme noe sånt "her oppe" så kanskje vi kan få prøve noe nytt også. har dåtte helt av agilityen, litt dumt, men luna var ikke kjempemotivert, og da blir det litt lite motiverende for meg også... lykke til på kurs da dere! :))

  SvarSlett
 31. Vi bør ha ei hel uke sammen på neste treff, Berit - det er så mye moro vi kan gjøre sammen med hundene :o)

  Marte, rallykurs på Glenne er slettes ikke en umulighet, men Milli har enda ikke fått løpetid :/ Ho skal jo ha stevnemøte med en svenske når den tid kommer ;o)

  SvarSlett
 32. Det ser veeeldig kjekt ut med rallylydighet, og selv om jeg har printet masse sånne skilt, har de ikke blitt brukt enda! Men nå er det endelig ferie, så kanskje jeg kan få prøvd litt da? :)

  Lykke til videre med treningen! :)

  SvarSlett
 33. Dette RL må jeg sette meg inn i hørtes veldig gøy ut, så kanskje det hadde vært noe for Chicko og.

  SvarSlett