mandag 3. januar 2011

Takk for 2010

Nyttår kom så brått på i år!

Jeg jobba julaften og alle hverdagene i romjula. Det var travle dager i butikken. Heldigvis tok Bjørn seg fri, så Nalle slappa godt av heime. Da jeg kom heim om kveldene, hadde jeg ikke ork til anna enn en bitteliten tur… Kaldt var det også. Men plutselig ble det orden på sakene!

Fredag steig temperaturen i rakettfart både ute og inne – fra nesten 20 kalde til 5 varme på en time eller to - OG SÅ KOM TJØMLINGENE!!!

romjul 007 De inntok Snekkerbua med ett stort og forventningsfullt smil :)

De skulle liksom ordne seg litt der oppe i fred og ro, men så ble vi etterlyst, vi måtte komme opp i full fart..

romjul 010 Det første vi ser er det nye dørskiltet! Og når vi åpner døra, står Gry og Ola og venter med champagne i fine glass :o) romjul 012

Den fineste Akevitt-flaska vi hadde sett, blei deretter overrakt byggmester Bjørn, samt ei hyttebok til Olabu. For heretter heter altså bua OLABU, og den skal være til glede og nytte for alle som vil komme på besøk.

Det har som sagt vært litt hektisk her i det siste. Bjørn la sin foreløpige siste hånd på verket, da han gikk til innkjøp av de to røde telys-holderne som står på bordet(!). Han har gleda seg enormt til å få Tjøme-gjester, men ergra seg forferdelig over meg som ikke fikk ordna gardiner.. Jeg fikk ordna dem på “knappenålsvis” i siste liten ;o)

Mamma har “lært” meg (ikke misforstå), at sult er den beste kokk. Derfor står Ola velvillig på kjøkkenet og skjærer opp og sikler over kalkunen, akkurat som han gjorde i fjor ;o)romjul 015  Bjørn gjør også alt han blir bedt om  :o)romjul 014

Vi gikk ikke oppover bakka’n i år, vi sto bare ute i tunet og kikka på rakettene. Nalle la seg like godt til å sove ved stabburstrappa. Champagneflaske nr 2 var vel såvidt delt, da naboene banka på døra. Koselig!

Dagen derpå var vi temmelig passive alle sammen, Gry og jeg gikk bare en liten tur, og vi var fornøyde med det.romjul 017 Milli og Nalle går ut og inn som de vil, og er glade bare de får være sammen. De nyyyter livet.romjul 032 Ingen av oss som orker en fest to kvelder på rappen,nei! romjul 023Mmm 

(Almost) same precidure as last year…

Det ble forferdelig tomt og trist da gjestene dro! Vi tok oss en kveldstur sammen med Wilma og Monica. Da hadde dessverre Nalle glemt alle sine gode manèrer :/ 

Jeg må forresten vise fram kaka jeg bakte til Gry… Den består av tre lag Glenne-ull + to lag Ullfe-ull + en liten dæsj brun spælull fra sauen til dyrlegen på Tjøme!  Etter vasking og toving skulle dette bli til fire tjukke, gode såler.

snart jul 001

Nå skal det bli godt å komme igang med trening igjen – hundetrening, selvfølgelig ;) - vi MÅ det. Nalle har blitt altfor selvsikker og vrang.. Hallingdal Hundeklubb setter igang med organisert trening en dag i uka fra og med neste torsdag, og jeg håper dessuten at vi kommer igang med nye snuseturer så fort som mulig.

Det er vårt nyttårsforsett :o)

 

。☆*☆ 。★。\|/。★。☆*☆。
2010 ♥ GODT NYTT ÅR ♥ 2011 ☆
。☆*☆ 。★。/|\。★。☆*☆。

 

PS. Årets beste tips! Minner alle om at det er fettjevndøgn: Natt til mandag skal
badevekta stilles fem kg tilbake.....

22 kommentarer:

 1. Dette så ut som en perfekt avslutning på 2010 :))

  SÅÅÅ FLOTT snekkerbua har blitt da! Utrolig koselig!! :)

  Og et mer forelska par enn Nalle og Milli skal man lete lenge etter, tror jeg... ;) De er så fine og søte sammen!

  SvarSlett
 2. Så utrolig fin bua har blitt! Også så kjekt at den har fått navn også! ;)

  Det er sååå kjekt å se bilder av Nalle og Milli! De ser ut som de har det utrolig koselig sammen! :D

  Ha et godt nyttår, dere også!

  SvarSlett
 3. For en flott avslutning på fjoråret dere hadde :-)

  Olabua tror jeg kommer til å bli mye besøkt framover, der så det fint ut og med dere som "naboer"...

  Det siste tipset ditt likte jeg veldig godt ;-)

  SvarSlett
 4. Du og du som vi har "kosa vårs" Nøve. Jeg kan lukke øynene og høre knitringa fra ovnen i Olabu. Helt mørkt og bare den:o)

  Milli er trøtt som ei strømpe og var uvanlig rolig i går kveld. I dag er hun hjemme og jeg vedder ganske mye på at hun sover som en stein:o)

  SvarSlett
 5. Så koselig å få være med en liten tur inn i nyttårshelga deres! tror nok dere kosa dere en hel masse,ja! Og Olabua så veldig trivelig ut. Der kan det bli godt å være gjest! Godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Godt nytt år! Og takk for det gamle.

  SvarSlett
 7. Åh for et koselig innlegg om superkoselig feiring på Bergheim! Også Olabu da! Herlig! Måtte flire da jeg leste om gardinenen, hihi (takes one to know one... ;-)

  Bildene av Nalle og Milli sammen... *sukk* Så skjønne :-)

  Og du - jeg likte jammen meg godt den om å stille badevekten tilbake!!! Takk for året som er omme! Også ser vi frem til alt hva 2011 måtte bringe!Riktig GODT NYTT ÅR!

  Hilsen og klem fra Balder og Irén :-)

  SvarSlett
 8. ja var ikke det koselig å bli invitert på akevitt i sin egen hytte?? Tenker dere koset dere fælt ja! Så man kan bare stille badevekten 5 kg tilbake, å så er alt greit altså? Hehe, hadde vært utroligt praktisk!

  SvarSlett
 9. Olabu var jammen koselig!! Så praktisk også, å ha en slik på tunet! :)

  SvarSlett
 10. En fryd å lese hvor fint dere har hatt det. Der du pisker i gang mannfolkene også. Det er enda gøyere. ;) Et veldig koselig innlegg fra Bergheim!!!

  Den med vekta, ja den like jeg også. Nå har jo ikke jeg vekt, av en enkel grunn.......

  SvarSlett
 11. En fin avsluttning på året det der:-)
  Gratulerer med ny "Olavsbu" den så utrolig koslig ut.
  "Kaka" til Gry blir nok god og varm.
  Ha et fint nytt år.

  SvarSlett
 12. Godt nytt år til alle dere på Bergheim :O)
  Så flott bua blei og Olabu det passet jo ypperlig. Herlige å se Nalle og Millie koser seg slik sammen, og sjarmøren Nalla da som banket så forsiktig på døra til Olabu tidlig på morgenen :o)
  Koser meg altid med innleggene fra Bergheim spesielt når Gry og Millie er på besøk. For meg så hører dere liksom sammen på en måte :o)
  Ha en fin uke !

  SvarSlett
 13. Nøve: Jeg svever av gårde på julebaksten din:o) Tusen takk. Superdeilig med nye såler til beina (sånn bakst er jo myyyye sunnere enn den jeg vanligvis får hos deg også;o)

  SvarSlett
 14. Hei!
  Vil først si at det har vært utrolig artig og spennende å lese om hverdagen til deg og Nallle og opplevelser og erfaringer dere har gjort gjennom hele 2010! I våres var vi så heldige å bli eiere til lille-Kero, broren til lappejentas Kira. Vi synes det er artig å følge med på andre lappe-blogger! jeg er ei Hønefoss-jente som hele livet har tilbragt de fleste ferier og helger rundt omkring i Hallingdal, så jeg synes det er ekstra spennende å se du blogger om turer du og Nalle tar i nærmiljøet!

  Gleder oss til å følge bloggen din videre i 2011!
  Godt nyttår!
  Mvh. Mari, Marius og Lappejentas Kero.

  SvarSlett
 15. Tusen takk for alle kommentarer, og spesielt moro er det når det dukker opp nye lappevenner :o) Selv om vi er glad i alle dere "gamle" også ;o)

  Bra da Gry, at du fikk klipt til sålene. Skal prøve å lage flere slike.
  Nalle har vært med på jobb i dag. Nå skal vi ha fri noen dager igjen, satser på å prøve skia imorgo - og nå snør det!
  Perfekt start på det nye året :o)

  SvarSlett
 16. Godt å høre at det er flere som måtte jobbe i jula. Jul og nyttår blir det uansett :) Ser ut som dere har storkoset dere. Ønsker dere et fantastisk 2011, med mange fine turer :)

  SvarSlett
 17. Ja Malin, det er jo egentlig veldig mange som må jobbe i jula! Syns det kan være en liten trøst, en får ikke akkurat helt julestemning av slike hverdagslige ting. Men det gjør igrunn ikkeno'... Vi koser oss uansett :o)

  SvarSlett
 18. Godt nytt år til dere på Bergheim!! Flott besøk fikk dere i Nyttårshelgen åsså! Tenker nok at Nalle var fornøyd med å få besøk av si trolovede!!
  De nissene du har i tune var kjempe søte!!

  Så kjekt å få skålet inn "ola bua" i flotte sjampanje glass!!

  SvarSlett
 19. Godt Nytt År til dere alle på Bergheim. Bua blei jammen flott og navnet passer ypperlig!! Koselig lesing og bildene taler jo for seg! Alt er bare så himla herlig....herlig å se at alle koser seg både på kjøkkenet og ut i det fri :-)

  Nyttårsklem fra meg, Snorre og Dimma

  SvarSlett
 20. Godt nytt år til dere, det så ut som en fantastisk avslutning på året!

  Gode forsetter, det siste tipset har jeg sendt ut til alle mine venner som takket, for det hadde de helt glemt at det var;)

  Håper 2011 gir oss flere muligheter til å ses!

  SvarSlett
 21. Og forresten, ja vi er med på en sporhelg, om det lar seg gjøre, som du nevnte i blogen vår - vi er med på alt som er gæli'!

  SvarSlett
 22. Det ser ut som de har kosa dykk VELDIG!! blir heilt misunnelig her eg sitt - eg vil også ha ei slik fin Olabu!

  HAHA, det er det beste tipset eg har lest på lenge!! No fekk eg skikkeleg latterkrampe her! :)

  SvarSlett